dupdupmyheart

Tuesday, March 31, 2009

PEKARA YANG BOLEH BUAT AKU SEMPUT DAN SESAK NAFAS

aku seorang yg neves.
gilak!
memang neves gilak babi.babi pun nda neves camtu.



esok.
aku sudah jangka aku kena baca misi visi d depan staff2 tempat aku praktikal!

argh!
dem!



ya aku tahu baca jak.


hey gilak!
even aku buat presentation dalam kelas pun gilak neves aku.
terus gagap!

itu bukti aku ni pemalu tahu.
lallala
how sweet kan c jantan bersifat neves.
jangan lupa aku ni beralat sulit perempuan.
haha!




aduyai.
sudahla aku ni becakap pekat gila sabah..


kalau aku sebut "maka kami"
kompom2 diorang sebut "makak kamik"

ndakan aku mahu sebut "make kami"
gila fake!
haha!


aiyah.
pedulik hapa aku!
slang sabah2 pun sabahlah!
lalallala


mesti ada gatal mulut ni bisuk suh aku slang semenanjung.
awas ar!


------------------------------

PADAHAL AKU SUDAH BERHAJAT BESOK NDA MAHU P KEJA.
haish!!!!

MARI..BIAR AKU BISIK DI TELINGA KO.

paham ka telinga??

letak telinga d depan screen kamu..
macam aku mahu bisik???

lalalala

BILA AKU TERPUBLISH ENTRY YANG BELUM SIAP MACAM NI..AKU RASA MAW TUMBUK ORANG LAJU2..SERIUS..

nampak aku berkelakuan serius ni?

KADANG2 AKU BENCI JUGAK SIFAT LAST MINIT AKU..RASA2 MACAM MAHU TEMPELENG KEPALA SENDIRI LAJU2!!!

aku buat apoiment sama lekcere aku hari ni.
aku janji maw tunjuk aku punya progress report arini.



hurm!~



dan aku sangat hampa.
aku bangun awal pagi ni.
1 benda haram pun aku belum stat buat rupanya!
argh!




aku ada 4 jam maw buat benda tu!


argh!!



sekian.


babai.










kalau rajin pegi tengok awal bulan febuari punya entry betapa seksanya aku membuat HANYA PROPOSAL sahaja.sekian.

ASTAGA ..TADI HARI ISNIN PULAK KAN???SUMPAH AKU LUPA....

laaaa....


rupa2nya spa-q sudah abis.
patutpun kiah sama senah serta pasangan masing2 nda bising suda.


haha!


....................................................


oh!
aku ingat sudah!
ari tu aku bawa kawan aku yg blogger juga lepak ngan kiah n senah.


n c kawan sumpah terlopong dan terbangang.
bila kiah ngan senah mengadu spa-q abis suda.
excited gila babi lagi tu.
babi pun nda excited macam tu.
haha


kiah : spa-q abis suda.......huuuuuuuuuuuuuuuuu
senah: komfom ada spa-3 ni tahun depan...
kiah:blablablablablablablaspaqblablablabmelisa
senah:yayayayyayaa


dan aku mampu ketawa serta maki 2 ekor ni jak.


aku: haha!skarang percaya?ingat aku cerita dalam blog tu kisah tipu?haha!
semua kisah benar weh..teda masa maw reka2 cerita..hee

ckawan: astaga..excited lagi tu cerita pasal spa-q.


sekian.

Monday, March 30, 2009

PARA PENSKODENG YANG DIKESAN

ok fine.
sori.
ada sesetengah blogger yang dapat msg d chatbox dari aku dengan ucapan yang sangat comel dari aku iaitu:
"penskodeng yang dikesan"

Disini ingin saya lampirkan seribu kemaafan kepada yang menerima msg sedemikian.
tapi tahukah anda mengapa saya berbuat sedemikian??

sila lihat sini.



untuk membesarkan gambar di atas sila pikir secara kretip.


kamu nampak kan tajuk PENSKODENG YANG DIKESAN MELALUI RADAR.

kan aku sudah cakap lepas skodeng cakap aku comel.
tapi aku tidak lah begitu kejam mahu paksa kamu cakap aku comel.
mana ada paksaan dalam islam weh.
sekadar hai itu kira ok la bah.

jadi..
untuk link yang aku tidak kenal dan tidak membagi salam otometik jadi penskodeng lalu aku pun menskodeng kamu balik dengan memberi ucapan seperti diatas.

jadi seri la 1-1.
ko skodeng aku skodeng ko.
adil kan!



lalalala



n sori again sama sepa2 yang dapat msg dari aku macam tu.



cis!
punya comel aku minta sori.



lalalallala


..............

tiada kaitan dengan entry ni:

arini macam ramai sentap dengan aku.
aih..
baru d blog.
belum lagi dengar aku becakap.



lalalala

SYARAT MASUK BLOG INI JANGAN JADI HATI TISU.

iya aku tahu penggunaan perkataan yang aku guna selalu kasar.


tapi..
hey please lah!!
dun take it serius bah!


contoh pekataan maki.
apakah erti maki dalam kamus dewan bahasa?


ah!
aku teda masa mahu fikir perkataan maki dalam bentuk ayat sopan.


tolong lah jangan ambik serius dengan setiap perkataan yang aku gunakan..
tolong la bepikir secara kretip dengan perkataan yang aku guna tu.


tidak gaban la weh!

aish!

terbantut niat aku maw mencarut macam ni.




nah!!!tengok2!
baru sebut mencarut.


mencarut bagi aku maw up entry.
tulis entry!



aku suda kata!
jangan berhati tisu masuk sini!!!
terima seadanya setiap perkataan aku!



benci la hati tisu ni!!!!


aku pun tertisu hati oleh kamu weh!~
ergggggggggggggggh




jangan bikin aku jadi HOKHOGEN!!!!
kalau aku jadi hokhogen aku jadi seksi!
ingat!.




lalallaalala

OH MAMI WANNABE...HEE

tempat aku prektikal ni ada 3 level.

dulu aku level atas.
pastu kena pindah level bawah.

jadi aku jarang suda jumpa macik2 d level atas.





ada satu macik ofis aku panggil mami.
sebab dia ada anak lelaki hensem gilak!menurut mami la..
aku nda penah tengok pun.haha
gilak?
sudahla aku ni pemalu..lalalala
lagipun dia yang suruh aku panggil dia mami.
aku layan jak la.
hahaha!



pastu tyme aku naik atas.


"vivi2!"

"eh mami...heee"

"pegi mane?lame x jumpe...balik sabah lama ari tu nape?betunang ek???"

nah!
mati ko..
nda setel lagi rupanya kes aku balik becuti maw betunang ari tu.
ciis.



"eh!manada mami....abistu anak2 mami yang hensem tu maw letak mana kalau org betunang..
hahahaa!"

"hish..kamu ni..mami pinang nanti baru tahu"


otometik kepala aku geleng laju2.

"nda mahu mami" x 100 kali.

sekian.













er..gilak comel aku main geleng kepala tyme tu.
sampai teleng kepala.
hehee

BAIK AKU DIAM.

"wo chi ni hou piauliang."

"sori?"

"oo..u not cinese ar??soli2"

"er..bukan2"

"u indon meh??"

"sabah."

"soli..i toud u cinese at fes but when u talk macam indon..heee"


heeeeeeeee jak la aku.











kesimpulan:
baik aku diam.




tapi kalu aku becakap.
agak2 diorang mesti ingat aku dian sastrawardoyo ataupun agnes monica kan??????



lalalallaa



er..yang wo chi hou2 tu aku buat2 jak dialog dia..gila..mana aku reti tulis apa diorang cakap tadi tu...
heee

RASA2 KAMU KALAU AKU MAKI AHLI HATI TISU MEREKA SINI BLOG AKU MATI KENA ROGOL KA NDA???

aku tengok follower.




ibu pejabat pekida malaysia.



fuyoh..
ada blog.
takut siak aku.
ertinya aku nda boleh memaki ahli2 mereka lagi la dalam ni?



lalalallaala


baru kemarin aku cakap ahli mereka yang macam sial tu babi lepas dengar cerita seorang ahmoi masa event akustik n puisi tu.
sumpah aku sangat marah bila babi2 macam tu merasa diri hebat sebab bertiketkan nama PEKIDA yang kononnya bantu membantu sesama sendri bila berada dalam keadaan takut dan untuk menunjukkan diri hebat kepada orang ramai.


aku?sekadar bertiketkan CUCU HAJI WONG sahaja.
kamu pergi kota belud.
TANYA LA SEMUA ORANG SIAPA HAJI WONG!!

TANYA!!!

dan kamu bakal terkejut bila tiada satu pun kenal haji wong.

BANGANG KA APA.
kamu ingat datuk aku tu M Daud kilau ataupun MAWI da wol??


lalalala




berbalik kepada kisah pekida2 ni.
memang aku bengang sebab berapa ramai sang penakut berlindung bawah nama pekida ni yang aku nampak depan mata aku.
minta d takuti tapi aku nda nampak point mereka mahu dicakap n dirasa hebat.
sori lah ahli2 itu.
sudah benda tu yang aku nampak depan mata aku
jadi definisi aku pasal kamu sudah terpesong.
kamu rajin kamu baca entri lama aku.



yang aku tidak paham.
setiap kali minta bantuan mesti berunsurkan:
-gepren kena kacau
-maruah tercabar sebab abang tu jeling semacam
-terlanggar bahu
dan sebagainya yang aku rasa semacam tidak2 patut ni.


ya..memang aku ndapaham.
sebab itu yang aku nampak.
bukan salah aku.
salah ahli yang menampakkan mereka begitu.



ntah!
aku pun ndatahu apa tujuan aku up entry ni.
saja2 jak.
hobi.
lalallaala



-------------------------------------------------------------


terima kasih kepada abg pekida yang tidak diketahui namanya kerana menjual kain mahal kepada saya yang berharga rm25 ringgit sahaja.
dan saya teruja sangat2 ketika itu.
kalau di sabah sudah tentu harganya mencecah 100rgt.

"er bang..booth ni sempena apa?"

"pekida.(aku nda ingat dialog beliau...sumtink perasmian ada kaitan ngan pekida la bah)

"aik??pekida ni jual2 baju punya kampeni??bukan yang pukul2 org tu???"

abang tu senyum bangga.


cis!


--------------------------------------------------


masa aku muda remaja dulu.
akibat tepengaruh dengan cerita kongsi gelap cina2.
aku bercita2 mahu menjadi bini ketua kongsi gelap yang hensem.
gila kool!
ada kawan sparing!gadu2 main tembak2 terus.
apa barang main humban piring.


tapi..kalau dengan ahli ITU..
hmm..bepikir 10 kali la aku.
nanti aku begaduh dengan beliau mahu dipanggilnya geng2 dia seluruh malaysia.
abis tu aku??
panggil haji wong sana sabah?
sebab aku bukan ahli sesiapa.
aku ahli cucu haji wong yang teda apa2 jak weh.




lalalalallaa


sekian.

PERASAAN AKU SEMACAM DIA.

kalau aku datang lambat.


turun teksi..
pastu lari2 masuk ofis.




alaaa..



macam dian sastrawardoyo dalam ada apa dengan cinta tu.
macam sama weh kami lari.
comel.
sumpah



haha




kesimpulan.
aku datang lambat.
lalalala

KAMU PERASAN ENTRI AKU SEMAKIN KURANG??AKU RASA SUDAH MALAS MAHU BERBELOG..AKU MAHU BERHENTI..

ok tipu.



semalam intenet macam sial.
harapan aku yang meluap2 mahu buat entri semalam terbantut bila intenet langsung tidak mengKOnek kan diri.
palui betul.


lalu entry itu terkubur begitu sahaja.



lalalaa


sekian.




argh!

aku rasa cerita aku semakin boring!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!









kawan2 perempuan yang berlokasi di shah alam.
mari main futsal...mahu???

aku dengan MS FIT yang x TISU serta x berapa mahu JELLY kira2 mahu cari member.
ala...main sekadar suka2..
tapi serius orang yang mempunyai kaki yang tahan kena tendang la.



lalalalala

Sunday, March 29, 2009

ORANG GILA ENTRY BUAT ENTRY YANG TIDAK GILA .

gila penat aku.
penat gila2 ni.
ingat nda gila ka berada d 2-3 tempat dalam 1 masa?
sumpah memang gila penat.
nasib baik best gilak event yang aku pegi tuh.
event yang gilak!
heee



tapi antara event yang aku pegi.
yang paling aku suka gila2
Earth Hour (Malam Puisi Dan Akustik)
hee..

best gilak!



kalau keluar gilak aku semalam mahu jak aku offer diri nyanyi kunun di depan.
tapi aku nda la gilak mahu kasi malu diri kan.
gilak?
aku kan pemalu dan pendiam serta penyegan.
aku kan penyegan gilak babi.babi pun nda gilak segan macam aku.
lalallala











aduyai~
pukul 10 suda..
malasnya mahu p kerja.
penat gilak bah!









sekian.




















er..nasib baik rekod aku dingurat oleh lelaki2 hensem TIDAK pecah semalam.
gilak mahu pecah?
teda sepa rela memalangkan diri tahu.
haha


haha.
aih.
dasaar si comel yang tidak dipandang.
cis!
mentang2 ai berlemak bertempiaran.




lalalala

BILA AKU BERHAJAT MAHU MINUM TEH KOSONG CAMPUR LIMAU YANG SEJUK...

teh limau o ais?


teh o limau ais?


teh o ais limau?


limau campur teh o ais?


teh o ais campur limau?









ah sudah!

jangan kan aku yang bengong..
tukang ambik order pun ikut bengong ngan aku sambil siap ketawa lagi tuh.
yala...aku tahu aku masi belum lulus menyebut order diatas dengan sekali nafas.
cis bedebah!










sumpah
aku masih fail order minuman yang dihajati seperti di atas.


aku serender!
sot!

lalallaala

Saturday, March 28, 2009

AKU BERSYUKUR........(GILA..TAJUK AKU BEBETUL MACAM SEDANG MENJAGA AKHLAK..LALALALA)

setiap org ada kelebihan ada kekurangan kan.

macam aku..


orang yang kenal aku dari gambar cakap aku kurus
dan selalu tidak puas hati dengan stetment kegemukan aku.
padahal kamu tidak tahu aku adalah pemegang kad mesin penimbang ajaib yang berjumlah 65-68KG.


gambar paras dada sampai ke atas tanpa di edit memang mampu menipu mata kamu.
dan seterusnya org cakap aku menipu.


antara tomahan2 yang selalu aku terima:
"diluar ko gemuk dalam gambar ko kurus."
"dlm gmbar ko kiut diluar ko ****"


tapi tu lah..
aku cakap aku besyukur.
sekurang2nya
merasa jugak aku kurus biarpun dalam gambar.
biarpun ketidakgemukan itu terserlah cuma dengan gambar separuh ke atas sahaja.










er..





kepada sesiapa bakal ternampak aku arini..
sebab aku bakal berada berada di beberapa tempat dalam 1 ari ni dengan kazen aku..
sila jangan gosok mata anda..
itu lah aku bagi hint awal2.
manatahu kamu cakap aku menipu.
heee
(tujuan entri)




lalala











n kepada mereka2 yang suda dibaptiskan oleh aku:

budaksetan
sarukbabi
qish
dikAN
kakdiba
masriindon
syafasaver
paciAB
atan
yanhijau
razor
kaknurulonelove
kakfarahfafa


aku tahu kamu cakap dalam hati kamu bila jumpa aku...
"comel jugak budak GEMUK ni..pemalu,lembut,pendiam dan berkualiti lagi tu.."

haha!

Friday, March 27, 2009

RAHSIA BAGAIMANA PEMBIAKAN LEMAK BERLAKU SECARA MANTAP DAN BERLEBIHAN

sarapan aku nasii lemak campur telur sambal lebih...


lepas tu


makan tenga malam pun nasi lemak campur ayam yang banyak kulit ayam sambal lebi



ergh!~
alhamdulillah.
kenyang siot!
heee

ER..BULAN MAC NI KIRA MASIH AWAL TAHUN LA KAN??

fuh..


kira bukan salah aku la aku lupa sekarang tahun 2009.



lalalala




-aku tengah malu dengan diri sendri ni.
lalalalala

KAK VIVI NI NDA BAIK LA...SUKA MENCARUT..BUAT BLOG BODO2..

alaa diknon..

bila masa akak kata akak ni baik??
akak kan comel beperangai buruk..
kakakakakaka

blog akak memang khas membodohkan anon..
kawan2 akak rilek jak.x terasa bodoh pun.hahaha!
alaa.dik non jak terasa bodoh..xyah la ketarakan kebodohan..
lagipun..kalau kena rijek buat cara dirijek..
kesian akak tengok..


haha!



sentap??


akak malas maw mencarut di petang jumaat yg mulia ini.



comel kan kakak dik non?


mari la jadi adik kakak..
best..
kakak suruh cabut bulu ketiak kakak nanti ok?
ingin?



lalallalaa



eh dik anon.
jaga akhlak.
jangan maki kakak..
biar akak jak yang memaki..hobi akak kan mencarut.



hahaha

BILA ALASAN KEHABISAN STOK.

sekarang 4.48pagi.

ada dalam 2 jam lebih utk ke 7 pagi.







nda payahlah tidur..
aku kehabisan stok alasan sudah mahu bagi sama bosprektikal kalau nda pegi keja.
lebih2 lagi alasan yang aku berpenyakit insomnia.
nampak sangat bos buat muka tebangang bila aku bagi alasan hari tu.




lalala
haih~
vi!
tahan vi!
tahan!
berusaha!
jangan ko cipta rekod REPEAT PRAKTIKAL.
sungguh memalukan kaum!




lalalala

KOKAINA YANG COMEL..




tp sini lagi best.
yg lain2 pandai2 la kamu cari sendri pasal budak sarawak ni..
sweet gilak suara dia!dem!


hurm..kan best kalau aku pandai men gitar..
huhu.

AKU MACAM RASA AKU GLEMER SEKARANG NI..

ntah.


sebab ada jak anon nda puas hati ngan aku.


sumpah lucu.
kakakkakaka!


aku belum jadi artis weh.
sabar itu istana iman.



kakakakkakakakaka

neway..aku nda paksa pun masuk blog aku.
sukahati kamu la weh.
mahu marah pun nda guna.


layan jak la.

Thursday, March 26, 2009

MARI CAKAP SABAH





-Timbak!
-Tumbukan Padu Maut!
-Itu teknik satria baja hitam tu!
-Ya,Sia nampak di tv baitu..
-Bah macam mana?Kita mau timbak ka ini?
-Bah,Boleh ba kalau kau!
-Pistul basar!
-Flash Kuning!Sasaran!
-BAH!
-Flash Kuning!Apa ko tingu tu?
-Singkulai malai puntut!Buli timbak suda!
-OK!Meriam Laser Cahaya Maut!
-Eh,malas o sia kamu ni…

SAYA TAKUT.

aku hairan.
sepanjang aku hidup tanah semenanjung ni..
hujan sikit..renyai2..
tapi
KILAT SAMA GUNTUR (GURUH) hebat gilak sana sini.


sumpah aku takut.
mahu tidur pun takut.
bunyi kuat.
flash macam candid camera.
takut kena diri sendiri ni.
masa tu jugak kamu boleh tengok aku gedik semacam campur malu2 tikus kalau suda start kilat sama guruh.
(ingat..biarpun aku jantan tapi alat sulit aku perempuan...jadi aku ada hak untuk bersifat takut)


tapi di SABAH.
atau khususnya area tanah aku..


BILA HUJAN SANGAT BEST.
best tidur.
best main hujan.
best lepak.

sebab.
HUJAN KUAT MACAMANA PUN..
KILAT SAMA GURUH JARANG JOIN SEKALI..


aku start sudah riindu rumah ni..







lalalala.

er..ada alasan aku nda pegi keja part time petang ni.

bos!hujan bah!
hee

KENA TANYA APA CITE (CERITA).. BUKAN CITA-CITA.. SOT.

Align Center
Fa : yo

vi : heee
vi : baru bangun

Fa : ehhh
Fa : x keje kahh??

vi : heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
vi : nda

Fa : cehhhh
Fa : ponteng laa tuh

vi : heee

Fa : hahahahaha
Fa : pe cite?

vi : cite cite saye ingin menjadi seorang cikgu
vi : hahaha

Fa : wahahahhahahaha
Fa : ko jadik cikgu??
Fa : xleh aku bayangkan
Fa : mesti rosak akhlak anak murid ko

vi : hahahaha

Fa : kena paksa nyanyi hari2 lagu serangga ko ari tu

vi : lagi kak?
vi : lagi
vi : pasni org maw up entry pasal tu
vi : lagi kak
vi : heeee

Fa : tiap kali masuk kelas

vi : apakah kesan jika saya menjadi cikgu
vi : kakakaka

Fa : mesti ko wajibkan anak murid ko bc niat masuk kelas
Fa : sahaja aku masuk kelas cikgu vivi supaya cikgu vivi sentiasa comel
Fa : ok...dh xleh pk lg
Fa : tu jelah 2
Fa : wahahhahaha

vi : hahhaa
vi : ngok

..............................................................................


tapi mana tahu kalau aku bebetul jadi cikgu.
aku maw jadi cikgu disiplin ataupun pemulihan.

aku sudah ada kaedah2 mendisiplinkan serta memulihkan budak2 yang banyak becakap.

macam gambar ni.

hahaha!



ni kerja pacik aku la ni merangkap cigu disiplin.


agak2 kalau di kawasan bandar ni sudah lama pacik aku femes masuk surat kabar.
hahaha!

CUBA TEKA.

kenapa aku tidak post entry awal2 pagi.







sebab..








aku baru bangun dn tidak pergi kerja.




lalallala











ada lah ni nanti kamu dengar budak gagal n REPEAT PRAKTIKAL!
dem!

PALIS2!!!
JAUH2!!
SHUH2!!
(ketuk2 meja)



heee

PERLU KA WISH BEFDAY KEPADA SEEKOR KAWAN???PERLU??

beliau perasan bob marley.

aku malas maw cakap lebih.
yang penting niat aku sampai.



SELAMAT HARI JADI PEKERJA INDON.
KO TUA DARI AKU POREBER!
HAHA!!



sesungguhnya gambar ko memang menjijikkan.
tapi demi jaga hati kawan aku diam2.
hee


sekian.

Wednesday, March 25, 2009

KAMU PERNAH DENGAR HIDUNG PASANG SIAP JUAL DIMANA???

aku maw beli spare part!!
aku rasa maw cabut hidung aku ganti yang baru!!




dari pagi sampai ke malam.
dengan kehebatan ini..aku boleh masuk
GUINESS BOOK OF RECORD DENGAN KEJAYAAN BERSIN TANPA HENTI KECUALI TYME MAKAN.



SEKIAN.

MINTA DI MAKI.

Comel sedang men leptop dalam bilik.


senah masuk bilik.
duduk.
sedih.


senah : "hish....bikin nangis ni......"


comel tengok senah.

senah sedang lap airmata.

agak2???
memang kena maki la oleh aku kan.


"sial!!!jan kata ko nangis pasal spa-q???"


senah : sedih bah.............




nasib baik kiah teda.
kalau ada..memang menangis secara berduet 2 ekor ni.

MESTI KAMU HAIRAN KAN..

kenapa aku comel sangat.






lalalala.




SUMPAH AKU MAHU MUNTAH DENGAN STATEMENT DI ATAS!
YUCK!



hahaha!

SEPANJANG TEMPOH 3 JAM..

ada bos baru weh!
macam kiut..
macam la...
tapi bukan bos aku la..
lalallala

hormon gatal datang kembali.
ah tidak.
mana boleh!
aku jantan..
lalallalaa

.......................................................


budak praktikal kena suruh p depan baca MISI n VISI.

nah mati!!!

napa tengok aku???napa???

fuh...nasib baik bukan nama aku disebut!
yeah!!

selamat..

tapi..next week?
argh dem shit!!!

aku bukan apa...
cuba kamu imejin aku baca MISI sama VISI d depan.


aku: MAKA KAMI..

mereka : MAKAK KAMIK..

nah..

baru maka kami aku sebut tu..
belum lagi full visi sama misi..

kompom diorang letak K utk semua pekataan aku sebut..
adeh!!!!!


sudah la aku ni bersifat NEVES.
sumpah!


............................................................


dulu cikgu aku cakap.

u ask me silly question...i'll give u silly answer..



tapi tadi GM cakap

u ask any question..ask all stupid question so next time u will never be stupid..



hmm..
2-2 aku sokong.

tapi..
ntah!
haha!


...............................................................


aku maw buat kenduri kematian seekor baju kurung aku yang mengalami eksiden.
dimana beliau diseterika dan terhangus!
ah dem!!
ngam2 lagi tu area dada..
nah!padan muka!



..................................................................


Tadi GM jumpa budak2 prektikal.
aura beliau memang kuat.
aku memang respek gila babi.
memang aku termotivasi la oleh beliau tadi.
dan aku besemangat sudah ni buat keja.


yeah!!
semangat!!!


berusaha!!(teriak dengan nada2 katun jepun yang di gem tu..hee)


................................................

sakit taik.

tapi malas maw p berak..macam tu??
lalalalaa

............................................

ADA SESIAPA YANG PERNAH STADI D UITM SABAH SINI??
TIDAK KISAH DARI TAHUN GAJAH KE TAHUN TIKUS..
AKU ADA UTUSAN NI.......


.........................................


sekian terima kasih untuk semua cerita di atas..

lalalala
...................................

Tuesday, March 24, 2009

KAWAN2 AKU MEMANG SUPER DUPER BAIK HATI DAN SANGAT MENJAGA HATI AKU. (SANGAT TIDAK SESUAI DI TONTON OLEH HATI TISU&SKIMA2 SERTA HATI LEMBUT..HAHA)











ini adalah hasil kajian pasal aku melalui facebook.
kawan2 aku memang jujur.
aku suka.
kalau aku jumpa memang aku tempeleng ni sekor2.
haha!


oh ya.. sila tekan setiap gambar untuk membaca isi kandungan.


sekian.



jadi.
masih mahu kawan dengan aku?
jangan lupa.
aku si comel yang berperangai buruk.

lalala

DALAM TANDAS ADA HANTU.

sebelum aku balik rumah
aku sakit kencing lalu aku singgah tandas plaza.

aku sorang jak masa tu.


dalam toilet.


aku rasa lain sangat.
tiba2 aku dengar bunyi.
suara
perempuan
nangis.


ah.kensel kencing.
aku cepat2 keluar.


aku tengok cermin.

suara menangis tu makin kuat.


aku tengok2 satu2 pintu tandas.


ah sudah!

NI KOMPOM FRUST BERCINTA PEREMPUAN NI!
NDA PUN KENA MARAH BOS.


heee..ingat hantu,
bikin ai cuak sahaja.


lalalala

AKU ADA KAWAN SUKA EMO2!!

aku cakap aku x dapat online malam..
aku tepaksa "menurun" untuk beberapa malam ni.
mewarisi "sometink" dari keluarga aku.
aku tepaksa
sebab aku anak sulung pompuan
pastu aku cucu sulung pompuan juga



aku tepaksa
terima semua benda tu
tanggung benda tu




tapi untuk terima semua benda tu...
aku terpaksa bekorban.



aku kena pakai skirt..
pastu ikat tocang 2...


sebab..




AKU DAPAT KUASA SAILORMOON.



aku adalah sailormoon yang berkuasa bulan yang akan datang menghukum semua orang!
hahahahaha



kemudian beliau EMO!



hahahahaha!
patut ka beliau emo?




lalallallalaa!

AKU MAHU BAGITAHU SATU RAHSIA..

bengong..rahsia mana bole bagitahu!
haha!

MENGHITUNG HARI GAJI.

besok government gaji..

aku tidak sabar.



AKU MAHU POW PUANMULIA PUNYA DUIT.



gilak aku jatuh miskin yang amat sangat.

berapa minggu tah empon aku tidak berkredit!
bayar duit teksi pun guna duit syiling..pacik keling pun pening..
haha

itu aku tidak kisah sebab orang yang rajin sms aku pun hanya DIGI sama MAXIS.
bangang betul.
bikin dup2 myheart jak!
cis!


RABU!!
CEPATLAH WEH!!!


er..nampaknya niat aku ingin bedikari dan tidak meminjam duit dari parents gagal sekali lagi.
cis!sungguh memalukan diri aku.

Monday, March 23, 2009

KENAPA KO NDA PAKAI HIGH HEEL???

sebab aku rasa aku seksi pakai kasut tinggi.


tapi.

kamu seksa dengar bunyi aku bejalan.
haha!!

LUAHAN HAMPA SEEKOR KAWAN.

v : weh
v : senah cakap aku layan cinta gila
v : padahal ko yg berabis layan
v : haha


kiah: hahahahha...
kiah: ko lyn jgk.

v : itu pengaruh ko ngok
v : haha

kiah : abistu nape spa q..aku xdpt pengaruh ko?

kiah : hahahah

v : bangang
v : haha
v : fak spa-Q!

........


pengakuan jujur dari hamba yg comel.

-kiah selalu paksa bawa aku mengular tengok spa-Q petang2 tapi aku masi kebal sebab kiah mana kosentret tengok spa-q kalau ada aku!haha-

HARI INI HARI ISNIN..BUKAN SEMUA ORANG SUKA HARI SENIN MELAINKAN KIAH DAN SENAH SERTA PASANGAN MASING2.SEKIAN.

ya..
memang hari isnin.


semalam.


aku main game.
konsentret.
sangat.


alaaaa..main TETRIS jak...
hahaha!
bukan hebat macam kamu sampai main DOTA segala.
lalalala


tiba2!


senah berkata dengan nada yang agak riang dan girang..
"yeye!!bisuk isnin"


"napa?"


"SPA-Q main!"


dan kiah terus menyampuk
"iya kan!heee nda sabar aku..."


"kiah sama senah..ko mahu kena sepakan aku?"
kata si comel.

lalalala


dan mereka ketawa begumbira menanti SPA-Q main petang ni.



p/s: saya sayang kiah sama senah sangat2 biarpun mereka menonton SPA-Q.
tapi saya lagi sayang sama mata saya dari TERTonton sPa-Q.
sekian.

AKU MEMANG MULA HARI DENGAN SENYUMAN..

"giler comel budak tu senyum!"



aku senyum lalu tunduk.
malu.




tengok..bukti ai PEMALU.


lalalala


ai malu sebab..
bukan aku yang dipuji comel tadi.
cis!

MARILAH KITA SALING INGAT MENGINGATI APA ITU MUNAFIK..AKU NI BODOH TIDAK TAHU ERTI MUNAFIK.TAPI AKU TIDAK TUNJUK PANDAI DAN AKU TAHU BAGI SALAM...

rujukan

sebelum itu..
kepada sesiapa yang berniat baik ingin mengingatkan aku dengan pekara2 yang baik.
tenkiu.

TETAPI!
AKU MAHU KAMU INGAT..
eh!!!kejap2!!

rasanya aku tidak perlu ingat kan kawan2 aku..ataupun org yang sudah memang lama baca apa yang aku tulis dalam blog ni..dan boleh terima kesewelan campur kesengalan aku..

TETAPI
KEPADA YANG BARU MASUK DALAM BLOG INI..
TERUTAMA ORANG YANG BERAKAL TINGGI..BERAKHLAK MULIA..BAKAL AHLI2 SYURGA..ORANG2 BAIK..HATI TISU..LEMAH HATI..LEMAH JANTUNG..SKIMA DAN YANG SEKUTU DENGANNYA..

SILA BAGI SALAM DAN JANGAN SUKA MENYAMPUK TIDAK TENTU PASAL!!!
KALAU SUDAH DASAR HEBAT..PERLU KA AKU JUGA INGAT MENGINGAT KAN KAU 2 PEKARA DIATAS??

HEY!!JANGAN JADI MANJA BODOH!USAHA!!!SILA BERUSAHA BELAJAR DUA PEKARA DIATAS!!

paling simple dan senang.
ko baca sini.




jadi..
perlu kah aku bagi salam??
rasanya sekarang ini tidak payah.
sebab aku mahu memaki sekarang ni.
mana elok memulakan makian campur kata2 kesat dengan memberi salam.
nanti bukan sekadar ingat mengingati yang datang memberi komen.
segala datuk moyang nya pula datang sini berkampung bagi komen.


hey..si babi jahanam yang suka ingat mengingati antara satu sama lain ataupun dengan lebih hina al loji taik babi al hanjing atau lebih dikenali dengan SIFAT2 PENYIBUK CAMPUR PENYAMPUK (alaaa...rilek la anon pengingat..ko kan ahli syurga..babi pun ahli syurga..) aku?aku masuk mana itu urusan aku dengan Allah swt...alaa..jangan la menyibukk..ahli syurga mana boleh menyibuk..nanti kurang la pahala.. sia2 ko termasuk neraka gara2 menyibuk..haha


aku mahu ingatkan ko..

"masuk kandang kambing mengembek
masuk kandang harimau mengaum
masuk blog aku menyomel campur menyengal"


ANON PENGINGAT.
BUKAN SEMUA ORANG SKIMA MACAM KO!
PAHAM??
DAN TOLONG JANGAN BACA ENTRY YANG AKU SUDA POST SEBELUM NI DENGAN NADA SERIUS!!!
AKU TEDA MASA MAW MENYERIUS DI BLOG.PAHAM??


ada paham???
setiap org tidak skima macam kau kalau begurau..
orang yang aku cakap aku munafik tu ko kenal ka??
suka hati aku la aku mahu cakap munafik ka trafik ka babik ka..
tidak perlu ingat kan aku apa itu munafik..


orang yang aku maki tu pun kawan aku.
itu suda cara aku dengan beliau begurau.
ko kecoh sambil menyibuk lalu menyampuk apahal??
budak tu pun rilek jak..rilek jak dia maki aku..
aku tidak terasa campur marah sebab dia kawan.
(sarul..tolong jangan rasa teharu aku mengaku kita kawan..haha)
bukan ORANG LUAR YANG TIDAK DIKENALI MERANGKAP PENYIBUK..

paham????


sila pahamkan..



sila ambil nota:

INI BUKAN BLOG UNTUK ORANG2 SERIUS!!


ya aku sentap.

KAMU MAHU TAHU KENAPA AKU SENTAP???

SEBAB AKU BENCI SAMA ORANG YANG TUNJUK PANDAI CAMPUR TUNJUK ALIM CAMPUR TUNJUK HEBAT CAMPUR TAHU SEMUA CAMPUR PERASAN BAKAL AHLI SYURGA!!

ya aku sedar aku tidak alim.
tapi sekurang2 nya aku tidak berperangai seperti yang dinyatakan.
sekian.



-si comel yang berperangai buruk-

tenkiu sama dora n masri sebab tolong kaver aku.



SEKALI LAGI.
JANGAN PANDANG RENDAH SAMA CUCU HAJI WONG!

keluarga aku potong kepala.
tahu?


kepala paip.


lalallaa

ASSALAMMULAIKUM WARAHMATULLAHIWABARAKATUH..

sila jawab salam.

Saturday, March 21, 2009

AKSI MELAMPAU SEEKOR KAWAN.





ada yang kenal makluk2 dalam tu?

Friday, March 20, 2009

PERLUKAH BERSIFAT MUNAFIK SEBEGINI?



perlu??

KIAH DAN SENAH SERTA PASANGAN MASING2 TERPERANGKAP DALAM ALAM SPA-Q...CAM GAMPANG..

kisah 1:

comel dan kiah berada dalam fiting room.
c comel terai test baju.
c kiah bertelepon dGn pasangan.

bercerita dengan sangat serius.

kiah: betul bee..napa tahmengandungblablagugurbalblablablaanaklaridariruma
blablablablablabmerajukxberaniblblablab
kesian..blablablabla

diam.

kiah: tu lah pasalblablbablablablanakblablablamamiblblablaterasamacamtu.

comel:ui..ko cerita pasal sepa ni?serius betul..sampai macam tu...

kiah: SPA Q!

comel: babi!


------------------------------------------------------------------

hari lain.
kisah 2 bersama kiah:

lepas kiah bertelepon dgn pasangan


kiah: haha..ali(pasangan beliau)bengang..tersangkut dalam trefik jem..

comel:alaaa macam nda biasa

kiah: ali geram terlepas lagi SPA Q!tepaksa lah aku cerita lagi ni nanti sama dia..

comel: watdaF??spa q??ali??? perlu aku maki ALI dikalayak ramai skang ni??

----------------------------------

kisah 3 bersama senah dan pasangan.

amat: baby kita gerak pul berapa ni?

senah: (merenung tajam)

amat: ya..ya..lepas spaQ i ambik u..

ubatnyamukyang duduk seat belakang: punya cam taik kamu 2..pasal spa Q jak!!


hari lain.
menunggu ketibaan kereta.

comel, senah dan pasangan


amat : baby pukul berapa dah?

senah: 6.00 sudah

amat :alaaa...mana pacik ni...lambatnya datang...kang telepas tengok SPAQ~

comel: astaga!punya babi tengo spa Q???


--------------------------------

kesimpulan:
AKU BOLEH TERIMA KIAH N SENAH LAYAN SAMPAI EMO NANGIS2 TENGOK SPA-Q
TETAPI!!!!!
AKU PALING TIDAK BOLEH TERIMA ALI SAMA AMAT LAYAN SPA-Q!
APAKAH???
GANAS2 LAYAN SPA-Q!!!
PEKIDA LAGI TU!
BANGANG!
HAHAHA


----------------------
update:

KIAH LUPA HARI NI HARI JUMAAT..

LALU BELIAU MEMAKI HARI NI TEDA SPAQ!
HAHAHAHA!
BANGANG!
SIAP ORDER MAKANAN LAGI TUH!
KAKAKAKKAA

INI BARU PUKUL 1 TENGAHARI..BUKAN 1 PAGI!!!

"dik..ada pegi tandas tadi?"

"teda..mana ada..napa macik?"

"siapa pegi tandas tadi??macik dengar ada org kibas2 plastik..macik kuar takde org pun..macik terus lari.."

semua terbangang!!



.................
ah sudah!!!aku sudahla sakit taik ni..macik kliner buat kisah hantu la pulak..
tengahari bah ni!!
bukan tengah malam!
adeh!!!


tepaksa berak di plaza alam sentral.
ngam jugak bagik taik sama TOMOK!!

haha!
boleh?



kakakakaka!!

KENAPA SAYA MALAS MAHU MENGULAR D PLAZA ALAM SENTRAL SETIAP HARI JUMAAT?

sebab aku malas mahu mencemarkan duli yang maha mulia nya tangan aku dari membaling TOMOK guna kasut.








yuck.

INFO.

khamis-19mac-jam 11.49 malam.
di tv1.




ada apa?



teda!

haha!

Thursday, March 19, 2009

MARI KUTUK BLOG PALING JIJIK!!

header beliau saja suda cukup menjijikkan!!


lebih menakutkan dari hendrajati!



SUMPAH!!!!!


oh ya.
pastikan anda tidak mempunyai sebarang penyakit jantung untuk mengelakkan kurangnya umat didunia ini.
sekian.

PERLU KA AKU INGAT KAN HARI2?

atas sebab berlaku keajaiban dalam dunia yang kesepuluh atau erti kata lain KESLACKAN yang aku terLakukan.
terjadi penurunan berat badan blog aku secara mendadak tanpa mengambik sebarang ubat kurus.


dulu blog aku berat
semua org cakap blog aku berat macam aku.
cis!



sekarang
blog aku menjadi semakin ringan.
dan ringan.
biarpun aku nda juga ringan2.
teda sekor pun cakap aku ringan macam blog.
sengal sekor2!
haha

berat aku masi 65kg weh!
dem!
memang teda arapan la ringan kan.


tapi tahukah kamu kenapa kamu tepaksa menunggu dan bercinta untuk membuka blog aku?
aku berniat suci dan baik weh!
ini nilai2 murni dan pengajaran yang tersirat dalam melayari blog aku.


1. aku mengajar kamu menjadi org2 yg beriman.
SABAR ITU ISTANA IMAN WEH!
nah!free2 dapat istana.


2.USAHA TANGGA KEJAYAAN.
tanpa usaha memang nda la kamu dapat bukak blog aku kan?
berusaha!!(buat macam suara katun2)


3.NIAT MESTI BETUL DAN IHKLAS!!!!
kamu sudah lupa baca niat aku??
niat bai!
niat!
itu penting!
apa2hal baca niat dulu sebelum masuk blog ini!cis!
tanpa niat semua kerja tidak berhasil.tahu?
perlu ka aku ingatkan??

NAH!AMBIK NI!


JANGAN LUPA BACA NIAT MASUK BLOG INI..
"sahaja aku masuk blog vivi untuk menambah kecomelan beliau..amin
"





niat ini sudah dicop sirim ok!
jangan sepa2 maw menidakkan kebenaran!
haha
ingin bukti?
sini
dan
sini

(pakej mengulangkaji entri lama)

sekian.

AKU MEMANG PELUPA HARI.

aku memang jenis tidak ingat hari.
n
aku lupa hari ni hari apa.
rupanya esok jumaat!


laa...

macamana aku boleh lupa arini ari kamis????


oh!


baru aku tahu kenapa aku lupa arini ari kamis.

sebab aku lambat bukak blog BAKAL BAPAK MENTUA AKU


SEBAB DIA MEMANG TUKANG KASI INGAT SEMUA ORANG SETIAP KALI HARI KHAMIS.

tapi kesian.
mami dalam pantang!
haha!

KULIT AYAM

"kak..nasi lemak + ayam dada 1"

"kak..nasi lemak + kepak"

"kak..nasi lemak bagi kulit ayam semua ar..."


semua tengok aku.

"iya2!!!bikin penyakit!!peduli apa aku!"


haha!


"er dik..kulit ayam kita dah buang semua"

cis!

"bagi kepak yang banyak kulit"



sekian.

NASI LEMAK + KARIPAP PANAS!

memang terbaik!


sedap siak!!
yeah!




er..ku pikir kuih lopes tu kuih lapis.
cis!
tertipu ai.
lalala

KAMU RASA?

ok ka sudah template ni?


atau perlu ka aku mencari aksi2 seksi dan comel lagi.

ataupun aku stay jak dengan template yang ala2 ayu serta merendah diri ini?


hmm..


sekarang aku tengah cari link yang hilang.
sila inform aku jika link kamu hilang dari list aku.
hee



aku kan comel serta baik hati.
yang cakap aku comel punca aku sombong tu tenkiu jak la.
ikut hati aku ingin memaki.
tapi aku kan comel dan baik hati.

lalala

Wednesday, March 18, 2009

AKU PALING TIDAK BERKENAN PERANGAI TAHU SEMUA BENDA NI. MERANGKAP MUKA BAIK DAN PERANGAI SUPER DUPER BAIK AKA MENGAMPU SERTA MEMBODEK NI.

sudahlah buat salah.
siap tidak mengaku.
lepastu salahkan orang lain.



last2 aku jugak yang kasi setel.
cis!


oh.memang aku mempunyai sifat2 jadi bos serta bekelayakan jadi bos.




tapi.
aku tidak minat jadi bos.
aku suka membantu dan menjadi tulang belakang bos sahaja.
haha!

JANGKA HAYAT HIDUP SETIAP SEPASANG SANDAL KEPUNYAAN SEORANG VIVI ADALAH SANGAT...

pendek!!


dem!




-si comel yang tiba2 ayu-

HAI..BOLEH KENAL??SAYA TAHU SAYA HODOH..JANGANLAH KETAWA...SAYA PUN MANUSIA JUGA..

hai saya vidadarisakura.


ini wajah baru saya.
dulu saya comel dan seksi.
tapi sekarang tidak sudah.
ini lah balasan Tuhan kepada saya.
saya redha atas apa yang telah terjadi.
sekurang2 nya ia dapat menginsafkan saya.
rasanya la..



sekarang saya hodoh.
kamu masih mahu kawan dengan saya?
saya sangat malas mahu pakai mekap jadi saya rela berimej begini.
sangat OLSKUL dan tidak UPTODATE bukan?
langsung tidak menarik perhatian kaum adam.
apatah lagi kaum hawa.
tapi tidak mengapa.
sekurang2 nya saya masih boleh mempertahankan REKOD PERIBADI SAYA.
iaitu tidak pernah dingurat oleh lelaki2 hensem.


hmm..
tengoklah
harap2 lah turunnya hidayah kepada saya untuk mencomelkan diri saya sendri.
sekian.



-si malang-

KAMU TAHU APA ITU FEDAP??

AKU TENGAH FEDAP.

AH BENCI!!!SEPA SURUH TANGAN GATAL!!!!OK!!KAMU BOLEH KETAWAKAN AKU!!!

aku try tukar template!


dan


AKU TIDAK SANGKA SEMUA HILANG BEGITU SAHAJA!!!!!!!!


tikus!!!!!!



ah boringnya maw setting balik!!!
alang2 aku delete juga blog ni!!!


argh!!!!




malas!malas!!malas!!!!!!!!!!!!


AKU MAHU NANGIS NI!!!!!!!

AKU AKAN PASTIKAN SETIAP PERKATAAN DALAM ENTRY INI AKAN BUAT KAMU TERSENYUM DAN KETAWA.

ok.


sila senyum dan ketawa!!

sekian.






fuh..gila hebat mejik aku..

MI MEGI CEPAT DIMASAK SEDAP DIMAKAN.

kak tipah belum beli gas.


aku masak megi sangat OLSKUL!!
isi air panas dalam mangkuk pastu tutup guna piring.
gila sedap!
macam d ostel dulu2~
hee


nasib baik 2 minit jak.
kejap jak.
haih.
sama cam aku.
lalalala

Tuesday, March 17, 2009

DALAM OFIS ADA HANTU

aku baru bangun tidur.
penat buat kerja mungkin.
aku rasa penat sangat mahu bangun
buka mata tidak dapat
susah.sumpah
aku try coba dan terus mencuba!
akhirnya aku berjaya bangun.

ah sial punya hantu tindih!
tengah2 hari pun mahu tindih aku!
cis.


aku masuk tandas
cuci muka
macik kliner kata dalam tandas ada hantu
aku tengok cermin
orang dalam cermin pun tengok aku
kami sama2 merenung antara satu sama lain.
aku terdiam
matanya memukau
sumpah
comel lagi tuh
bediri bulu roma aku.

cis!
macik kliner tipu!
dalam tandas mana ada hantu!
aku nampak si comel jak tadi dalam toilet.
cis!

BERITA BAIK BERITA BURUK

BERITA BURUK:
boshensem pergi bercuti lama!
argh!
pencuci mata aku teda suda!!!
sepa mahu jadi pencuci mata aku ni????




BERITABAIK:
er..aku rasa moral sapot untuk aku datang awal tidak diperlukan sekarang!
haha!


aku bole datang lambat!
yeah!
kembali ke bentuk asal!
yeah!!!

COMEL MACAM SIPUT BABI

rapidkl:

twit2!~text message!!


"hai...comel la u tidur dalam bas tadi..comel macam siput babi~"


"ko mahu makan sarapan makian berunsur lucah atau berunsur nama2 binatang???sila pilih!!!"


"haha"
....................................................

ofis:

perlu apa mereka2 buat muka macam terkena kejutan elektrik sekali lagi melihat aku datang awal masuk ofis?
adakah itu termasuk dalam 8 benda ajaib dalam dunia meh?
tidak kan!
lalalala

oh pink butterfly saksi aku datang awal.
sebab beliau juga buat persoalan serta stetment gampang awal2 pagi melalui ym.
haha!

paling sandi kak misdiba
"miss dba: perghhh awal gilak"
"miss dba: tdo opis ke semlm? hahahahaha"

oh kakak yang takut kucing tapi lembut macam kucing = penkucing
nasib baik daku tidak boleh bertindak ganas kepada dikau.
haha



oh bos!
ko tidak perlu menyusahkan diri melihat kebelakang untuk memastikan yang datang awal itu aku!
yeah!
itu memang aku!


hey!
sila bagi moral sapot sama anak ini untuk berubah!
haha!
cam palui2 jak!


lalalallaaa



sekian.

Monday, March 16, 2009

BILA C KIAH BECERITA HANTU.

gila semangat dia cerita.

dan aku ikut bodoh melopong mulut sambil mendengar.


tapi sumpah seram.
perlu ka aku cerita sini??


ah malas membodoh-mulut-lopongkan kamu.
haha!

ORDER APA DIK??

"mm..nestum sejuk 1 ar.."

"er...mm...kita x jual minuman budak2 dik"

"cis!"




kenapa di sabah boleh??

MINUM MILO AGAR ANDA JADI SIHAT DAN KUAT!!!

hoh!
milo aku habis.
jadi aku tidak sihat dan tidak kuat arini.
jadi aku malas pegi sambung keja partyme.


lalallala

AKU BENCI BLOG NI MACAM GAMPANG!!

benci!!!!

PENAT DAN PENAT! ER..ALASAN AKU MASUK OFIS LAMBAT LAGI ARINI!CIS! LUPA NEKAD!


ari sabtu ari tu..
penat gilak duduk dalam kereta untuk sepanjang jam!
bontot pun jadi flat!
tidak mantap sudah!
argh!
eh?peduli apa aku?
aku bukan si hot..aku kan c comel!
haha


sepanjang aku hidup di tanah orang..ini senarai negeri yang aku pernah jejak!

1. selangor
-sudah aku tinggal shah alam!
haha

2. kuala lumpur
-amat bodoh la kalau KL sentral bukan kuala lumpur kan?

3. Negeri 9.
-LCCT sama KLIA d seremban kan?
seremban tu negeri 9 kan?
so kira sampai la N9 sudah!
haha
PEMBETULAN!!!!HAHA!BANGKAI BETUL!!!
PERGI JOHOR LALU NEGERI 9..JADI KIRA SETEL MACAM MELAKA LA!!
HAHA!!!!!
aih!
fail aku tempat2 lokasi ni...
kak farah!!!ko sengaja mempermainkan daku!
cis!!!


4. Johor
- sebab aku join membantu mangsa banjir.
gila baik aku?haha! asimen weh! hee


5. Melaka.
-er..pegi johor lalu melaka kan?
kira setel la tu...biarpun teda pijak tanah melaka.
haha!


6. Pahang
er...genting hailan di pahang kan??
ka?
ntah.
lalallala


7. Perak.
baru jak kemarin2 tengok kawin c syafa!
hee


dibawah senarai negeri yg aku belum jejak dan lalu.hee
1.penang
2.kelantan
3.terengganu
4.kedah
5.perlis

ada sesepa berminat mengajak aku cuti2 malaseia?
sila antar proposal segera!
haha.


oh ya!
ni sempena kepemergian kami menziarahi majlis kawin PUAN SYAFA merangkap LIFESAVER.
gila rajin kan aku p tengok org kawin.
sudah aku dijanjikan webcam pada malam pertama!
ternyata aku ditipu hidup2!cis!!!
n
ni festyme aku p tengok kawin kawan sendiri.
n
sametime.
kawan2 aku di sabah sekarang ni pun ada yang kawin.
tapi sayang.
sekali lagi aku muka aku tidak terpampang dalam album sejarah perkawhwinan mereka.
sungguh kejam.
kawin tanpa aku.
cis!

tengok jak la gambar apa yg ada.
peserta:
aku,kak diba syafa n masri

er...gambar tidak semantap yg diharapkan.
tula sampai ada tepotong2 kepala.
haha!
sori ging!

n

yang ni berpoya2 dibukit merah.
gilak?datang sana 4-5 jam tapi terus balik?
no way man..
hee



sekian terima kasih.


er...ada muka macam erra fazira????
haha!
sepa tah cakap aku macam erra.cilakak betul!
perasan ai seketika.

lallala


SYAFA!!!MANA WEBCAM????!
CIS!!!


-kak diba...kami berkelakuan baik kan sepanjang perjalanan?haha!
-oi kazen!aku ripot ni sama mama ko olo2 kazen ko yang comel ini!haha

KALAU TIDAK KERANA AMBUYAT..TIDAK AKU MENCUCI BAJU SEBANYAK 2 PLASTIK SECARA PREE.SEKIAN.

oh ini semua gara2 kak MINAH yang ingin memakan ambuyat hasil air tangan jantan aku.

dan aku diam.
diam tanda setuju.

dan sebagai hasil pensetujuan itu...
baju2 aku yang bertimbunan selama beberapa hari yang kurang pasti sebanyak 2 plastik telah habis dicuci dengan menggunakan khidmat MESIN ALAT AJAIB yang pandai mencuci baju secara otometik.

save duit dobi aku.
haha!


sekian.
melaporkan dari putrajaya.


ah!
malasnya mahu menjemur.


gogel: tenga menggugel mesin alat ajaib yang pandai menjemur.
sekian lagi.

Saturday, March 14, 2009

KEPADA LIFE SAVER YANG SEDANG BERHONEYMOON...MANAKAH JANJI DIKAW INGIN BERWEBCAM DENGAN DAKU DI TENGAH MALAM??CIS!!!!


haha!
alasan period sangat tidak diterima!
hehehe
kedekut siak..
orang mahu belajar secara live.
haha!


kamu masi ingat kawan kita si life saver?
alaaa anak mami tu.
haha!
beliau bekerja dn teda intenet setakat ini untuk makluman.
hee


ari tu tyme aku balik dari sabah
direct pergi putrajaya bersama MR kazen.
cik life saver...ops!
puan life saver suda berjanji dengan mr kazen tuk penyampaian kad jemputan kawin beliau.

yang very de funny.
puan life langsung nda tahu yang aku follow mr kazen p ambik kad kawin.
tyme jumpa tu.
macam biasa aku buat2 nda kenal.
aku tutup mulut weh
tahan ketawa.
tapi paling aku nda tahan dia cakap sma mr kazen..
tolong bagi vida sekali ek
n
aku salam beliau.
"hai..saya vivi"
(kejadian yang sama berlaku kepada kak nurul aka ONELOVE d maskara ari tu..haha!)


haha!
gila macam beruk beliau dan aku main lompat2 depan eskelator alamanda!
haha

TENGOK2!!BETAPA HEPINYA BELIAU BERJUMPA DAKU SECARA LIVE!
haha!


ini kad jemputan beliau.
besok adalah hari kejadian.
jom pegi PERAK weh!
heee



nasib baik kak diba free esok..
kalau x kompom aku merajuk sama beliau.
sudahlah aritu projek anak yatim beliau nda ikut.
hilang sumber merangkap punca-aku-sampai-tempat-kejadian..
hahaha!

dan ini taim lepak dalam putrajaya.
ok!bukan agnes!bukan nabila!tapi..
LIYANA JASMAY!
hahahaha!
sumpah ada org keluar metro esok hari sebab mati tekejut dengar pengakuan aku!
kakaakakkaa


bah...
pegi perak 5 jam...
aku perlu nekad tidur dan bangun awal!
hee
tapi..aku belum cuci baju kurung aku!
hahaha
jap lagi aku cuci!
yeah!


lastminit kan aku.
kalau bukan lasminit bukan aku!
hahaha!

NEWAY!
SELAMAT PENGANTIN BARU x baru sangat BUAT puan LIFE SAVER AKA SYAFA!!
perjanjian webcam jangan lupa ar!
heeee

Friday, March 13, 2009

DASAR GAS!!!


"kiah!beli ikan sardin aku maw masak ambuyat"

"gas habis ngok"

"tenkiu ngok"



ah!tyme aku maw main masak2 sana la pulak gas abis!
dalam banyak2 ari kenapa mesti arini abis gas?
kenapa?
cis!!!

aku lapar!


nasib baik ada kek coklat dalam esbuk!
ah nikmat!
yeah!disaluti hershey's syrup lagi nyaman!
ah!!sedap siak!!!!



FENDA!~ai ada gambar khas n spesel untuk u.jangan lupa..hee

HEY!!! INI CUCU HAJI WONG! TAHU???

SEPA BERANI MAW SERANG AKU??
SILAKAN!

cis!



er....
sila beratur ambik otograf ok...
jangan serang2.
sekian.

AKU BUAT SATU EKSPERIMEN TADI.

Aku mengular pegi alam sentral.
kejap jak..
apa juga ada sana
punya borink


sambil tu aku tunggu kawan aku
betul2 tenga2 sliding door yg otometik tu.


since pintu tu memang cepat mengDETECT penghampiran manusia yg menuju ke pintu
dia terus tebuka kan..
untuk buktikan aku MANUSIA
aku berdiri di antara pintu tu sepaya terus terbuka.
aku kan MANUSIA yang comel.

tapi..


APAHAL PINTU TU TERTUTUP SEDANGKAN TIDAK SAMPAI 5MINIT AKU BEDIRI TENGAH2 TU.
ADAKAH PINTU TERSEBUT TIDAK MENDETECT HORMON MANUSIA AKU.

oh!
baru aku teringat!!!


AKU KAN BIDADARI atau dikenali dengan nama komersial VIDADARIsakura.


mana ada hormon manusia dalam badan aku.
cis!
dasar pelupa.

JARI SELAMAT DARI KUDUNG..REKOD SELAMAT DARI PECAH..LUBANG YANG WAIJB PUN TERTIMBUS SETAKAT INI...SEKIAN


SYUKUR ALHAMDULILLAH. HARAPAN KAMU2 MUSNAH UNTUK TENGOK AKU KECUNDANG!!
haha

baca nekad yang ini jikalau kompiush.






ucapan sampingan:
kepada bakal bapak mentua YANG BUTA jangan sedih2 dipagi jumaat ini sebab bakal mami mentua period.
semalam entry2 ko semua suci dan murni tidak seperti entri2 setiap hari khamis minggu2 lalu!
haha
sekian!


.......................................................



dengan menggunakan khidmat teksi..
aku sampai awal pergi ofis.
walaupun tidak memecahkan rekod yang tunggal yang ini..
atleast aku berjaya menyelamatkan jari dari kudung.

bukti aku masi punya jari!
haha



TAPI SEMUA BUAT MUKA GAMPANG NDA PECAYA TENGOK AKU DATANG AWAL!
MACAM SYIAL!

haha!

haish mrbosensem.
semalam lu cabar wa sepaya datang awal!
TAPI LU DIMANA BOS?LU DATANG LAMBAT BOS!
haha!

DISAAT-SAAT AKU MAHU BERUBAH..ADA SAHAJA ANASIR JAHAT MENGGODA AKU..CIS!

perlu ka aku digoda dengan makanan tengah2 malam buta ini?
cis bedebah punya orang!
ini aksi2 lucah beliau!


sedap gilak mee tu!
ah!kulit ayam lagi menambat hatiku!!
dem u fen!!




gila apa merokok guna tulang ayam???
argh!




KESIMPULAN..

AKU LAPAR...TAPI AKU TIDAK SANGGUP KUDUNG JARI ESOK PAGI..
JADI AKU BERUSAHA INGIN TIDUR!
ARGH!!!

CJ!!!KAU BERTANGGUNGJAWAB JIKALAU AKU BANGUN LAMBAT!
ARGH!

Thursday, March 12, 2009

INI MEMANG NEKAD YANG BETUL2!

aku berani potong jari kalau aku lambat bangun besok dan seterusnya sampai awal pergi kerja!


iya ini nekad!


kalau aku gagal esok pagi..
aku sanggup gadai rekod aku yang tidak pernah dingorat oleh lelaki hensem!
iya!
janji!
sumpah!
setia!



aku mahu kasi bukti yang aku mampu bangun awal pagi
dan kerja kan apa yg "wajib tapi selalu lubang".
yeah!


jangan pandang rendah sama perempuan berlemak bertempiaran tetapi disukai ramai ini!
yeah!

sekian untuk malam ini!

SAYA SAYANG KIAH.

sebab beliau tukang kasi bangun aku tidur setiap pagi.


dan tadi pagi aku sangat terhutang budi kepada beliau.
sebab beliau berjaya kasi bangun aku jam 8 pagi.


itupun nasib baik bopren dia telepon!


n.


aku mati akal!
ah dem!
lambat lagi!


aku tengok jam!
semalam aku kunci 5.30 pagi!
ah sial!

APAHAL HEMPON AKU SILENT!
BODOH!

sia2 hempon aku bertemu LANTAI!!
aku pegi HAMPAS!!


beliau sambung tidur sambil ketawa!
ah babi!sengaja kasi jeles aku!



n.

3 minit cukup pukul 9 aku sampai ofis.

dan dipanggil masuk bilik mrbosensem.

ah!sudah!
aku malas maw cerita.
nanti orang ingat aku menggoda mrbos pulak!
padahal aku terusterang dengan bos yang aku INSOMNIA!



oh!aku semakin beteruterang sekarang ini.
kalau2 dulu2 aku selalu kelentong sambil menipu aka menyelamatkan diri.
tektik itu suda lapuk!
haha

(kalau rajin pegi cek dec-jan-feb punya cerita dalam opis)

TERIMA KASIH KEPADA PENYAKIT INSOMNIA KERANA MENYELAMATKAN SAYA!
YEAH!

DAN TIDAK LUPA KEPADA KIAH!

menurut kiah..kalau bopren beliau menelepon pada pukul 12 tengahari alamat pukul 1 la aku pegi keja.
cis!



Pra/Sangka: sedang aku menulis entry ni.aku baru pasang MP3. ngam2 lagu KALIS RINDU merangkap lagu ujibakat AF.dan aku terlupa setting shuffle. dan kiah berkata..


"vi ko mahu hafal lagu ni ka????jangan kata ko maw masuk AF??"
"bongok aku lupa tukar seting sot!"

AKU NDA SANGKA SI KIAH SEBANGANG BEGINI. - (MAKLUMAT TAMBAHAN)

beliau tengah tengok SPA Q.
tiba2 teriak!

pastu hentak2 kaki masuk bilik sambil memaki muka maw nangis.

aku tanya kenapa?

"BODOH LA..BARU JAK PASANG CCTV SUDA JULIA DENGAR"

"HOH????oi bodoh emo kenapa siak????"sumpah aku nda paham.



pastu beliau memaki2 nda puas hati sambil merampas kek coklat aku dan bawa kuar sambung tengok spa q.

apakah?
nasib aku sayang ko!

----------------------------------------------

MAKLUMAT TAMBAHAN!

kesabaran gua suda sampai tahap maksima!

kiah hentak2 kaki sambil teriak!


"kenapa babi???????????????" aku ikut teriak!

beliau masuk bilik

"melisa anak angkat!!!" sambil ketawa2 pastu memaki sebab sakit hati!!!

"babi bodoh ko!!" dan secara otometik kotak tepi aku terbang tepat mengena kepala beliau.

BUAT LELAKI HENSEM DIHUJUNG SANA.

kau hensem?
sangat hensem.

aku jarang puji org hensem.
sumpah.
aku nda suka puji2 lelaki.
tapi
kau bertuah sebab aku puji ko hensem biarpun dalam hati.
tahniah.

tapi sayang.
kenapa ko lembut?
suara dan lenggok gaya semuanya lembut.
adakah dikau gay?

AKU GAY.
mari kita berpasangan.
sekian.

SATU PENGHINAAN!!

"apesal akak nampak vi makin kurus?"


"ah!kakak tipu!!!!"

ER..SORI..LUPA BAWA PEN.

apahal diorang minta sain otograp sama aku ni weh??

SIBUK-BIZI-DAN SIBUK!

ah!hidup bakal bos memang sibuk!

BUAT AYAT SENDIRI.








PUNCA: AIR TUMPAH.
KESAN: AKU SENGAJA MARAH MAHU DIA NANGIS.
KEPUTUSAN: BERJAYA!

DALAM HIDUNG ADA JERAWAT!

sakit gilak!!

macam maw letak OXY!!!!

Wednesday, March 11, 2009

MISI GAGAL..TAPI KATA ORANG2 TUA..BUDAK BAIK SERTA COMEL MESTI SELAMAT PUNYA!YEAH. DIAKUI DAN DICOP SIRIM!

misi datang awal sesungguhnya gagal kerna aku bangun lambat pada pukul 10 lebih2 pagi.

*tu pasal la kak gigel nampak aku masih hidup di ym tadi pagi*

sumpah aku neves!
aku kehabisan stok idea ALASAN utk tidak datang pergi kerja lagi.
neves!
dupdup my heart!
argh!
number ofis miskol seawal pukul 8.30 pagi.
argh!
gampang siak ada miskol!

ok!
SIGN MATI!
aku serah diri.
aku gagahkan diri pergi ofis sebagai budak praktikal yang malang dan muka bersalah!

aku jalan belakang.
ah sudah!
lif tidak boleh diguna pakai.
aku nekad naik tangga!
7 tingkat bai!
7 tingkat itu tidak sama dengan tangga rumah flat!
ini bangunan ofis.
kamu boleh bayangkan betapa penat gilababi muka aku sampai ofis.
ah dem!


sampai ofis.bos teda!
selamat?
sepa bilang?!!


aku tanya cik nurghul.

bos cari tadi pagi.
bos yang suruh col!
ah sudah!
ini festaim aku betul2 rasa takut..
sebab baru minggu lalu aku bagi alasan mabuk kapal 2 hari nda datang ofis.
jadi aku betul2 nda boleh bagi alasan sakit menyakit lagi.
dasar betul!


sepanjang 2-3jam tunggu bos masuk ofis memang aku neves gilak.
dupdup myheart!

perlu aku buat apa utk beliau tidak marah.
ah suda!
menggoda kata c babi dari hutan.
menggoda dengan apa siak?
dengan lemak?


bos datang!


ah!badan suda panas!
aku masuk bilik bos dengan membawa sebungkus kuih cincin dan sebungkus kuih lidah sebagai ole2 dari sabah.
memang aku nekad serah diri DAN TERUSTERANG yang aku memang datang lambat.
tiada kaver2
tiada kelentong2
tiada kesian2.
kan aku suda nekad berkelakuan baik!


aku senyum2 kucing!

"heeeeeee..salam mrbos..ni kuih dari sabah.."

"hai!long time no see u..tadi pagi pun x nampak"

"ok bos!saya mengaku saya buat salah tadi pagi.."

"salah?what?"

"saya bangun lambat dan datang lambat..sumpah bos sori!!"

"laaaaa....why u din tell me..just sms me if u datang lambat.."

"saya malu bah bos..segan..."

"blablablablaholiday?hepi?sihat?blablablaenjoy?

"blablablabablaiyasayacomelblablbalabla"

"ok!nextyme if ada apa2 just msg me..n let me noe"

"heee..iya!ok!tadi pagi teda kredit bah."

"but i still have to noe rite?"

"heee..iya2..ok tanxx bos..."



keluar dari bilik.
aku sorok bawah meja izrinnn
dan aku berabis ketawa.
QADA KETAWA AKU SEPANJANG 3 JAM TADI.
HAHAHAHA!!


dan badan aku terus rasa demam!
sumpah penat aku neves tadi!


haha!



BAIK KAN BOS AKU???
MEMANG DASAR MRBOSENSEM!
YEAH!!



Pra/Sangka:
buat baik dibalas baik.

tapi aku..

NIAT BAIK MESTI BAIK!
haha!

MULAI SAAT HARI ISNIN TADI SAYA BEJANJI UNTUK BERKELAKUAN BAIK KETIKA PRAKTIKAL.

untuk menaiktarafkan rekod peribadi yang buruk semasa prektikal ini.
mulai saat tadi saya berjanji akan berkelakuan baik.
janji!

misi 1: datang awal
pencapaian: datang lambat sebab teksi datang lambat!!dem!!
bukti: tiada.

MRbos cuti.nasib baik!yeah!!


misi 3: menjadi sopan dan ayu.
pencapaian: iya.sangat sopan ketika bergambar.
bukti.




misi 3: tidak berinternet dan berblogging ketika bekerja.
pencapaian: saya berjaya melakukannya..sebab aku tidak bawa brodband sama letop pegi opis!!
cis!!!
bukti: tiada entry utk sepanjang siang hari.



misi 4: diam dan berkelakuan baik.
pencapaian: iya.saya diam dan berkelakuan baik.
bukti:





PENCAPAIAN KESELURUHAN:
masi dalam percubaan-pemantauan-dan pelaksanaan tanpa penipuan..


sekian.


soalan: RAMALAN HARI INI HARI SELASA UNTUK MISI TERSEBUT???
jawapan: kurang pasti.tengok jam berapa suda??




Pra/Sangka: sila jangan keliru penggunaan SAYA-AKU.
saya ketika ayat skima.
aku ketika normal dan kembali kebentuk asal!
haha!

Tuesday, March 10, 2009

.SAIKO-MINDED-FORMULA.

konon:

SAKIT HILANG BILA MAKAN UBAT.

tapi aku?

SAKIT HILANG BILA DAPAT UBAT TANPA MAKAN UBAT.

itu ertinya saiko!!
yang penting jumpa doktor!
sakit terus hilang!




Pra/Sangka: ubat kurus sama ubat batuk adalah peberet la tapi!!
haha!

NABILA???AH SUDAH!!!TELINGA AKU MASIH BOLEH DENGAR!!

tolong jangan sama kan aku dengan muka artis.

ai malu!

Monday, March 9, 2009

KAMU PERNAH DENGAR MANUSIA KENA TAHAN DI WAD HOSPITAL GARA2 SAKIT TELINGA???

ah bodoh!
mana ada!

penat gilak aku neves!

oleh kerana aku tidak tertahan dengan sakit berpakej semalam.
gara2 tiba2 telinga aku bedarah tanpa signal.
oh!telinga aku masih virgin biarpun itu malam pertama keluar darah ok!
aku pegi jugak klinik atas desakan org2 tidak bertauliah!cis!

aku cakap dengan kakak aku.
beliau terkesima!
festime aku serah diri pegi klinik weh!
selama ni di paksa oleh beliau.
aku tolak mentah2 secara berdedikasi dan kurang ajar!
haha!


ok begerak menuju ke klinik!

haha!
bodoh klinik tutup!
yeah!
klinik kedua juga tutup!
hahaha!

NASIB BAIK MAULIDUR RASUL!
YA ALLAH YA TUHANKU.
TERIMA KASIH KERANA SELAMATKAN AKU!

haha!


"pahal sis?ingat shah alam ada 2 klinik jak?"

erk~

setelah dijanjikan dengan COKLATCADBURY.
ok tipu.aku minta CADBURY sebagai pampasan untuk aku.

misi mencari klinik pun dilakukan.

seksyen 7.

ultrasound baby?
penurunan berat badan?


"kak!dia teda sebut pasal telinga!!!!"
"mengada!"


DR HADY.


"alaaa kak..doktor lelaki.."
"pehal?"
"nanti dia hensem!!segan la ai"


register.
duduk. tunggu turn.


bunyi baby nangis!
ah sudah!!
pintu doktor tebuka.
ah!
SUMPAH NEVES!!!

aku gerak2 kaki.
tunduk sambil bertakafur.
dan bertasbih.

"janganlah hensem..janganlah hensem x 10 kali"

"pehal sis?"
"aku neves kak doktor tu manatahu hensem..jatuhla saham sakit telinga"
"Sengal!"


bodoh sial nerves!sakit kencing lagi tu!
argh!

tingtong!
turn aku!


ah!nasib baik separuh hemsem.
fuh!lega!

cek sana sini.
telinga aku siak!
aku explain panjang lebar kisah bedarah.
doc cakapblablablablainfectionblablablamakanubat.

"ini antibiotik mesti makan kasih abis"
"er...kalau terMISS makan macamana?"

bodo punya soalan!

nda sampai 10 minit setel.

"er...itu jak????"
"yela"
"laaaaaaaaaa....JARUM2 TEDA???"
"u nak jarum ai jarum sekarang"
"er..keh tenkiu..bye!"
terus keluar.


aku sangat kagum!
teda main jarum2!
haha!

dan gilak tembirang aku keluar dari bilik.
muka poyo!
haha!

excited lagi tu aku maw ambik ubat.

kaunter.
bayar.setel.

"kak............sakit.."
"laa...dah start sakit ke??"
"sakit kencing..."
aku ketawa terus blah!
haha!

siak temberang aku!
kakakaka!

....................................

berkenaan telinga aku.
dalil mengapa aku takut bawa p klinik.
sebab aku trauma.
telinga aku pernah masuk burung2 kecik tu.
alaa...kecik2 serangga..ntah weh apa..
pastu sakit bodoh kena kasi keluar oleh doktor!
argh!
trauma!

n

manatahu kejadian macam ni berlaku kembali.
ramas sini.
dan sini.

sekian.

....................

gila panjang!
macam diary siak!
haha!
gila aku mana penah ada diary!

SAKIT PUN BOLEH PAKEJ!

aku baru tahu sakit telinga membuat kan gigi pun sakit dan membawa kepada sakit kepala yang membikin demam.


SAKIT TELINGA = SAKIT KEPALA + SAKIT GIGI = DEMAM.


senang gilak formula!!
kalau la aku belajar betul2 dulu kompom aku jadi doktor sudah!
huh!


Pra/Sangka:
aku cepat emo tyme sakit.
jadi siapa terkena malam ni tu harap mahap!
sekian.

Sunday, March 8, 2009

TAJUK=MALAM JUMAAT KLIWON.

aku ingin lempang mulut kiah skang ni.
setiap kali tengok cerita hantu memang dia paling galak teriak!
sakit jantung siak!

aku tengok cerita hantu memang teriak pada yang patut.
kiah plak teriak all de time!
bangkai punya rumet!
sudah tahu penakut pahal tengok siak?

aku rasa ni 100 kali aku melatah utk setengah jam pertama.
nasib baik yang sekor lagi pegi deting.
kalau ada memang teriak secara berjemaah siak!



Pra/Sangka:
sumpah korang bukan tekejut pasal hantu kalau tengok dengan kiah.
tapi tekejut dengar suara dia!
nasib baik la aku sayang c kiah ni!

KETEGURAN-GIMBARAN-MULUT CABUL-HANTU--RUMAH BERHANTU.

tiada kaitan dengan suhu badan aku yg panas.

itu kurafat!

NASI TELUR BERLADA DI KAMPUNG KUANTAN MEMANG SEDAP.

tapi apahal perut aku dari semalam sampai sekarang sakit?



Pra/Sangka:
SEPA YANG PATUT BERTANGGUNGJAWAB?





berak2 banyak kali pun bukan buli kurus.cis!

MEMO MEMOHON MAAF SECARA TERBUKA KEPADA YAN C BUDAK HIJAU N MASRI PERASAN DATO.

really sori.

nda dapat join projek kamu.

harap paham.aku mana ada trenspot.
aku boleh jak naik bas.

tapi SETAPAK tu dmana?
mana aku tahu.

kalau sini SABAH boleh jak aku suruh bapak aku hantar.
tapi..
sini tanah orang.
bapak aku nda mampu beli tiket kapal pastu maw hantar aku pegi setapak.


YAN!
SORI BAH!!!!

PERNAH DENGAR MAKAN PENUMBUK?MINUM CUBITAN?

kenyang suda.
yang penting hutang setel biarpun nda guna full power.

Saturday, March 7, 2009

SAMTINK RONG SAMWER.

AKU SELALU JOGING TAPI NDA JUGA KURUS. APAHAL??

aku baru balik dari uitm.


baru aku perasan.
asal jumpa ADVISOR aku konfom2 joging dalam fakulti.

pergi keja pagi2.konfom joging sebab lambat bangun.

pegi kelas komfom juga joging sebab lambat bangun.




jadi soalannya:
mengapa kah lemak bekerim disukai ramai itu sangat degil dan sukar untuk dihapuskan??

aku tidak sanggup menjadi seperti manusia ini.
lemak betempiaran!

tapi aku juga tidak mahu seperti tiang letrik ini mahupun yang ini.

sekurang2nya aku mahu jadi seperti ini


SEKIAN.

BLOGGER ITU TEDA KEHIDUPAN.

alien : ko ada blog?

aku : teda

alien : baguslah..blogger manada kehidupan..asik hidup dengan intenet jak..hidup dalam alam maya..nda berani bedepan..blablablablablablablablablablabalbalba
blablablablablablablablablablablabalabla.

aku : jadi macamana aku boleh benafas skang ni??jadi blogger itu hantu??jadi kita ni ceting guna UNCLE SEEKERS punya alat?? dari aku berpoya2 diluar baik aku duduk ruma ngadap tenet..hidup ko pun bukan best betul pun asik dengan gepren 24jam.benda yang sama jg.

alien : jadi ko ni blogger??

aku : buat apa ko mau tahu?nanti ko nda hidup macam aku.





kesimpulan:
sepa2 ada blog itu tidak hidup dan hantu!


ah!kedapatan aku ada blog!
dem!
n aku bukan blogger..aku pengambur..


*kedapatan=kantoi

AKU BERKELAKUAN SERIUS. SILA TAKUT!

SILA!!

BELIAU SI UBAT NYAMUK..

kamu paham kan apa maksud aku??


ini kejadian sebelum balik KL.



ini kejadian tadi merangkap sambut besday si bopren kawan.



"mari blablabla"
"sepa2?"
"aku-dia-dia-dia-dia-dia-ko"
"jadi aku jadi ubat nyamuk lah??ndamaw la..hee"
"hish...anggap jak blablbalblablabla"
....

selalu aku dapat telepas.
tapi macam lama aku nda menggila besama mereka.
araapan sama impian mereka pun suda hampir musnah bila aku balik2 menolak banyak bagi alasan ndamaw join durang kunu.
ubat nyamuk pun biarlah.
ada sepa kesah?
tedakan~
lalalaa

inilah susah bila kawan2 sendri jadi bopren.
aku pandai tu mengasingkan diri.
padahal teda hal pun.


nasib baik dulu aku menjalankan prinsip
"kawan is kawan.boypren lain2"
ertinya:
kawan mana bole jadi bopren..kawan kalau gadu boleh baik.
bopren???
hmm..pikir 100 kali aku maw berbaik.


itu lah aku boleh kawan dengan mana2 lelaki yang tidak berlandaskan "penguratan"
dan mereka tidak perlu risau mahu menjaga ati aku kunu.
apa barang.
sekian.


ini out of topic.
sebelum kejadian di atas aku deting dengan beliau.




hmm...makanan biasa2 jak..nda sedap mana...gambar dalam menu jak yg sedap.
nasib baik perjanjian setan malam ni kensel.
kalu nda mahu naik 5-6 kilo berat aku makan tanpa henti.



ok tipu.
teda rupa agnes monica pun.
ntah sepa gatal mulut panggil aku agnes monica tadi.cis!

G-STRING!

kamu masih ingat header di atas?

ya..dia datang lagi..

sekian.

Friday, March 6, 2009

WEH AGNES MONICA!!!!

argh dem!

aku nda sanggup dipuji sedemikian!
cis!

CUBA TEKA APA YANG SEDANG BERLAKU SEKELILING AKU KETIKA ITU.




jawapannya.



























1. bau-bauan berbentuk kejam sangat menusuk ke lubang hidung ku.
sampai perfurm sama tiger bum langsung tidak dapat menandingi bau-bauan tersebut.
arrgh! apa barang2 tahan2 taik!
pegi berak jak bah!
konfom org depan atau belakang punya angkara ni.
sebab di barisan nasional aku duduk sorang jak.
ciskek banar!

2. alkisahnya.
ada 2 orang pacik duduk di belakang aku.
n gues wut?
mereka sedang menjalankan pertandingan dengkuran paling hebat.
argh!!!
aku sebagai manusia lemah hanya mampu mengambik gambar utk menunjukkan eksperesi ketidaksenangan dan keselesaan aku.
biarpun tidak dapat menjiwai watak sepenuhnya.
hey!aku bukan pelakon ok!
harap paham.
aku hanya....argh!perlu ka aku menjadi comel balik?
oh no!
lalalalalaa


sekian.

BILA AKU HILANG SABAR..AKU JADI SERIUS..TEKAD..GIGIH..TABAH..DAN SEKSI!!

sumpah!
cukup 40 hari aku tukar ni maxis brodben!
aih!
aku ingat kontrak 1 tahun suda abis!
cis~kek betul!!!



aku tenga sevay mahu guna apa celcom atau digi.
mana bagus??



kadang2..
comel suda tidak relevan dengan aku.
aku suda penat menjadi comel!
argh!

KERJA BODOH DARI SI BODOH!

aku mengaku aku jantan!
tapi ingat aku beralatsulit perempuan!
jadi aku ada hak untuk bersifat penakut sedikit!


APAKAH BANGANG MANUSIA INI MENGGUNAKAN PIC HEADER BLOG YANG GAMPANG MACAM INI??

C BODOH!


aku boikot blog beliau utk beberapa tempoh masa yg ditetapkan!


kesimpulan:
aku takut benda kaler putih d waktu malam!
aku boleh terima benda2 seram kaler lain!jangan putih sudah!
argh!!!

Thursday, March 5, 2009

SYSTEM DOWN.

sedang cari mood untuk becerita.

APALA AGAKNYA KHABAR TAIK SI TOYOL??HUH

semalam dia demam sebelum aku jalan.
hish~
dasar hati tisu punya toyol



muncungan di atas gara2 terjangkit dengan prinsip golongan bawahan.
"nda muncung mana remaja"
cis!

lihat aksi mereka.






dan cobaan dari pihak atasan



ah!
gagal!
nasib baik sicomel sekadar comel.
lalalallaa

MARI MAIN RAMAS2!

ramas sini

sama sini


kalau nda dapat ramas sini

dan juga sini.




KO INGAT INI TETEK MAHU DIRAMAS2??

haha!!


penyimpul:
ni semua gara2 cerita kiah!
haish..aku baru jak tamat pengajian berkelakuan baik.
suda dihidang cerita x senonoh~
cis!

misi: berkawan dengan abg cctv.aku pun mahu tengok bah aksi beliau!
kakaakaka!

rosak pikiran begini!
sabul bana!~



lalalllalaa

DASAR SETAN!

kalau tidak kerana tenet.
tidak saya bangun pagi
kalau tidak kerana penat
AWAL2 AKU BANGUN PAGI PERGI KERJA.


pantun apaka?

lalalala


kesimpulan: NIAT BAIK AKU UTK BEKERJA HARI INI GAGAL!

aduyai~rekod aku sangat teruk!
wahai bakal2 bos aku~
sumpah aku sangat serius dalam bekerja.
tapi..
setakat ini.
pemikiran masi ditahap RIBENA dan belum sampai ke tahap COFFEE.

SAYA BERJANJI.SELEPAS PRAKTIKAL.
SAYA AKAN BEKERJA BERSUNGGUH2!YAKIN!!

ok!

misi seterusnya: UPDATE BLOG SAMPAI KAMU MUNTAH DARAH!!!!

lalalala


sekian.

TEMPOH BERKELAKUAN BAIK SUDA TAMAT!!

Align Center


lokasi: shah alam.

hormon: kurang stabil.

harapan: semoga mempunyai mood utk bekerja esok pagi.


sekian.