dupdupmyheart

Saturday, January 10, 2009

MACIkdanPACIk BUTA DIPAKSA MENJUAL STICKER PINTU..KESIAN

satu ari tu kan..
aku masa tu solo2 minum milo pergila berjalan2 d pasar..
aku beli baju, kuih, dan macam2 la bah


suda puas pusing2 pasar tu..
aku pun jadi penat..
suda aku penat tu aku pun cari la gerai2 yang bulih aku duduk2 makan cekodok..

aku pun pusing2 sampai pening..

last2 aku pun jumpa la satu gerai ni..
ramai org..
malas la aku..
malu

aku cari gerai lain

jumpa

duduk

order makanan..
lapar gilak ni..

"order"
"bagi saya teh tarik ais kaw2 sedap 1 sama mee goreng mamak sedap campur telur mata sedap"
"hoh?ok..."
"mesti sedap ar...awas"
"ok ok"*angguk2 ketakutan..
heee taw takut..


5 minit

10 minit

aku lapar ni....................................................silacepat

15 minit

sabar..cool..chill...

sambil2 tu aku tengok dari jauh datang sepasangan orang tua..
laju jak bejalan
radar aku tidak dapat mengesan siapa mereka..

tiba2 mereka berjalan menjadi slow...sangat slow dan si celik mula memimpin c buta.
dari 1 meja ke 1 meja diorang berjalan.
ah ni mesti jual tisu.

sampai giliran turn aku..

senyum..

"nak..derma?"

biarpun aku jahat..aku derma jugak..
biarpun aku ndatahu mereka menipu atau tidak..
tapi mama aku cakap yang penting kita suda mnderma..mereka tipu belakang kira..

cek duit.

ngam2 1 ringgit

hulur duit..

"terima kasih nak"

pastu pacik buta tu menghulur sticker pintu..

hoh????
STICKER PINTU???!!!

"tisu suda abis maci????"

sambil tersedu2..

"arini supplier macik bagi sticker pintu nak..apa maw buat..tepaksa"

"hmm..okeh...tenkiu..."

sial punya supplier!!
bole suh macipaci jual stiker pintu???
tidak berperikemanusiaan langsung!!!
apala aku maw buat sama stiker pintu ni?
oo...pintu tandas aku belum tampal apa2 lagi..


sekian..

yang bangangnya..
supplier stiker pintu tu tampal nama dia sekali..

aku maw saman dia kerana memaksa orang tua menjual stiker pintu..

AI SEE U IN KOURT ATAN!!!

bahan bukti 1.


16 comments:

ab geldofg said...

smuga drma ko tu lah yg mlayak kan ko masuk syurga....hahahhaa...
*undilah atan......

vidadarisakura said...

amin..

dan semoga c atan itu mendapat hukuman yg setimpal..

KhaLifah feDi said...

hahahha.lawak2..sungguh tergaru hatiku mendgrnya vida..ko mmg lawak vida aku suke ngan ko..hahha.(aku tgelak smbil num air laici ko taw..(aku taw ko tak taw bah..)..

psst:- kf ade wat jemput utk ko mkn di blog kf ok..hehhe..jgn malu utk berpantun ok..

vidadarisakura said...

kalipah:
makan pantun boleh kenyang???

KhaLifah feDi said...

aku taw blm cube ko dh tau..tapi aku ajak2 ayam spuya kow ghairah nntie..hehhe

jiwa kaco said...

vida... aku mau gantung diri la mcm ni....tak jadik terjun macam akak coli kat terganu tu

tEddY bLuEbeRRy gUrL said...

huahua..
saman jeh si tukang suplier sticker tu..
ye2 la mula2 aq bace dgn pcy crite ko..
skali aiseh..
xD

vidadarisakura said...

kalipah:
hoh?
hee


jiwa:
kalu ko gantung diri tepaksa la paci ab, cj dan len2 remove stiker pintu ko tu..
aish 1 kerja lagi..
menyusahkan la lu ni..
baru naik parti!!belum jadi menteri..
haha


teddy:
haha..
pandai kan aku mengKasi kabur mata kamu...heee

Monkey D Luffy said...

tak sangka si atan jual sticker pintu

vidadarisakura said...

salah..
c atan memaksa org tua menjual stiker pintu...haha

eliza said...

aku masi blm dpt beli lg sticker tu...huaaaaa hehehe :p

vidadarisakura said...

kak..
atan sengaja tu...kekeke

eliza said...

mgkin dia nda mau jiwa aku kaco mcm kamu smua kan...hehehehe

vidadarisakura said...

kompom!!haha

jiwa kaco said...

apa yg kompom..
ko jangan buat fitnah vida..
aku bukak rahsia ko

vidadarisakura said...

ka ko mahu aku buka rasia ko uncle??
hihihihihi