dupdupmyheart

Sunday, January 4, 2009

SURAT MC AKU. SUMPAH TEDA KAITAN SAMA KEJATUHAN SECARA COMEL ITU.OKEH!

Assalamualaikum bos,

saya ni yang pelajar prektikal tu bah..bos tau jugak kan..

begini...

bisuk bah bos, saya nda dapat datang ni pegi keja pasal tadi pagi saya sakit kepala.
tapi saya minum penadol.
lepas tu baik la bah.


pastu saya sakit gigi..
lepas saya antak2 gigi saya lama2 baik.


lepas tu kan bos..
saya sakit perut..
mula2 saya pikir pasal datang bulan.
tapi baru jak bah saya period.
jadi bukan period la bah kali nama dia tu.
barangkali kan pasal kesan ubat kurus yang saya penah makan dulu.
sebab kata mama saya semua ubat2 yang saya makan tidak bekesan sekarang tapi masa akan datang.
jadi kan..saya rasa2 la..ini taim la kesan dia datang.
tapi suda juga saya sapu pakai minyak kapak.
jadi kurang2 la suda sakit.
sama saya minum itu pil cikete'on
pasal saya ingat saya ciribirit bah yg mula2 tu.
sekali bukan pula..
salah sangka lagi tu.
tapi baik suda bos.


lepas tu saya gembira la.
ingatkan buli la saya pegi keja bisuk pagi.


sekali kan bos.
yang malam ni.
sekarang ni la bah bos.
tiba2 saya sakit.
saya rasa kan sakit tu sampai pagi bisuk
jadi saya takut la macam nda sempat maw baik kali sakit saya ni.
sama macam nda sempat kali maw pegi keja ni bos.
macam tu?
ini sakit rahsia bos.
sulit and konpidensel.
private n peribadi.
kata mama saya misteri kunu sakit ni.
jadi saya malas lah mahu minta2 simpati ni.
nanti bos ingat saya pok2 bos jak kasi beli2 saya hadiah sempena sakit.


jadi bos..macamlah?
buli la bah kan?
bah bos?
buli la ar..atur jak terus..
nda rugi jugak kampeni kalu saya nda datang keja.
betimbangrasa la bah bos.
jangan juga luki betul sama cuti tu.
kata mama saya..kalu kita ni luki air..nanti dalam kubur penuh air kubur kita..
jadi macam tu bos?
kalu bos luki cuti..nanti kalau bos mati...
nanti semua pekeja bos ambik cuti tapi nda tingu bos kena kubur..cuti kan durang..
neh.
bos juga yang kena.

bah.
sebelum saya kasi abis surat ni..
saya maw ucap tenkiu dulu sama bos.
kompom ni ar bos bisuk saya nda datang.
bos nda payah reply email ni ar..
bikin kasi susah bos seja..
okeh!
bah...tu jak la bos..
bai.
daa


p/s: bos..bisuk ada makan2 utk majlis perpisahan macik kecoh tu kan..kali saya datang tu taim makan2..bukan juga apa...nda baik membazir..lagipun maw bepisah suda jugak kan..maw juga bah aku selebrate.
ok



yang benar,

(vidadarisakura-nama pura2 aku ni bos d blog..jangan cek ar..bye)




kesimpulan:
aku malas maw pegi keja bisuk..
jadi aku maw kasi email ni sama bos aku pagi bisuk..
arap2 dia paham.
aku nda cukup duit maw beli mc.
jadi aku rasa ni lagi jujur dan bertauliah.




rujukan:
kamus dewan bahasa sabah-melayu
sepa nda paham jalan cerita sila berdiri dan angkat tangan..
atau tekan F1 untuk help.
atau tekan 1 untuk bahasa melayu.

17 comments:

KhaLifah feDi said...

"emm baru kf taw ko mmg org sabah.." perkatan bah tue mmg menujukkan sabah..kakkaa..abis lau org jb nie cm ner yer org nak kenal coz kf nie org johor..almk ko taw bah sakura..cm ner ?

p/s:-bahase itu indah,tapi indah water almk bau busk lah..

vidadarisakura said...

kf:
astaga...
ko jak ndataw aku org sabah..
even 1 kali lalu jak sini taw suda kesabahan aku..
mana aku taw kalu org jb punya macam...
patut aku yg tanya ko..
aduish~
salah skrip lagi..
hee

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

orang ngengeh jak suka m.c bah...hehehh superwoman nda tukar baju...kakakakaakaka

ab geldofg said...

ni bos jawab....
tunggu bos dtg ambil kul 9pm esok...nak bawa g klinik....

vidadarisakura said...

kawpentoi:
mc itu bergaya..
mc itu menarik
mc itu perilys..
haha teda kaitan

aku teda bajet tukar2 baju..
anak org susah kan...lallalaa

vidadarisakura said...

pacik ab:
sesungguhnya aku sanggup sakit hari dan buat karangan surat mc ari2 supaya suruh bos ambik aku hari2..haha

ab geldofg said...

boleh je..smentara aku iklan jwatan kosong hehehehe

jiwa kaco said...

vida kamu sakit bontot ye sebabsemalam jatuh kerusi sampai roboh

ifahruzzaman said...

ya..ya...ya...Allah.
sila kurangkan berat bdn kamu cik vida sebelum seluruh kerusi di sabah roboh lagi dan kamu kena menulis surat mc berulang2 kali....

hrp kena reject la permohonan kau cik vida.hahahahaha

vidadarisakura said...

pacik ab:
sila3...
hee


penjiwa:
hoh!!manada!!ai kebal tahu..
kekekeke


ifa raziah:
eh ifahraziah!!hee stylo gilak aku..kekeke
sakit ini langsung teda kena mengena dan langsung nda berkaitan sama perihal kejatuhan secara comel aku semalam tu ar...
aku masi mampu bergelek dangdut tahu...
ini adalah sakit malas sebab aku masi mahu bercuti panjang...
harap maklum ye cik eh encek ifah..
hehe

sekian

sol said...

hahahahahahahahahahahahahahahaha.

kalo la bos kamu bace.nauzubillah.sape ade email bos vi!bg aku!aku nak kopi pes entri ni weh!hahahaha

vidadarisakura said...

sol:
hahahaha!
silap2 bos aku buat iklan jawatan kosong penterjemah bahasa..
kakakaka

jiwa kaco said...

oo sakit mau cuti panjang...
apa kamu lupa azam kamu ?
MAHU DATANG KERJA AWAL DAN JADI PEKERJA CONTOH...

OOOO
aku sudah tahu kamu mahu date sama abg yg ambil order semalam ye

vidadarisakura said...

jiwa:
ya ALLAH..
aku ada buat azam ka atan?
sumpah aku nda ingat...
kakakaka


er..cemana ko tahu aku ada date sama pemgambik oder yg ensem itu?

oo skodeng..
kakakkaka

ifahruzzaman said...

eleh cover konon kau cik vida...
tah2 dh sengget2 kau berdangdut tu.

cewah!siap da date lak ngan pengambik oder....!waduh2!!

Monkey D Luffy said...

jgn jadik pemalas nanti potong gaji

vidadarisakura said...

ifah raziah:
jom dangdut!ko kan peminat ifa razia..kakaka


c monyet luppy:
jangan kan gaji..
elaun pun teda..
kakaka