dupdupmyheart

Thursday, June 14, 2012

KISAH SERAM TAHAP BAWAK BERSABAR.


pagi-pagi, on the way pergi kerja, memang dengar channel Hotfm. jadi hari tu, hot chat adalah seperti gambarajah dibawah :


ok, ada satu caller ni cerita pasal pengalaman dia dekat sarawak mungkin. cerita dia macam cerita yang biasa kita dengar selalu. konon pada satu hari, dia on the way balik rumah, tiba-tiba dia rasa kereta dia berat, jadi dia ingatkan kereta dia pancit, jadi dia pun turun cek la tayar, tapi semua tayar ok. so dia teruskan jalan dan rasa macam lain macam. lepastu limpaslah kuburan. lalu dia bermonologlah seorang diri (setelah di alih bahasa, lebih kurang macam ni -->) "ok turunlah, sampai sudah rumah kau, bla-bla-bla". dia turunkan tingkap. tiba-tiba kereta pun jadi ringan. syukurlah "benda" tu cuma menumpang. 

aku yang tengah khusyuk dengar tiba-tiba bulu roma berdiri tegak. aku siap bagitahu MJ sambil tunjuk tangan aku; 

"tengok!tengok!tengok tangan aku! (eksaited)

tiba-tiba si Mr.MJ merangkap tukang-hantar-aku-pergi-kerja merangkap bakal partner (pheiii!) cakap dia pun selalu mengalami benda yang sama. Dia selalu rasa kereta dia berat. 

ok fine aku terus rasa macam habislah, "benda" tu sudah pernah tumpang kereta MJ jugak.

lepastu dia sambung;

"tapi lepas hantar kau balik rumah, kereta jadi ringan balik"


ok.


sabar vivi sabar. Tuhan sayang orang-orang yang bersabar. tamat.

12 comments:

*SiRibenMerah said...

kahkahkahkah... hahahahaha.. vivi, serius ko kena sayang dia lebih.. sebab dia puji ko direct~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ko sabar je la...

yg pasti "penumpang" tu memang comel

keh3...

oranglidi said...

waahaahahahhaa!!! jangan tak kawen lagi dah perang camni. hehe

tapi penghantar ko tu lagi la kuat kesabarannye . sanggup antor ambik walaupun tayar makin kempis. hihihii

vidadarisakura said...

riben:
adoiyai. puji la sangat! haha


GKSB:
haha! 100 markah!


orglidi:
elehhhhh. beking lelaki. pheiii!

oranglidi said...

hehehehe. tandenye ko kna stat kurangkan berat da tu. lgpun da nak kawen kan. haha

vidadarisakura said...

haha. lekluuu

::FAIZ:: said...

tak pernah tak tergelak bila baca blog kamu...

Pekerja Kontrak said...

Punya seram ni cerita.... Kahkahkah...

jejaka anggun said...

klaka lah kawan ko nih...

vidadarisakura said...

faiz:
la..rilek2 jak bah. ;)


boi:
pffffft


JA:
kelakar la sangat.

haidan said...

maksud die, vivi rupe cam hantu ke? =D

vidadarisakura said...

maksud dia berat aku macam hantu.