dupdupmyheart

Saturday, September 25, 2010

MARI BELAJAR A-B-C DENGAN KAKAK.

"a"

"a!"

"b"

"b!"

"c"

"c!"


"a-b-c..yeahhh" sambil tepuk tangan tanda eksaited dapat ajar adik sebut abc.

"KEPSI!!!yeahhh" sambil adik lompat-lompat muka macam lapar KFC.

Thursday, September 23, 2010

ADIK CUBA SENYUM..


pandaiiiii.

Wednesday, September 22, 2010

HORMON.

aku pun nda tahu kenapa hormon aku cepat menggelegak jak sekarang ni. sikit-sikit mahu marah. sikit-sikit naik angin. budak-budak buat salah sikit mudah lah mulut aku bising kalah-kalah nenek aku. rasa macam mau lempang diorang pun ada.kadang-kadang sampai marah aku tu aku sebarkan sama ORANG yang tidak sepatutnya. (ok sebenarnya selalu)


sampai mungkin ORANG tu hampir fedap dan berkata:

"please jangan marah-marah. nanti cepat gemuk"

Wednesday, September 15, 2010

SICK OF BUAT-BUAT TAHAN.

(ini cerita pasal kerja)


serius.



penat.dan.geram.



tapi aku pantang kena cabar. so. tabah la kau vivi.PANTANG kauuu yang makan diri sendiri. boo!

Sunday, September 12, 2010

PERASAN.

sketsa hari sebelum raya.

"mama. mama perasan ka aku ada kurus sikit suda?haha"

"PERASANNNNN" kata puanmulia dan anak-anak beliau yang lain.



ok!aku buat-buat nda paham maksud PERASAN yang diutarakan oleh puanmulia.

Thursday, September 9, 2010

UCAPAN.



Wednesday, September 8, 2010

PSSSSSSSSSSSSSSSSST.

tadi pagi aku buat akaun alliance bank. dekat 6 bulan aku kerja baru la aku ada masa bukak akaun bank. sampai puan-tukang-buat-gaji-pun berapa kali remind aku suruh buat. siap kena sindir-sindir lagi. yalah kalau tiada akaun bank, diorang terpaksa la tulis cek dan penat. konon.


lepastu kan, masa buat akaun bank tu, kakak bank tu promote la saving akaun segala. aku pun terpedaya dan buat la saving segala. dan.


dan.


dan.


part yang paling aku benci adalah....



TIMBANG BERAT.



MOTIFFFF KAKAK TU MAHU TIMBANG BERATTTT???




pssst:berat aku sudah turun 5 kilo dari 72 kilo.
dan aku baru tahu tadi.heh!

Tuesday, September 7, 2010

CUTI.

kalau dulu masa study, satu minggu cuti raya kena bagi, aku hantam sampai 3 minggu cuti. 1 minggu sebelum cuti raya. 1 minggu selepas cuti raya. semua 3 minggu. kepakaran buat cuti sendiri bagi jak dengan aku. kepakaran buat ramalan lecturer kompom tidak akan masuk kelas punya pun bagi aku. surat sakit dengan alasan sudah sedia awal-awal lagi la kepakaran aku. memang setiap semester kompom buat punya la. sampai ada lecturer sakit hati terus buat aku repeat paper.(mr. ros-. i hate u!), ok memang salah aku la tu dulu. hee.


masa praktikal pun buat benda yang sama. sampai bospraktikal macam rasa mau cubit-cubit aku. konon.



sekarang?

sekarang?


sekarang?


jangan cakap lah. kalau boleh time raya pun aku mahu kerja. kalau tidak pasal PUANMULIA BISING AKU BELUM BALIK RUMAH, tiadalah aku ambik cuti sehari sebelum raya.
sekian terima kasih.

DUIT RAYA.

kemarin aku dapat DUIT RAYA dari supplier company aku. aku terus macam er- . kenapa?kenapa?kenapa mesti bagi? sudah lah dia bagi aku sorang jak. terus macam takut gilak aku. ya la. karang orang cakap rasuah ka apa. padahal sebenarnya tiada apa-apa pun.sampai aku message bos besar aku.

"bos, saya dapat duit raya dari 1 of our supplier. ok ka kalau saya terima?"

"ok. but don't tell others"


baru aku tenang dapat duit tu. ngee




BUT DON'T TELL OTHERS.
ok. aku siap buat entry. anggap jak la korang buta huruf sekejap.haha

Sunday, September 5, 2010

DEPRESSED

serius.

Thursday, September 2, 2010

SKILL-SKILL MEM-POPULARKAN DIRI DENGAN CEPAT DAN MEREBAK MACAM H1N1.

MENGUTUK PERKARA-PERKARA YANG MELIBATKAN AGAMA, NEGERI DAN ORANG DAN SETERUSNYA POST DALAM FACEBOOK..





nescaya. anda popular dalam sekelip mata. dan sumpah seranah 40 kali entah yang keberapa kali juga dalam sekelip mata.


dan SKILL ITU JUGAK SUNGGUH-SUNGGUH LAME AND BORING!

MACAM BENGANG LA JUGAK.

bila tiba-tiba gambar kau ada dalam facebook yang orang kau tidak kenal.


dan.


dia lelaki.bajet gambar kau gepren dia. *mungkin*


dan


kalau aku tanya budak tu sah-sah la dia kompius bila aku claim itu gambar aku. yala. dulu aku kurus siiiiikit dalam gambar tu. yang claim gambar tu pulak gemuk. hadoi.

Wednesday, September 1, 2010

CERITERA CERITA.

orang tu cerita dengan kau lain. orang ni cerita dengan kau lain. kau diam tanda atas pagar. no komen. tiba-tiba kau dengar cerita lain lagi nama kau paling ranking dalam cerita yang kena cerita tadi.


albangang la jugak.

BAPAK. I NEED YOUR PASSWORD. PLEASE...

profile picture dalam fesbuk bapa aku ialah gambar beliau bersama adik aku yang paling bongsu tu. alaa si toyol tu la bah. dan paling aku nda tahan bila balik-balik bapa aku kena tanya oleh kawan-kawan beliau si riski tu ANAK KA CUCU. dan paling sandi juga bila kazen-kazen aku ikut menyampuk suruh aku kawin la dengan alasan aku anak paling tua. eyuw~ tunggu la umur aku 50 tahun. haha



rasa-rasa aku mau delete gambar tu. tapi aku lupa password facebook bapak aku. duh.