dupdupmyheart

Monday, October 1, 2012

TABUNG DANA PERKAHWINAN.

hari sabtu hari tu, aku call rumah. lama tidak balik rumah sebab kerja yang banyak gila. tanya-tanya khabar. puanmulia cakap banyak jemputan orang kahwin yang dia kena attend. soalan wajib yang ditujukan untuk beliau adalah "bila si bibi kahwin?". macam yang aku cakap di entry sebelum ni, kazen aku kahwin dirumah aku bulan disember nanti. jadi ramai jugaklah yang salah sangka dan ingat aku yang akan berkahwin. 


aku cakap:

"sabar."
"rilek mak."
"kita rilek-rilek dulu. tunggu-tunggulah 2,3 tahun lagi."
"mak, macam ni. nanti kalau mama jalan-jalan pegi orang kahwin ka kenduri ka, mama bawa tabung. jadi siapa tanya bila aku mau kahwin, kita terus charge RM100. terus masuk tabung. jadi lagi banyak orang tanya lagi cepat aku kahwin.kihkihkihkihkih"


puanmulia cakap:

"mama cakap betul-betul ni. jangan main-main. tahun depan mama tidak peduli, kamu mesti kahwin!"



sekian terima kasih.

17 comments:

✿dazZdaEng✿ said...

bab tabung tu sayer stuju :))

vidadarisakura said...

dazz:
kan. haha

oranglidi said...

yeay2. vivi kawen.

vidadarisakura said...

amboi. lekluuuu

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

yes..ok dah ade calon lom?

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

kau punya nuffnang dah ada berapa ribu?

Pekerja Kontrak said...

calon?

bspotgurl said...

so, cemane? dah ada calon-calonnye? hehhe

vidadarisakura said...

rafiq:
5 minit lagi 1 juta la nuffnang aku. lol


pekerja kontrak:
rahsia. haha


bspotgurl:
hey you! ;-)

Uchi kay-f @hmad said...

woah lagi 2 bln vv mo kawen...hehe..

ps:-uikna vv pe kbar ko?sda kurus ?

vidadarisakura said...

kf:
rilek2 dulu. hee

Anonymous said...

vivi masti kawin dgn kazan kn

vidadarisakura said...

anon:
haha. tidak.

Melissa Mojinun said...

se...palap jo ko nak.... kawen la taun dapan...

vidadarisakura said...

matai sek. haha

Anonymous said...

Invite aku vivi...rindu ko bah

daliazulia

vidadarisakura said...

dalia zulia.
bagi aku fb kau. haha