dupdupmyheart

Thursday, December 30, 2010

KARANGAN = CERITA MIMPI SAYA.

mungkin terlampau kesiokan menengok bola semalam, aku mimpi konon aku di indon ni. support team malaysia. separuh masa pertama 0-0. masa kedua pun bermula. tapi coach malaysia tidak puas hati bila dia nampak referee dengan coach indonesia macam berpakat-pakat something. lalu coach malaysia pun memanggil referee tanda tidak puas hati. dan tiba-tiba boleh pulak aku masuk campur sekali. aku siap sound referee dengan goalkeeper indonesia. " awas deh loh, aku punya kuasa jika kamu main kotor". pastu aku blah. tiba-tiba coach malaysia kena angkut oleh referee and goalkeeper indonesia. lebih kurang macam ni.

kredit encik google.

pastu semua orang follow ni coach malaysia kena bawa pegi somewhere. termasuk team malaysia + supporter pegi satu tempat. sampai satu tempat. tiba-tiba polis + askar indonesia semua serang dan tangkap budak-budak malaysia. gila la. aku memang lari sekuat hati kasi selamat diri. SAMBIL UPDATE STATUS D FACEBOOK GUNA BLACKBERRY PINJAM. aku tulis " tolong-tolong rakyat malaysia diserang". oleh kerana ketakutan yang amat. aku tengok semua orang pura-pura mati. aku pun ikut-ikut la pura-pura mati. sambil update status di facebook. " tolong kami". masa aku pura-pura mati, ada orang indonesia pulak jumpa aku. pondan. aku memang merayu gilak babi la. tolong la. sebagai balasan aku bagi dia blackberry pinjam tu. tapi bagi aku update status di facebook dulu. baru aku perasan status yang aku hantar semuanya pending. bengang gilak la. kenapa pending saat-saat kecemasan. hadoiiii. baru terpikir. "EH KAN AKU DI INDON, PATUT PUN TIADA LINE NUMBER MALAYSIA". bodo la. pastu tiba-tiba askar indon datang tengok aku. tetiba pulak aku mengaku orang indon demi kasi selamat diri. " tipu! kamu itu orangnya malingsia kerna kamu memakai blackberry!" ok. kantoi gilak. pastu budak indon yang pondan tadi tolong merayu untuk aku. lalu aku terselamat. lalu kami menjadi kawan. dan terbangun dari tidur.


END.


gantung gilak cerita. motif?? entah. kahkahkah.

TAIP-TAIP-TAIP = DELETE.

aku perasan ramai orang mengalami sindrom taip-taip-taip delete.



ok fine. aku pun!




(entri ni sikit lagi aku mau delete. lalala)

Friday, December 17, 2010

BANYAK KOMPLEN.

KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.KOMPLEN.



KOMPLEN SAMPAI MAMPUS. 

Wednesday, December 15, 2010

ASB.

sana sini cerita pasal simpanan ASB diorang. hari tu sempena azam aku 2 tahun lalu iaitu membuat simpanan duit aku pun apply lah simpanan ASB yang bayar melalui akaun Maybank tu. lepas dalam 2 bulan aku bayar,  aku ter-tidak bayar pulak untuk bulan ke tiga, empat dan lima dengan alasan masa tu aku memegang jawatan penganggur. aku buat selamba badak jak lah. 



lepas tu. aku dapat kerja. aku sambung bayar balik. bayar setiap bulan dekat enam tujuh bulan. pastu memang aku suda kira-kira. aku akan ada RM10 000 dalam tempoh 9 tahun lagi. nda sabar nya tunggu. ya lah. tidur bangun tidur bangun lepas jugak 1 tahun. tinggal 9 tahun jak lagi. lepas tu. satu hari tu. kawan aku yang kerja dekat PNB pegi lah gatal tangan cek berapa dividen yang aku layak dapat. boleh pulak dia cakap nama aku tiada dalam sistem.



aku terus jadi blurr. apa salah aku. aku telefon Maybank. memang rupanya sijil apa benda tu sudah kena jual sebab aku tidak bayar 3 bulan hari tu. mana aku tahu. aku ingat ada duit boleh simpan. tiada duit boleh buat rilek jak la. memang hampa gilak la. duit yang aku simpan hilang begitu sahaja. rasa dia macam gagal exam ok. macam sia-sia jugak lah azam aku 2 tahun lalu. last-last terpaksa la redha dan tunggu 3 bulan lagi kalau mau buat balik. 

lalu Amanah Saham Bumiputra aku pun bertukar menjadi AKU SUDAH BANKRAP. sekian.

Tuesday, December 14, 2010

HELLO SAYA FRANK ITU ADIK IPAR BOS. SAYA KAWIN SAMA DIA PUNYA SEPUPU. JADI SAYA INI IPAR DIA LAH~ ITU BOS ADA SANA?

aku tahu la kau adik ipar bos sebab kau kawin sama dia punya sepupu. tapi PERLU ka ko guna itu sebagai ayat-ayat permulaan diri kau setiap kali kau telefon opis.



PERLU???



bos pun menyampah gilak dengan ayat-ayat permulaan kau.

MALAIKAT LAH!

Friday, December 10, 2010

NAMA DIA ALI.

aku ada budak-suruhan. budak-suruhan aku ada handphone. satu hari tu, aku suruh dia telefon salah satu kafe-bawah-jagaan aku dengan alasan aku tiada kredit. 

dail.


engaged.


dail.


engaged.


dail.


engaged.



aduiii. sudahlah sekarang ni darah aku cepat naik hidung. budak-budak-kafe-bawah-jagaan pulak begayut di telefon. panas bro. panas. lalu aku suruh la budak-suruhan aku ni telefon handphone budak-budak-kafe sorang-sorang.


budak pertama. tidak dapat di hubungi.


budak kedua. jugak.


budak ketiga. tet-tet-tet- dapat. memang malang la nasib ko budak kena marah dengan aku. budak-suruhan pulak siap belakon lemah lembut cakap "hello-hello-hello". aku pun terus ambik dari tangan budak-suruhan dan -


"ayat-ayat tidak dapat disiarkan untuk menjaga hati orang awam"


sudah marah-marah. tapi budak-kafe ni pulak ( contoh nama dia ALI) buat-buat bengong segala. siap belakon tidak paham apa-apa.


aku diam. fikir.


"ni siapa??"

"Ali lah"

"ALI YANG KAWAN BOS TU KAH?"



END.


(HINT : SALAH NOMBOR. OLEH ITU KALAU ADA ALI LEBIH DARI 1 ORANG SILA SAVE ALI 1 ALI 2.. )

Thursday, December 2, 2010

LINKIN PARK + GREEN DAY.

terima kasih kepada lagu-lagu kamu kerana saya telah menggunakan lirik-lirik lagu kamu sebagai ayat-ayat untuk membuat karangan bahasa inggeris saya pada SPM 2002.




result jangan tanya la. cukup-cukup kredit. bukan macam kamu. terer english.




tiba-tiba teringat zaman SPM ni.

Wednesday, December 1, 2010

PALIS-PALIS.



palis-palis gilak. nda mahu!nda mahu!dan sejak dari tengok video tu. terus insaf dari protes lemak.



subtitle cerita sila pegi blog faryn!


palis-palis itu macam simpang malaikat 44.


SAYA SAYANG LEMAK SAYA.



titik!

Q: VIVI, TIDAK MAKAN?

A: diet.


respon pen-Q : ketawa.
respon orang sekeliling : ketawa.




ketawa la. ketawa. kalau aku kurus karang. jangan harap aku mau kawan dengan kamu.

(ok fine. niat suda salah. tu lah Tuhan tidak bagi kurus suda. lalala)


TITIK