dupdupmyheart

Saturday, January 29, 2011

MARI SINI DENGAN KAKAK.

semua (kawan-kawan aku + kazen aku ) macam menyampah bila aku bahasakan diri aku "kakak" kepada anak-anak mereka. hairan la.


contoh:

"salam aunty vivi"

"eh kakak lah!"

"jangan perasan!"




end.

Tuesday, January 25, 2011

SELAMAT MENYAMBUT HARI GAJI.

dan.





SELAMAT MENYAMBUT HARI MEMBAYAR HUTANG PIUTANG.






end.

Monday, January 24, 2011

KONON LAH FACEBOOK MAHU TUTUP.

pegi mampus la tutup ka tidak. aku pun nda kisah. tapi....


"HAIH.. BARU JAK AKU BUAT AKAUN FACEBOOK. SUDA DURANG MAHU TUTUP..PALUIII"

-PACIK OFIS SUKA DUDUK DEPAN PANTRY-
JUMLAH KAWAN = 24 ORANG

YOU KATA SEKURANG-KURANGNYA DUA BELAS RIBU?

taik ko.




aku baru 2 tahun lebih memblog baru dapat 50 ringgit. lagi kurang yoo.

Saturday, January 22, 2011

BLADISFUL.

hari ni aku sorang-sorang masuk opis. ofismate aku sorang lambat masuk. aku dengan tahan-tahan hati stay sorang-sorang dalam ofis. bukak komputer aku. pasang lagu kuat-kuat. masuk bilik bosperempuan. konon untuk mengurangkan ketakutan sikit. dari dalam bilik bosperempuan boleh nampak meja aku, mesin potostat, meja orang lain dan pintu belakang. buka facebook. buka blog. bagi khayal-khayal sikit. kurang la jugak takut.


time-time macam ni la pulak teringat watak-watak hantu dalam opis. cerita orang mati dalam opis ni. hadoiiii.


telefon berbunyi.


cakap-cakap-cakap.


pintu belakang macam terbuka. ada orang masuk. oh mungkin opismate aku sorang tu masuk. lega. cakap-cakap-cakap di telefon. tamat.



keluar. eh. kosong? mana? siapa? matiiiii.


oh nampak bilik bossamyvelu terbuka. mungkin dia. 


"bos!bos!" 

diam.


biar betul ni. masuk bilik bossamyvelu. kosong.


"hoi!"


astagaaaa. boleh pulak kan bossamyvelu bertapuk (maksud: sembunyi)  bawah meja semata-mata mau kasi tekejut aku. ingatkan orang minyak mana jak. 

BLADISFUL BETUL.

Friday, January 21, 2011

OFFICE.

kalau tiada watak GARAM, AJINOMOTO, LADA, GULA dan LAIN-LAIN JENIS SEBAGAI PENAMBAH PERISA CERITA bukan OFFICE namanya!

Thursday, January 13, 2011

POST MORTEM.

lepas tengok paranormal activity 2 semalam, macam biasa mesti ada post mortem pasal wayang tu. contoh best ka tidak, puas hati ka ending, bla-bla-bla. tiba-tiba,


soalan : cuba bayangkan kalau VIVI yang kena rasuk lepas tu bangun tengah malam. apakah perkara pertama yang beliau lakukan?

jawapan : MAKAN.



end.




(next time orang tanya kenapa gemuk? sebab semalam saya kena rasuk. jadi saya tidak sedar yang saya makan, makan, makan, makan. bangun-bangun jak perut kembung)

Wednesday, January 12, 2011

CONVERSATION.

"umur bila bah bos masuk U di oversea tu?"


"umur 16 tahun pergi oversea.umur 20 tahun habis degree suda."



"JADI BOS TIADA SPM? -diam- sambung- KAKAKAKAKA"


(tiba-tiba eksaited ketawa. lalalaa)

Tuesday, January 11, 2011

TOLONG?

tolong lah bekerja secara aman tanpa membuat perangai dan membikin kepala orang lain pening pikir pasal KAMU seja. tolong.




"KAKAK BIBI SUDA SAKIT KAPALA"





please!

Sunday, January 9, 2011

PLEASE BABY PLEASE #2

oh TV TANPA ASTRO. please jangan hilang siaran time ANUGERAH JUARA LAGU MAIN NANTI.





PLEASE BABY?

Thursday, January 6, 2011

MC.

rasa macam mau ambik MC dua tiga bulan tapi gaji tetap masuk.



boleh kan bos??



orang lain boleh kenapa pula saya nda boleh. lalala