dupdupmyheart

Thursday, December 30, 2010

KARANGAN = CERITA MIMPI SAYA.

mungkin terlampau kesiokan menengok bola semalam, aku mimpi konon aku di indon ni. support team malaysia. separuh masa pertama 0-0. masa kedua pun bermula. tapi coach malaysia tidak puas hati bila dia nampak referee dengan coach indonesia macam berpakat-pakat something. lalu coach malaysia pun memanggil referee tanda tidak puas hati. dan tiba-tiba boleh pulak aku masuk campur sekali. aku siap sound referee dengan goalkeeper indonesia. " awas deh loh, aku punya kuasa jika kamu main kotor". pastu aku blah. tiba-tiba coach malaysia kena angkut oleh referee and goalkeeper indonesia. lebih kurang macam ni.

kredit encik google.

pastu semua orang follow ni coach malaysia kena bawa pegi somewhere. termasuk team malaysia + supporter pegi satu tempat. sampai satu tempat. tiba-tiba polis + askar indonesia semua serang dan tangkap budak-budak malaysia. gila la. aku memang lari sekuat hati kasi selamat diri. SAMBIL UPDATE STATUS D FACEBOOK GUNA BLACKBERRY PINJAM. aku tulis " tolong-tolong rakyat malaysia diserang". oleh kerana ketakutan yang amat. aku tengok semua orang pura-pura mati. aku pun ikut-ikut la pura-pura mati. sambil update status di facebook. " tolong kami". masa aku pura-pura mati, ada orang indonesia pulak jumpa aku. pondan. aku memang merayu gilak babi la. tolong la. sebagai balasan aku bagi dia blackberry pinjam tu. tapi bagi aku update status di facebook dulu. baru aku perasan status yang aku hantar semuanya pending. bengang gilak la. kenapa pending saat-saat kecemasan. hadoiiii. baru terpikir. "EH KAN AKU DI INDON, PATUT PUN TIADA LINE NUMBER MALAYSIA". bodo la. pastu tiba-tiba askar indon datang tengok aku. tetiba pulak aku mengaku orang indon demi kasi selamat diri. " tipu! kamu itu orangnya malingsia kerna kamu memakai blackberry!" ok. kantoi gilak. pastu budak indon yang pondan tadi tolong merayu untuk aku. lalu aku terselamat. lalu kami menjadi kawan. dan terbangun dari tidur.


END.


gantung gilak cerita. motif?? entah. kahkahkah.

20 comments:

Paan Ovrtd said...

Inception.

Kuwe said...

babi. cerita pekebenda weh. hahah. tragik dan sarkistik dan artifiktis. nanti kita buat drama bersiri.

::FAIZ FARISH:: said...

hahahahaha sot

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

mimpik mcm real bah kau!
nah...

tqa said...

wakakaka!

teri malas nak sign in said...

time2 gini baru lu nak ngaku jadi rakyat malaysia. blah la wei

jejaka anggun said...

moral of the story?

Ninaa Joyy said...

hahahahah mimpi kau vi, asyukkkk !

vidadarisakura said...

paan:
aku suka part mimpi terbang-terbang. serius. aku boleh pegi mana aku suka.



kuwe:
saitan. haha



faiz:
haha



cik angkuh:
adehhhh. bepeluh juga la bangun.




tqa:
heeeeeeeee




teri:
mimpi jak kot. rilek ar. ndapayah emo2 bagai.




jejaka:
itula mimpi saya



ninaa:
ni belum masuk cerita aku pun pandai jadi superman.dalam mimpi la. haha

besi said...

vivi comel seronok sgt sbb malaysia menang ya...hmmm siap termimpi mimpi tu....tak pe tetap comel

speckurosaklagi said...

indon tak pakai bb???

Irtiyah said...

Salam

adik ni penghibur la.. hehe

ayampinko said...

besh gak mimpi nko nie vi.. besh macam mentibang laut..

Pekerja Kontrak said...

isap gam kali ni tau???

BudAk hijAu said...

aku tengah marah!cis!

vidadarisakura said...

besi:
sikit la. haha



spek:
entah. ahaha suda mimpi aku macam tu. haha


kak irtiyah:
heeee. nda la. malu-malu kunu.



ayampinko:
macam setan. haha


boi:
hahahaa. ko tau la itu.



yan:
marah la. marah la. haha

Puan Capa said...

apa motif ko sebenarnya ni?

vidadarisakura said...

mimpi weh mimpi.

Qish said...

Kat indon ramai je weh kawan2 aku yg indon pakai blackberry..haha..siot ja mimpi

vidadarisakura said...

entah.bongok jak mimpi. haha