dupdupmyheart

Sunday, January 31, 2010

KEPALA PECAH.

hari tu aku ikut lepak-lepak dengan anti-anti aku.
jadi tekeluar lah cerita dulu-dulu.


alkisahnya..

anti bai and the geng pergilah piknik beramai-ramai.
jadi masa balik tu mereka singgah la beli buah tembikai.
lepas tu time diorang ondeway balik,
tu driver macam mabuk-mabuk bah sikit.
jadi belanggar la dengan kereta cina ni.
kereta yang anti aku ikut ni pun terbalik.
diorang pun terpelanting la keluar.
jadi ada 1 anti C ni teriak-teriak menangis sambil pegang kepala dia.


"matilah aku!pecah suda kepala aku!keluar-keluar sudah otak aku!" sambil pegang kepala dia dan tengok tangan dia penuh darah.

"tengok!!hancur suda kepala aku!!matilah aku!!"



jadi cina yang tadi tu keluar la pegi tolong anti C ni.


"haiya amoi!itu bukan kepala lu pecah. itu buah tembikai yang pecah atas kepala lu."



ok.sebenarnya "otak + darah" tadi tu isi buah tembikai.
dan "kepala pecah" tu buah tembikai yang melekat di kepala dia.


sekian.

SEMALAM BULAN CANTIK GILA.








ya. bukan kamera gantung leher.

Saturday, January 30, 2010

BOLA.

sebelum


selepas



Friday, January 29, 2010

MATAI LA NI.

ter-makan udang masak tepung + mayonis awal pagi.




badan gatal.
perut sakit.




ok alergik keluar suda. matai.

Wednesday, January 27, 2010

BUKAN RAYUAN GOMBAL.

hari itu. pergi bali.











apakah perasaan anda apabila syampu sebesar gedabak
yang baru dibeli oleh anda yang anda bawa untuk
outstesen+travel dibuang begitu sahaja .




apa?

apa?




huh!



kusangkakan wajahku yang comel mampu
menambat hati abg tukang cek beg tersebut.
benci lah!
merayu pun tidak guna.
saya tahu lah saya ini pemegang rekod
tidak pernah dingurat lelaki hemsem.
tapi jangan la buang syampu saya secara kejam.
sudahlah main selongkar beg saya.
kan suda nampak pakaian yg tidak sepatutnya.
huh



ok.my bad. saya terbawa syampu sebesar alam.

-------------------------------------------

er..dat time baru aku tahu kalau pegi oversea,
hand luggage tidak boleh bawa liquid stuff lebih 100ml.

eh!entah!haha

mana aku tahu. kalau balik sabah rilek jak.hee

Tuesday, January 26, 2010

BELAJAR.


tidak lama lagi tangan gua bakal kurus.
yay!

CARA UNTUK MENDAPATKAN KERJA TETAP.

ramai kawan aku yang baru kawin terus dapat kerja tetap.
dan ada yang tiba-tiba dapat kerja secara unexpected.



omaigod.



ndakan aku kena kawin untuk dapat kerja tetap???


erk.

Monday, January 25, 2010

TEMPAT PERMAINAN.



ini tempat permainan kami dahulukala.
boleh naik sampai puncak 10-15 minit jak.


sekarang?


omaigod.
20 minit tu pun sudah rasa macam mahu mampus.



anggap jaklah mungkin bukit tu sudah bertambah tinggi.
hee

KATA-KATA ITU DOA.

sesi berdailog bersama kazen-yang-letak-syarat-wajib-jadi-boipren-perlu-ada-kereta.
tapi...


b..ko tau..aku selalu bedoa sebelum tidur
"tuhanku, arap-arap la bakal laki aku ada honda"


abistu tunang ko sekarang ni???


aku dapat la jugak honda. tapi motor honda.


kakakakaka!neh..kotoh!

Thursday, January 21, 2010

LOADING..

Tuesday, January 19, 2010

NEVES GILAK.

lusa kena inteview GSTT.


omaigod.

Monday, January 18, 2010

HARI INI SAYA ISI BORANG GURU GANTI UNTUK MENGGANTIKAN GURU YANG MEMERLUKAN PENGGANTI.

oleh itu,
gua berharap sangat agar ramai guru-guru yang akan beranak pada masa-masa terdekat ini dan seterusnya bersambung-sambung supaya tenaga gua diperlukan.




sekian.


-orangsusah-

FINALLY,

ada matahari.

Sunday, January 17, 2010

HMMMM.

KB masih hujan.
banjir untuk kawasan yang rendah.
nasib baik kampung aku dikawasan yang tinggi dan memang tidak pernah banjir.
dengar-dengar ada buaya yang terlepas di kampung sebelah-sebelah saaaana.
bahaya untuk kampung-kampung yang berdekatan.
kalau hari ini dan besok-besoknya masi hujan,
mungkin boleh masuk berita.


.....


petang tadi ingat mahu riki-riki kawasan banjir.
yalah, mahu belajar jadi wakil rakyat.
prihatin kononnya.
padahal menyibuk.


tapi pacik kol suruh datang hospital.
bawa datuk.

kakak datuk nazak.
keluarga makin ramai datang hospital tengok kakak datuk.
terserlah kasih datuk sebagai adik kepada nenek yang tengah nazak.
sedih.

kami semua berkumpul di hospital.
tunggu.
entah tunggu apa.
yang penting tiada orang mahu balik.
sampai lah jam 12 lebih.


nenek sudah tiada.

.

Saturday, January 16, 2010

BEBERAPA HARI TANPA MATAHARI.

hari-hari hujan.


lebat.


tapi best.
sekarang saya tidak perlu risau bermandi dalam hujan.
sebab hujan tanpa kilat campur guntur adalah nikmat.
yay!



(bukan macam Shahalam. hujan 5 minit kilat suda macam mau pecah dunia.hee)

Thursday, January 14, 2010

PAYAH JUA NI.

free space dalam local disk aku semakin sikit dan hampir ke 0 GB.


aku cek satu-satu.


punca dikesan.
penyumbang utama kepada kebesaran ke-used-an ke-space-an local disk aku ialah GAMBAR.


dem.


banyak gila gambar.lebih dari 50Gb.ketara betul gila begambar.
belum masuk gambar dalam external. tapi itu dulu. time zaman nampak kurus dalam gambar. sekarang? mud begambar nda macam dulu. mungkin skill kurus dalam gambar sudah berkurang. cis.



oh serabut.serabut.sabut.


delete itu ini.
cek jumlah yang di delete nda sampai 1gb.


omaigod.


payah-payah!



kesimpulannya,
kepayahan membuang gambar umpama kepayahan membuang lemak-lemak.
alangkah.

FUYOO.LAMA GILAK AKU NDA POST ENTRI PAGI-PAGI MONING.

hee.

Wednesday, January 13, 2010

APAKAH?

untuk menaiktarafkan mood aku berblog semula
aku cek-cek la apa-apa yang patut dalam blog aku


pastu
baru aku perasan
dalam segmen
"penskodeng yang dikesan melalui radar"



kenapa?
kenapa?
kenapa?


kenapa ada link mereka yang view aku?
sumpah nda paham.



jangan cakap ada link aku dalam web diorang.
omaigod.


"mak..sumpah anakmu ini bukan gila seks!"

PELAMIN ANGANKU MUSNAH.

ingatkan internet suda masuk rumah aku bersemangat la mau apdet blog.



ceh!



tetap jugak pemalas.

Tuesday, January 12, 2010

CERITA LUCU.

gua register kelas menari.
dan sekarang gua mau begerak pegi menari.




lucu kan?

OK. KALI NI BETUL-BETUL OK. KIHKIHKIH

fuyoooo!


ini adalah entri pertama aku untuk tahun baru ni.


hoho.