dupdupmyheart

Saturday, March 20, 2010

BUAT ORANG YANG PERASAN PUNYA SEMBILAN NYAWA.

ketahui la wahai kamu yang berperasaan dan perasan punya sembilan nyawa iaitu kamu-kamu yang tidak berkonsepkan kata pepatah bahawa malang itu tidak berbau ketika beraksi sebagai pemandu kenderaan. lebih-lebih lagi ketika menuruni bukit yang curam dan masing-masing perasan ber-initial D di jalan yang ber-bengkang-bengkok.


saya selaku penumpang yang tidak layak berkata-kata atas dasar tiada lesen dan tidak pandai men-drive ini sebenarnya MASIH MAHU HIDUP. dan setiap kali saya bersuara meminta kesian, sering sahaja tidak dilayan.




sekian.




"kata-kata ini dipetik dari dalam hati penumpang duduk belakang yang berkonsepkan mati hanya sekali kepada peng-drive (bukan pendrive mahupun thumbdrive) yang perasan punya sembilan nyawa".



dan ini jugak adalah alasan terbaik bagi penumpang yang takut tadi untuk tidur kerana ingin melenyapkan rasa ketakutan dalam diri dan merasa majik bila "buka-buka mata terus sampai destinasi (itupun kalau tidak eksiden)" walaupun sebenarnya penumpang tadi pantang kena aircond kereta pasti tertidur. lebih-lebih lagi jalan yang melebihi 30 kilometer.


sekian lagi.



peng-drive perasan sembilan nyawa yang dimaksudkan tertakluk kepada syarat meter pembawaan kereta.



dan peng-drive - peng-drive yang dimaksudkan termasuk juga bapa sendiri dan anak-anak lelaki yang berhubungrapat dengan penumpang yang tidak berlesen dan masih mahu hidup itu sekian sekian dan sekian.

16 comments:

oranglidi said...

rilek bah

qishie said...

haha!sib baik hidup lagi!

.rafiq. said...

siapa pendrive tu? lu sampai hati tak flying kick dia?

Irtiyah said...

Salam
Suruh polis saman.. tengok.. mahu insaf tak?

helena's said...

aku tak faham lah vi..

joegrimjow said...

panjang
but
i like

Pekerja Kontrak said...

rilek sudah...

no23 said...

amik lesen...

nati dah drive baru vi tau napa kena bawak laju...

naz said...

chill lah. jarang tengok u tulis panjang haha

Gapura said...

orang-orang mesia memang kebal

Alynn Notnot said...

hahaha! ingatlah orang tercomel. erk?

vidadarisakura said...

orglidi:
mau rilek apa kalau suda terumbang-ambing dalam kereta.
gila itu.



qis:
nasib.hee



rafiq:
dan peng-drive - peng-drive yang dimaksudkan termasuk juga bapa sendiri dan anak-anak lelaki yang berhubungrapat dengan penumpang yang tidak berlesen dan masih mahu hidup itu sekian sekian dan sekian.


jawapan suda disediakan.




irtiyah:
er...entri ni jugak ditujukan kepada bapa sendiri.
haha matila abis duit kena saman.




helena:
adoyai.. syusah.



joe:
ailaiike tuu.



boi:
eleeeh.



no23:
laju tapi membahayakan diri?duiduidui.




naz:
selalu pun.heee



gapura:
haha.mungkin.


alynn:
heee.betul3.

BuDakHutaN said...

ko lastik jak telinganya... "pelan pelabn bah bro!" hahaha

vidadarisakura said...

budakhutan:
kalau bapak aku sendri macamana?

Lifesaver said...

sape yg perasan tu?

babyhel said...

Biar lambat asal selamat...cecewahhh....hee!