dupdupmyheart

Tuesday, April 12, 2011

KEJORA DAN BINTANG.

sekarang ni yang aku tahu manusia-manusia-gila-sinetron mengalami sindrom kejora dan bintang. ofis cerita-cerita kejora. cafe cerita-cerita bintang. kawan cerita-cerita janet. aku terkecuali sebab aku betul-betul NO IDEA itu cerita apa entah.tapi family aku tidak terkecuali. paling gila sinetron yang aku rasa semua sinetron memang komfom dia tahu adalah nenek aku. KSMS! kipas-susah-mati-sinetron ok.


aku balik kampung. cerita-cerita dengan nenek.


"Nek, kita nda tengok kejora dan bintang?" (subtitle : nenek tidak tengok kejora dan bintang?)


"aih!malasku. bari sakit hati. naik darah ku" (subtitle : malas. bikin sakit hati. nanti naik darah)


"oo..bah ngam lah. jangan tah tinguk. nanti tinggi tekanan darah kita " (subtitle : bah. jangan lah tengok. nanti tinggi tekanan darah nenek) <---entah ada kaitan ka apa. tapi ini menyindir okkkk. lol.


TAPI TEPAT JAM 6.29 PEGANG REMOTE TEKAN BUTTON 1-0-4. SEKIAN TERIMA KASIH.

14 comments:

oranglidi said...

bah. aku kali terakhir tinguk sinetron kat tv3 yang cite liontin tu.

karatz said...

nenek ko tak tahan tengok si janet idola nya tu masuk spital gila kot.kahkahkah

speckurosaklagi said...

dulu tgk maria mercedes....

::FAIZ FARISH:: said...

nek, si Vivi tgk crita tagalug ja nek...

rafiq said...

6.29 tak stat lagi. baru iklan SlimWorld..

vidadarisakura said...

orglidi:
er...aku bawang putih merah. itupun lompat2. haha


karat:
teruk sangat eh perangai janet tu? haha



speck:
rosalinda ayamooor!ayamor!haha



faiz:
ih pelis. tau lah muka aku dulu pernah iras2 kristen hermosa. hahahaha




rafiq:
eh? entah. haha

Pekerja Kontrak said...

terbaik dang....

vidadarisakura said...

dangdangdang

DuniakuAbstrak said...

si gila sinetron sanggup bergaduh dengan penonton normal tv untuk mempertahankan menonton siaran sinetronnya itu

vidadarisakura said...

aku dengan nenek aku selalu berebut remote. tapi last2 aku bagi dia menang. ;)

Tihara said...

tengok ending kat utube..puas ati..
tk payah nk buang masa sakit jiwa dan raga..huhu ;)

DuniakuAbstrak said...

bagus cucu nenek ni...nenek aku pun suka conquer tv, golongan nenek memang macam tu kot..keh3

vidadarisakura said...

tihara:
kawan2 aku yg minat tengok cerita tu suma tengok utube. ending terus. haha

Heidi Shafiq said...

nda mau tinguk tapi sudah ketagih.. haha..