dupdupmyheart

Sunday, February 14, 2010

INI CUCU HAJI WONG.

"mak..teda dapat buah limau free ka tempat kerja baru?"

"apa?diorang yang minta buah limau dengan mama"


.........


ini kerana,
sempena nama datuk aku WONG.
semua orang ingat kami keturunan cina-cina.
padahal Bajau.


dan sempena ber-bin/ber-bintikan nama datuk aku jugaklah punca orang claim buah limau free sama anak-anak Haji Wong.


penatlah jugak mama aku explain kenapa nama datuk aku WONG padahal bukan cina.
kadang-kadang terpaksa mengaku sebenarnya kami keturunan WONG FEI HUNG demi kasi puas hati orang yang tidak percaya.

haha.

11 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.bakal suami kakak mungkin wong
.wong chun han?
.hahahaha

Uruchimaru @ kf said...

mesti pndi kung fu kan!

meh cny bah umah gwe byk limau ..

Irtiyah said...

salam

selepas memastikan aku log in dengan id yg betul baru aku nak komen..

macam aku.. budak sekolah tak mintak limau.. tapi minta ang pau..

bila masa ntah aku ada nama cina.. tapi dia kata "1 malaysia maaa.."

memang budak sekarang suka ngepau.

[baru lah tak payah delete comment] hehe.. sori.

helena's said...

kau kerutunan cina??eh!!keturunan cina!!wahh aku kagum!

vi..bile nak mai sini..tumbuk kang!haha

miloicekaw1119 said...

cucu haji wong rupanyer...

Tora Aman said...

Ngam.Wong Fei Hung lg tu..hahaha

*SiRibenMerah said...

happy cny cucu hj wong.. hehehehe..
klasik tuh mix blood..
cayalah ko.. hehehe..

vidadarisakura said...

intan:
wong heng sem kali.haha


kf:
mari aku kungfu ko.hee


irtiyah:
heee. saya mau angpaw sama kakak la.heee


helena:
tau la sy comel.xpayah la tumbuk2.haha



milo:
ya saya.heee



tora:
haha.kan2.


riben:
klasik mix blood jadah apanya.haha

Baby HeL said...

cu wong!mahu limau pree satu kotak!hee

Kyuubi_85 said...

haha... terer la ko ni buat lawak... hehehe

Lifesaver said...

mau limau!