dupdupmyheart

Saturday, January 31, 2009

MARI MARATHON WAYANG!-hapdet-!

aku rasa aku maw keluar berpoya2 menonton wayang secara beterusan ari ini.


ya sekarang ini.


sejak ditinggalkan kawan separuh2 mesra aku
teda lagi kaki wayang di era
teda lagi lepak2 dmamak
teda lagi deting2
teda lagi melihat dunia luar ketika malam


yang ada depan aku hanya dunia maya.


tanx to him jgk.
kerana beliau aku ada blog
kerana beliau aku ramai kawan sini
kerana beliau kawan d ym aku jg bertambah
kerana beliau jg aku banyak spentyme utk diri sendri.
dan kerana beliau kredit aku expired dgn jumlah yg banyak.


adakah hanya beliau sahaja kawan aku yg wujud?
oh tidak..
aku punya ramai kawan.
ramai yang sangat
tapi masing2 punya komitmen
mereka semua jauh dari aku
jarak antara kami semua membataskan perpoya2an kami
ditambah lagi aku hidup bergantung dengan mood jika mahu keluar berpoya2.
tp yang disini..
masing2 punya bopren
masing2 suda begepren
dan seterusnya aku diperlukan ketika mereka bersedih, gaduh. dan susah serta alone.
tapi aku tidak kisah
asalkan mereka masih ingat aku
aku hepi.

sebab manatahu mungkin aku juga berada ditempat mereka suatu hari nanti.


hoh~
aku maw cerita pasal lain
tapi tercerita benda lain

itu la aku.
unexpected.
kadang kamu pikir aku begini begitu dan pelbagai
tapi aku sendiri pun tidak tahu
aku sendri kompiush.
jadi jangan cakap..alaa v ..i noe eberitink bout u la...
tolong jangan.
nanti aku hilang identiti bila terpengaruh dengan cakap2 kamu..


see..

emosi seorang diri lagi.


aih..
aku perasan
entry aku semakin memboringkan.
cerita yang tiada info. memang selama ini teda info pun.aiyah~
blog aku tidak membantu untuk mematangkan pemikiran kamu sebagai bloggers yg terpaksa membaca entry aku sebab aku sudah komen page kamu.
juga tidak membantu untuk mendewasakan diri kamu bila aku sendri mempamerkan sifat kanak2 ribena aku bersamaan dengan ketidakmatangan aku ataupun lebih tepat kebodohan aku.

argh!

kenapa semakin serius ni???

gila.

sot.

palui.


hey!~sumpah..ini bukan aku..
kamu boleh lihat aku diam, aman dan tenang ketika aku sudah kenyang sahaja.
ataupun tengah memikirkan sesuatu.
yang selebihnya adalah kegilaan yang menguasai diri aku..
hee

tidak percaya?
sila tnya mangsa yang perna keluar dengan aku
dan sekarang
mereka serik suda~
atas kepecahan gegendang telinga mereka mendengar suara aku.
lalalala


ok lah..


isi penceritaan sebenar..
aku maw pegi tengook ongbak sama bride wars

mari!!!

mebi aku pegi midvalley sebab..
aku berani pegi midvalley jak jikalau seorang diri..
haha

akan teetapi..


KAMU DOAKAN AKU MANDI AWAL SUPAYA AKU JALAN AWAL.

sebab..

selagi aku nda bergerak p mandi selagi tu aku masi depan lappy.
lebih2 lagi aku pegi sorang.
jadi masa adalah hak milik aku.
haha


dan last

sesepa ternampak aku.
jangan tegur aku.
aku ni pemalu..

tapi snap gambar aku dari jauh sebagai bukti penemuan.

haha
sot!


oh ya~
berpoya2 melihat dunia malam itu aku bukan bermaksud klubing atau apa pun..
sebab mama aku marah.
aku pegi ALoha sebab beli jagung bakar depan aloha sedap..
tolong kasi beli aku.
haha


---------------------------------

2.30pm

marathon wayang kensel
sori yg menunggu aku tuk snap gmbar..
lalala

sebab..


aku pergi DBP!

yeah!!!!

aku harus menyamar jadi wanita baik2 disana.
lalala

kak diba on the way..
tapi aku masih belum mandi!!

dem!

bai..aku ingin bersiap sedia..

lalaala

SIAPA TAHU STOR DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA KUALA LUMPUR ITU DIMANA??URGENT!!-UPDATE-

argh!~

aku maw pegi sana..

rupanya last day itu esok 1hb!~
dem

tapi kalau besok ada show pukul 3petang..
malam ni 8.30malam
mebi aku pegi besok la..
tapi..


tolong bagitahu aku siapa tahu jalan pegi sana
eh bukan~

siapa tahu mahu naik apa pegi sana??
harap2 la komuter atau lrt..
lagi senang aku bergerak.
hee


atau..



siapa maw join aku???



lalalala



KES SETEL!!! TANX TO KAK DIBA YANG INGIN MENEMANI DAKU..HEE
HEPI GILAK!

POLITIK BERJAYA.

HAHA

Friday, January 30, 2009

AKU PERLU BUKAK BUKU KAJIAN TEMPATAN SAMA GEOGRAFI SEMULA.

on the way balik pegi shah alam dari port klang


baca signbod

RANTAU PANJANG

aku terkejut.

aku:
aik???!! -nada kuat..semua hairan-
rantau abang??? -paused-
hish?? -kompiush-
berbisik..."sini ka rantau tempat penyu bertelur tu???bukan terengganu???"


tindakan refleks dari mereka amat sensitif dan aktif ketika itu!
aku rasa urat ketawa mereka ni kena strok.


OK AKU LUPA
..
OK FINE BUKAN LUPA
TAPI
AKU NDA DAPAT BEZA RANTAU PANJANG SAMA RANTAU ABANG.
AKU INGAT RANTAU ADA SATU JAK DI DUNIA NI
HISH

sekian.

oh ya..
terserlah kebodohan aku kan?
tapi..
aku malas maw tunjuk pandai.
penat.

MUKA CANTIK PERANGAI BURUK.

yang cantik itu kamu

perangai buruk itu aku

apa guna muka cantik tapi berperangai buruk?

jadi aku rela menjadi si comel yang berperangai buruk

ini suda cukup jujur dari memuji diri aku sendiri.

dan aku mengaku aku punya banyak perangai2 buruk

aku malas menipu dan mengaburi mata org lain.

oh~aku telah menyelamatkan status org2 cantik.

tahniah kepada aku.

dan

ini bukan permintaan utk simpati
tapi pengakuan berani mati


sekian

SILA BACA ENTRY INI DENGAN HATI YANG SUCI SERTA PEMIKIRAN YANG TERBUKA. SERTA BERSANGKA BAIK.

assalamualaikum warrahmatulahiwabarakaatuh.

hai

bai.

sekian.

AKU LAPAR GILAK!

aku macam maw order macD

tapi malas

maw turun pelita~jauh

pegi mirasa~malas

megi~abis

coklat~abis

eskrem~abis

roti kreker~masuk angin

masak sardin~malas

keropok~abis juga


last2 aku jumpa


KUACI!!


diam
sunyi

prakprikprek
bunyi kuaci dibuka sahaja yang kedengaran

punya siuk makan kuaci tengah2 malam ni..
sambil mata aku stim2 layan kuaci ni

gilak kosentret aku.

bai

Thursday, January 29, 2009

AKU LAH MANGSA ITU.

macam biasa.
lambat masuk keja.
NUr datang p meja aku..(cish meja kunu)


"pegi la sarapan sekarang..jap lagi kita pegi potKLang"

"hoh??lagi?buat apa?aku maw jumpa lekcere bah arini"

"laa...blablablablabla"

"cish..blablablablabla..ndapala aku join kamu"

"bos suh tapau makan 5minit lagi jalan"

"hish!!gila bos ko tuh??apa la maw tapau 5 minit?dasar bos!"



tiba2..
mrbosensem



"hey vv how r u?"

"ok!!fine!! se~

"masi sakit lagi?"

"se~a'ah...saaakit..sehat suda...heeeeeee"

"cemana u bole sakit ar?u pegi raya caines ke?"

"iya.......telebih makan bah bos..blablablabla..buah mandarin campur daging..blablabla..makan banyak..blablabla..nda tahan..blablabla"(kamu harus paham aku sedang mengarang cerita utk incikbosensem)

n aku kasi stop terus pura2 p tandas.



dalam kereta mrbosensem.

aku pun ndataw kenapa dia begitu nda puas ati dengan jawapan kesakitan aku.
adakah aku kedapatan aka kantoi disitu?
oh tidak mungkin.
ac ada dsini..sempoi bangang~
orang campin mana bulih kantoi.

dan tanya lagi.


"how come u bole sakit ar?"

alaaaaaaaaaaaaaaaa...ulang cerita lagi semula.
cerita macam biasa berubah2..
bos nda perasan
sanni muka macam sial tahan2 ketawa dengar kelentong aku sama bos.
nur d sebelah macam sial tutup2 mulut.
oh bos masi nda perasan.
mimang.

"alaa bos..kan limau tu masam campur sama makan daging suma jadi macamtu la bah"

"oo..ya la..my fren yang keja d blabla pun said limau tu sekarang ada yang bikin sakit..make sure after u buka limau tu u cuci laa tangan tu...takut affect dalam badan blablablabalbla.."

toink!~mentol menyala!~idea!~

"HA!!!IYA BOS..SAYALAH MANGSA ITU"


trus bos stop.
diam.
nyesal dia take care.

lalalalala


..............................................................................................


cerita kedua:


LAIN KALI JANGAN MENGUTUK KUAT-KUAT


memang skang ni aku suka kutuk bosensem.
ndataw napa
mungkin aku sedar aku nda sesuai sama dia
haha
gila!
tidak.
sebab dia begitu tidak kool dan tidak berunsur2 funny.
lalalala
lagipun nampak suda ketidakhebatan dia dmata aku sejak akhir2 ni.
jangankan aku..c madambos pun ikut mengutuk bersama..
pasal..adalah..sifat2 buruk beliau harus dikaver untuk menjaga nama baik beliau.



selain itu tabiat beliau adalah:
ikuti drama pendek dibawah ini.


"vv..sanni..come here!"

blablablablablabla

"any question?"

"NO!" itu aku jawab.tapi.. "er..yes!"

"what is blablablablabla?"

"gud question vv..i like ur quesen..u find it out"

"hoh!!!again???nah!!tu la aku malas tanya bos~"
jawapan tindakan refleks dari aku.
dem u bos..lenkali jan suh tanya..last2 aku jugak yg cari sendri!~



dan ari ini.
aku mengutuk versi bangang dalam bilik komp.
lepas bos ajar.
dia kuar kejap.
kerja siap.

haish.
mana bos?

aku.
sambil tepuk tangan..mari tiru gaya bos

"AHMAD!!!AHMAD!!!"
(bukan nama sebenar.)
sambil tepuk tangan meniru gaya bos
sambil ketawa2 beramai2.
bos penah buat aku macam ni dulu.sot.


bos diluar bilik
jauh
pusing belakang


"finish??"

"hoh?yeah!sudah2!" siap 2 thumbs up lagi.

muka buat bodo macam baik suci murni nda mengutuk.

bos keluar bilik lagi.

kami bertiga sambung mengutuk.

ketawa beramai2

bos dluar.


nuR : bos dengar ka tu ar?

aku : ah!!bukan dia paham apa kita cakap tu!


sambung mengutuk

ketawa lagi..

bos masuk..

buat bodo lagi.

bos keluar

kutuk

masuk

diam

dan seterusnya berulang 5 kali.


jam menunjukkan pukul 5 petang.
yeah!maw balik!penat!
aku duduk luar bilik sambil mengemas.
sanni duduk dalam bilik pun mengemas
aku tanya sanni
sanni jawab
jelas
aku diam
aku pusing belakang

"sanni!cuba ko becakap!"

"cakap apa??"

"ohno!~"


AGAK2 BOS DENGAR KAH KAMI KUTUK DIA???


sekian.

...................................................................................................


OH BOS!~BIARPUN DIKAW ENSEM..AKU TIDAK RELA KO MEMBUAT DAKU BEGITU.


ini mebi aku agak sedikit kekampungan
aku paling pantang org sentuh2 aku

lebih2 lelaki

melainkan org2 yg rapat dengan aku

bukan sentuh raba2
even tersentuh sedikit aku nda suka
even mencuit sedikit pun aku nda suka.

tapi aku bebas menyentuh sesiapa tapi dalam versi tendang menendang, tumbuk menumbuk serta cubit mencubit.
itu boleh.
bagi aku la.
ko kecoh halal haram pehal??
sot.


sedang mrbosensem menunjukajar ku sifu.
aku mengadap komputer
then dia cuit bahu aku
konon salah
aku diam
makin lama
makin jauh kerusi aku.
dia ingat aku suka?


selain itu
ketika memberi arahan jugak
tangan beliau sangat aktif
sampai aku rasa hampir mengena dada aku
sumpah tidak sampai
dan beliau tidak berhasrat utk melakukan sexual harrasament.
tapi aku yg rasa lain
aku kaku
makin lama
makin aku mengundur ke belakang
arap dia paham.
sekian


bos..tangan ko sungguh aktif
aku jadi pasif.


............................................................................................


AKU MENJADI MACIK KLEANER FILE.


mrbosensem tersebut telah mengarahkan kami bertiga merekod 600 file ke dalam sistem yg pelik dan leceh..

di ulangi kawan2..
file tersebut 600 BIJIK!!
ENAM RATUS BIJIK FAIL.
bukan 6 bijik.
aku dengan mengantuk redha2 jadik macik kliner file bangang dari tahun 2005-2008

2 hari kasi siap.
600 bahagi 3 = 200 sorang

hoh.

tyme brekpast besama bos.

"so guys..i nak u all siapkan file tu dalam masa 2 ari ni"

"hoh..ok bah! kalau siap arini bos?"

"i respect u all la"

"ok!!siap baa arini..senang jak tu"

"gud!"


start pukul 11 pagi.

semangat membuat ni kerja.

mrbos suda blah.siot tul.meninggalkan kami.

pukul 1 tengahari.
aku baru kasi siap 3 file.

3 okeh!!

3 over 200...
cemana tuh???
sumpah!
slow gilak server dia!!
aku boleh siap tidur!
aku siap main sudoku!
adui!!!
sudala kena cabar tadi


bos kol.
nur explain.
bos jawab

"u guys main2 ka sana tuh???"

"main2 pehal??makan tengahari pun kami escape tahu??"


BOS!!
JANGAN SALAHKAN KAMI...BUKAN KAMI MALAS CAMPUR TEMBIRANG!!
TETAPI!!
LINE INTRANET INI MACAM SIPUT BABI SLOW!!!!SIPUT PUN BULI KASI KETAWA KAMI!!
MACAM MAW KASI SIAP 200 BIJIK NI???"

NDA PECAYA?
BOS IKUT BUAT BISUK SAMA2.
TERIMAKASIH
SEKIAN.



.........................................................................


SIA-SIA AKU MENJADI PANDA YANG COMEL


REPORT AKU LANGSUNG DIA NDA MINTA HARI INI!!!!
PATUT KA AKU MEMAKI DALAM IMAN???

CUBA BAGI CADANGAN YANG BERNAS..

BOS TAHUKAH DIKAW AKU BERHEMPAS PULAS MENGARANG AYAT YANG BAIK2 DALAM REPOT ITU?
HOH~

OHYA!
DAN GARA2 MRBOS AKU KENSEL APOIMEN AKU SAMA ENCIKLEKCERE
MINTA MAAF YANG MENUNGGU AKU D BASTOP RAPIDKL 603.
AKU TIDAK BERTUJUAN MENGHAMPAKAN KAMU.
TERIMA KASIH!!!


....................................................................................

oh ya!!!
ini juga merupakan kempen menjimatkan post..
untuk mengelakkan org2 terpilih bengang dan mengata.
sekian.
kalau buat macamni pun salah
baik ko pegi mati.
tolong berenti jadi budak baik.
aku benci budak baik2 ni.
semua hipo.
sekian

..............................................................................................

C PANDA YANG COMEL

gila!
aku siap juga repot ni!
gila!
14 muka surat!
kamu patut bangga sama aku
biarpun aku pemalas
tapi kalu aku suda rajin bukan alang2..
lalalala

tolong bagi aku hadiah atas usaha ini.
terimakasih.


aku harap mrbosensem paham karangan melalut2 yang aku buat ni.


bisuk aku masuk uitm naik rapidkl603


jangan tegur aku
nanti aku malu!
tapi snap gambar aku sebagai bukti penemuan!
haha

ndala...men2 jak bah~
cish


aku maw tidur~


babai~

Wednesday, January 28, 2009

BILA AKU SAKIT KEPALA

aku perlu mereka.sebab setiap hentakan bunyi mereka boleh mengurut kepala aku.





dan
jangan tanya aku siapa2 mereka secara details
aku hanya tahu lagu2 mereka.
dun expect me noe everitinks~
maksud aku secara details disini adalah:
macam budak2 kita yg minat boyband2, indie band suma tu..
habis data peribadi mereka2 ini dihafal.
befday la..gepren ada berapa..dan sebagainya.
oo..aku tidak punya masa menggugel kesemua itu..
cukup stakat nama dan lagu mereka d kepala aku.


............................................................


aku mahu cadangkan agar org2 kaya depan rumah aku ni dihantar ke gaza untuk membantu palestin berperang dengan israel.

sebabnya:
1.mereka masih galak bermain bom sana sini sampai mulut aku penat memaki dan melatah.
2.idea aku buat repot ilang sebab tekejut, jangan sampai aku pura2 sakit lagi bisuk sebab repot nda siap2.
3.aku kompiush mereka ini beragama apa.sebab raya durang sambut. krismas pun sambut. apalagi cinese nu yer dan paling kompiush deepavali pun durang sambut.


sekian.


...................................................................

tadi petang aku lepak plaza
sangat kool bila aku belum mandi masa tuh.
aku suda cakap aku ni sandi.

dan aku berjaya berlakon menjadi patung bila aku nampak bos-baru-yg-sepatutnya-aku-tolong-ari-ini.
fuh selamat.
taktik berkesan.
org berdaulat mana boleh kantoi bai!
mana comel kalu kantoi.
macam jugak.kau kantoi depan cigu displin.sungguh tidak propeseional.


...................................................................

doakan aku siap laporan malam ni.

atau


aku terpaksa berlakon sakit sekali lagi.





lalalaa

KUTUK LAH APA SEJA

v ko gila

v ko sewel

v ko ego

v ko teda perasaan

v ko kuat makan

v ko slack

v ko malas cuci baju

v ko kuat tidur

v ko macam gajah

v ko pemalas

v ko malas mandi

v aku ngat ko lelaki

v ko suka merepek

v ko minta puji

v ko palui

v ko nda matang

v ko kanak2 ribena

v ko nda thu duduk diam?

v ko tahu erti sabar?

v ko bising

v mulut ko bole diam 5 saat?

v ko gemuk

v ko pindik2 tagap

v itam

v ko buta

v ko kuat membebel

v ko bidak

v ko nda up to date

v ko sot

v ko ganas

v ko kasar

v ko comel

v mulut ko cam sial

v ko buntal

v ko bongok

v ko teruk

v ko bengong

v ko perasan

v ko la segala-galanya yg teruk



tapi..
awas

kalu ko cakap aku..
v ko kurus
atau
v ko cun

sumpah ko tipu n otometik jadi calon sparing aku..

aku rela dikutuk dari dpuji
sekian.

AKU CAKAP AKU BUAT

assalamualaikum encik mrbosensem.

aku sakit perut
cirit birit
minta cuti
tima kasih
bye

sekian.


kesimpulan:
nampaknya kehenseman tidak dapat mengaburi mataku sekarang ini.
oo..mungkin suda boring..
lalalala

ok fine.
buku laporan aku belum siap.
terima kasih atas sokongan anda.


kak liza.
aku teda kedit maw balas msg ko.
adaka dikaw memantau aktiviti aku?
hehee

Tuesday, January 27, 2009

EPISOD BUDAK PRAKTIKAL SAKIT LAGI

ok tipu.


sebenarnya buku laporan aku belum siap

bisuk bos mrbosesnsem maw cek.
mengadala dia ni duh~


suda la aku belum buat dari bulan 12

jadi aku kena buat malam ni untuk 3 unit sebab aku suda ditukar2 sebanyak 3 kali.
hish
menjadi rebutan sang bos betul.

aduih~update blog rajin!!!maw buat laporan 1 urup pun belum tulis lagi..
SOT!

sudahla bos baru sekor tu suh aku tolong dia bisuk
aduyai~
tapi ok jg
sama dia aku rok
siap aku-kau
lagi..
neh~
mana ko maw cari budak prektikal yg rok macam aku..
even 1stday dia keja aku siap buat cadangan lagi
"er..nda payalah berincik2 kan? aku panggil aku-ko jak lah kan?"
haha
silap2 berenti budak tuh pasal aku..hehe
tapi ari tuh c madambos cakap aku kena panggil budak baru tu encikbos jugak..
tapi...ada aku kisah?
aku cakap jak c budak baru tu yg suh panggil aku-ko..
haha
setel~


tapi cerita sebenar
1 lagi masala..
kalau aku cuti besok
ari kamis pun aku kena cuti sebab..
aku kena jumpa lekcere ari kamis ni
adui!~
jadi aku nda boleh cuti esok
huh~
malas!!
sudala kena naik bas
bas macam sial
penuh
pastu maw pegi FAKulti pun macam FAK..
jauh jalan kaki kena naik bukit
bilik lekcere pula lebel tinggi
kena naik tangga

huh!!

kusut2!!


jadi
sesepa blogger merangkap budak uitm yg nampak aku c comel yg jalan kaki ni..
sila la angkut aku sekali
terima kasih.


dan..............
aku rasa..
aku perlu..
cuti 2 ari menurut kata kak liza
BARU REAL AKU SAKIT BEBETUL!
NAZAK SEH~

haha

ok2!

aku tulis msg berbaur kesedihan la sama mrbosensem malam ni..

sori la bos..

saya sakit lagi..
sekian.

DIA MENGAKU MENJADI KURUS HANYA KETIKA MEMBUAT PERMOHONAN.

4 hari aku lepak rumah kazen bersamaan dengan 4x2=8 kilo berat aku naik
hoh!~


jadi kalau aku balik sabah nanti selama 15 hari bersamaan dengan 15x2=hoh???takan 30 kilo??
matila aku??
owh tidak!!


ok2..anggap aku gagal matematik
jadi kita lupakan pengiraan tersebut untuk menjaga ati aku.
lalalalala

tinggal 2minggu lebih jak usaha aku untuk kurus sebelum balik sabah.
kenapa saya perlu berbuat sedemikian?
kenapa?
sebab..
setiap kali aku kol mama aku untuk membuat rayuan pinjaman peribadi berunsur duit,
aku selalu cakap:
"mak..ndaka mama kesian sama aku..kurus suda ni..teda makan..
kais pagi makan pagi kais petang nda makan2"
dengan harapan mama aku bagi duit lebih untuk aku berpoya2
owh!!aku memang hebat dalam menyusahkan org tua dan meminta kasihan dengan ironik sekali..
dan pengakuan berani mati aku yang aku suda kurus hanya digunakan ketika meminta duit sahaja..
dan tektik berkesan sebelum dikesan.


tapi sekarang ini aku semakin kekurangan menteri kewangan selepas mereka2 itu berkahwin..
jangan lupa aku sangat disayangi dikalangan anti2 sama paci2 aku..
mungkin sebab aku comel?
barangkali la kan..


hoh..biarpun aku kena bagi duit tanpa meminta secara terang-terangan kerana membaca msg unsur2 sedih aku..
aku menolak sambil malu2..sebab mereka mesti la kan banyak belanja..
jadi nampak disana konon unsur kematangan dan kefahaman aku terserlah..
tapi diorang tetap bagi dan aku terpaksa menerima...
pandai kan aku berlakon dan berpolitik..


lepas tu aku rasa bersalah
nasib baik aku suda dapat keja partime skarang
jadi aku nda perlu membuat drama swasta lagi lepas ni


ok berbalik cerita asal..
kenapa aku perlu kurus sedikit sebelum balik sabah.
kerana setiap kali aku balik sabah
semua family aku nda percaya yang aku nda makan d shah alam ni.


"aik?bilang teda duit..bilang nda makan..bilang kais pagi makan pagi..bilang berbilang2 dan sebagainya"


tapi sumpah!
ini betul!
kejadian ini memang akan berlaku setiap kali aku balik sabah
kekurusan aku sangat terserlah masa d airport ketibaan d sabah
tapi once aku pijak rumah
dan pergi masuk dapur
kedietan aku selama itu akhirnya tercover utk 1 malam itu sahaja
dan secara formula:
aku makan 1 hari d rumah = aku diet beberapa bulan di shah alam

dan esoknya

bila jumpa families suma

"aik kata ari tu kurus suda..."
(er..itu kurus tyme aku minta duit jak bah...hee)


dan aku terpaksa menjadi astro kerana terpaksa mengexplain banyak kali setiap jumpa mereka2 itu.
dengan tajuk
"punca saya gemuk di mata kamu setiap kali balik sabah"
dan sambutan daripada mereka sangat teruk.



kesimpulan:
taktik meminta duit secara halus semakin berkurang.

SEDIH ATAU SYUKUR?

Sebelum aku balik shah alam
aku berperang dulu dengan setan gondol

sampai aku yang penat
begusti sama dia
setan tu suka la bila aku tolong dia buat senaman akrobatik
aku kasi lempar dia p dinding
baling pegi langit
tebalik sana sini
latihan utk dia juga tu..
baikkan aku?


sampai kazen aku pun sakit telinga bila aku teriak ATROMEN!!
setan teriak TOMEN!!
sambil tangan kami silang menyilang
hoh
kalau la ada manusia merakam perbuatan aku dan menyebarkan perbuatan tersebut
kompom aku dirijek beramai2


aku balik
setan ikut hantar


dia nangis
aku rilek
teharu jugak
keluar kereta
ciyum setan
terus blah



aku pun nda tahu kenapa..
sebab aku msg kazen aku tanya pasal setan tu..
dia sedang menikmati eskrem mcd..
jadi
ADAKAH setan tu menangis tanda SEDIH ATAU BESYUKUR sebab aku balik suda?
kamu rasa?



ni gambar masa umur dia 1 tahun
taun lalu la
kecik2 suda kena latihan tentera oleh aku
hahaha
kejam nya ai~
lalalaa


oh ya.
arini aku mencipta rekod tidur2 ayam sambil berdiri didalam komuter
ceras-shah alam
hebat kan?
sampai aku pun nda sedar aku sampai shah alam
comel.
sekian

CUTI INI MEMBUNUHKU

aku betul2 malas maw balik shah alam sekarang ni

aku belum puas membuli setan gundul
aku belum puas bergusti dengan setan gundul
aku belum puas betukar menjadi otromen bila begadu dan betukar menjadi spongebob bila setan tu menangis.

jadi..


sempena gerhana matahari semalam
kita digalakkan melakukan perkara yang sunat2


jadi aku harus tipu sunat


BOS!BESOK AKU SAKIT!

SEKIAN..

FAKTA TEDA2 NI..

dulu
balik rumah jalan kaki
sorang2

aku mesti lalu depan budak2 lelaki yg sedang main bola
aku bepikir lama
lalu ka nda
jalan lain jauh

sifat malu + segan perasaan perasan sangat ketara bila jalan sorang2
walaupun sebenarnya aku bukan pemalu
tapi tu memang sifat semulajadi walaupun aku ni anak jantan sebenarnya

pikir lama2 bikin sakit otak

jalan jauh penat

jadi aku tepaksa juga lalu depan budak2 tu

dengan penuh kontrol..
tarik nafas
tunduk dan jalan laju2

sampai ruma
selamat
teda sepa pun perasan
cuma aku jak yg perasan
cesh!bedebah..sia2 jak aku bepikir panjang


jadi fakta mengenai aku melalui pengalaman ini
dan kesan sehingga sekarang
biar aku lalu depan 100 org lelaki
manada org perasan akan aku...
dem!
kecomelan ku belum dikesan nampaknya.

awas.tunggu aku kurus.
jan harap kamu dapat ngorat aku.

sekian.

Monday, January 26, 2009

SORILAH...HARI INI ENTRY AKU PENUH GAMBAR YG MEMBOSANKAN KAMU..SEKIAN


BERJALAN2 BERSAMA SETAN GUNDUL DAN ATROMENNYA


OK SEBENARNYA AKU BERNIAT JAHAT
AKU MANA PENAH BAIK
LALALA

SETAN GUNDUL MERAYU
SEBAGAI GANTI RUGI DIA BAGI AKU ATROMEN


CIS BEDEBAH!
AKU DIRAGUT!
SETAN GUNDUL LARI

INI YANG KAMU KATA BAIK?
SO SEPA YANG PATUT DIKASIHANI?
SEKIAN

PATUT PUN MUD BERUBAH2.





durang kata arini gerhana matahari..
ntah
aku nda baca newspaper pun arini.
hee

VIVI VS SETAN GONDOL!

INI BUKAN C TOYOL
INI SETAN GONDOL MERANGKAP ANAK BUAH AKU..
HEE


merujuk kepada entry "agak2 sepa menang"




memaksa mush bergambar bersama


muka ganas sorang2..owh shit!aku tetap kelihatan comel!
lalalala



KEPUTUSAN PERTARUNGAN SEMALAM






KOMPOM LA AKU YANG MENANG!
HAHA

KALAU LAH KOMEN PUN BULI KENA EDIT.


SEMUA2 JUGA AKU EDIT SEKARANG NI.


KESIMPULAN:
AKU MASI DALAM MUD MARAH
SEBAB AKU PALING BENCI ORG MAIN2 MACAM NI..
VERSI MAINAN AKU BUKAN MACAM NI..
PAHAM??

N

ORG YANG BANGANG BUAT KERJA BANGANG TU BUKAN KAWAN AKU..
LAGI BIKIN AKU PANAS


N

EVEN BUKAN ORG YANG OWNER BLOG TU YANG REPLY
AKU TETAP MARAH
PASAL MACAM JAK AKU NI DESPERATE BETUL!
SHIT!
BIARPUN ADA YG RASA NI BENDA KECIK TEDA HAL
TAPI INI SUDAH LEBEY BAI~
AKU BUKAN DESPERATE PUN SAMA ORG ENSEM2
BUKTI 1. BOPREN AKU SBLUM NI MANADA LAGI YG ENSEM..
SUDALAH NDA ENSEM TAPI PERANGAI CAM SIAL
SEDANG KAN YANG NDA ENSEM PUN CAMTU APALAGI LA YG ENSEM.
P MATILA.

N

YG AKU PUJI2 ENSEM TU HANYA MAINAN SEMATA2...
SAJA2 SUPAYA ADA POINT ORG KUTUK2 AKU.
DAN AKU BALAS KUTUKAN
ITU SAHAJA.
PAHAM?

OK BAI!


N 1 LAGI
AKU SUDAH HABIS PERIOD!
JADI BUKAN PASAL AKU PERIOD MAW MARAH2.

aku bukan bangang maw puji2 org macam ni.
biarpun yg bagi komen itu bukan owner blog tu.
sial.

AKU SUMPAH SIAL ANJING TU JADI KATAK!!!BODOH!!!

SEPA PANDAI2 MENYAMAR GUNA NAMA AKU TU BABI!!! BUDUH!!!

DEM!!!AKU TERPAKSA PRIVATE KAN BLOG AKU SEMENTARA!!!

SUMPAH!!!

AKU MAW BUAT PENGAKUAN!!

NAMA 2 ORANG HENSEM YANG AKU SELALU SEBUT ITU ADALAH KHAYALAN SEMATA-MATA

DAN SAYA TIDAK MINAT LANGSUNG!!!


TERIMA KASIH!!!!


SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI!!!

TERIMA KASIH!

KEMPEN MENJIMATKAN POST.

ini adalah kempen menjimatkan bilangan entry aku dalam sebulan..
kempen ini juga bertajuk
"SEHARI BERSAMA TAGGED"
oleh itu..mari kita hayati bersama2..
sekian..
..................................................................................

PENJUAL-PENJUAL STIKER PINTU

maaf penjual2 stiker..
akhirnya aku jumpa duit kecik bikin bayar stiker2 kamu tu...
terima kasih kerana sabar..
dari penghutang berkaliber..


penjual stiker pertama:

adik dora tora
!!! *tepuk!!tepuk!!*


dia juga mempunyai alat2 mejik doremon..
untuk bantuan sila klik dora
sila bekenalan dengan dia..terima kasih..



seterusnya:

penjual2 stiker ini terpaksa berebut2 untuk menjual setiker pintu ni.
ndapa
aku ambik 2-2 juga...heee

c lizz kaki pukul
bersama
encik kalipah





SETERUSNYA...

penjual2 stiker semakin ramai..cik eliza n encik kalipah besama cik diba..



1o perkara mengenai penjual2 stiker ini..sila klik mereka 10 kali juga...

1.eliza
2.kalipah
3.diba


10 tinks bout me:
1.kadang2 comel
2.kadang2 cool
3.kadang2 rok
4.kadang2 alone
5.sewel
6.palui2
7.sot
8.chubby
9.gila
10.berkualiti


NEXT!!!
CIK ANNELARA


PAndai budak ni melukis..hee


OK SETEL KES BERSAMA PENJUAL STIKER..

..................................................................................................

NEXT:

PEMBIZI BODY iaitu ENCEK kalipah..
nah 35 soalan ko aku kasi setel!~
hee



1.Who was your last text from?
DIGI
-panggilan masuk hingga 90hari lepas tamat tempoh sah. sila isi semula utk panggil keluar-
hoh..ada aku kisah?
kemalasan memTOPup makin menjadi-jadi.
kemalasan mereply msg juga sgt terserlah.


2. Where was your default picture taken?
depan cermin dalam bilik.


3. Your relationship status?
baru dalam proses niat.


4. Have you ever lost a close friend?
yup!jeles nda tentu pasal~kin panas.


5. What is your current mood?
penat + ngantuk + malas


6. What's your sister's name?
beyonce
angelina jolie
jessica alba
jan bagitahu org aku bersibling sama mereka2 ini.hee


7. What's your favorite color(s)?
semua kaler termasuk kaler2 taik itik.


8. With whom do you wish you were right now?
jericho rosales


9. Have a crazy side?
ko rasa?


10. Ever had a near death experience?
pernah masa aku tulis nama aku sendri dalam buku death note.
gila..saspen tul


11. Something you do a lot?
makan
berak
tidur


12. Angry at anyone?
yup~jericho yg menolak cintaku..serta bosensem yg punya gepren ketika ini


13. What's stopping you from going for the person you like?

ego


14. When was the last time you cried?
masa potong bawang raya taun lalu


15. Is there anyone you would do anything for?
ma family


16. Love your girlfriend?
opkos~


17. Who was the last person you talked to on the phone?
operator digi.sial.kena tolak kedit aku.


18. What are your favorite songs?

lagu sabah tanah airku.


19. What are you doing right now?
typing buduh!


20. Who do you trust right now?

unit trust


21. Where did you get the shirt you are wearing?
aku jumpa d longkang.


22. Have you kissed someone in the past week?
iya.shit.
menyesal aku.
aku lari.tejatuh.terciyum pintu.
dem!


23. What is your lucky number?
nombor2 yg menang cabutan bertuah.
setakat ni aku penah menang 1/50 cabutan.
langsung nda betuah aku ni.


24. Who are your friends that are closest to you?
letop


25. Describe your life in one word?
comel


26. Have you ever kissed in the rain?
sekali lagi
aku tejatuh d bastop tym hujan
teciyum tiang


27. Who are you thinking of right now?

mamidadi..bila maw kasi masuk duit ni?kais pagi makan pagi suda ni..


28. What should you be doing right now?
tidur best ni hujan2.


29. If you could wish for something over a birthday cake right now what would it be?
aku jadi kurus


30. What did you hear now?
bunyi guntur


31. Who was the last person who gave you a hug?
nenek aku.tym sebelum balik kl


32. Who was the last person who yelled at you?
bosensem: VV!VV!come here!


33. Do you act differently around the person you like?
no..buduh maw berubah2?


34. What is your natural hair color?
itam la bah sot.


35. Who was the last person to make you laugh?
aku tingu vid aku sendri.aku ketawa pasal aku rasa cam budu jak tingu aku sendri.palui.



OK SETEL!!
NEXT!!!

..................................................................................................

SOALAN DARI WARTAWAN AMATUR diba .


1> Anda rasa anda hot?
bikin panas adalah!~


2> Upload gambar kegemaran anda.



3> Kenapa anda suka gambar ini?
saja..hobi.
sama ni yg paling aku menyampah.
lalala


4> Bila kali terakhir makan pizza?
baru jak ari jumaat tuh


5> Lagu terakhir yang anda dengar?
lagu TAYO2..


6> Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
buat buduh.


7> Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
oi comel!
oi beyonce!
oi angelina jolie!


8> Tag lagi 6 orang.
adui.. semua suda ada barang ni..jadi aku tulis2 jak ar..


1. MR BOSENSEM
2. JERICHO
3. BOS YANG ENSEM
4. JERICHO
5. ENSEMNYA BOS
6. JERICHO

(Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag.)

7> Sapa No 1 anda?
bos aku yg ensem.


8> Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
nda diketahui..tapi yg penting dia ada gepren.


9> Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
bos ko ensem..ambil aku jadi adik angkat ko boleh?


10> Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
JERICHO..kalau ai hot nanti u jangan ngorat ai okeh.


11>orang nombor 6?
jericho..please la belajar bahasa melayu sepaya ai senang dingorat oleh u..hee



ok KES SETEL SUDA!!!


NEXT!!


................................................................................................

WARTAWAN SECARA BERDUET SETERUSNYA ADALAH:

2. datuk puan life saver aka musuh chentaku..


Okay, here’s the rule:


Use Google Image to search the answers to the questions below.
Then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer.



– the age of next birthday –


aku 24 suda pula..setiap tahun aku belajar terima kenyataan yg umur aku makin tambah..tapii masi lagi kena cakap ambik spm kalu balik kampung.. aku pun kompiush.. bukan jg pasal aku comel tapi kali keRIBEnaan aku yg tiba2..hee


– place i’d like to travel –
aku maw pegi pulau2 suma d dunia ni..
ada sepa maw bawa aku?
hee


– a favourite place –
HOME SWEET HOME.


– a favourite food –

hoh!!!aiiiLaikke~


– a favourite thing –

letop sama tenet..


– nickname i had –
dulu orang panggil aku arabella..
haha
tipu!~


– a favourite color –




– college major –

finance



– name of my love –

jericho~huh!sumpah aku jatuh chenta sama dia..
jericho~ aku boleh menyerupai kristen kalau di mekap..ngurat ai please~hee


– a hobby –
tidur d mana2 jak.


– a bad habit –



– my wish list –
aku maw tongkat sakti.
boleh setel wish sama problem aku..




OK SEMUA UTANG2 AKU SETEL!!
SESIAPA YANG BERMINAT INGIN DI TAG
SILA AMBIK SENDRI..

SEKIAN.


Sunday, January 25, 2009

AGAK2 SEPA MENANG NI?


VS


=



AGAK2 SEPA MENANG???



pss....kepada MRBLIND..aku maw guna tektik ni ngorat anak ko..boleh?
tenkiu bakal father in law..haha

LAIN KALI MULUT JANGAN CABUL!!~

kan suda kena jangkit sakit merah mata.
ala..yg mata merah2 tu baa..

dalam kereta:
"nanti sampai ruma jan tegur mata ali ar..nanti bejangkit.."
"oo..ok"


sampai depan ruma..

betegur sapa..
dan
cakap2 siiiiikit..
hoh..tapi aku cuma cakap sama kazen aku;

fuyoo..mata cool merah2!!nda paya pakai contact lens!~
haha
napa aku tingu muka ko macam alien predator malam ni?oo mungkin pasal efek mata merah ko tu kan?
haha


2 jam kemudian..

gosok2 mata

sikit2 lama2 jadi bukit

mata merah

tiba2 kena kasi ketawa..

"hoh??napa??mata aku masuk nyamuk bah!~"

"neh tula tegur2 lagi mata ali lagi..haha"

sot!



kesimpulan:
lain kali aku maw kutuk2 orang yg kurus
lepas tu manatahu kurus tu tejangkit sama aku..
kan?kan??
gudlak vv!

ok..

mari begerak!~

Saturday, January 24, 2009

HEPI ME..hee

aku dapat keja part time baru suda..

hee

so

masa aku


semakin


menjadi


sempit


untuk


berpoya2


tapi..


MANA BOLEH SEORANG YANG COMEL INI BERHENTI UTK BLOGGIN..

haha!~

Friday, January 23, 2009

TAKTIK KURANG BERJAYA KALI INI!!DEM!!

ofis..

ini bosberspek..bukan mrbosensem..


bilik meeting..


5 minit pertama..
segar

5minit seterusnya..
slow


5minit kemudian
layu


5minit lagi
pura-pura menulis sambil tangan pegang2 kepala konon sedang berpikir


20 minit kemudian
okeh..thats all
any question?

hoh??!!abis suda???
alaa...
*sedih tapi senyum2*


"awak tidur..mana la sedar"

"eh!!mana ada bos!sedar bah!sa dengar bah semua bos cakap"


..

kesimpulan:
taktik penyamaran dan penipuan aku kurang berjjaya kali ini..
ooo mungkin sebab aku suda guna banyak kali depan dia kan
ah!dem..bos berspek itu dapat mengesan kemahiran aku..
dem u bos!


--------------------------

nampaknya aku kena gunakan taktik lama seperti ini..

ini gmbar berusia beberapa taun lepas..


agak2..bos tahu ka tu ar?
sebab aku penah kantoi ngan lekcere buat tektik camni..
haha
sumpah aku tipu.
matila bah ayam kan..
hee

SURAT SERIUS SECARA TERBUKA UNTUK SAUDARA ATAN DAN PACI AB..SILA AMBIK PERHATIAN..

MINTA PERHATIAN YA SAUDARA BERDUA...

MERUJUK KEPADA PERBINCANGAN SECARA PERIBADI KITA BERTIGA TEMPOHARI.. ANDA TELAH MEMBERI TUGAS2 PENTING KEPADA ORG YANG TEPAT..
SETELAH ITU, SAYA DENGAN RASMINYA MELANTIK DIRI SENDIRI SEBAGAI EJEN PENCARI JODOH UNTUK SAUDARA BERDUA..


DENGAN INI


SAYA TELAH MENEMUI CALON YANG SESUAI DIJODOHKAN UNTUK ANDA..

INI SERIUS BUKAN MAIN2 OKEH..

HURUF2 BESAR MELAMBANGKAN KESERIUSAN SAYA..

HARAP MAKLUM TUAN2 DAN PUAN2..

PERTAMA UNTUK SAUDARA ATAN..
SETELAH MENGOBSERP WANITA2 IDAMAN SAUDARA ATAN..
YANG SANGAT MENJIWA KACAU SAAT INI..EH SALAH..SELAMA INI..

KAMU INGAT SENANG AKU MENCARI JODOH KAMU??
MULA2 AKU MAHU BAGI KAKAK ANGKAT AKU SAMA KO..
AKAN TETAPI RUPA2NYA DIA ADA BOPREN DAN AKAN BERKAHWIN TAHUN INI..

SETERUSNYA SAYA TIDAK BERPUTUS ASA DAN TERUS MENCARI..
OH YA! HOUSMATE SAYA YANG BARU PUTUS CINTA TIDAK BERMINAT DENGAN LELAKI KETIKA INI..
JADI..
SETELAH MENEMUI CALON YANG SESUAI..
MEMPERSEMBAHKAN

KAK FARAFAFA..


INGIN SAYA MENCADANGKAN KAK FARAFAFA SEBAGAI GEPREN ANDA..

SILA USHA2 DIA..

JANGAN MENGADA2 MENJUAL MAHAL YA SAUDARA ATAN..

TOLONGLAH...
UMUR ANDA SUDA LANJUT UNTUK MENGGATAL2 D BLOG INI..
HAHA

OK

KES SATU SETEL!~

KES KEDUA:
PACI AB..

OO..

YANG INI BERJALAN DENGAN LANCAR DENGAN C KAK ELIZA

NAMPAKNYA USAHA SAYA SEMAKIN BERJAYA..
DAN TIDAK LAMA LAGI SAYA BOLEH MEMBUKA BISNES MENCARI JODOH DENGAN CEMERLANG..

HAHAA


OK..

SEMUA KES SETEL!!!!


KESIMPULAN:
penama2 diatas dilarang marah!
ada paaham?
haha

sesiapa yang tidak mempunyai pasangan..
sila cari saya untuk dijodohkan..

terima kasih..

-stupid cupid-

HAI HEMSEM!!

seorang cina yang merayu amaun pembayarannya dikurangkan..


bos 1: wa talak tahu...lu tanya itu sana bos liangcai.. *sambil tunjuk mrbosensem*

cina : haiyah...bole lo...cincai2 ma..

bos 1: tala2..lu setel sama dia la..lu tanya dia..

cina : HAI HEMSEM..*sambil angkat2 kening*


1 bilik semua ketawa...

kakkaaka

hemsem betul la..
haha
baru muka blur2 lagi tu cina..haha


kesimpulan:
kamu pecaya suda mrbos aku emsem?
haha

jan risau..
aku teda ati suda sama bos..
sebab..
pasal..
mrbos ada gepren!!!!waaaaaaaaaaaaaaaa

oh..
org emsem memang nda layak utk aku..
duh!~

Thursday, January 22, 2009

TAHUKAH KAMU BILA AKU MARAH AKU SANGAT SEKSI DAN BOLEH MEMBUTAKAN MATA KAMU??

pagi2 suda bikin aku marah..

aku antar dua plastik baju pegi dobi..
semalam aku ambik 1 plastik jak..
plastik tu besar
o mebi dia suda gabung~


"bang semua baju suda ni?"
"iya uda.."

bongok AKU BUKAN INDON PAHAM???


sampai bilik aku biar jak..
memang aku malas maw mengeCHECK
suda dasar pemalas..
apa bole buat


pagi ni...
aku cari baju yang aku maw pakai

DEM!!!

suda aku bilang..
mesti ada tetinggal ni..

argh!~
pagi2 bikin mud aku rusak!!~

ABANG DOBI!~
BILA AKU MARAH AKU BOLEH BETUKAR MENJADI HOKHOGEN
BAJU KUYAK SANA SIINI
SEKSI BUKAN??
DAN SETERUSNYA MATA KO OTOMETIK BUTA DISEBABKAN LEMAK BTEMPIARAN AKU..
RASAKAN!~


nasib baik ari ni aku deeting sama MRBOSENSEM..
ngok.
di paksa mengikut meeting p kuala selangor..
duh~


bai.


ak masi marah..

Wednesday, January 21, 2009

GOSIP LIAR APAKAH??

kakak opis: v naik atas kejap..ambik surat approval cuti..

aku : ok..

bos lain : surat apa ni?

aku : surat cuti bah bos. maw balik sabah.

bos lain : kenapa maw cuti? ni tiada reason cuti ni? kalau saya ni x boleh lulus ni..

aku : hish bos ni kecoh betul.. puan suda kasi lulus jugak..neh! kak tu la sa nda maw bos nampak surat ni..bising nanti..

bos lain : ah..budak praktikal mana boleh minta cuti..

aku : hish kenapa pulak..suda baa setel..bos ni.. sa ganti bah cuti tu.. ni cuti nda boleh kensel.. penting ni.. hal peribadi..suda beli tiket...no kensel2..

kakak opis: hish..bos..dia balik pasal maw betunang..*sambil signal aku*

aku : ha?er.....a'ah! iya2..nda buli kensel ni..

bos lain : aik?awal jugak ko maw betunang???laa.... kecewa la abg blablabla..

aku : hish!

......................................................................

keesokan..

keluar dari lif..
"eh v...kakak dengar ko maw betunang.."
"HOH??!"

...................................................................

patutpun teda sepa mengorat aku buat masa ini..
dem u bos..
menyebarkan gosip tidak bermoral
ini semua kakak opis punya pasal..
duh

nasib baik mrBosENsem level lain..
selamat ai..

hee

BALA APAKAH YANG MENIMPA MEREKA INI..


roomate aku terpaksa memekakkan telinga buat sementara waktu..

sebab aku masi lagi memekak mengapal lagu TAYOTAYO ni..

haha

selagi aku nda fasih jangan harap aku berhenti..

hee

nasib kamu la
sudah ditakdirkan kamu 1 bilik dengan aku..
haha

SOALANNYA ADALAH:

bukak fesbuk..berapa kali suda dpt msg camni..





aku mahu betul pegi tempat ni..
aku maw tingu c fynn
dan yg lain2 ni beraksi..
tapi..
siapa maw bawa aku??

er syarat2 nya adalah:
teda~
hee

Tuesday, January 20, 2009

SEKARANG INI AKU BELUM TERIMA WAHYU UNTUK MENULIS..

jadi aku maw post gambar jak..

lalala

saja minta puji..
orang lain post gambar aku pun mahu post gambar
dasar~

eh..wahyu terturun pula suda..
jadi mari kita belajar bercerita bergambar...
hee
.........................................................................................................................

PERIHAL KAWAN SAYA



jangan tertipu dengan gambar ini. beliau suka mengambil gambar paras pinggang sahaja kerana paras kebawah dipenuhi dengan lemak2 yang bertempiaran sahaja..
kadang-kadang beliau puti kadang-kadang hitam.
tapi dia langsung tidak memakai bedak muka. sebab beliau tidak mampu membelinya.
oh ya..dari jauh KADANG-KADANG JUGA beliau kelihatan seperti cina sedikit (KETIKA DIA KELIHATAN PUTIH SEDIKIT) tapi ONCE dia bercakap..sumpah orang cakap dia macam indon.
bukti perbualan dibawah ketika beliau bekerja di kedai spek mata dahulu kala

beliau: welcome!~
cina: shong sing poong ping tang ting yung yang
beliau: sori??can u speak english or malay?
cina: yuin yang yang gui lim pang ping linang
beliau: er..saya bukan orang cina
cina: hoh?r u indon??
beliau: nop! Sabah!
cina: hoh..i tout u cinese but when u speak sounds indon lor..

beliau senyum sebab suda biasa begitu.


er..bukan maw cakap aku cines luk..sumpah!
teda langsung pun..
itu kadang2 silap tengok jak..
sumpah weh~
.............................................

Oh ya!~
beliau gila + sewel + mampu bercakap tanpa henti dalam jangka masa yang panjang + pandai bepura-pura ego depan org hensem (konon2 dia teda perasaan sama org hensem) + ganas + kanak2 ribena + pemalas + kuat melalak + ketawa macam bisuk maw kiamat + campin dalam mengutuk + sampai sekarang masi budu2 cakap semenanjung (dari stad belajar sampaila grade ni) + dan banyak lagi sifat2 negative beliau yang boleh membuat kan beliau dirijek mentah2..

ini bukti beliau sewel..tapi bukti dibawahTIDAK cukup kuat utk menggambarkan bahawa beliau ini benar2 gila..ini hanya gambar bajet budak2 sekolah menengah yang gila begambar.





minta perhatian ar..
kepada sesiapa yang ingin MENGUTUK atau MENGURAT beliau melalui komen blog ini..
saya benar-benar memerlukan pertolongan anda agar mengANYNOMOSKAN atau mengGUESTkan diri anda kerana bimbang beliau tidak dapat menerima sebarang kutukan terbuka daripada org yg dikenali dan bimbang beliau akan mencampur gaulkan hormon2 gatal dan perasaan yang perasan beliau kepada org yg dikenali.

sekian perihal kawan saya.

kepada eliza sama ain: jangan kamu 2 minta puji tukar2 nama mengepost komen sini ar...
ingat..aku ni campin menimbak..
hee


kesimpulan:
aku teda idea maw cerita apa sebenarnya..
lalalala

AKU MENJADI MAMAI CAMPUR LALOK = PALUI




huh!~

MENDAPAT BOS LELAKI BARU SEPERTI MENGHARAP DIA ADALAH JERICHO ROSALES

tapi sayang..
harapan musnah..

huh!~

hormon gatal kembali neutral..


penyimpulan:
wahai lelaki2 kacak!mana kamu bersembunyi!
sila keluar sekarang!

*nasib baikMrBosEnsem masih handle aku*

SEJANTAN-JANTAN AKU....

aku tidak tidur bedengkur sampai bilik sebelah pun dengar!!!!

haih!!

beberapa arini tidur aku sangat terganggu oleh bunyi yang sangat menggerunkan dari seorang perempuan yang hot lagi seksi serta lemah lembut...

tapi sayang bedengkur macam raksasa!!!


kesimpulan:
dia mampu mengigau juga..

Monday, January 19, 2009

MAAFKAN SAYA KERANA ILANG INGATAN SEBENTAR..

aku lapar..
maw dinner..
macam ada sumtink aku terlupa..
ini mesti gara2 aku demam berpanjangan merangkap cikangkunya wannabe yang menyebabkan aku mengalami shorterm memory lost ini.
uih!~palis2..


adakah burger king sama starbuck termasuk dalam list boikot?
oh!
otak tidak dapat berpungsi utk seketika.
nanti la aku google..


bye.

DISCOVERY CHANNEL ; FAKTA MENGENAI BELIAU..

Tahukah kamu bahawa empunya blog ini sangat pemalas?
sangat leka?
sangat buruk perangai?


bukti:
1. dia belum mencuci baju2 yg sepatutnya yang telah direndam seminggu
2. dia juga belum menghantar baju2 beliau untuk dhantar ke dobi berdekatan
3. almari beliau tidak mempunyai sebarang baju kurung untuk dipakai pergi ke kerja nanti pagi
4. sebarang spender mender juga telah abis digunapakai
5. dia tidak layak dijadikan gepren atau belum layak dijadikan bini org
6. dia comel.


fakta2 di atas sangat berguna untuk dijadikan alasan untuk merijek beliau.
sekian


kesimpulan:
aku mahu cuci baju sekarang
dan..
ada 4 jam lagi masa untuk baju tu kering
alaa...rilek laa..heee

Sunday, January 18, 2009

MUAHAHAHA!!!AKU MENGUMUMKAN HARI INI MOOD AKU SANGAT HEPI SAMPAI SIAPA2 BOLEH DETING SAMA AKU!!!!

HAHAHAHA

MEET UNCLE HUSSAIN MENANG!!!!

I LOP U POREBER LAH!!!!



P/S: KAWAN-KAWAN KAMU NAMPAK KAN LELAKI ITU MENANGIS...
HAHAHA


paci ab..lelaki itu menang pun menangis
kalah pun menangis
sedap menangis
so?
apa beza?
kakaka
mengata mengutuk memang sedap macam makan carkoteoy
kakakakka

OK AKU TUKAR PIKIRAN!!!

maw teberak aku tengok faizal tahir punya p4mance!!!!
hua!!!!!!!!!!!!!!!!!!


but estranged tatap d hati ku!!!

STACY BUAT BAIK2!!!!!!

MUH!!!!KO PUN!!!!




edited!!!


MEET UNCLE HUSSAIN!!!I LOP2 U TIL MY HAT DUPDUP POREVER!!!!

AKU MAHU MEREKA MENANG!!!

malam ni Anugerah juara lagu kan!!

hee

aku mahu antara mereka ni menang..
kalau tidak, sumpah aku boikot tv3 lepas ni
macam juga aku boikot tv3 masa ct nurhaliza kalah tyme lagu nirmala!
kimbet tul.

vote 4:

STACY!!!!
ESTRANGED!!!
MEET UNCLE HUSSAIN!!!!

tapi...
mereka dalam gen yg sama..huhu


kesimpulan:
mud aku malam ini akan bergantung kepada siapa yg menang..
sungguh saiko..
heee

MENABUNG BAIK UNTUK KESIHATAN

ini kisah laama.
...................................

kamu masi ingat tabung dulu2?
alaa...yang kelapa hijau tu...
kalau nda silap dari BSN ka..
masa tu aku darjah 5 atau 6..
gila lambat aku belajar menabung

asal dapat duit aku kasi masuk dalam tabung
best..
sikit2 minta duit sama bapa
kunun maw simpan di tabung

1 ari tu..
aku cek tabung adik aku lagi berat dari aku..
dem!
ini nda bole jadi..
tanpa pengetahuan sesiapa sampai sekarang
aku pegi korek tabung adik aku
haha
c kakak penjeles kan
malangnya kamu dapat kakak begini
pakai sudu lagi tu aku
cucuk2 duit tu supaya keluar

yes
dapat la dalam 2-3 ringgit

aku kasi masuk dalam tabung aku
heeee
yes
berat suda...


tapi kalau suda boros dari kecik
memang susah la kan

setiap petang aku cucuk2 tabung aku
ambik duit
bikin beli chokee2
tora aman
main tikam2..haha
beli belon
eskrem kacang
keropok
beli getah bikin main pina poni sama jeropoin
dan sebagainya


sampai la duit simpanan aku bekurangan dan tabung menjadi ringan.
aku nda kisah
sebab tabung mangsa pun depan mata aku jak
ah nanti2 la aku cucuk
tunggu tabung adik aku penuh

.................................................

macam biasa
bapa aku ambik aku lepas sekolah

sedang aku dgn bapa aku becerita2

tiba2..
pok!!!!
thresh!!~

tediam..
yang aku sempat record dalam mata aku
lori sangat laju
batu terhumban depan cermin
cermin retak
semua retak
tinggal maw jatuh pecah

aku buat rilek
sebenarnya takut

bapa aku memang cepat panas
dia antar aku balik ruma

cermin belum pecah lagi
nasib baik

bapa aku betul takut cermin tu kena sama aku
nanti ada yg buta sia2
comel tapi buta
macam tu?
off


sampai ruma
aku terus lari masuk rumah
ambik tabung aku

aku bagi bapak aku
konon c anak ingin membantu ayah yang berada dalam kesusahan

bapa hairan

"nah pak.."
"kenapa?"
"bikin kasi baik cermin.."
"berapa la duit?"
"ntah.."

bapa aku buka tabung
astaga..
bongoknya aku..
kan bawah tabung tu ada penutup..selama ni aku pakai sudu bikin cucuk tabung adik aku..
sot

dan lagi bangang

duit tabung yang aku derma kan utk bapa aku sebagai pertolongan dan niat suci membantu orang tua di usia muda adalah
sejumlah
rm3.50
duit siling sepusin2 sama 1 sen sama 5 sen yang bikin berat
ah!kedapatan disitu.


kesimpulan:
terbukti aku bersifat mulia sejak kecik bukan sebab aku anak puan mulia

kedapatan=kantoi

Saturday, January 17, 2009

MAUT ITU MENGINSAPKAN SIKIT2..

TAPI SUMPAH LUCU..
hehe

aku tengok maut tadi..

tapi

audience semua temasuk aku banyak ketawa
dari saspen

ntah..
cam funny jak cerita ni..haha

Tajuk : MAUT ( Sebelum ini dikenali sebagai MALAIKAT MAUT)
Genre : Suspense Drama
Tarikh Tayangan : 15 Januari 2009
Pegarah : Bade Hj. Azmi
Penerbit : Tayangan Unggul Sdn Bhd


aku maw tambah bahagian genre tu..KOMEDI..

haha


kesimpulan:
ini ketawa mengutuk sebenarnya..
kekeke

AKU BEKURAPAK..JAN TAH DI INGAU..

aku kan bakurapak bunai ni..
jan tah ingau..
bunai ku ani pun pacah seven..
bukannya banar ni bunai ku ani..

panat ku eh ari ani..
mula2 atu aku suda set bah inda kan kaluar outing
tapi bisdia ani karau jua kan keluar
nya kan maliat wayang maut atu
baa..aku tapaksa tah bah..
mun aku surang jak druma buring jua ndada dangan ku.
aku bukan malas apakan
tapi nanti teshoping bah
neh
abis tah usin ku nanti.
suda tah sekarang ani aku kapi

bisdia atu pun mun besoping bukan sekajap
2 jam pun inda cukup

sampai sunway..
maliat2 dulu..
sekali..
aku temasuk kadai jins ah
nah..
apa nyangku
d test2 semua seluar
sekali terngam satu
bukak walet tarus bayar..

sial eh nya bisdia
karau bisdia ketawa kediaku
nya ku td malas soping
sekali aku plang soping awal.

haish..

tabakbautah banar eh..

karau ketawa kali mun keluarga sebelah bapaku membaca entry ani..
mati kali bisdia mengutuk
taruk gilak bunai ku eh..
gagal!!!

VIDA VS BEDAH!

sambungan vida vs hospital..
..................................................


lepas kuar hospital tu
secara otometik ada la bah kan apoimen sama doktor eberi month
maw tingu pekembangan kunu
selama tu la jg aku puasa megi, telur,asam2 dan sebagainya...

tapi aku puasa depan mama aku jakla
haha

gilak?
benda peberet ditinggalkan begitu sahaja
no way man!

pastu

ntah kenapa
lepas 1 month tu
kes aku kena bawa pegi hospital kk HQ
aisey~kes lagi tu...kakaka
macam baya jak..


1st apoimen dkk
saiko gilak aku tingu pesakit2 dia sana
bole aku tepikir lagi tu nda lama nanti giliran aku la duduk d kerusi tu
gilak..beharap laagi tu..
haha
pastu
cek2-itu-ini-dan sebagainya
buat apoimen baru

nex month.
2nd apoimen
cek itu ini dan sebagainya
pastu...
doktor cakap..
nex month dia suh datang lagi check itu ini lepas tu maw operate aku kalau positif
aku takut
tapi aku kan cool mana buli tunjuk takut

pastu..
nex apoimen..
aku takut..
sumpah!
jumpa doktor
guez wut?
ntah macamana fail aku hilang!
haha
hilang gilak!!
selamat2
so aku kena buat cek up dari awal
scan sana sini.buat itu ini.
setel
buaat lagi apoimen..
boring suda aku.

nex apoimen
aku nda pegi
hahaha
sebab..
aku buat2 lupa pasal apoimen tu
bapa aku pun terlupa sama.
tiba2 bapa aku tanya
aku pujuk2 bapa aku..
aku cakap aku sihat
tengo 3 bulan teda apa2pun
doktor tu yg salah cek
banyak laa hasutan semua..
ok masalah setel
haha

and semua bejalan dengan lancar
even aku kadang sakit
aku nda cakap
diam

tp 1 malam tu
malam sambut y2k
aku ingat
sebab aku 1st pesakit masuk wad utk tahun baru masa tu
tepat pukul 12 malam

aku nda begerak macam biasa
sakit
kena antar ospital..
cek2 semua
aku kena tahan di wad
1pagi tu juga
ok aku redha
mana tahu aku dapat hadiah sebab masuk hospital sempena tahun baru
otw pegi wad
disorong nurse
lalu wad kanak2...aku senyum
lalu wad bersalin..ramai tunggu baby tahun baru
sampai wad perempuan..aku boleh terima suda aku masuk wad perempuan kan..hee
eh2!!!!!
nurse tu terus jalan
aih????
heran2!!!
lalu wad lelaki.. jan kata durang salah tengok jantina aku..
bukan
finally sampai n terus masuk wad bedah..
oh no!~

sumpah!
kejam!
aku sakit sikit jak masuk wad bedah
bole2 masuk wad bedah..

lama aku pikir..
nda dapat tidur..
suda la tidur sorang
aku suruh jak bapa aku balik
bedoa..
tetidur~
aku bangun2..
ramai doktor keliling aku
n gues wut!?

aku boleh keluar pagi tu!!
kakakakakaka
gilak saiko durang ni!!!
bongok!!!!


lepas aritu
sakit macamana pun
baik aku tidur
hilang tu
haha

ASTAGA...GILA MURAH!!!


kalau macam ni dari dulu
tiap-tiap minggu aku balik rumah!!!!

WAHAI AIRASIA
PERTURUNKAN LAGI HARGA TIKET
SUPAYA MALAYSIAAIRLINES PUN TERSAIKO SAMA..
hee

Friday, January 16, 2009

KAKAKAKA!!!! KAMU INGAT AKU NI PEKAK???

sudah aku cakap...
arab2 tu start balik..

LOi2loi2loi2 dari tadi...

guess wut?

tutup lampu
pegi tingkap
aku pun teriak skuat hati ikut nyanyi sama


LOI!!!!!LOI!!!LOI!!!PALOI!!! (SILA ULANG 5 KALI)


terus dorang stop nyanyi!!

kakakakkkaka


aku along n cece pegi tingkap skodeng arab2 tu..
kakaka..
terus diam..
neh!!

hebat kan suara aku sampai kamu terdiam!!!

haha


kesimpulan:
suara anak malaysia lagi hebat..tahu???

paci ruma aras bawah arab2 tu tengah merokok d beranda..
senyum..
cish!!kami dikesan...
hahaha

PACI MACI ARAB MACAM BANGANG!

datang tempat orang buat bising!!

buat parti macam sial
menari2 lumpat2 tepuk2 tangan macam munyit
selebret apala kamu tu?
meraikan apala?


dari tadi aku dengar durang menyanyi
loi!loi!loi!loi~


cukup 1 jam..

rehat

pastu sambung balik..

kimbet tul!


kesimpulan:
ada jugak aku teriak ni "aLPOKEEPEGIMATILAH KAMMMU!"

VIDA VS HOSPITAL

masa hujung tahun tyme umur aku 12 tahun..

aku kena tahan d hospital.1 minggu.
dsaspek berpenyakit sumtink
saspek sahaja.

gila!punya hepi aku masa tu..
merasa jugak aku tinggal wad kanak2..
aku maw juga rasa kena lawat2..
kena bawa hadiah...
yeye

sekali..aku hairan nurse bawa aku masuk wad perempuan..
aku bingung..
"kak..napa aku masuk wad perempuan?aku maw masuk wad kanak2"
dgn muka kesian..
"hish mana boleh..ko 12 tahun suda"
"siapa bilang?aku ndamaw masuk wad perempuan .aku masih bawah 12 tahun bah kak belum lagi befday aku ni.."
nda kena layan..

sumpah frust gilak aku masa tu!..

dan baru aku tahu..

betapa gila idup d ospital!borink!!

sudah tu..
makanan aku diasingkan dari yg lain..
sebab makanan aku tiada rasa
no masin no manis
masa tu makanan aku dkawal ketat
aku terima jak

anti2 sama paci2 aku datang bawa makanan semua kena rijek..

n tyme nenek aku datang..aku mengadu la makanan nda sedap
nenek aku bawa makan d kafe
yes!!hepi gilak aku

nenek aku oder
sup ayam
yes2!best2!
aku duduk..makanan sampai!
ittarakimas!~
guez wut?!!!
memang betul mihun sup ayam..
tapi nenek aku suruh tukar kuah sup tu dengan air panas sahaja!~
ken u imejin???
umpama macam mihun air panas ayam..
gilak aku merajuk.
ak nda jadi makan..aku cakap sakit perut..

balik wad bersama nenek..

tapi..
aku belum cukup bongok masa tu
apa guna garam kena jual d kantin hospital kan?

kisah makanan setel!~

.....

apa ko rasa semalam ko betegur dengan org sebelah katil ko..
tapi bila ko bangun pagi besok dia suda teda..

ko rasa2 apa?
oren?
aku rilek jak..

sebab..

aku pura2 nda takut...
tipu.

......................................................

adakah nurse dan doktor mempunyai kuasa mejik?
macamana diorang tahu aku makan begaram??
bongok!
sia2 aku kena marah mama aku.

tapi aku ada teman sekutu

garam aku dbawah jagaan dia baik...

...............................................

sedang ko besiar2 dikawasan hospital
sorang diri
ditambah kegatalan bersifat ingin tahu
mahu tahu wad apa yang paaling hujung
tiba2
ko nampak lelaki hensem
ko tengok dia
dia tengok ko
ko kontrol2 malu
tapi ko hairan bila lelaki tu senyum2 angkat tangan
ko tengok belakang ko teda org
ko sorang
c ensem memakai baju puti
baju pesakit
ok!FAHAM! orang gilak!!
lari!!

adegan kejar mengejar berlaku

ok
aku ndataw masuk wad mana suda
nasib masa tu aku kurus
aku betapuk belakang pintu

org gilak kehilangan dan pergi begitu sahaja
dia nda tahu aku ni separuh gilak maw mati ketakutan

besoknya..
aku rela tidur sepanjang masa
n lepak dlm wad sambil baca dewata raya sama pendekar laut.

.......................................................

sampai la..cukup 1 mggu..
aku boleh keluar suda
punya best!!


lepas tu.....

sumpah aku maw sambung
tapi sakit gilak kepala aku..
sekarang tengah hujan
best ni tidur..
nanti la ak sambung...
daa..

Thursday, January 15, 2009

TEDA PAKSAAN DALAM ISLAM...TAHU??


jangan paksa aku pegi klinik atau hospital!!!!

aku tidak suka!~

dan aku tidak makan ubat!!
selain ubat kurus
tahu.


penghargaan:
kak ena~
ameng~
along~
dan lain2
MAAF
ugutan anda tidak menjadi dan tidak akan dilayan buat sementara..
sekian

BUKAN SALAH AKU

dekat 2 minggu suda ni...
demam-demam chipsmore
kejap ada kejap teda...

masuk opis
ambik tangan nas
letak d dahi aku

"panas?" buat muka kesian

"panas sebab tangan aku sejuk!"

hish...

pegi meja sebelah
ambik tangan nurul
letak d dahi aku

"panas?" muka berharap ni

"panas sikit.."

ceh!~mana cukup bukti aku demam kalu camni!

"nas..penat suda aku ni..asal malam jak demam..
asal malam jak demam...nda demam nda la malam
badan sama kaki aku sejuk..
aku rasa kan..
aku kena demam cikangkunya..."


"APA V??"


"hish!!cikangkunya baa..yang demam bikin mati tu!"

"kakakakka bongok!!chikungunya la!!hahahaha"

"aih?!suda tukar ka?"
lalalalala



kesimpulan:
orang demam mana bole ingat banyak2...
penat

APA??KO INGAT KO ANGELINA JOLIE??

JAWATAN KOSONG


PEMBANTU PERIBADI DIPERLUKAN
SEGERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tempoh kontrak 5 bulan

MASA BEKERJA
7-8 pagi-REHAT-5-6petang
setiap hari masa bekerja
cuti sabtu ahad n public holiday

tiada kelayakan diperlukan


syarat2:
lelaki dan single
bagi yang suda berpunya sila sertakan surat kebenaran pasangan masing2
PENDUDUK SEKITAR SHAH ALAM SAHAJA
berkereta
tidak gatal
ensem seperti bos dan jericho adalah diutamakan..


advantages:
sambil bekerja bole berdeting
bekerja sambil berpoya2
hanya bekerja 2 jam sehari


gaji:
maaf tiada gaji disertakan..
semua ikhlas kerana ALLAH swt..
hanya tuhan yang dapat membalas jasamu..
amin..


utk pertanyaan lanjut..
sila hubungi mana-mana kaunter pertanyaan berdekatan


kesimpulan:
1. aku penat tunggu naik bas naik bukit
2. aku penat suda begaduh sama pacik teksi.


STATUS SAYA BERSAMA ENCHEK BOS : FINALE



*ofis*
*begossipsanasini*
*mereka mengumpat bos*
"encek bos tu..dulu cakap maw kawin sebelum umur 29
sekarang nah suda terlebih....tu lah terlalu high taste
maw perempuan yg cantik, hot, kurus blablabla


aku yang mula2 senyum

TAPI

once aku dengar pekataan "cantik"hot"kurus"
keadaan rupabentuk bibir yang melengkung menjadi lurus
hampa
okeh
tiada markah untuk aku langsung
dem u bos
ternyata perwatakan kanak2 ribena yang sangat comel tidak termasuk dalam pakej yang beliau kehendaki...how dare u bos

hormon mengawan pun kurang
100-50 = 50 markah utk encek bos dari aku





keburukan aku yang tidak dapat dibanteras ialah
bila ensem mana pun orang tu
once aku nampak terselit salah satu
cara2 @ gaya2 @ dan yang berkaitan dengan orang yang aku TIDAK SUKA ATAU BENCI
secara otometik
hormon mengawan aku juga akan bekurangan


*aku, bos n sarni*
"ok tell me..short explaination about ur tasks given"
"blablablablablablabla"
semakin lama diskasen menjadi hangat
"ok2 gud idea..but akceli..i wan u to...blablabla"
n tiba2..
aku tengok cara dia bercakap makin lama makin very excited
dan aku rasa aku macam kenal body language gerak tangan encek bos
itu sblum kenal incik bos.
damn!!!sebijik macam cina PENIPU merangkap ex bos aku dlu..oh damn!
okeh!
hormon mengawan semakin turun
50-30=20 markah




hoh..
20 markah lagi..
hurm~





petang tadi
malas la maw cerita
yang penting kurang sepuluh markah
tertopup balik 15 markah
semua tinggal
25 markah untuk bos.
gagal.




jadi
ambik aku jadi adik angkat bole?
kakakakkaka




kesimpulan:
sampai sini sahaja cerita pasal bos
sebab ada org menyampah
lagipun hilangla rok kapak kalau balik2 bos!~
hee





Wednesday, January 14, 2009

APA KAH INI DEJAVU?


aku bangun tidur..
sebelum alarm clock bunyi
laaama aku loading
semua jadi kosong
tiada satu benda pun aku ingat
aku duduk sambil pejam mata
berpikir..
loading fail!
please try again
connected
owh..kerja..
iya pegi keja..
tapi belum seterika baju..malassnyaaaaaaa
argh..
pikir lagi..perlu ka pegi keja ari ini?
badan masi lemah
kepala masi panas
air toilet kompom sejuk maw mati
okeh..keputusan telah dibuat!
aku malas maw pergi kerja hari ini..
kompom!
EH!!!NO WAY MAN!!!
muka bos tiba2 ENTER de meMory card
DEM U BOS!!!
i het u!~
ko punca aku rajin p kerja!!!
argh~

TENEEENEEETNEENETERNERET!!!!!!
alarm clock bunyi!

hoh!!!
bukak mata
baru aku tesedar..
aku pernah lalui benda macam ni
kemalasan aku dihalang oleh sorang bos
dem u!~

macaaam.............
dejavu!~
yes


kesimpulan:
hari2 aku rasa aku berdejavu
sot tul

RANTAI INI SANGAT PANJANG....

aku tejumpa sumtink remind aku pasal skul~
cesh.
emo..
hee


INI ADALAH KISAH BERANTAI!~
.........

masa sekolah

senior aku penah minta maaf n bagi kePC sama aku tapi sumpah aku tidak sentuh langsung sebab aku takut dia pugai aku..


dia minta maaf sebab..


lepas sahur 2-3 hari sebelum tu..
diorang kejar n baling mercun sama aku n d geng sambil teriak serangan berani mati!~
sial..
pagi2 sahur suda kena buat senaman..


sebab durang buat maacam tu..


sehari sebelum tu..
aku suda siap sedia seludup mercun "mancis solo" banyak2 utk kepentingan peribadi.*hee*
tyme sahur
makan cepat2
tunggu luar dewan makan
saspek2 dikesan
buat2 bodo diluar
saspek2 duduk dan mula makan
bismillahirahmannirrahim

POM!!!!

bunyi mercun + bunyi org jatuh dari kerusi campur tekejut

kami berlari laju2 keriangan campur gembira.




sebelum kejadian tersebut


malam lepas isyak.
surau.
maw balik hostel.
damn!~selipar yang aku PINJAM hilang.
pokemon tul sepa yg curi.
sudalah koyak2..
mangsa tidak mengesan apa2 jenis pensabotajan
esoknya
pagi
pegi sekolah
banjeeengan..
salah satu hak milik pinjaman peribadi dikesan.
selipar sebelah kanan tergantung atas pintu.
sial
nasib baik belum ada yang datang masuk kelas.
pokeema tul..
saspek dikesan.
sabar.
ketawa.
misi mereka memalukan aku gagal
1 jam kemudian

"semekum.cigu saya mau jumpa vv"
cigu angguk
"hah?apa!??" masi duduk
shit!sebelah selipar ada ditangan musuh
aku lari keuar terus ambil
"terima kasih ar!!" teriak
sial.
*classmate semua langsung blur.tidak memahami jalan cerita*
diluar..
penonton2 merangkap ahli sekutu musuh ketawa2.
hoh
buat bodo



punca kehilangan selipar..

blabLblablablabla
*terlampau banyak adegan berantai*
*watak utama bertukar*
*masing2 punya turn menjadi hebat*
*ini bukan cerita filem yang ko sorang jak hebat*
terpaksa dipotong kerana takut memualkan anda~
straight kepada punca sebenar



malam
lepas function
musuh dikesan
aku memang malas maw bemesra2 dgn bdk lelaki
belum sampai masa mengawan
duduk sorang.
geng2 masing2 dalam musim mengawan
tepaksa tunggu durang
musuh menarik perhatian
tidak dilayan
mengurat
tidak dilayan
cari gaduh
laju aku layan
lawan mulut
pantang kalah bah
aku boring..musuh langsung tidak mencabar..
"mari balik"
geng menurut perintah
aku buka selipar tandas yang keras yang PINJAM
dua tapak jak langkah musuh
bahu dia rasa selipar tandas cap pinjam
siap aku tendang
pastu aku baling lagi selipar tu sama dia
puas ati.

dem!
selipar PINJAM!~
musuh sambil kesakitan pungut selipar
pastu senyum

hoh
dia bajet aku merayu maw minta selipar tu?

no way man
aku sanggup bekaki ayam balik hostel

"ko maw selipar ni? aku buang atas zink ni?"
mengugut

"buang la kalu ko berani!!"

acara selipar terbang menuju zink dewan

aku muka nda heran balik berkaki ayam..

dan esoknya sampailah hujung tahun kejap jadi geng kejap jadi musuh.


Kesimpulan:
banyak adegan ganas dipotong oleh lembaga penapisan..