dupdupmyheart

Monday, April 26, 2010

ANTARA PUNCA PEMPUPUSAN LELAKI HEMSEM.

aku ada kawan baru. dia terus terang dia gay. hmm. biar lah. mungkin dulu aku cakap aku geli gay. tapi dia suda berada dalam kelompok kawan. terima jak la se-adanya. setiap kali dia online dia mesti teriak "vi ada orang hensem mau kenal dengan aku" ataupun "wah hensemnya!!!".

aku malas layan. mungkin level hensem pada dia lain dan tidak sama dengan level hemsem di mata aku. ah. mustahil la lelaki hensem jadi gay.


satu hari tu, aku duduk sebelah dia, dia tunjuk gambar lelaki-lelaki yang se-spesis dengan beliau. tekejut. tidak percaya. dia bagi tengok mesej-mesej dari spesis beliau.


"SHIAL LA KAU ALI (bukan nama sebenar)!!! SUDAH LA LELAKI MAKIN PUPUS, YANG HEMSEM SEMUA KO KEBAS. SHIAL!!"


tiba-tiba plak aku ter-emo dan kembali ke meja sendiri.

Sunday, April 25, 2010

CARA-CARA MENJIMATKAN KARAN.

"kak..kasi slow lah suara tivi tu.. karang naik bil karan kita"



tiba-tiba rasa macam mau lempang adik sendiri. mazhab mana la dia ikut ni.

EH KENAPA GEMUK NI?

"entah tiba-tiba..semalam kurus, tadi pagi bangun makan nasi banyak-banyak pastu tidur pastu bangun petang, pastu tiba-tiba ter-gemuk"

SEPA ADA INFO BILIK UNTUK DISEWA SEKITAR KK?

sah la ni kan sebagai iklan?



duhh.

TANYA SAMA VIVI.



-akibat terpengaruh-

Saturday, April 24, 2010

SITUASI PALING KEJAM YANG PERNAH SAYA ALAMI SEPANJANG HIDUP SAYA.

hari jumaat. dapat CEK pagi-pagi moning.

kerja.

gaji

gaji

gaji


kerja.


jam 3.30. lari-lari pergi bank. tepat pukul 3.59 petang bersamaan dengan hari jumaat yang ber-esok-kan hari sabtu dan ber-lusa-kan hari ahad juga bersamaan dengan hari cuti bagi bank-bank, berdiri tegak di depan pintu yang suda separuh tertutup of alliance bank. runding-runding pun nda guna.


so?


tanya apa lagi. senang cakap la. umpama kata pepatah.

"ikan depan mata, tapi kucing teda gigi, jadi, teda lah makan'



rasa macam mau bakar cek tu pun ada.
sekian.



BELIA BENCI PAKGUARD SKEMA!

Thursday, April 22, 2010

WHAT'S ON YOUR MIND?

bisuk gaji-bisuk gaji-bisuk gaji-bisuk gaji.

Tuesday, April 20, 2010

KISAH PENCARI RUMAH SEWA.

penat.

Sunday, April 18, 2010

NOMBOR EKOR VS SUDOKU.

masa tu, aku baru beli buku sudoku tahap empat. tengah semangat-semangat main sudoku, pengkaki-pengkaki nombor ekor pun tegur konon aku main mainan budak-budak. oleh sebab darah cepat naik hidung apabila tercabar, aku terus bagi sudoku tu dengan diorang suruh buat on de spot depan aku jugak.


tidak sampai lima minit terus terkesima. dan no idea.


eleh!cakap kaki nombor. semua nombor dalam tangan. baru tengok buku sudoku pun gerun. ceh. bah jadi sekarang siapa terer main nombor?


lalala

NOMBOR EKOR PART SATU.

tempat kerja aku dikelilingi dengan orang yang gila main nombor ekor. kira main teka-teka nombor ni dalam tangan diorang la. pantang nampak nombor memang terus "mix and match" ataupun salin terus. tapi jarang menang. hanya bermotivasikan LUCK aka MANA TAHU MENANG aka TRY-TRY BAH konon. sindir-sindir pun nda guna. pendinding apa entah diorang guna untuk menghalang penyindiran menusuk ke kalbu.


satu hari.

"nah kamu mahu betul nombor kan. ambik ni. *9*0. nombor ic aku. haha"


tidak dilayan dengan alasan teda pengalaman. cis.
minggu depan.
tiba-tiba.


"gila. nombor vivi bagi kena 1st prize.menyesal nda ambik!"


aku?gila ah!tiba-tiba perasan ada majik sekali lagi.

SOALAN TERAKHIR EXAM HARI TU.

soalan:
"sekali-sekala berjenaka lucah, adakah kamu turut ketawa?"


pilihan jawapan:
ya atau tidak.



erk.

PENGARUH IKLAN.

mangsa:


tindakan refleks beliau selepas terpengaruh berbunyi:
BRRRRRRRRRRRRRRRRR~

Saturday, April 17, 2010

GILA PANJANG KEYWORD.




tapi kecewa la kau. penat-penat taip panjang-panjang lalu search. last-last tejumpa blog aku.


haha

TORA DATANG LAGI.

dan setiap kali balik rumah, mesti ada barang "hakmilik-kakak-vivi" rosak oleh adik beradik beliau.



bikin darah naik hidung pun ada.

Saturday, April 10, 2010

"PUNCA"

"Katanya kemarau yang dialami rakyat Sabah sekarang berpunca daripada bala dan malapetaka yang diturunkan kerana Allah S.W.T tidak memberkati kepimpinan negara hari ini"



omaigod.
klik dan baca.
rasa macam bodoh pun ada.
yang aku nda paham, benda macam tu pun mau kasi politik ka?
(korang baca betul-betul. i agreed with musli oli ok)

Friday, April 9, 2010

STUCK.

esok exam. tapi belum stadi apa-apa lagi.


haish.


berubah..bila la kau mau vivi.


eh-


vivi bila la kau mau berubah.


hee.

Thursday, April 8, 2010

QADA' ONLINE.

sahaja aku tengah qada online kerana baru jumpa intenet. amin.

Saturday, April 3, 2010

PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41

omaigod!



apa patut aku buat ni??

Friday, April 2, 2010

HIDUP.

hidup kena hidup kalau mahu hidup.


kalau nda mau hidup jangan terus hidup dan buat hidup macam tidak hidup.

PEKARA PERTAMA AKU MAU BUAT DALAM BLOG SETELAH LAMA NDA UPDATE ENTRY ADALAH

update entry.



ok setel.



bai.