dupdupmyheart

Monday, January 5, 2009

JANGAN MELAWAN TAKDIR.BERDOSA..TAHU?

TAKDIR 1:

Aku bangun pagi awal gilak maw mati..
tengok jam pukul 5.45..
hmm..
pegi keja?nda?keja?nda?nda?nda?

ok nda..

astaga..
baru aku ingat aku kena lapor diri sebab kena kasi pinda p department lain..
haih!~
sudala durang kata skema2 staff sana..
aduih
sumpah aku anti skema2 ni...macam skema jawapan..huh



huh~
tepaksa jg pegi keja..

*HOH!AKU MEMANG DITAKDIRKAN UNTUK PERGI KERJA HARI INI*
"jangan lawan takdir vivi nda maw pegi keja..."
"okeh2!"


TAKDIR 2:

siap2 semua..
pul 7 camtu aku turun la pegi bastop..
turun2 bukit..huh
perubahan ni..perubahan...maw naik bas suda pegi keja kan..
no teksi2...hee
padahal baru 2 kali aku berjaya naik bas..
and 2 kali percubaan naik bas tetapi lambat 1 minit dan seterusnya ditinggalkan macam bangang
jadi aku tepaksa tahan teksi..TERPAKSA OKEH.
nenek aku bilang..yang penting niat..
ok
hari ni awal gilak..
sampai bastop dari jauh aku nampak suda bas di bastop..
berhenti.
aik..
takkan dia tunggu aku..
hepi2!!!
sekali..
macam sial.
bas rosak!
damn!
babee..
ndapa2...kool vi...kool..
awal lagi ni..
naik bas dari rumah aku setengah jam...naik teksi pulak 5 minit jak...
tapi nda pa
tunggu jak..
7.10
7.20
ok..v kool..
7.30


ok..aku pegi naik atas tempat parking teksi...SUMPAH AKU TERPAKSA BUKAN PASAL AKU LAMBAT..


*AKU MEMANG DITAKDIRKAN UNTUK MEMBAZIR DUIT NAIK TEKSI PERGI KERJA*
"v..jangan lawan takdir.."
"okeh2"



TAKDIR 3:

sampai d parking teksi.

KOSONG

1 teksi pun teda..
kool v...kool..
10 minit

aku telipon operator teksi..

10 minit

5 minit.

teksi sampai*naik*

"pacik!mana semua teksi pegi?1 pun teda...saya pegi keja pun susah.bas rosak.geram saya.lambat suda ni*
"arini kan 1st day anak2 pegi sekolah..semua antar anak.."
"oooo...eh..yakan...hee"


-MEMANG AKU DITAKDIRKAN DATANG LAMBAT PERGI KERJA HARI INI-
pencapaian terbaik aku setakat ini sampai office pukul 7.31..
"vi...jangan lawan takdir..jangan"
"okeh2"



TAKDIR 4:

turun teksi..
lari2..
dalam lift..
ooo..aku department baru..level baru..

"hoi!"
"eh...hee"
"neh...aku tempat baru ari ni...kekekeke jangan jeles"
"eh yakan.."
keuar lif
"bye!"sambil2 suara riak sama bongkak sama minta puji.

masuk ofis.
penyambut tetamu..teda..
ooo...ari isnin kan morning talk..
masuk dalam pelahan2..takut dikesan..

kol kawan aku.
"hello..hoi nas ko dmana?"
"toilet"
"oo..ok..aku d sini suda dalam..bye"
"oi2!kejap..ko dmana?"
"level 7 la baa"
"buat apa?"
"lapor diri kan?"
"woi!!!besok la lapor diri!!hari ni kita masi di atas"
"babeee ko nas...sial2"

cepat2 aku lari maw keluar..

sial..
pintu nda dapat bukak..
try lagi
tet!please try again
lagi
tet!please try again
lagi

"eh..dik..maw keluar?"
"iya..hee"


naik atas...bersedia mental dan fizikal untuk diketawakan..
terima kasih kawan2..


-AKU MEMANG DITAKDIRKAN UNTUK DIMALUKAN HARI INI-
nyesal aku nda email mc tu semalam
semalam aku sebenarnya ditakdirkan untuk cuti
tapi aku lawan takdir..dan pergi kerja..
hoh..
ini la balasannya melawan takdir..
sekian


TAKDIR LAST UNTUK HARI INI:
pukul 5
hoh mendung
5.15
hujan
hoh..
memang aku ditakdirkan untuk jalan kaki sambil basah kuyup..

"vi...mari kami antar ko balik"
"OKEH!!!"


-HAHA!AKU MEMANG DITAKDIRKAN UNTUK DI HANTAR BALIK RUMAH MACAM TUAN PUTERI~KEKEKE


TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN
SAYA SAYANG ANDA
DALAM KURUNGAN PURA-PURA..HEE



kesimpulan:
nenek aku bilang..setiap perkara ada hikmahnya...
hee

22 comments:

ab geldofg said...

atok aku bilang....bckp dan mrancang ..perlu dgn niat hehehehe

Monkey D Luffy said...

adakah hari isnin memang hari yg malang

vidadarisakura said...

paci ab:
tapi aku sorang yg unexpected..
sampai aku pun ndataw apa aku akan buat dlm 1 minit lepas ni..


monkey d luffy:
sangat!~

KhaLifah feDi said...

emm itu ujian kecil aje utk mu..
ujian itu hanya dikurniakan setakat kemampuan mu meghadapinyer..emmm

harap kamu mengerti ok..

pssT:- vidadarisakure ade award utk kamu yer..ambil taw..kf harap ko sudi ambil hehehe..

ab geldofg said...

ish2...sampai gitu truknya rindu kot kat atan

vidadarisakura said...

kf:
hee...tahu..

namun..nda pandai aku menerima award tesebut...kekeke
terima tanpa jawab soalan tu buleh?
heee


ab:
eh...astaga
apa kaitan dengan atan..
eh yakan...baru aku perasan atan teda...liza pun teda...
aik?
mana diorang?

ab geldofg said...

aku dgr atan dgn iza pergi ke siam....tapi entahlah....aku tk mau buat fitnah

jiwa kaco said...

cis pegi siam aku dgn liza?

kalo aku pegi siam malam ni aku tak online....
nasib aku baik sikit dari v sebab aku tak mau ikut surat mc dia..

today i have good news and bad news
sama la kalau kali 2
vi.. ab mau ajak gi stbuk mau tak

ifahruzzaman said...

perrghhh....pejalanan hari kau yg penuh mencabar cik vida.

alaaa...sekali2 dimalukan n di malangkan ok la jgk kn.ceria sikit!

vidadarisakura said...

paci:
hoh?
hee


atan:
agak2...stabuk ada jual roti canai ka?
kekkeekeke

vidadarisakura said...

ifah:
ai kool okeh..
biasa suda...
kekeke
segala slack-menyeslack ini rutin suda tu...kekkeeke

banyak lagi ni belum kena cerita...
hee

ab geldofg said...

apa susah kita beli roti cnai kita g mkn kt stabuk

vidadarisakura said...

paci:
oo..
heee

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

ceh...jiwa ko pegi siam aku nak kirim beli pistol..
vida....ko nye takdir ari ni sungguh meginsafkan..

ab geldofg said...

pentoi..apsal..pisto air ko rsak ke?

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

ar la..tadi aku wat tembak cicak...

F A R Y N said...

vida: padan muka ko..ekekeke

KhaLifah feDi said...

emm vidasakura ko leh tgk kat blog *secret tue @ kf yer bhgn award lagi..(contoh aje)..
then ko copy gambar award tue then ko tulis 7 perkara cm kf wat ..lps tue ko publish kat blog ko lah..cm tue aje..sng bah tue..hehehe

"hari2 mkn tahu,takkan ko tak tau"

psst:org tak mlwn takdir tapi selalu slhkan takdir..emm betulkan?

pantun utk mu..

batu "n" golek,nnti kf dtg balik"

eliza said...

kesian adik aku satu urang ni..
tu la lenkali jgn lawan takdir ya adik...huahahahaha

vidadarisakura said...

ko pentoi:
malangnya aku belum insap...heee


faryn:
muka aku padan ngan sepa?
kakkakaa


kf:
okeh!
nanti ak buat..
tapi ak nda kasi sala takdir.
aku kasi sala diri sendiri jak..hee


eliza:
hee..
abis tu kalu nda lawan buat apa la?
main2 takdir?
kakakkaa

~d!b@~ said...

haha!
dugaan tu ;)

biasa laa bkn naik bas je ada cabaran.. drive keta juga begitu, kalo lalu jln yg jem hati akan ckp *nyesalnyee lalu jalan ni*.. esok lalu jln lain, jem lg teruk.. ati ckp *kalo tau, baik lalu jln semlm* iskkk ada kena mgena x? :P

vidadarisakura said...

dib@:
hee...ada kaitan..ada
jangan risau..
semuanya berkaitan...
heee