dupdupmyheart

Tuesday, June 30, 2009

KISAH TRAGIS SEORANG MANUSIA YANG COM-.

sebagai pekerja sambilan yang tidak mempunyai sebarang kenderaan mahupun lesen kereta,
nda macam gepren2 aku yang lain kerja luar opis, jumpa responden, balik awal, claim haram banyak, dan sebagainya.
aku?
aku kena suruh kerja dalam opis,
duduk dalam opis kasi besar bontot kasi ternak lemak,
transfer akaun dalam borang, sorting sana sini, calling itu ini, buat kerja sorang2, balik lambat dan sebagainya.


merujuk kepada buat kerja sorang2 itu.
dalam kumpulan aku.
aku sorang jak nda keluar, jadi makanya aku selalu duduk sorang2 tekun buat kerja.sumpah.
sampai ada kumpulan lain yang pikir aku kena pulau sebab aku duduk sorang2.
padahal aku duduk diam2 tekun buat kerja jak.
begini la manusia
nda senang tengok wujudnya manusia comel duduk diam.
huh~


akan tetapi,
kejadian yang berlainan akan berlaku bilamana gepren2 aku stay dalam opis dengan aku.
hormon aku kompom 100% bertukar jadi ganas dan haiperaktif.
er...tindakan refleks la tu.

kihkihkih.


........................

10pagi

"fuh nasib baik budak2 tu keluar cepat"

(budak2 merujuk kepada gepren2 aku)

"napa??oh...ko x suka diorang duduk dalam ar...repot karang.biar ko kena bom"

"bukan..aku nda tahan dengar suara ko selagi diorang belum keluar"

"cis.....kenapalah aku ada ketua bangang cam ko."



sekian.



diam salah.besuara pun salah.
punyalah sedap suara aku macam teh o limau ais.
boleh dia nda tahan dengar.
cis.

SEGAN.

aku segan la pulak mahu bebloggin.



betul.
sumpah.


oh itu la tanda2 bukti bahawa aku ni kan...

pemalu.
lemah lembut
sopan santun
comel
baik hati
dan berkualiti.


sekian.




dem.ngantuk yang amat.
babai~

Monday, June 29, 2009

INI BETUL-BETUL UPDATED.

betul.




kihkihkih

(siaran langsung dari wimax centre. burn rm400. sekian. miskin kembali)

-orang susah-

Sunday, June 28, 2009

SERUAN.

oh gaji~
cepat lah keluar agar aku dapat membayar bil internet yang belambak ini.


amin.



(aku menyeru sebenarnya)

Thursday, June 25, 2009

BUKAN AUTO PUBLISH.

tiada apa aku mahu cerita.
tapi sekurang2nya aku kasi update.



kihkihkih

Friday, June 19, 2009

KENAPA?

kenapa aku rasa semacam skil memblog aku suda kurang.
cam nda best ni.
macam nda sot ni.
nda benapsu suda aku sama blog.
dem!
ini nda boleh jadi.


oh adakah ini tanda2 aku suda benapsu songsang?
dem!


palis2!
ketuk2 meja.
jauh2~
hahaha


oh~intenet aku belum besambung.
sebab aku tengah kumpul duit untuk sesuatu yang lebih penting.
mungkin aku akan kasi auto publish entri2 aku selepas ini
tapi...penting meh?
perlu ka aku kasi auto publish entri?
bajet ada orang baca jak.
haha
perasan.

..................


sinopsis untuk hidup yang currently.



hurm~
bulan lalu sebanyak 3 merah.
bulan ini pun sebanyak 3 merah.
cuba teka apa?

klu itu hint
-kalau ada merah lagi dalam bulan ni kompom kena kasi berenti kerja.
dem~

................

(jawapan untuk klu itu hint)


dengan ini,
saya,
sebagai pekerja sambilan yang selalu datang lambat yang memang dididik sejak azali lagi serta hampir membuatkan pekara2 punca ripit prektikal dan akan datang berkemungkinan besar akan dihadapkan ke bilik pengarah seterusnya dibuang kerja,
berjanji,
akan,



ok.pause campur iklan.


hurm~

nda berani janji la.
karang panjang hidung macam pinokio...
patut pun sejak akhir2 ni ramai org tegur hidung aku mancung..
adakah ini kesan penipuan punch card yang kononnya datang awal padahal ada org tolong punch card?
oh tidak!!
tapi sekarang aku memang jujur dengan punch card dan aku memang punch sendiri.
sebab-
ketua aku ugut aku datang awal n pegang punch card aku.
dem!
benci2!
pasal ko aku banyak merah!
(untuk kejujuran itu hidung mancung aku menjadi penyek dan semakin kembang kembali..ah tidak seksi~dem!)


ok berhenti mengarut.
perjanjian dikaji semula.
sekian.


......................................

kan aku cakap aku suda hilang skil memblog.
tidak seronok suda.
huhu.




sekian untuk hari ini.


......................................

oh..
ketika entri ini dipublishkan aku tidak berada di depan PC dan aku sudah beredar dari CC.

seramkan?

......................................

jawapan untuk keseraman di atas:
-entri ini juga auto publish.


sekian.


..................................


oh aku semakin mengarut hampir mencarut.
babi!

ops salah~eskwezme~sori

babai!

BERNAFAS DALAM LUMPUR.

hai kawan2~

kihkihkihkih

Thursday, June 11, 2009

MAAF SHAHRUL AZRI.

doa kau untuk aku repeat praktikal tidak terkabul.
maknanya~



AKU SECARA RASMINYA SUDA HABIS STADI.
YEYEYEYEYE!!!!




kabak2 mai heart jugak lah tadi masa cek result.
kihkihkihkihkih




sekian.





















hepi oh me.
sumpah.
berpoya2 la aku malam ni.
lalalala

away.

kamu.
sori.
iya~
sebab tidak berkesempatan berpoya2 mana2 blog yang kepunyaan kamu.
ya kamu yang TERniat dalam blog aku ni.


hurm~

kepada yang memfollow
u r welkam.


kawan2 yang rajin mengomen.
jangan la terasa hati aku nda pegi blog kamu juga
jangankan blog kamu.
blog aku sendiri pun aku nda terreply komen.
apalagi menyemak tempat orang lain.
huhu


bah.
begitu jak la kawan2.
sakit suda taik aku.
punya sajuk ni cc.
sandi betul.
ok babai~

sekian.

Tuesday, June 9, 2009

MINTA.

"hush mana mahu kurik duit lagi ni?ndatahu mo minta dengan sepa lagi.."

"minta la dengan tuhan."


....


ok insap sekejap.
tapi..
perluka aku sepak beliau?

FAKTA.

bakal tidak berintenet panjang2 lepas ni sebab intenet kena potong sebab tidak bayar banyak bulan.
sekian.


-orang susah-

Monday, June 8, 2009

ADA ORANG CAKAP.

ada orang cakap
aku becakap kadang macam patung
-patung pandai cakap meh?


ada orang cakap
aku becakap kadang macam katun
-fuh kompom aku sangat comel



ada orang cakap
aku becakap selalu bikin sakit telinga
-sakit telinga makan lah panadol



ada orang cakap
aku becakap-lagi bagus aku diam
-kalau aku diam diorang pula heran


ada org cakap
aku becakap macam sedang tulis entri.
-oh kadang2 aku becakap aku bagi tajuk dulu lepas tu kesimpulan.




tapi..


ada orang cakap
suara orang sabah sedap2 bila menyanyi.
terus aku berhenti bercakap.
lalu menyanyi.



lalalalala

CERITA SERAM.

lokasi : NZ corner wangsa maju.
pukul : pukul anjing sampai mati. ok. sebenarnya 2-3pagi mungkin.
aktiviti : main cerita2 hantu lepas tengok maskara.


ada sekumpulan anak muda sedang asyik bercerita hantu.
yang seram2.
amat.
sumpah.
bulu roma punya ketegakkan pun mengalahkan rambut rebonding guna jari pun boleh sepanjang 2-3-4 jam tersebut.sampai bulu roma pun serender balik2 tegak.

(dialog dibawah adalah lebih kurang. gila jenis apakah aku mahu ingat satu2 perkataan beliau?)

"ada satu cerita pasal radio dulu2. satu hari tu, dj isma halil buat kisah2 seram, lepas tu ada satu orang pemanggil ni telepon, suara dia memang dalam kesejukan masa tu, dia cakap dengan isma yang dia rasa sejuk, sejuk sekali,pastu blablablabla, pastu dia cakap dia eksiden, blablabla di tempat ni, lepas tu dia cakap yang kawan2 dia semua mati dalam kemalangan tu.lalu isma tanya, "jadi awak macamana boleh buat panggilan?"lepas tu orang tu cakap,"sebenarnya saya pun mati sama." terus siaran tu berhenti dan pasang lagu2"

sedang asyik campur kusyuk mendengar kisah seram di atas,tiba2.si comel teriak bila ada lembaga putih belakang beliau tiba2 bersuara sambil edar kertas dengan muka tidak bersalah.


"kakak2-abang2 soli2-haiya tekejut ka?blablablablablablablabla..................." kata apek bodoh pakai baju putih.
"ndamo2"
"ok2 tengok ini barang(flyers)-kasi besar-kasi panjang-kasi semua macam ada" kata apek bodoh pakai baju putih dan terus pergi begitu sahaja dengan muka tidak bersalah sekali lagi.

.............................................
fakta:
1.pacik apek bangang bikin potong stim dan bikin kami semua sumpah tekejut mahu mati.
2.kenapa lelaki sahaja dapat kertas tersebut?
3.cerita hantu terhenti seketika bila mata lelaki tertumpu kepada iklan apek tersebut.


seram campur lucu campur gampang kan?
sekian.

Friday, June 5, 2009

KEPADA DICK AN SAMA BABIONEL SARUK.

temankan kakak joging petang ni.
ada berani?





haha

Thursday, June 4, 2009

TENGA PIKIR.

apa mahu tulis dalam entri.


lalalala

SAHAJA AKU SENGAJA.

aku sengaja datang lambat pegi keja arini.



ok tipu.
aku lambat bangun.




lalalalala

Wednesday, June 3, 2009

AKU MAKAN CHEWING GUM

orang lain rasa MINT nya~



dem.



begini la kawan2.
kadang ingin disepak
ingin diterajang
ingin disula
ingin dimaki
nasib baik kawan.





sabar2.
kata ustad.
sabar itu istana iman.




sekian.

KESAN

"kau gila"

"ih!bila masa?"

"sepanjang masa"

"oh aku suda lama berhenti ambik ubat kurus. mungkin itu kesan peninggalan sikit2.kihkihkih"




kesimpulan:
doktor.
mana ubat kurus yang dikau janjikan.
hahahaha

Tuesday, June 2, 2009

CERMIN

orang kata,
jangan kutuk orang lain


sebelum mengutuk sarukazri
aku kena cermin diri sendiri





lalu ini hasilnya.

Align Center

ada fite?





Pra/Sangka:gila penat aku cari anjel yg baik punya.
encekbangla pun heran.
buat bodo suda.
lalallala

VS AHMOI SHANTEK.

"haiya~u mahu itu akaun..cannot maa..very confidential oo"



"miss..u don't have to worry..we will keep ur account baik2.."



"huh~ini akaun ar..very private lor..mana boleh kasi tengok2 orang lain serupa itu diary maa"



"miss..saya minta salinan akaun..bukan diary"



"haiya~lu ar.."



"oklah..kalau u xnak bagi i nak u tulis surat tunjuk sebab kenapa u xnak bekerjasama..and..tulis in malay!"



"haiya2~ya la2..saya bagi la itu akaun.."




sekian drama swasta hari ini.

ASYIK2.

bencila kerja baru ni.


asik2 jumpa lelaki hensem!
huh~



tegugat iman ai tau~
lalallalala

Monday, June 1, 2009

AKU ORANG KECIL-ENGKAU ORANG BESAR

"kau ibarat gajah ku hanya semut merah~"


"bos..nyanyi tu agak2 la..jangan sampai saya terasa"


"kihkihkihkih"





(bos bermaksud kawan)

RASA LOSER.

aku penat kasi susah orang lain
sebab aku tiada apa2
penyusah!
hina!
sampai tahap aku sendiri jadi moody
muka jadi serius
mulut jadi muncung buli sangkut 10 pasang baju


benci la!


loser!
loser!


call mama.

"balik sabah sekarang"

kata beliau.




BENCILAH HARI ISNIN HARI INI.