dupdupmyheart

Thursday, April 30, 2009

AKU MAHU BUAT KELAKAR...TAPI DENGAN SYARAT..

jangan ketawa.



lalalala



itu sahaja
sekian.

INI SERIUS,

aku kenyang gila babi.

huh~

tambah 10 kg.

Wednesday, April 29, 2009

KEJAP LAGI BELIAU

tidur sampai budu.
babai.

KABAK2 MAI HEART itu ertinya CUAK2 MAI HEART.

aku tertidur
konon utk 15 minit semalam
sekalinya aku terbangun pukul 7 lebihpagi ni.
sama gilak dengan cerita mimpi QISH.





aku jadi takut ni.
tapi lepas aku layan vid ni.
aku semangat suda balik.






dia kata:
buka langkah, jalan megah,
jangan gentar halilintar.
buka langkah, jalan megah,
jangan takut awan ribut.


siapa2:fynn-wani-syafiq
lokasi : AIC
sempena: pak samad bagi amanat.



ok wish me luck petang ni.
babai~



mintak ampun la kawan2.
video itu diambil melalui hempon murah buangan sahaja.
jangan banyak kompelin untuk kualiti yang tidak memuaskan mata anda.
sekian.

Tuesday, April 28, 2009

PERJUANGAN LANGSUNG TIDAK TIDUR SEMALAM DAN PERGI BEKERJA HARI NI SIA2.

makan2 d pospon pegi hari kamis.




hampa.





aku saspek diorang tahu aku berniat mahu eskep harini.
lalu memancing aku dengan makanan supaya aku datang masuk kerja arini.
cis bedebah.



nasib baik dapat hadiah main pisah2 harini dari cik nurul.heee
tenkiu dalink.







Pra/Sangka: aku semacam maw lepak bilik 24hours uitm arini.
besok pagi balik.
fuyoh gila hebat aku memprepare utk viva ni bisuk.
hehehe

SAKIT KEPALA BOLEH KU TAHAN...

tapi.


SAKIT TAIK SIAPA TAHAN?



boleh kakak kliner nda bagi aku masuk tandas?
peduli apa aku.
gila sakit taik bah tu!



lalalalaa




sekian.

GILAK LAMA AKU NDA INSOMNIA MACAM NI.

padahal aku penat gila babi tadi.
penat kaki penat mulut.
argh!
memang nda tidur la aku ni.





nasib baik budak-kecik-ganas-bawa-kereta-perasan-sweet janji maw ambik aku antar pegi keja.
tapi menyertakan ucapan berbaur amaran bahawa kalau aku lambat dia kasi tinggal.
alangkah kejam!langsung tidak sweet.
dem!
haha



kepada budak SICK:
budaksetan, dik(set)An, qish(etan), coretansetan, konspiras(etan)

lu orang xtrue la weh tidur awal!
haha



sekian.



ops.aku perasan ada budak anti-SELANGan yang aku suka lakukan.
aku kompiush ucapan aka komen ko berbaur sekadar suka2 ingin meLUCU atau berbaur amarah aka membawa kepada pergaduhan.


aku bukan apa, kalau kawan2 yang lama follow blog ni maki2 aku sekali pun
aku paham itu cuma gurauan kasih sayang mereka kepada aku..
tapi kalau macam org baru kenal blog aku ni
aku susa sikit lawak yang tidak berapa lucu ni.
sebab aku bukan ahli mejik tahu niat org ni.
haha!




ok!sila infom ar untuk mengelakkan aku tersalah sangka.
lalalalala





1 ari kepada viva
2 ari kepada cuti
6 ari kepada bebas dari prektikal!
yeah!!!

Monday, April 27, 2009

SINDROM OBSESS SAYA

sindrom obsess kepada blog semakin kurang.
kembali kepada facebook sekarang ini.




argh.
mebi gara2 sibuk sedikit.
jadi aku perlu masa yang banyak untuk membaca blog kawan2 sekalian alam dan sekaligus mengomen..



hurm~



aku viva 29hb.
jadi aku merancang mengESKEPkan diri 2 ari tidak pergi kerja.
tapi malang.
besok ada upacara makan2 khas dari unit aku.
terus aku tertiba2 kensel cuti.heee
dasar pelahap c vivi.
sekian.




bukanPra/Sangka : aku memang si perosak bahasa.baru semalam diketuk otak supaya memuntahkan bahasa melayu dengan cara betul.tapi masuk telinga kiri lupa pakai pad telinga kanan lalu tembus.
lalalala.

AnwarIbrahimClub.

AIC = ANWAR IBRAHIM CLUB.


oh!aku tiada kaitan dengan mana2 politik.
punca aku datang sana opkos fynnjamal-beraksi-gila-hebat!


ah penat2!


dari sapot teamharimau belari pegi pentas152.




gambar?




cari dalam fesbuk ai la~hee

Saturday, April 25, 2009

TOLONGLAH UNDI KESIAN SAMA ORANG INI.

beliau teringin sangat jadi model.
cakap-secara-jujur pun susah.
beliau sememangnya teda harapan untuk jadi model
muka-mangsa-tsunami
kaler jangan cakaplah nanti racist
perangai?fuh!azwana kalah yu~
untuk melunaskan cita2 beliau.
kawan2 semua tolong la undi kesian.









amaran:
sepa ada sakit jantung baik berhenti scroll kebawah.sebab ini masuk keseratus kali aku muntah tengok wajah beliau.










jangan kata aku nda bagi amarann.
nah!


"DONT FORGET TO VOTE ME FOR CONTEST "BIBIR LIP ICE PALING MENAWAN!" di www.lipice.com.my."kata beliau.





SERAMKAN??






sekurang2nya aku suda tolong promosi.
jangan lupa bagi royalti sama aku.
sekian.


oh ya!
salah satu cara untuk glemer dengan cepat juga seperti di atas.
sekianlagi

ORANG JELES SELALU SAKIT HATI

"ko tahu orang2 tu rupanya p repot sama mrbos pasal kita"

"dem!bodo!repot apa?"

"konon kita selalu main2 la..bising la.."

"ah taik la hanjing..kita teda kacau pun diorang..astaga!patut pun aku kena panggil mrbos aritu.
kamu nda heran yang tiba2 awal pagi aku paling datang awal p ofis dari kamu"

"oo...yang sehari-dua tu jak ka?"

"sial..atleast aku datang awal kan lepas kena ceramah kan?haha
tapi bos nda marah..cuma dia cabar
"

"haha..tapi ko tahu apa bilang mrbos..dia cakap kita tahu buat kerja dan kasi siap kerja cepat.. haha padan muka!"

"iya?bos sapot kita?sukur la nak"


sekian.


Pra/Sangka:aku ingat kes2 macamni masa zaman2 budak2 dan sekolah2 jak. gila. tua2 perangaibusukbudak2!sial! untuk pengetahuan,kalau aku detect org nda suka aku,aku yang pertama angkat kaki jauhkan diri.tapi biasalah orang jeles selalu sakit hati.baik pegi mati.
yang bikin panas,kami buat hal sendiri n langsung tidak kacau hal peribadi taik idup mati diorang.ah babi betul! siap ambik gambar kawan aku main game tu pastu maw fowad ke bos..bodo.. kalau berani ambik gambar aku main tenet la!tapi..nanti..ada jugak kes staff kena buang keja ni nanti..gambar lucah one of lu orang ada dalam tangan wa tahu.
jangan sampai wa reveal.

haha!


merekasialan itu bukan unit aku.tapi unit lain yg jeles sebab budak prektikal tolong siapkan kerja staff unit aku.
kesian staff unit aku nanti kalau kami pergi.
konfom dia sengsorang lagi pasni.
hurm~
and makluksialan tu jeles sebab kami kawan dengan mangsaboikotan mereka.bodo!

TIDAKPAYAHKOMEN

org2ygpernahbikinakuhepikemudiansakitdatangbalik.
serentak.
akuhairankenapaserentakdantengahakuhepisekarangni.


akubunuhmerekalepasmerekabunuhakudanakumenang


akhirsecarabaikakubunuhdenganbaikyangkejam
akhirsecarakejamakubunuhlagikejamdankejam


-tidakpayahkomen-

Friday, April 24, 2009

REKOD PERIBADI DIPERTAHAN KEMAS.

"hey u!hensem x ai?"

"hurm..napa u potong rambut sampai camni?"

"er..saja..memang ai potong kalau panjang sgt"

"tp..u c****k lagi rambut panjang"

"er..ai maw comel jak.."

"ok..er..tanya u sumtink boleh?"

"what?"

"u dah ada boyfren?"

"er...ada"

"ok"



beliau hampa.




dem!
hampir terobos aka pecah rekod aku.
rekod tidak pernah dingurat lelaki hensem masi lagi bertahan.
fuh selamat.



dia hensem.
tp syg...




pengkid.



Pra/Sangka : kelakuan sopan dan baik serta diam2 untuk pertemuan pertama memang banyak menipu ramai org. tapi..lain org lain perangai aku keluar.depend.
hee

ULALALA...LEMPANG PIPI DIA....ALAAHAI....COMELNYA-

aku.

Thursday, April 23, 2009

IKLAN ENO YANG MENYERONOKKAN UNTUK SATU PEREMPAT MINIT PERTAMA.

kenyang carkoeyteow.
pastu tiba2
si comel menjadi seronok dan terpedaya dengan iklan ENO.



si comel : nah!jadi...ENO buli bikin aku kurus la tu kan?

si ampal : itu angin..ko lemak!




si comel yg gemuk kembali hampa.


bukan Pra/Sangka:tq kepada yg mensajes ubat kurus. tapi sekarang aku boikot sebab si ampal jadi emo dan coachharimau marah.haha

KENAPA KAU TIDAK MENJAGA PERASAAN AKU PAGI2 BUTA NI?????KENAPA????

kata vivi kepada mesin ajaib dengan hampa.



-ubatkurustipu!-

..................................................

jawapan tekatekitekaktekuk.


1. peluh kaler hitam.


2. bapak aku.


tidak lucu kan jawapan?
suka hati aku la.
lalalalala

Wednesday, April 22, 2009

DO YOU SMELL WHAT DE ROCK IS COOKIN'?

iya.
aku mahu jadi de rock!
sejak akhir2 ni P1wimax ni pun bikin aku panas hati.

cis!

geram2!

aku mahu melompat blog sana sini pun susah.
sampai lifesaver merajuk ngan aku.
haha!


kawan2.
jangan la merajuk ngan aku.
lepas aku abis prektikal memang fulblast komitmen aku mengomen nanti.
itupun harap2 la aku nda ripit prektikal kan?
haha


bah.
sekian terima kasih.

-------------------------

tekateki.

1. benda apa kecik2-hitam-berpeluh?

2. benda apa kuat tidur?

sekian.

UPDATED!

tenkiu.

Tuesday, April 21, 2009

KISAH BUDAK PRAKTIKAL YANG SELALU LAMBAT TAPI HARI NI TERKANTOI TAPI TERSELAMAT.SEKIAN

"kak..esok kasi bangun org ar..org maw nek bas ni bisuk"

"napa?"

"miskin suda..teda duit naik teksi"

"laaa...ok2!bangun tau!"

"iya2!yakin jak...hee"


......................................................


5.30 pagi

"vivi bangun!!"

"hmm...ya"


bangun..pegi depan letop..
reply komen di fesbuk.
buat itu ini.

................................................


"bos..i sakit...xdapat masuk keja"

"laa...u sakit?so u x datang?ok la..take care"

"bos marah?"

"x buat apa nak marah..u kan comel"

blablablablabla..

off phone.

telepon berbunyi!~wandepet~wandepet~


"hello.."

"oi!!ko kol mrbos ar???!!"

"a'ah napa?"

"aku x dapat kol pun!"

"abistu??salah aku?aku nda keja..bos suruh cuti!babai!"


...............................................


8.10 pagi.

shit!!!
bangun lambat!
aku mimpi jak dari tadi??
dem!!!
aku mesti keja juga sebab semalam aku suda eskep!


tepaksa naik teksi dengan menggunakan duit syiling yang dikorek dari tabung untuk kesekian kalinya..


PAK!!BILA GAJI NI?? MISKIN SUDA ANAKMU NI DIRANTAU ORANG!!!HUHU.


...................................

sampai ofis.
bos tenga duduk dimeja aku.
heeeeeeeeee


sekian.




Pra/Sangka:bos tidak marah mungkin sebab ari2 terakhir aku d ofis.
haha

Monday, April 20, 2009

AKU.

aku sangat cool dan hebat bila aku ialah kawan kamu.
tapi.



aku sangat mengada2 bila aku ini gepren kamu.
dem!


aku benci perangai sendiri.
cis.

DUGAAN DAN CABARAN BILA TINGGAL DIRUMAH2 YANG BERKONGSI SATU BUMBUNG

sudut kiri wangi macam ayam masak kari

sudut kanan wangi macam nasi goreng

sudut depan wangi macam ayam masak kurma

sudut belakang wangi macam kek coklat

pegi balkoni wangi makanan2 yang wangi



dem!!
PENDEKAR MUSTANG PUN SERENDER KALU MACAMNI!
cis!

BILA SESEORANG ITU BERNIAT JAHAT TAPI MEMBATALKAN NIAT TERSEBUT..USTAD AKU KATA SUDA DAPAT PAHALA.

selalu..
kalau aku start bersin yang aktif..
aku lari keluar ataupun kaver dengan kain sebab takut mereka tebangun..

tapi semalam..
aku berNIAT jahat untuk bersin kuat2 dan laju2 sampai senah dan kiah terbangun.
bukan sebab dengki tengok mereka seronok tidur yang sepatutnya hari ini aku pun seperti mereka.

ntah..teda niat..saja2..

hobi


tapi..


sahaja aku batalkan niat jahat tersebut..sebab..."teka aku dimana?"




lalalallalaa....
sukur alhamdulillah..
dapat juga pahala pagi2 senin ni.
sekian.

HARINI AKU BELUM MENCARUT LAGI RUPANYA..

intenet macam si-AL.
arini mood aku maw melompat dan mengomen blog gantung separuh jalan.
cis!


wahai tenet....
aku ada tekateki
banyak2 ari dan masa
kenapa mesti arini ko buat perangai?
kenapa tidak semalam?
kemarin?
kenapa?
argh!


gantung betul!

BILA ORANG YANG PENUH MASALAH2 MINTA PENDAPAT DENGAN AKU.

untuk awal2 aku masih boleh jaga hati..
kata2 memang belapik.



tapi.




bila masalah yang sama selalu kena minta pendapat.
sepuluh pendapat aku di terima dengan jawapan "TAPI KAN..blablabla"


jadi aku rasa baik nda payah minta pendapat aku.
macam tidak guna juga
baik minta dimaki dari aku.
sekian.






lately ni..aku dipenuhi masalah orang.
aku boleh dengar dan terima dengan ikhlas dan aku simpan
tapi bukan untuk kali ke sepuluh utk kisah yang sama sampai aku jadi boring dan tidak tahu maw cakap apa2 suda.
padahal masalah kecil dan tidak patut dipikir.
dem!

Sunday, April 19, 2009

BELLE AKU TERASA SANGAT INGIN BUAT KO RASA KELAKAR DAN GUMBIRA.

belle yang jorjes,
tolonglah ketawa.


sekian.




bukanPra/Sangka:ketara aku teda idea.haha

NEH!BARU KO TAHU.



...........

aih.
teda mud ni maw tulis2.



lalala

LAGU SEJA.




BULAN 8 DI SANDAKAN.
Kisah mula dulu kala
Bila hati jatuh cinta
Ku terkenang raut wajah
Bila pejam mata
Tawa jiwa ubat luka
Ingat dikau yang di sana
Lagu ini khasku gubah
Untuk mu oh sayang

Oooo...
Hatiku mulai bosan
Rinduku padamu bulan
Kemudiannya ku datang

Oooo...
Ku sangka kau riang
Rupanya halauku pulang
Bulan lapan di sandakan

Kisah mula dulu kala
Bila hati jatuh cinta
Rasa indah dalam jiwa
Dan bilaku pejam mata
Rasa rindu tak terkira
Fikiran ku mau gila
Pabila bulan purnama

Lagu ini aku gubah
Bukan malukan siapa
Tapi resah dalam jiwa
Bila kenang kisah lalu
Satu cara yang ku buat
Cipta lagu untukmu ..oh sayang

Oooo...
Hatiku mulai bosan
Rinduku padamu bulan
Kemudiannya ku datang

Oooo...
Ku sangka kau riang
Rupanya halauku pulang
Bulan lapan di sandakan

Kisah duka dulu kala
Bila hati jatuh cinta
Rasa resah dalam jiwa
Nanti aku pejam mata
Rasa rindu tak terkira
Fikiran ku mau gila
Pabila bulan purnama

Lagu ini aku gubah
Bukan malukan siapa
Tapi resah dalam jiwa
Bila kenang kisah lalu
Satu cara yang ku buat
Cipta lagu untukmu ..oh sayang

Oooo...
Hatiku mulai bosan
Rinduku padamu bulan
Kemudiannya ku datang

Oooo...
Ku sangka kau riang
Rupanya halauku pulang
Bulan lapan di sandakan

Dengarlah....
Oh sayangku
Aku cinta padamu
Cinta ku hanya satu
Kau pun tahu
Kini sekarang aku
Jangan terus cemburu
Jeliknyalah rupa mu
Siapa mau..

Oooo...
Hatiku mulai bosan
Rinduku padamu bulan
Kemudiannya ku datang

Oooo...
Ku sangka kau riang
Rupanya halauku pulang
Bulan lapan di sandakan

Bulan lapan di sandakan
Bulan lapan di sandakan
Category: Music

.....................................................................

ramai ni orang ngakun ni lagu diorang.
tapi lagu ini GERODOK yang punya.
peduli apa aku.
yg penting ni lagu pertama yang aku belajar main gitar yang lulus masa dahulukala
tapi setakat bass jak la
sebab jari aku cacat ni.
haha!

sekian.

Saturday, April 18, 2009

TAIP-AN DARI PC LEBRI UITM.

suda jumpa mrtuanhajiadvisor.


dia kata ok.
tapi semacam aku nda puas ati.
sebab..
ntah
aku tengok semua org buat hebat2
macam aku tengok keja aku biasa jak.

"are u sure sir my research ni ok?"

"ok..u just touch up n tambah yang perlu"


hurm~
balik2 jak ok..


segan ai~
aku jumpa mrtuanhaji kejap jak dalam 20minit.
bincang itu ini.
tanya itu ini.



bukan sebab aku pakai singlet n suar pindik beliau berkata sedemikian ar..
agak2 la bos.
aku siap pakai selendang lagi tutup mana yang patut.
haha!
mati kau aku pakai selendang.
kompom ramai yang heart attack ni nda pecaya ni.
hee




n my VIVA pospon lagi.
ke next-next week!
dem!


lagi lama kepanjangan waktu.
lagi la aku kasi leka2 keja aku.
dasar lastminit kan memang camtu.
hurm~
tidak comel.



sekarang aku lepak dalam lebri uitm.
nasib baik dapat blog.


kalau dulu..
each pc yang aku pakai mesti aku install metacafe..
setiap kali aku ngular time kelas
aku lepak lebri donlod vid2 dari metacafe..n barang baik..hehe (hasil kerja budak lelaki yang amat pintar)
konon jak aku p tandas..
p tandas apa kalau sampai setengah jam kadang 1 jam
itu la keBESTaan kalau lekcere yang boring tidak kenal ko.
lepas tu dalam kelas lebih dari 2o orang
aku eskep kelas pun mana dia sedar..hee
dari aku tidur dalam kelas baik aku menimba ilmu dalam lebri.
tidak begitu kawan2?
hee


sekian untuk cerita lama.



tadi pagi dalam teksi..
sempat jugalah aku dengar ceramah dari pacik teksi mengenai
BEBERAPA DALIL BELIAU MENGAPA BELIAU TIDAK INGIN MENGHANTAR SAYA MASUK KEDALAM UITM.
sepa suruh mulut aku gatal bertanya.
padahal aku tahu pacik2 teksi merah ni boikot uitm.
ego.
emo
huh!
dasar betul
alaaa...manatahu aku cukup comel arini sampai bikin diorang cair mahu antar aku masuk dalam.
malang sekali aku tidak comel.
cis!
ni mesti gara2 kamu yang tidak baca niat masuk blog akula ni..

lalallaala


bah yala...

jap lagi mahu deting ngan kak diba.



aih~
panjang lagi balik entri aku ni kali.
sekian kawan2.
bai.

1 PART OF MY LIFE.

*pic aku dengan adik lelaki aku missing*


lama aku nda kol gergasi ni..
aku lupa wish gudlak for exam pula..

hurm~

CREATE MESSAGE.

salam dr..
i cant meet u today because i have no baju suda ni.
mai baju2 terforgot ambil didobi.
serius.
sori for any kesulitan.

tenkiu.


..........................................................

message deleted!

.........................................................

gila?
sia2 bikin ripit pretikal bos!
palis2!
ketuk2 meja.





sekian.

SICK GILA PORK.

aku SICK sorang diri.
sekor2 blog budak sick aku meroyan.


sebab aku lama tidak berkonperens sejak budak2 sick ni semakin berilmiah!
dem!


i'm off!


babi!

eh salah!

babai!!





bingung?
kompiush?


aku pun.

lalallaa



Pra/Sangka:
lepas sahaja aku VIVA baru aku maraton komen blog kamu2 yang dlm link2 aku.
percayalah daku.
sweet kan?

Friday, April 17, 2009

MEMANG PINTAR...SANGAT.

tentatif esok hari:

awal pagi- jumpa advisor

tengahari muda- lepak lebri cari material.

tengahari tua- pegi pwtc...deting dgn abang invisible..eh salah!!abang invisible punya gepren aka kak diba.
lalala

malam-tidur.





tapi.
masalahnya.
adalah...













aku lupa ambik baju aku sana dobi seksen 7.
padahal aku seksen 9.
aku kena jumpa awal2 pagi mradvisor
dobi ndatahu bukak pukul berapa
malam ni memang teda sepa dapat tolong aku pegi ambik baju tu.
ni gara2 aku boikot DOBI BAWAH RUMAH AKU la ni terus antar seksen 7.





alangkah buduh.



kan???


takkan aku mahu jumpa tuan haji tu pakai singlet sama suar pindik?
terserlah la paha babi ai.
dem!

DR AZIZ TIDAK SAMBUT 1 MISSCALLED..TIDAK BALAS 1 MESSAGE SENT..PENDEK KATA ANGGAP SAHAJA DIA SEDANG BUSY...

dan aku buat2 lupa to remind him back.





secara autometik.
aku tabalkan perjumpaan kami batal.








fuh selamat!
kerja aku belum siap sebenarnya.
sekian.




ternyata bukan aku yang pemalas sebenarnya.
kan?
lalalalala

PERANGAI KAWAN2 YANG MEMANG AKU PUJA2 SELAMA NI ADALAH SIFAT SUKA MENGUCAPKAN TAHNIAH.

sebentar tadi ramai yang mengucapkan tahniah kepada beta atas perkara2 yang bikin beta murka serta panas.


tapi beta terima dengan hati terbuka yang comel.



lebih2 lagi kepada yang menghantar msg dan membuat panggilan telefon.
sangat sweet.
sumpah.






SEMUA ORANG HABIS PREKTIKAL ARINI!!
AKU JAK TOPUP 2 MINGGU!
CIS!!!!


















..................

kembali kool
comel kan?

AKU DALAM OFIS..TUTUP LAMPU2..GELAP..TINGGAL SEKOR2..NIAT MAHU TIDUR..

tapi..
taim ni la sakit taik!



dem betul!

SKEWA MAI HEART.

semua orang menghulurkan simpati n pikir aku pura2 hepi tapi konon aku kecewa putus cinta.



budu ka apa.
gara2 potong rambut jak.


skwezme~



mitos mana lagi cakap frust-terus-potong-rambut?
padahal setiap 2 tahun aku memang biar-rambut-panjang-terus-potong-pendek.
perlu bukti meh?
sekian.

Thursday, April 16, 2009

KEJAYAAN PERIBADI.

melipat kain banyak yang amat.
sampai baju dalam almari tinggal separuh.



cukup masuk dalam 3 plastik besar 1 plastik kecil.




jap lagi hantar pegi dobi.


hebatkan?

lalalala.

2 HARI VS 2 MINGGU.

kawan2 aku budak uitm tinggal 2 hari lagi prektikal.





aku?
2minggu!
dem!

LOKASI KEBERADAAN.

masi dirumah.
solo2 minum milo.




alasan: teda.

oh mungkin sebab..

semalam mimpi buruk yang aku jumpa ketuasetan, budakbiadap, & peminatsusahmatiakuygkelingpariaperasanmahumampusygbikin
semuaorgmuntah.


sekian.

Wednesday, April 15, 2009

BERKABUNG.

tiket aircond sold out untuk weekdays punya show!
dem!

sabtu mana sempat pegi sebab tayangan filem2 pendek pun pukul 3.

ahad..
tiket mahal!



kak diba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pujuk la daku..
huhu

LAPORAN DARI BUDAK PREKTIKAL YANG BEPIKIRAN CETEK.

hari tu aku folo pegi cek meter..
buat bil..


tempat yang aku pegi semua kerajaan yang tanggung.
rumah2 rasmi orang2 berkuasa.
premis2 under kerajaan.
aku hairan
semua bil yang aku buat ada tunggakan.
atas sebab dasar kerajaan yang bayar..
maksudnya..
semua perkhidmatan yang kampeni aku bagi tidak mendapat bayaran.
apa ni?
sebab mereka kerajaan
bebas buat apa jak?
bebas menggunakan apa2 sahaja dengan percuma?
oh lupa.kerajaan kan berkuasa.


lepas tu.
rumah2 rasmi orang2 yang berkuasa.
semua rumah kosong.
yang tinggal warganegara nepal-myanmar-indon yang bertugas menjaga rumah2 rasmi yang kosong.
entah.
mungkin aku yang bepikiran mentah.
bil tertunggak selama 3-4 bulan.
juga mencecah ribuan ringgit.
aku tanya.
kenapa orang2 kaya ni nda bayar?
kerajaan tanggung.
oo.
jadi kerajaan tanggung-guna-duit-rakyat untuk membayar perkhidmatan yang disalurkan kepada rumah2 orang kaya yang tidak berpenghuni selain pembantu2 dan penjaga2 rumah2 rasmi tu.
tidak ka membazir?
sumpah membazir sebab aku rasa baik duit tu kena derma sama orang2 yang kurang mampu.
tapi..
semua perkhidmatan yang kerajaan tanggung tu semua adalah tertunggak.
kesimpulannya.
mereka guna benda secara free.
apaka.


napa tidak potong jak perkhidmatan tu?
alasan.
kampeni aku tidak dapat buat apa2.
sebab jikalau dipotong ada saja orang2 bekuasa campur tangan.
jadi kenapa nda suruh orang2 bekuasa dan kaya yang campurtangan tu bayar?
terdiam.
banyak tanya kan aku.
banyak lagi soalan aku yang aku tidak paham dan aku tanya tetapi jawapan berunsur situasi-dalam-kain.



dan aku detect tektik mereka
kumpul2-tangguh2-tunggak2 berbulan2.
lepas tu minta diskaun sesuka hati.
dem.



gara2 pekara2 tunggakan di atas juga bikin kampeni aku menanggung kerugian.
semua org tahu.
tp kenapa?
orang2 miskin lambat bayar terus kena potong servis.
orang2 ada kuasa yang kaya yang macam si-al berbulan2 nda bayar tidak pula dikisah.





1 lagi kes.

dinegeri hujung2 bawah.
atas sebab akaun tersebut atas nama seorang yang berkuasa gila babi dan kejam
padahal digunakan oleh orang lain.
orang lain tu ambik kesempatan nda maw bayar.

bossenior yang memang tidak puas hati tekad mahu potong servis juga.
dia sendiri turun padang.
sebab dia perlu selamatkan kampeni ni dari dipandang rendah dan dikutuk tidak bergigi bila memungut hutang.

sudah antar surat semua.
sain sana sini.
tiba2 dapat telefon dari orang atasan

"u nak i dengan u n yang lain2 kena buang negeri?"

dem!


HIDUP-ORANG2-BERKUASA-SESUKA-HATI-TAPI-SI-AL.

n

susah jugak kalau terpaksa menurut perintah org2 yang berkuasa.
shit.

.............

antara isi2 n point yang aku akan tulis dalam buku laporan aku.
sekian.

AKU TIDAK KISAH ORANG2 BUAT LAWAK DAN BERNIAT MENGHIBURKAN HATI SEMUA ORANG.

tapi kalau tidak LUCU macamana mahu ketawa?
macamana mahu terhibur???




malah menyakitkan telinga!
dem!





bisinglah pacik ni!
dasar menarik perhatian orang ramai.
sumpah langsung tidak lucu ko mengajuk2 kesemua loghat yang ada di dunia ini.
sudahlah bajet rapat dengan semua orang.
pathetic.
sekian.

MEREKA BIKIN DAKU MALU TERSIPU2.

"hai agnes monica!"








cis!


aku mana tahu agnes monica berambut pendek.
sumpah!
benci la~
*malu2*
nah!bukti aku pemalu.





lalalalla

Tuesday, April 14, 2009

AKU MAHU KELIHATAN COMEL BUKAN KELIHATAN MATANG..DEM!



hosmet aku kata aku kelihatan matang!
ah!
tidak comel!!

............................................


"bang..i ndamau kelihatan gel2 tau..mau macam boi2 sikit"

"ok2"
...................................

ah!tidak boi2 pun.
cis!

KISAH BUDAK BAKAL REPEAT PRAKTIKAL YANG SEDANG MENGALAMI SINDROM PERGERAKAN MATA KIRI!ARGH!!!!

geram la aku mata kiri balik2 begerak.
kemarin keputusan atas pegerakan mata kiri ialah berenti keja partyme.









hari ni?












jangan cakap ripit prektikal?
dem!








lama gilak aku mengular.
dari 9 lebih sampai lunch.
kunun maw pegi uitm jumpa advisor.
kejap jak.
tapi advisor pegi inteview budak master.
so pospon lagi.
bagus betul perangai advisor sekarang ni tau.
lepastu malas balik ofis
aku kasik kawan budak kecik-ganas-bawa-kereta pergi inteview sana seksyen 9.
lepak2 kejap.
pastu balik.






aku saspek bosprektikal aku nampak aku berpoya2 sebentar tadi.
memang kompom ripit prektikal la ni.
sekian

TERTIPU HIDUP2!

kupikir viva dis week.


rupanya nextweek!
caish!

AKU SUKA KEADAAN INI.

gila banyak idea mencurah2 dari pukul 6 pagi sehingga saat ini.


yeah!
suka2!
i lop2 lasminit.


sekian.

Monday, April 13, 2009

OI..AKU DIDALAM OI..SIAPA DILUAR?

perihal kiah dan senah sekali lagi.

2 ekor ni betul2 bikin aku sakit jantung.
cerita lebih kurang dengan kisah bila 2 ekor ni tengok cerita hantu.
baru maw start kuar hantu mereka suda teriak macam hantu tu suda setel makan org.

begitu juga kalau cerita yg lucu2.
cepat betul urat saraf lucu mereka bertindak.
belum sempat 1 ayat dari pelawak tu keluar.
kiah sama senah suda berabisan ketawa.
kadang2 nda lawak pun diorang suda berabis ketawa.
neh rugi jak kamu ketawa.



sebenarnya aku mahu cakap..









jikalau aku tidak berblog esok pagi...
ertinya aku suda mati sakit jantung.


sekian.

ENI!!ANGKAT HUJAN..JEMURAN DAH TURUN!!

aku memang lepak depan tv skang ni.
aku angkut dengan letop semua.
ubah siaran angin aku sejak semalam.


berapa kali suda aku tengok filem P.Ramlee ni.
selalu aku ketawa sekadar biasa2 saja.


tapi dengan wujudnya Kiah dan Senah depan tv.
aku boleh terikut ketawa bahak2 bersama mereka.
sekian.



kalau cerita hantu memang aku sakit jantung dengan mereka 2 ekor ni.



diorang punya sindrom ketawa dgn penakut kan lagi sensitip dari aku.
memang sindrom berpakej.

AKU LEGA.

tidak guna paksa diri untuk buat sesuatu yang boring dan dikawal oleh orang yg cerewet, saiko dan nampak kesalahan ko jak.

"kenapa u dtg keja?i ingat u nak berhenti"

"napa?u nak berhentikan i?i x kisah if u nak berhenti kan i"


sekarang aku boleh fokus untuk buat benda2 yang aku suka kembali.
memang patut mata kiri aku bergerak 1 ari ni.
aku rasa aku ada sixsen.gila hebat aku!
yeah!


kamu mahu cakap padan muka dengan aku?
aku nda kisah.
sebab kamu bukan tahu cerita betul pun.
sekian.

BOIKOT FOUNDATION LOREAL.

sumpah.
baru beberapa minit
muka aku yang comel menjadi muka yang menggerunkan.
amat dan tepat!


gara2 budak 2 ekor ni baru beli cleo
lepas tu ada free foundation loreal.
pastu sekor ni gatal maw try
pastu paksa aku juga.
dengan alasan muka aku sunburn
aku memang kurang arif dengan benda2 macam ni
lalu aku pun terpedaya padahal aku sedang tekun membuat kerja2.
aku letak pondesyen tu dot2 dimuka
ku sapu
ku belai muka ku
ku usap pelan2 dengan penuh perasaan dan keyakinan

aku tengok muka kawan aku.
aku berabis ketawa.
kakakakaka!
sumpah lucu!!!
sangat!

dan
bila aku tengok cermin
astaga!
sumpah!
sedangkan aku sendri tengok muka aku pun aku boleh ketawa dan takut cukup sampai 100 tahun akan datang punya.
apalagi aku mahu upload bagi kamu tengok sini.
dem!


kamu boleh imejin perasaan aku dengan ketakutan melihat hendrajati
ataupun kamu imejin muka aku yang lebih putih dan mistik dari header kak tijah.
dan sangat lucu kalah2 lawak nabil.


sekian



bukan Pra/Sangka: SABAR ITU ISTANA IMAN. lagu nasyid ini ditujukan kepada mereka yang tidak boleh tengok kami hidup senang.
n agak lama juga kami lepak di tandas sambil mengetawakan muka masing2.
haha!

Pra/Sangka: aku rasa foundation tu khas untuk pelakon2 watak2 hantu ataupun pelakon spa-q.
gila tebal!

KAEDAH YANG LAPUK MACAM SI-AL..

mangsa bukan aku.
.............

dulu.
kau dengan geng kau suka hati memulaukan orang2 yang lemah.tidak up to date.gemuk.

bila turn kau dipulaukan
kau perlu kawan
yang tinggal hanya budak yang kau pernah pulau dan kutuk2 dulu.

kaedah mengambik hati aka memulakan perkawanan yang ko pilih adalah
berterus terang yang ko penah kutuk aka umpat beliau
dengan harapan budak tersebut kesian dengan ko
konon ko bersifat jujur.
lepas tu mengumpat balik perangai2 ex-geng ko.
ah.


itu kaedah lapuk la pok.


aku suda warning budak yg ko pulau dulu jangan terpedaya dengan muka2 dan perangai2 baik macam kamu.


mana ada orang yang perfek.
even se ALIM mana pun dia.



bukan Pra/Sangka:
macik ofis atas ni yang pakai tudung labuh memang alim ulama lagi kuat mengumpat.

aku?

jangan cakaplah.
aku mengaku aku si comel yang beperangai buruk.
mencarut sana sini.

itupun aku belajar dari ustad aku masa sekolah menengah aku dahulukala.
sekian.

UNTUK KELIHATAN KURUS.

tadi pagi.
aku bagi turun rambut depan aku.
konon mahu kelihatan macam amoi2 biarpun kulit aku mengalami proses kesunburnan.
gila comel!
kata aku dalam hati umpama tekan lift masuk sendiri.


sampai ofis.


"napa makin tembam ni???"


dem!


pujian comel yang diharap lain pujian yang diterima.


aku pakai sangkam aka cekak rambut menunjukkan tanda frust dan protes.
tiada lagi rambut depan.


"aik...vv dah kurus la..muka cengkung jak.."



ah!keliru2!!!
gara2 rambut depan aku di judge gemuk kurus.










besok aku mahu bagii botak rambut depan.
sekian.

JANGAN TUTUP LAMPU.

aku tukar mud arini.
aku lepak ruang tamu.
bawa segala letop dgn tenet.
aku tutup lampu.
lampu dapur.
lampu ruang tamu.
aku sambut earth hour seorang diri utk kesekian kalinya.
gelap.
memang gelap.
yang ada cahaya dari luar sama letop.
sliding door aku bukak.
best gilak angin sepoi2 sopan.
sangat sopan.



*tiingtong*
msg masuk.
aku ingat budak ni suda mampus.

ah porkogok betul budak ni.

tiba2 sebut pasal hendrajati pulak!
dem!

otometik aku pasang semua lampu balik.


macam si-aL.

Sunday, April 12, 2009

HITAM ITU BERKUALITI.

aku sunburn.
aku tidak kisah pun.
haha



tapi..
penat gilapork yg amat.



................................



kamu penah rasa bra terbuka sedang best main futsal?
tournament weh.
bukan sekadar2.



dem!!


hilang kemachoan gua.

PENAT GILA PORK!

pork pun serender penat kalau macamni!

Saturday, April 11, 2009

KAU BETUL2 BIKIN HATIKU HANCUR BERKECAI.

aku pegi blog c yern.
dan aku baca entry yang ini.

ya aku memang lambat
nda up to date.
aku baru tahu akan pekara itu.
dem!

aku tidak sangka dia betukar jadi macam ni!
argh!
frust2!



aik????
kejap2!!!!!

aku kan jantan beralat sulit perempuan!
dia wanita beralat sulit lelaki.
astaga................
yes2!!
boleh edjas!

yeye2!




gila..


dalam sekelip mata masalah aku selesai.


ok.
aku tidak frust.
haha!


gilak hebat aku boleh selesaikan masalah sekelip mata.
gudjob vivi!

hahhahhahaa

Friday, April 10, 2009

TERIMA KENYATAAN.



ok!
aku memang terima kenyataan yang ini.

BEST GILAK!!AKU DI SABAH SEKARANG NI!!

aku baru bangun dan tersedar~

ah dem!!!



mimpi rupanya!!








er~SABAH TENGAH CUTI GOOD FRIDAY.









jadi ..

aku TERCUTI GOOD FRIDAY untuk hari ini.


ini semua salah mimpi!
dem!




memang alasan yang paling terbaik aku bagi sama bosprektikal.
yeah!
gudjob vivi.

Thursday, April 9, 2009

BUKAN KERNA LAPAR..TAPI KERANA TIDAK TAHAN GODAAN KULIT AYAM.

pagi2 moning.
arini aku masi folo abang2 teknikal.
oleh sebab aku sudah terikut 2 team sebelum ni.
tadi pagi aku diberi chois folo team mana 1.
ah!
aku jadi keliru.
aku bingung.
abg sana cakap mehla join team kitorang.
abg sini cakap mana2 jakla.
ah!dasar jadi rebutan mereka!
kakakaka



hm...ok sambung!
n akhirnya aku pilih team yg mana jalan dulu.
iaitu dianggotai abg gemuk aka spa-q aka teletubbies aka abg-cepat-lapar aka abg-cepat-terhibur, abg baikpunya aka dafi dan abg mawi dawol.
tiba masa untuk sarapan campur makan tengahari.

lokasi rawang.
makan nasi ayam traficlite.


"makan nasi ayam?"

"ok2!!"

"bagi paha ya dik...vi?"

"er..mana2 jak..yang penting banyak kulit ayam.haha'

"ler..."



nasi ayam pun tiba.
sumpah.
aku memang tergooda abisan dengan kulit ayam tersebut.
aku memang spot ayam yg banyak kulit ayam.
tapi malang.
c abg gemuk macam teletubbies-suka tengok spa.q-cepat lapar yang dapat.
dem!


kool vivi.

"ko nak kulit ayam??"

"mahu2!!!buang sini ar kalau kamu nda mahu kulit ayam"

"jangan harap!haha"

"cis!!"



5 minit kemudian.



abg gemuk: macam x cukup


aku tengok dia..


aku : kan..kan...kan?

abg dafi : tambah suda!malu lapar.

abg gemuk: ko nak?aku order 2..ko 1 aku 1.

abg dafi : xnak.


abg gemuk bertanya kepada abg mawidawol


abg gemuk: ko??nak?aku order 2..ko 1 aku 1.

abg mawi : xnak ar..

aku dalam hati : eleh!malu2 sebab ada aku la tu.


dengan suara sedikit hampa.

abg gemuk: ko vi??

aku : mahu!lalallaala

abg gemuk: eleh laju siut!haha

aku : aku kesian bah!tengok ko teda kawan..jadi ko harus berterimakasih sebab aku sanggup kasi teman ko makan sekali.lalalala

semua ketawa tapi tidak sure untuk atas dasar apa..sama ada terhibur ataupun mengutuk.


sekian untuk sketsa itu.


ohya!
sekali lagi abggemukcepatlapar dapat kulit ayam yang banyak.
no way man!
i'm not dat loser!
aku pegi tukar tu ayam..
haha!
yeah!
aku menang.dapat kulit ayam yang banyak untuk masa tambahan.
lalallalala


kesimpulan.
saya makan 2 kali nasi ayam untuk sarapan sahaja adalah kerana atas dasar simpati kepada abg gemuk cepat lapar yang tidak berteman untuk menambah makanan.
sekian.

TIBA2 AKU ADA MOOD BUAT ENTRY PANJANG YANG BERBENTUK PENCERITAAN APA KEJADIAN PADA HARI INI..MUNGKIN SEBAB AKU TEDA IDEA MAW BUAT CERITA2 LUCU.


tadi petang.


aku kasi kawan budak kecik ni pegi shopping kasut dekat gudang jualan nose d subang.
dia kecik jadi perlukan "sapotan" tambahan untuk menambahkan ketinggian.
gila murah haihil kena jual.
RM10 sepasang.
kepada sesiapa yang gila kasut tinggi-kasut rendah-bag-wallet yang berjenama nose.
ada jualan murah di gudang tersebut sekian.



aku?
aku tengok2 jak la.
apa jugak aku mampu buat.
aku maw pakai pegi mana juga haihill tu.
aku kan pakai selipar jepun jak
pegi kerja setakat pakai sandal yang simple.
aku pakai heel pun kalau ada function.


dan sumpah aku akan kelihatan sangat seksi kalau memakai haihil.
owh~tidak!
aku tidak suka diperhatikan dan menjadi perhatian.
bla~bla~bla
(padahal mana penah jadi perhatian pun...haha!!perasan jak lebih..)


ok!bukan seksi.
sangat teruk sebenarnya.
aku terpaksa kontrol diri-bajet hot-perasan cun!
yuck!~so not me!haha


budak-kecik-tapi-ganas-bawa-kereta-perasan-sweet-dan-comel sekadar beli 3 pasang jak.
aku..
hurm~tengok2 jak la..
sudahlah aku dilanda kemiskinan
teda mud juga aku mahu mensopingkan diri sanasini
jadi aku pun just bagi bantuan kepada beliau sahaja.
bantuan yang dihulurkan dibalas dengan ucapan
"akak dah lama keja sini?"
dan aku pun seterusnya berlakon sebagai jurujual untuk memuaskan hati beliau.
sekian untuk cerita itu.


selepas itu.
aku kasi kawan budak-kecik-tapi-ganas-bawa-kereta-perasan-sweet-dan-comel.
d plazaalamsentrall.

jumpa bopren sibudak kecik.
untuk pembuktian bahawa beliau keluar dengan perempuan sejati.
padahal bopren dia ndatahu aku ni jantan.
haha
sumpah!
aku feeling artis sebentar setelah diinteview oleh bopren beliau.
lepas tu bila kawan bopren beliau tanya soalan
bopren beliau pula yang tolong jawabkan.
ops..lupa..rupanya aku dengan bopren beliau kawan lama sampai mampu jawab soalan untuk aku.
haha!
padahal aku baru jak kenal c budakkecik dgn bopren beliau ni.
jumpa pun 1styme arini.
hee

sekian utk itu.

pastu.
memang mampus la kami berdua.
time balik.
2-2 gila-babi-pelupa-mana-sudah-tempat-letak-kereta.
dem!
aku rasa dekat setengah jam kami main CARI-CARI-DIMANA-SAYA(SIKERETA)-BERADA.
sampai aku pun naik pening.
sumpah.
kalau aku memang dasar pelupa dmana letaknya kereta setelah diparking.


last2 memang tepaksa ikut jejak semula dari mana kami masuk.
itupun lupa lif mana 1.
aihs!
dasar mahu tua betul sibudak kecik itu.
aku..er..memang nda paya cakapla.
lalalalaa



dalam lift memang bikin aku panas gila-babi-babi-pun-tidak-pernah-panas-macamtu.
ada 2 ekor ANJING-pacik-tua-mahu-mampus-semoga-kena-langgar-lori-taik-anjing-sampai-kepala-pecah-berderai-lepas-tu-kena-gigit-anjing-lagi.
macam sial.
betul2 buat aku hilang mud dan geram.
2 ekor banjingan tua tu memang gatal sangap macam sial.
aku memang buat bodo.
malas maw layan.
tapi yang macam sial dia siap ambik gambar aku dengan budak kecik
aku kaver muka
budak kecik rilek
pastu banjingan sialan tu boleh cakap
"ala..jangan la pusing2"

sial!

aku cakap

"apahal!sial."

aku rasa maw tumbuk jak banjingan tu.
tapi aku memang pikir la banjingan tu suda la besar.
partner aku sekor ni sudahla kecik.
kompom2 la aku kalah.
dalam lift lagi tu mahu pegi parking.
hanya kami sahaja.
ingat.
walaupun aku jantan aku kan beralatsulit perempuan.
jadi aku mempunyai hak untuk bersikap takut-ikut-situasi.


hurm~
fit cakap..alaaa..sebab ko comel..buat rilek jak..
rilek apa kalau suda sampai tahap mengambik gambar depan mata.
macam banjiangan ada la.
aku rasa..
memang tuhan mahu tunjukkan kebenaran depan budak kecik pasal aku.
kan aku PEMEGANG REKOD TIDAK PERNAH DINGURAT OLEH LELAKI HENSEM.
dimana hanya budak2 kecik sama org tua jak ngurat sama aku.
see.
nampak depan mata kan?
haha!



sekian untuk itu lagi.


huh.
cukup panjang ka?
atau aku mahu tambah lagi?
ni belum masuk cerita sesat lagi ni.
cerita anak ikan.
n sumpah.
budak ni memang seekor
budak-kecik-tapi-ganas-bawa-kereta-perasan-sweet-dan-comel


SEBAB..DIA MAIN HANTAM JAK DRIVE N INGAT DIA SWEET DIA BOLEH LALU JAK MANA2 SAMPAI BIKIN AKU SAKIT JANTUNG.

fit gila!haha
sweet kan fit?

haha



cukup panjang kawan2???


sekian untuk semuanya.
sekian.


Wednesday, April 8, 2009

STOP!!

sila berhenti disini!




lalalalala
ah!
tidak seronok betul.
banyak benda aku maw cerita.


tapi masi teda mud.
semua teda mud!
ergh~
aku rasa aku rindu TOYOL!
dem!


hurm~


aku maw layan gambar c toyol la dulu.
nanti aku up sini.


lalalalalaa



babai.



ohya!~
kepada budak SICK.
tolonglah hidup untuk ari ini.
sekian.

AKU RASA AKU AMBIK CUTI ARINI ADALAH UNTUK SIAPKAN THESIS.

tapi aku masi berLOKASI diblog2 yang aku link untuk mengomen.

bukan beromen.



haha!




n kamu2!

sila tunggu turn.
i'll b there jugak tu.


hee

KENAPA AKU SUKA AMBIK MUDAH?

sebab kalau aku ambik susah

semua benda jadi susah

bila aku ambik susah

aku stress

bila aku stress

aku cepat naik angin

semua benda jadi tidak kena

dan masa tu aku akan telan ubat kurus.

kenapa ubat kurus?

sebab ubat kurus merosakkan badan.

aku tahu ubat kurus merosakkan badan sebab badan aku makin naik bukan makin turun.

dan ubat kurus aku amat berkesan kepada anggota badan yang lain.

aku hairan.

jadi sesiapa yang ingin hidup bersama aku harus pikir berjuta2 kali.

hurm~
















tolong hiburkan aku.
sebab ubat kurus aka ubat stress aku suda habis.
sekian.

AKU MAHU BREAK!!!

fast~



sekian.

JAUH PANGGANG DARI BABI

kan best kalau buat thesis ni macam buat entry untuk blog.



argh!!!

nex week viva!
dem!





viva itu presentation ngong!
bukan nama kereta mahupun nama aku.
sekian.

SANG BUAYA KENA TIPU OLEH SANG KANCIL.

abang2 teknikal yang bersama2 dengan aku kemarin dan siang tadi merasa tertipu.



mereka ingat aku pemalu, pendiam dan ayu.
sebab konon aku pakai baju kurung masa sesi pengenalan
siap buat statement


"laaa...ingatkan awak ni pemalu...rupanya sengal"

"haha!mesti kamu ingat aku ayu kan??pendiam campur pemalu lagi tu...kakakaka!"


alaaa..

kan aku memang berkelakuan baik untuk 5minit pertama.
minit seterusnya
insan2 terpilih jak nampak.
haha!



dan dari pemerhatian aku.
macam wujud rasa kesal mereka rebut2 mahu kerja dengan aku.
kakakakaka



er..
kawan2.
jangan risau.
rekod aku untuk dingurat oleh lelaki hensem masi belum pecah.
dan masi berbentuk sifar.

yeah!
gila hebat aku pegang rekod tercomel.



haha!



n.mereka2 tidak hensem.
tapi mereka gilak.
dan saya lagi suka.
haha

Tuesday, April 7, 2009

AKU TIDAK MENGERTI KENAPA SPA-Q MASIH DALAM INGATAN

KENAPA HARUS KAITKAN NAMA AKU DENGAN WATAK SPA-Q?

"nama apa?eh nama sama dalam cerita spa-q la.."


tindakan refleks dari aku n terus potong soalan mereka:
"hoh????jangan kata kamu tengok spa-q?????"


sangat tidak kool!
dan di situ lah mereka kantoi tengok spa-q.
haha!
bangang.



baru 2 hari aku bersama abg2 teknikal..
aku tidak sangka ramai rupanya PENONTON SPA-Q!

argh!

siap boleh buat port motem weh!
n buat forecast pasal spa-q3
patut ka?


haha!


dan aku kompom2 la aku kasi ketawa berabisan org2 yang menonton spa-q.
dan tiba2 mereka tukar stetment TERtengok spa-q secara tidak sengaja.
sot!
haha


sakit kali telinga durang nda tahan dengar aku ketawa.
ataupun mereka MALU sebab aku menKASIketawakan mereka.
atau mungkin mereka sedar mereka itu LELAKI dan sangat EMO ketika membuat penceritaan semula.
haha

WAHAI MOOD!!SILA SELAMATKAN AKU!!

banyak benda aku maw stori.
tapi teda mud maw menaip lagi ni.
penat campur malas.
dem!




dalam kepala aku ada kerja2 sama thesis sama presentation yang menggila!



huh!

WELKAM TO MY NEW BLOG.

mari serang sini.
















haha!
ok tipu.



hai kawan2!
miss me?llalalalalla


cakap terima kasih sama abg2 teknikal
sebab aku berjaya kawteam sama durang supaya balik awal.
haha!


sekian.

Monday, April 6, 2009

SENOROK NYA AI. YA SENOROK!!!HEE


ndamau cakap.
ndamau!

hee



minggu ni aku bukan dalam ofis.
kena ikut abang2 teknikal pegi premis2.
doaakan abang2 teknikal yang aku folo tu hensem.
aminnnnnnnnn.

Friday, April 3, 2009

OK STOP SAMA DENGAN BERHENTI.

gila.





aku belum buat report aku lagi.
petang ni mahu antar.



kalau aku layan c budak wawa sekor ni.
memang arini pecah rekod la aku up entry betimbun macam tong sampah.











kasi doa aku siap report arini.








aminnnnnnnnnn..


oh ya.




napa ramai jak orang rambut basah arini?
kompiush aku.
macik bertudung pun aku nampak tudung lembap.



selamat beramal.



lalala

SANGAT TERBAIK SAMPAI MEMBIAK TAIK.

nasi lemak itu memang sangat sedap!





sampai bikin aku sakit perut.
dan sakit taik.





argh!
malas nya berkonferens dalam tandas berhantu!!!

BERAMAS MESRA DENGAN MESIN AJAIB.

baca doa.
naik.
masuk 2plosen.

ting.

65kg.




yes turun!


masa yg sama.
pegi mesin yang 1 lagi.


naik.
masuk 2plosen.

ting!


68 kg!



apa ni?
kejap 68 kejap 65 kg.




suka tau mempermainkan perasaan ai!
benci!











oh..mungkin aku lupa baca doa.
anggap jak yang second tu berat dosa.
lalalalala

APA PERASAAN KAMU KALAU AKU POST ENTRY SETIAP 2 MINIT?

mesti kamu bengang kan?


tapi kenapa mahu bengang?
aku yang penat taip.
aku yang penat pikir idea
aku yang penat klik sana sini
aku yang penat comel.



kamu tukang baca jak.


lalalala



sekian.

AKU BAGITAHU AWAL2..LEPAS NI SEPA TANYA AKU LAGI..AKU MOGOK...NEKAD

1. MISI UNTUK JADI MATANG DAN SERIUS NAMPAKNYA PENDING ATAU ERTI KATA LAIN DALAM PERMOHONAN ATAU LOADING ATAU SEARCHING ATAU MAAF PERMOHONAN ANDA DITOLAK.


2. MENURUT DERIA RASA AKU....
AKU BAKAL UP ENTRY BANYAK ARINI SUPAYA KAMU MUNTAH BACA SEBAB BESOK2 AKU BAKAL MATI!!!!!!



sekian.
wabilahitaufikwalhidayah
assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.
wasalam.
sodoqollahul'azim.
amin.

BAKAL PEKERJA CEMERLANG.

aku selalu tengok dalam tv pekerja2 yang cemerlang dan mantap selalu datang lambat masuk ofis.




mungkin pasal tu aku selalu lambat masuk ofis.




oh aku sudah melengkapi ciri2 tersebut secara azali.
yeah!











aku maw tulis tajuk bakal bos.
tapi..aku kan mana suka jadi bos
bos muda dan hensem kan kena bertanggungjawab mengurat aku
dalam cerita tv kan sudah termaktub kisah macam tu..
lalalalla

MARI MULAKAN HARI JUMAAT DENGAN KESORONOKAN.

wah!seronoknya!!!!!!

BECINTA BUKAN BEMAKSUD KO KENA JADI HAMBA ABDI.

aku tengo bibir dia pecah.






aku tanya.
dia langsung nda cerita.
aku tahu tu kerja siapa.



dulu lutut
sekarang mulut.





babi punya lelaki.
yang pompuan pun 1.
pasal cinta sanggup kena dera.
aku geram
tapi aku malas maw memaki.
puas suda aku marah dia.
tapi.
sayang konon~




perlu ka aku doa lelaki tu mati kemalangan?
ah!
sumpah aku benci lelaki yang kasi bodoh2 perempuan.
rasa diri tu hebat.
cam sial.

Thursday, April 2, 2009

KADANG BIKIN PANAS JUGA ORDER DI KEDAI MAMAK NI.

cuba imejin ko order honeydew juice
mamak tu buat ikut sytle macam air laici.


macam gampang kan?

air gula campur buah honeydew kena potong2.




lucu kan?


sumpah aku rasa lucu.





1 lagi.


order air tembikai susu.


hasilnya adalah:
buah tembikai campur susu.




cakap org putih salah.
cakap melayu pun salah.



cakap sabah lagi la nda paham kan?

ajar aku aku cakap mamak weh.


-serius-

AKU MEMANG SAPOT COPY PASTE UNTUK RUJUKAN BILA BUAT ASIMEN

tapi..


aku paling nda suka bila orang yang suka menarik perhatian dengan cara meniru style orang lain ni.


kalau ngam nda apa.
boleh diterima.


tapi ni...

TIDAK MASUK TIUN.

TIDAK MASUK CERITA

TIDAK NGAM.

BACA PUN TIDAK SERONOK TAPI TAMBAH MENYAMPAH.

PAHAM?




ini teda kaitan dengan asaimen..


-serius-

UCAPAN TERIMA KASI BUAT SAUDARA FENDA DENGAN SERIUS SEKALI

kerana beliau sangat rajin membuat laporan semasa untuk saya.sekian.


sila klik link di atas



-serius aku pemalas-

AKU ADA SOALAN..TOLONG JAWAB DENGAN HATI YANG IKHLAS DAN TENANG SERTA KRETIP DAN INOVATIF DAN LAIN2 ATAUPUN SEBAGAINYA.

soalannya adalah??


sekian.

TOLONG AKU CARI UBAT SAKIT..

taik.



lalalala

SEMAKIN MATANG DAN SERIUS.

jam 3.39.


belum tidur.
masih berusaha menyiapkan progress report.




sungguh serius dan matang ketika ini.



hey sila sapot!

ingat EARTH HOUR jak mahu disapot?

aku pun perlu sapotan dari kamu.





sekian.

PERLU LETAK TAJUK??

form 3.

1 april

"esok aku mahu buat april fool paling besar"

"hahahahahaha...cubalah!"



2 april

"hello..v....**** meninggal..eksiden"

"haha!april fool kan??taik ko!"

"betulllll bah!"


.............................


berapa tahun suda aku nda berFREEFOOL

alfatihah utk arwah ****
amin.

............................


serius kan aku nda main april fool.


nampak serius aku?

Wednesday, April 1, 2009

PROSES MEMATANGKAN DIRI.

argh!


kalau mahu cari keja kena matang.
pikiran mesti matang.
cara bercakap mesti matang.
semua kelakuan kena matang.









jadi aku kena matang.
jangan jadi budak2.
lepas pejumpaan dengan CFO td aku banyak befikir..
bila lagi aku mahu berubah.
takkan mahu stay macamni jak.
yalah.
kadang aku fikir out of de box.
tapi aku bebetul slack dalam penyampaian setiap idea aku.
jadi aku kena belajar matang!
MATANG!!!









budak2=comel
matang=seksi.








aku kena jadi seksi pasni.










ah!tidak kool!
urgh!~









mulai sekarang aku kena serius.
itu sahaja cara aku belajar mematang kan diri.
tiada lagi entry yang bodoh2.
semua entry serius.
tiada lagi niat untuk masuk blog ini.
niat serius akan disediakan.
aku mahu serius.
belajar jadi matang.
aku mahu jadi seorang yang matang dan serius.
setiap kata2 aku semua jadi serius.
serius dan serius.




sumpah.
jangan main2.




aku si vivi yang serius.
sila hormati keputusan beliau.
sekian.






oh mungkin aku kena tutup blog.
C VIVI AKAN MELALUI PENJENAMAAN SEMULA.







hey!
ini bukan april fool!
please la jadi matang dan serius!!




bai!

SERRRRRRRONOKNYA MEREKA.

dipersilakan student praktikal adik vivi untuk membaca misi dan visi ke depan.



gila kool dupdup myheart masa tu!
tiba2 la pulak sakit taik.
sot betul.




aku baca dengan gaya tersendri.

gila bangga aku diorang ikut cakap sabah!
haha





paling aku nda tahan



part

"SELANGOR JAGOAN"

mangkuk mana ntah cakap SABAH JAGOAN.


dan kesimpulannya mereka terhibur.












tym main salam2 semua orang tegur tangan aku sejuk macam baru keluar dari esbuk.





neves siak!



dan sekarang.
aku dirumah suda.


haha!


kan aku suda cakap nda maw p keja.
aku cakap ngan bos aku p bank.
pukul 10 tu aku kuar suda
sepatutnya aku kena balik pul 1 tengahari..
tapi peduli apa aku.
punya boring aku sorang jak teda bawa letop..
geng2 yang lain folo meter reader.
ndamahu aku mati kesunyian sampai pukul 1.
heee










hish.


petang ni jumpa CFO d bangsar.
nasib baik pasal makan2 hi tea ngan CFO
kalu nda jan harap la aku maw datang.
heeee


demi makanan aku rela!
yeah!

SEPA KASI KENA AKU APRIL FOOL AWAL 2.30 PAGI NI????

tadi aku tertidur secara tidak sengaja.









aku terbangun bila kiah n senah seperti membuat samtink.
gelap.


"oh ni mesti pukul 6 suda ni, ndapa tidur luk"


senah berbisik.
"kiah..pinjam hempon ko bikin set alarm"


aku menyampuk dengan suara seksi baru bangun.
"aik..baru mahu tidur???ko nda maw maasuk keja pagi senah??"


senah menjawab
"masuk la"


aku tekejut.sumpah!
"pukul brapa suda ni?laaaaaaaaaaa............awal lagi.............baru pukul 2.30????aku ngat pul 6 suda!!!"









boleh aku cakap april fool utk diri sendri??

















kesimpulan:
sepa kasi april fool aku awal2 pagi 2.30 ni????mempermainkan perasaan daku..
mati2 aku ingat pul 6 suda tadi.



cis!






semangat bah aku!!

yeah!





kesimpulan 2:
jangan cakap aku neves untuk baca visi misi ni nanti.
langsung tidak jantan!
argh.






kesimpulan 3.
gila efektif aku terus tulis entry.

lalalala




kamu tahu aku tidur ngan letop?
haha


















aku mahu sambung tidur.




















zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

BILA SAKIT KEPALA KAMU PENAH RASA SEMACAM OTAK DALAM TEMPURUNG KEPALA BEGOYANG2 MACAM INUL DANGDUT BEGOYANG GERUDI...GILA SAKIT!!

ini bukan alasan aku nda mahu pegi kerja besok.
sumpah!!
teda kaitan pun!



lalalala