dupdupmyheart

Thursday, February 4, 2010

JUJUR DAN GAGAL.

INTERVIEW 1.

aku pun nda ingat kerja apa. tapi under public mutual. akan tetapi. konsep dia main cari-cari orang. ok. aku sangat gagal benda-benda macam tu. tapi konon income besar. kalau ada orang. kalau teda?

keputusan: aku rijek.


INTERVIEW 2.

masa interview aku tercakap guru bukan cita-cita aku. sebab tuan tu suruh cakap jujur. konon aku mau jadi financial executive la sebab aku ambik finance time stadi(konoooooooon.padahal nda tau mau cakap cita-cita jadi apa). sebab kalau aku cakap cita-cita aku dari dulu aku mahu jadi cikgu, nampak sangat menipu kan. hidup mesti jujur. ceh.


keputusan: gagal.



INTERVIEW 3.

tajuk kerja ialah management trainee (popular bookstore). tukang inteview tu cakap sama aku akan ada staff bawah aku, training sana kl dan letak aku bawah under dia iaitu bahagian buku-buku english. so aku kena buat itu-ini. (alaa..senang-senang gugel popular bookstore/management trainee) ok fine. pastu aku cakap dengan jujur. bahawa english aku average. paham memang paham. tapi mau keluar dari mulut tu susah. tidak konfiden. dalam hati jak lepas. sampai mulut-stuck.


keputusan: mungkin gagal.


...........


aku pun sebenarnya nda tahu mau kerja apa ni. pasni aku rasa aku mau apply guna spm. hey!belajar tinggi-tinggi ambik degree tapi pakai spm? hello.. kalau kau mahu jadi ketua yang baik ko kena belajar dari bawah. karang kejutan budaya. lagipun aku belum komfiden lagi bulih bekerja.huhu bagi aku la. bagi kamu-bagi kamu lah. apa aku kesah.


mungkin juga aku belum sedia lagi mau bekerja.
tunggu la next month.
duhh.

23 comments:

oranglidi said...

wa harap jadi first

oranglidi said...

ala vid, try a keja kerajaan ke. ok gak.

[take ur time](tiba2 wa cakap inglish.)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

smbung belajar jak, Vi.

::FAIZ FARISH:: said...

Hahaha. Ko ni gila bah... sot... Adaka jawab mcm tu masa interview... Kalau aku pun aku Reject ja kau... adoyai...

vidadarisakura said...

orglidi:
harapan lu termakbul.haha
keja kerajaaan bukan senang dapat bah.dui.



hazerin:
er..ntah.haha
tapi macam mau ambik kursus2 kemahiran ni.heee



faiz:
jujur bah.haha

BeaN MorENo said...

hm..itu alasan seorang yang...nda payah aku sbut tapi ko pasti tau suda apa aku mau tulis kan bb

vidadarisakura said...

bean:
malas.duhh.

naz said...

rileks jangan gelabah haha

~0~ said...

xpe vi...teruskan usaha...belum rezki mu...insyaallah ade nanti...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.kakak ipar
.x pe la keje dr bwh
.ok lah tu
.jujur mmg bgus, tp brtmpat lah
.adoiii
.klu x, dah leh pnggil cikgu vivi dah ;p

Lifesaver said...

tunggu tahun depan baru ko keje beb!hahaha

Cik Afzan said...

tahun depan kawin doee

jejaka anggun said...

kalo gi interview kene kelentong banyak babe. jujur sgt x leh dpt keja nnt.

besi said...

vivi comel......tak pe pelan2.. nanti2 dpt tue...k gud luck ye

Yern Ain said...

vi, hr tu d 1B ada kerja kosong d pizza hut. ngam tu. smbl kerja smbl mengunyah. hahaha.


wey, x tau la dorg buka opis ka nda d sini tu permata hijrah.
tp tu roadshow hr tu smpai isnin ja.
punya kick dia pny treatment. kuar ba suma cecair hidung. merah2 smpai muka tu pacik kena urut.

vidadarisakura said...

naz:
rileks la ni.hee


o:
yeah!hee


intan:
xleh imejin panggil cigu vv.haha



syafa:
kan2!



afzan:
omaigod.no no no.



jejaka:
karang diorang expect tinggi. matilah aku.



besi:
yeah!

vidadarisakura said...

yern:
ko tau. ari2 aku teimejin begiuk idung aku bila ingat cerita kawan aku. cis.kemarin2 aku p 1b. teda pun aku tejumpa tu barang.huhu

Pekerja Kontrak said...

sampai bila.... next month ja....

Kyuubi_85 said...

memang la dorang rijek kalo ko ckp mcm tu... adoi...

interview mesti tiou sikit bau ok.... jgn pla telampau, nanti lain pla jdinya..

vidadarisakura said...

boi:
heee


kyuubi:
karang aku cakap aku terer ni terer tu kedapatan menipu lagi bikin malu.hee

Baby HeL said...

hakhak...takpe lek lek lu...heee

Dora Tora said...

mungkin ko buli try kerja di fastfood..ekekekkee

ayampinko said...

vivi malas