dupdupmyheart

Saturday, February 25, 2012

CERITA.

banyak benda yang aku mahu cerita. tapi bila jumpa keyboard senarai-senarai cerita yang aku mau cerita secara automatiknya aku tapis. eh cerita ni karang orang menyampah. eh cerita tu basi sudah. eh  cerita ni over betul. eh cerita ni macam mana aku mau cerita. eh cerita tu motif aku mau cerita. eh eh dan sebagainya eh eh eh.



ok tu jak lah cerita aku.



menguap.

Thursday, February 16, 2012

KEMPEN MARI MELAWAT SABAH #1: RUMAH TERBALIK - THE UPSIDE DOWN HOUSE IN BORNEO.

sedikit info pasal rumah terbalik : 

The first of its kind in South East Asia. This building is situated along the main highway to Mount Kinabalu, Kiulu river rafting and all the districts on the east coast of Sabah (ie; Sandakan, Lahad Datu, Semporna and Tawau) 


This brand new attraction is located in Kampung Telibong, Batu 21, Jalan Telibong, Tamparuli, district of Tuaran.



Come November 2011, you will be able to view a traditional Sabah kampung house, fully equipped with kitchen, living room, bedrooms, toilet and veranda in a new perspective – upside down! Build on a slight incline to challenge both the builders and viewer’s perspective. It will be a fun experience for everyone!



The upside-down kampung house is designed for all ages and nationalities and its wheelchair friendly. Allow 30-45 minutes for your visit.

As part of the Tuaran Craft Village, you’ll also be able to browse in our well stocked gift shop, taste international pastry in our Rumah Terbalik cafĂ© and even stop at our garden toilet for nature call!

A visit to our “Upside-down kampung house’’ will be one of your most memorable experiences and it is a must-see attraction on your Sabah itinerary.





ok cukup info dari diorang. ini dari aku:
  1. oleh sebab rumah terbalik ni masih baru, jadi ramaiiiiii gila orang ok berbaris mau masuk.
  2. harga tiket sepatutnya RM18 tapi sekarang ni tengah promotion jadilah RM!0 untuk dewasa, budak-budak punya aku kurang pasti. sebab masa tu nda bawa budak. hehe
  3. kalau masuk dalam tu tidak boleh ambik gambar sama sekali, apa yang aku ingat, kalau bentingol juga ambik gambar, setiap gambar akan di cas RM100, lepas tu akan di delete serta merta. eh bentingol itu keras kepala. haha
  4. kalau masuk dalam ni ada tukang guide. so masa tu diorang akan cerita pasal tuan rumah yang punya rumah sebelum ni.
  5. sebelum masuk rumah ni pukul gong dulu, tanda ada tetamu. aku rasalah motif dia. haha
  6. dalam tu ada tv terbalik, tandas terbalik, dapur terbalik, duit 0.50 terbalik, dan sebagainya. tapi ada satu benda yang tidak terbalik. jengjengjeng. 
  7. kalau keluar dari rumah tu mungkin sesetengah orang akan ada rasa pening-pening. 
  8. ada kedai jual souvenir. 
  9. juga kedai jual makanan.
  10. tandas pun ada. 
  11. dan paling last, masa tu masing-masing dengan daya kreativiti macamana mahu bergambar dengan rumah terbalik dan kereta terbalik. macam bertanding gaya siapa paling kreatif pun ada. termasuk kami. haha!
  12. ok sekian terima kasih.







sangat tidak kreatif. okbai.

Wednesday, February 15, 2012

KAU KA ORANG MISTERI ERA KK #2

orang KK sekarang ni memang sedang mengalami sindrom #OMEKK. sana sini cerita pasal #omekk. beb, duit yang #omekk tu bagi banyak gila ok. paling rendah pun RM800. paling tinggi sekarang ni kalau nda silap RM5000. gila lah siapa dapat. memang rezeki dia lah! tapi apa yang aku perasan, orang yang jumpa si #omekk ni semua secara kebetulan, memang bukan niat untuk meng-hunter si #omekk. oleh itu, kesimpulan yang saya dapat adalah buat-buat nda tahu, manatahu karang tiba-tiba ngam-ngam aku pegi beli maggi si #omekk ada sebelah aku. wahhhh seronoknya! ok berangan!



sekian terima kasih. eh haritu aku duduk dalam kereta, main telefon, tiba-tiba ada makcik ketuk cermin kereta dan aku buka. "kau kau orang misteri era kk tu nak?"



ok-ok. muka aku ada sedikit misteri haritu. kahkahkah

Friday, February 10, 2012

KAU KA ORANG MISTERI ERA KK? #OMEKK

gila ni cari-cari orang misteri lepastu dapat duit. mula-mula nda ambik kisah pun. ya lah, kalau part-part "bertuah" memang jarang la mau tersangkut ni sama aku. tapi bila aku follow durang ni di twitter  dan tengok orang yang dapat duit dari si orang misteri ni terus aku geram. senang gilak. tapi mau tahan malu jak kalau salah tanya orang. hahaha 





kalau nda tanya, nda menang.ok fine! orang kk! mari lah kita cari tu orang misteri ramai-ramai. eh.. banyak lah saingan kan. kensel-kensel! okbai! 

Wednesday, February 8, 2012

GELENG-GELENG KEPALA.

video

ya ini lah si toyol yang sudah membesar. 

Wednesday, February 1, 2012

AIR PUTIH.

aku jarang minum air putih. kebarangkalian aku minum air putih banyak adalah jikalau aku bekerja dan aku teringat mau isi botol air aku yang berukuran 1050ml. kalau rajin boleh habis 1 ari. kalau rasa-rasa malas mau pergi tandas banyak kali, 1050ml boleh habis dalam masa dua ke tiga hari. ini semua angkara malas. entah bila mau insaf.


satu hari, masa aku minum air putih di botol 1050ml aku, aku nampak ada 1 ekor semut mati lemas dalam air tu. tapi oleh sebab aku sudah start minum, aku malas mau bajet-bajet geli segala. alaaa semut jak pun. aku set-set air tu, sambil minum, kiri kanan kiri kanan kepala aku ikut bergerak. demi supaya semut tadi tidak terikut masuk ke dalam mulut aku. siap. lagi ulang minum pada jam seterusnya dan setiap kali tu "eh lupa ada semut, ahhh minum jak lah"  sampai lah air berukuran 150ml.



besoknya,


tengahari. tiba-tiba mahu minum. air ada sikit lagi. malas mau isi. nanti jak lah. buka penutup botol, terus minum.


alhamdulillah. bangkai semut selamat masuk dalam perut aku. 




sekian terima kasih.