dupdupmyheart

Friday, November 27, 2009

TAIP ENTRI LAJU-LAJU PUN BUKAN BIKIN KURUS JARI. CIS.

ai sedang menikmati hari terakhir ai di semenanjung malaysia ini.
so terime la entri cakep keyhell dari ai.




kepade yang berkenaan,
ai minte maaf sanget,
ai tak dapet penuhi permintaan u all untuk date dengan ai,
ates sebab ai sudah dibooking awel-awel lagi,
ai ade try untuk jumpe u all jugek,
tapi dikale itu ai pun takde sen,
so,
ai minte sori sanget.


ok de truth, ai memang tak try-try sanget nak jumpe u all,
ai takut sedih,
karang ai nanges, u all jugek suse-suse cakep ai cumell bile ai nanges,
mane ai mahu,
malu.
hee



oklah,
esok pagi-pagi moning ai berambus,
pasti ada jugek yang suke,
p mampus la yang suke tu,
ai care?
haha.


ok babai.






omaigod. 3 tahun ai duduk KL sumpah ai tak KL langsung.
cakap KL pun beterabur.
haha!





gonna miss u kawan-kawan.
ok.mata aku start mahu kabur sudah.dem!!

Wednesday, November 25, 2009

NEW POST.

3 hari aku duduk rumah kazen aku,
ingatkan jerawat batu makin membesar.
rupanya pipi aku naik mendadak.
macam belon.



berat jangan cakaplah.




yes!
ada harapan masuk biggest loser next year!
yay!



(aku kehabisan tajuk)

SEDAR DALAM HATI.

tadi aku tengok biggest loser asia.
comelnya la manusia-manusia comel semua tadi.
memang sejak aku jadi surirumah, kerja aku makan-tengok biggest loser-tidur.


oleh itu,
dengan wujudnya biggest loser ASIA ni.
sempena kita ni orang asia.
aku harap timbul lah kesedaran dalam diri aku supaya bersenam dan sebagainya.
semangat!
perubahan!
azam!
keyakinan!
yeah!


dan,
aku betul-betul berharap,
dengan menengoknya aku biggest loser ni,
aku harap setakat tengok sahaja pun aku boleh kurus,
memang semangatlah aku.
yeah!

TIPU SUNAT.

aku sudah pindah semua barang dari rumah sewa aku di shah alam pegi rumah kazen aku di cheras.


pastu sabtu ni aku balik sabah.


dan aku nda salam-salam pun orangrumahsewa aku.
sebab aku cakap, hari khamis or jumaat ni aku balik rumahsewa aku lagi.



itu semua tipu.
aku memang nda balik shah alam lagi pasni.



sebab, kalau aku bagitahu yang hari tu adalah lastday,
kompom berlakunya kejadian nangis menangis.
sedangkan aku baru kemas-kemas barang + lipat kain, ada yang suda nangis.
apalagi kalau aku cakap yang memang aku terus keluar dari rumah tu.



jadi untuk mengelakkan penyedihan berlaku
aku terpaksa menyunatkan tipu aku.


lepasni boleh la aku jadi tok mudim.
sekian.

Tuesday, November 24, 2009

TELINGA GUA SUDA KENYANG MAKAN GEMUK. APA GUA KISAH??BADAN GUA. BUKAN BADAN LU.

pandangan aku kabur-kabur di kala ini.




ini semua gara-gara jerawat batu atas pipi aku. cis!




nampak sangat pipi aku makin naik.
sampai jerawat dipipi menghalang perjalanan mata.
dabelcis!

Monday, November 23, 2009

KHABAR ANGIN.

gua sangat-sangat berharap khabar angin bahawa hari ni puanmulia bakal GAJI adalah benar.




amin.



marilah kita sama-sama berdoa untuk benda baik.
amin.amin.amin.


-orangsusah-

OFFICIALLY UNEMPLOYED.

gua terlupa.





cis.TERbangun awal pagi la pulak.

Sunday, November 22, 2009

ENTRI JAM 22:11 PADA 22 BULAN 11.

saja jak.


bai.

ENTRI KE 22 BULAN 11 TAHUN 2009.

gua ingin mengucapkan selamat hari ke 22 dalam bulan 11 untuk semua orang.
dengan ucapan,



hai!



ok.
bai!

Saturday, November 21, 2009

SEPANDAI-PANDAI ORANG BUAT CERITA. AKHIRNYA KANTOI JUGAK. NEH KAU. KOTOH!

"vi... apalah ko tulis dalam blog ko?"

"er...teda apa-apa. besa-besa jak. heee"

" ko ada tulis pasal aku?"

"er.. teda.hee"



diam.



"heee..sebenarnya ada..tapi aku tukar nama ko p "kiah" pasal ko gilak ngan spa-q..kihkihkih"

"babi setan!haha"



begitulah ucapan beliau sambil ketawa-ketawa malu lepas baca blog aku. eleh bajet hot la tu. haha itupun aku pikir panjang bagi baca ka nda. sebab aku malu dengan kawan-kawan aku yang aku ada blog.
haha!


oh. tekan sini untuk rujukan mengenai kiah vs senah spa-q kesayangan saya.

oh. tekan sini untuk rujukan mengenai kiah vs senah spa-q kesayangan saya.

oh. tekan sini untuk rujukan mengenai kiah vs senah spa-q kesayangan saya.

oh. tekan sini untuk rujukan mengenai kiah vs senah spa-q kesayangan saya.

oh. tekan sini untuk rujukan mengenai kiah vs senah spa-q kesayangan saya.

oh. tekan sini untuk rujukan mengenai kiah vs senah spa-q kesayangan saya.

oh. tekan sini untuk rujukan mengenai kiah vs senah spa-q kesayangan saya.

oh. tekan sini untuk rujukan mengenai kiah vs senah spa-q kesayangan saya.


dan banyak lagi.


sekian.

Friday, November 20, 2009

TEDA-TEDA BAH MASALAH KAU INI.

hari selasa ari tu aku bagitahu bos aku yang aku mahu berhenti kerja suda dalam minggu ni,
hari rabu aku cuti berpunchkad,
then sedang aku seronok-seronok diruma,
bos tiba-tiba mesej suruh siapkan semua kerja sebelum berhenti.
omaigod. banyak gila ok.

mula-mula aku ingat mau pass macam tu jak kepada yang berkenaan.
adoyai.

oleh kerana aku mahu berpoya-poya ari jumaat arini
so aku siapkan semua kerja aku sampai ke MCD sampai ke tengah malam.
still masih menurut perintah ok.



ini bukti aku buat kerja serupa macam buat asaimen masa stadi dulu-dulu.
dan ini juga bukti bahawa aku mempunyai 2 dagu jika di kaji betul-betul.
mungkin juga 3 kepada yang prihatin.
dan mungkin juga 4 kepada yang nda puas hati.


dannn


ai berjaya siapkan semua!!



tinggal buat claim jak lagi tomoro moning then blah!
yay!!

Tuesday, November 17, 2009

INISIATIF

tadi ada budak opis aku buat lawak yang aku pun nda sure samada itu ayat lawak ka ayat soalan ka ayat kenyataan.


"vi dulu masa ko mula-mula masuk aku nampak 1 jak dagu ko, tapi sekarang ni ko ada 2 dagu kan?"


oleh itu aku ambik inisiatif untuk mengurangkan apa yang patut.
tapi sekarang adalah musim hujan.
jadi niat suci aku untuk berjoging selalu jak terbatal
apakan daya kita hanya merancang Tuhan menentukan
lalu aku redha.


lalu aku cari lagi inisiatif yang lain
sampai la aku jumpa inisiatif yang ini.



rasa-rasa bole bikin aku kurus ka kalau ikut inisiatif macam ni hari-hari?

Sunday, November 15, 2009

KAKAK SAYA PESAN, DIA PERLUKAN ANIMATOR.SEBAB ADA JOB UNTUK ANDA. SILA REPLY SAYA CEPAT-CEPAT.TERIMA KASIH.

betul.

TER-.

ok-ok.


aku nda pegi pun YOUNGSTERSI .


tapi nda sengaja ter-ngular jauh pergi sini.



kihkihkih.


ok penat.



bai.

Saturday, November 14, 2009

YANG SEDANG-SEDANG SAJA.

gua sedang berkerja-lah-konon-sangat.



kejap lagi gua hendak mengular ke laman budaya shah alam
sempena sebelah ofis aku jak
ada fynn jamal weh.
hee

OH VIVI.

oh vivi,
hari ni hari sabtu,
tapi kenapa ko kerja?
masa org cuti ko mahu kerja,
tapi masa org kerja ko mahu cuti,
siap eskep, datang lewat dan sebagainya,
bajet rajin padahal mengular nombor 1,
apa kejadian la dengan ko ni vivi?
ha?


sekian.

Friday, November 13, 2009

MASA UNTUK EMO.

bai.

Thursday, November 12, 2009

OMAIGOD.

hari ni kontrak kerja aku habis.

so besok aku kena breakservice cuti sehari and masuk kerja balik hari isnin.


dan.

setiap 23 hari berkerja layak dapat sehari cuti bergaji.
semua cuti bergaji tersebut mestilah dihabiskan sampai la tamatnya kontrak.

dan.

de kebodohan of me disini ialah.
aku terlupa untuk habiskan cuti bergaji aku sebelum tamatinya kontrak.
omaigod.


aku telah mensia-sia kan cuti bergaji aku.





oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo~




rugi-rugi.










hurm. positive side.ini mungkin juga balasan bagi aku sebab selalu ponteng keja.
huhu

BIKIN GUA PANAS.

dari semalam gua try booking tiket KK-KL untuk tahun depan sempena free seat AIRASIA.


tapi haram sampai sekarang nda dapat-dapat.
dabeldem!



huh.

Wednesday, November 11, 2009

VS UNCLE CINA.

uncle cina : ini ar..u tolong report sama diolang selalu hujan lor.

pembanci : er..ini bukan kerja kitorang uncle.

uncle cina : haiya..abis basah saya punya simen lei..salalu hujan lo.

pembanci : habistu?mau repot sama sepa?tuhan?



dialog last tu cakap dalam hati lei.
sekian

Tuesday, November 10, 2009

WIMAX JAHAT. SUKA POTONG-POTONG TENET SEBAB LAMBAT BAYAR BIL. HUH

situasi : pengumuman 100 nama cabutan bertuah.

ini adalah dialog persendirian bersama kawan-kawan ketika nama-nama cabutan bertuah diumumkan.


nama ke 1
"fuyoo.awal-awal kena sebut"

nama ke 2
"gila la..senang-senang jak dapat cabutan bertuah"

nama ke 3
"aku mana pernah dapat cabutan bertuah ni.memang nama vivi ni nda bertuah la"

nama ke 4 - vivi blablabla
"gulp..nama aku ui!haha"


i dunno why. tapi dat time memang funny la. baru kutuk nama sendiri. tiba-tiba kena sebut.haha pastu siap buat mantera kutuk nama kawan-kawan dengan harapan durang pun dapat cabutan bertuah sama. tapi gagal. dem.

......................

n..


er..singing competition?
er..ai malu sebab suara ai x sampai sebab sangat neves ketika itu!dem!malu shial.


sekian.

Friday, November 6, 2009

MAKAN BUDAK!!!

muka macam hantu lepas mekap sendiri yang nda tau apa-apa.


makan budak!!!!hooooooooooo

WADDA! BOO!

malam karang jabatan aku ada dinner.
dan aku nda tahu camana aku boleh tershoyy join jadi finalis singing competition. wadda~


ok serius.
haritu, lepas semifinal la konon,
encik organiser cakap kena perform betul-betul, baju kena lawa, mekap kena cantik.
dem la.

lagu?sangat shaitt~ aku ndatahu mau bawa lagu apa ni. karang aku bawa jugak lagu cewek ni.huh.

baju, opkos la aku pakai baju kurung. itupun nasib baik time konvo aritu aku berjaya pau sama mama aku beli baju kurung lebih. memang simple. sangat. yang kakak finalis sorang tu siap sewa baju jawa dari butik untuk malam ni. whateva. aku memang nda harap pun. huh.
ok baju kira setel.

mekap? argh!dem la. sedangkan masa konvo arituh pun aku lambat pasal sebatang eyeliner yang aku nda ketahuan mana aku letak. er...bedak memang aku nda pakai. maskara pun awal tahun punya. keras-keras suda. eyeshadow pun haram aku ada. kalau ada pun aku ndatahu mana suda. argh! n pasal eyeshadow-aku-ingat-aku-ada-tapi-sebenarnya-teda tulah jugak punca aku lambat konvo aritu. berabisan aku cari dan aku ingat ada-rupanya-teda.dem!


huh.


oklah.sempena aku awal bangun arini, aku mahu pergi kerja awal, aku penat sudah suruh kawan tolong punch kan aku.kihkihkih.


bai!

Wednesday, November 4, 2009

PERBANDINGAN.(EDISI MARI MENGULANGKAJI)

kalau aku tengok balik video bawah ni.


aku mesti teringat balik video yang ni dan ini.


rasa-rasa la kan...sepa menang?
haha

KALAU LU ORANG NDA KETAWA, APA GUA BOLEH BUAT.

video


hebat nda?

Tuesday, November 3, 2009

INI MENGENAI HATI DAN PERASAAN SERTA MARUAH.

malam ni kalau kau buat hal lagi.
aku janji lepas dapat yang baru.
aku humban ko dari tingkat 16 pastu tepuk tangan.




sumpah.




fakta:
1.giant jual seterika bongok. sudah beli baru tapi pakai sehari suda rosak terpaksa guna setanterika lama.dem la!
2.maruah tercalar bila baju kurung yang aku baru beli pakai untuk konvo sudah tebakar.dabeldem!

SI PELEMAK KERAS.

hari ni aku buat banci lagi.
sampai la satu kedai ni.
jual produk kesihatan.
sepatutnya aku yang banci kedai dia.
tapi last-last aku yang kena banci oleh dia.


itu nyonya pegi timbang berat aku.
pastu itu nyonya cakap aku overweight.
oh itu aku suda tahu.
pastu dia cakap aku disahkan mempunyai lemak keras.
omaigod.
aku pun terus macam pura-pura takut.
dia pun terus cucuk-cucuk aku supaya aku beli dia punya produk.



cis.

Monday, November 2, 2009

YANG SAYA SUKA TENGOK.




mereka sangat sweet kan?


ouh~


sweet sangat. dulu masa ai muda remaja. masa zaman-zaman baca novel ahadiat akashah + alaf 21. ai selalu imejin hidup ai macam ni macam tu. kapel ai sweet macam ni macam tu. huh. nampak sangat ai mudah terpengaruh dengan cerita-cerita novel.


lepas tu.
ai keluar dari alam sekolah.
masuk uitm. situ ai belajar kapel.
baru ai tahu, cerita-cerita dalam novel tu rekaan sahaja.huh
oleh itu i stop berhenti baca novel lepas ai rasa ai tertipu.
ai memang tidak percaya benda-benda macam tu.
sampai sekarang, even mau baca sinopsis novel yang ofismet ai bawak pegi opis pun ai rasa mau muntah.
geli.
huh.


tapi yang ini,
ai pun tidak tahu kenapa ai suka sangat tengok diorang.
tapi ai tidak la wish sangat-sangat pun untuk jadi macam diorang,
sebab ai percaya,
apa yang tuhan bagi ko terima jak n jangan mengharap sangat. sikit-sikit sudah. hih.



sekian.


(ouh,malam ini ai ada sedikit gedik.sekian)

Sunday, November 1, 2009

SEMALAM DI MASKARA.

penyoal : ko apasal makin kembang?

penjawab : sebab aku dah boring jadi kurus.

penyoal : babi.haha!




pernah kurus?ok tipu.