dupdupmyheart

Friday, January 30, 2009

AKU PERLU BUKAK BUKU KAJIAN TEMPATAN SAMA GEOGRAFI SEMULA.

on the way balik pegi shah alam dari port klang


baca signbod

RANTAU PANJANG

aku terkejut.

aku:
aik???!! -nada kuat..semua hairan-
rantau abang??? -paused-
hish?? -kompiush-
berbisik..."sini ka rantau tempat penyu bertelur tu???bukan terengganu???"


tindakan refleks dari mereka amat sensitif dan aktif ketika itu!
aku rasa urat ketawa mereka ni kena strok.


OK AKU LUPA
..
OK FINE BUKAN LUPA
TAPI
AKU NDA DAPAT BEZA RANTAU PANJANG SAMA RANTAU ABANG.
AKU INGAT RANTAU ADA SATU JAK DI DUNIA NI
HISH

sekian.

oh ya..
terserlah kebodohan aku kan?
tapi..
aku malas maw tunjuk pandai.
penat.

38 comments:

nurainmunderfahn. said...

eh. rantau panjang bkn d kelantan meh?

ntah la. sy pn failed geo jg ni.

i.am.belle said...

aku tak suka geografi tp aku tak semengong kamu.

eh, kat sabah tu lagi byk nama tmpat pelik ke jadah. salah satu yg ingat sampai hari ni, nama tempat tu Tebabon betul tak vid?

vidadarisakura said...

ain:
eh??
ko jangan bikin aku kompius?
aih?
kelantan ka terengganu ni?

waaaaaaaaa!!!!!!!!!!

vidadarisakura said...

belle:
taik ko tebabon!
haha
tebobon la ngong


iya banyak pelik..

menggatal
menumbuk
pirasan
dan sebagainya.


tapi sini smenanjung banyak nama tempat agak lucah aku discover..
kekekee

.:: Lucky Fingers ::. said...

v..kamu lalu area ruma saya ya..
rantau panjang tu ada di klang..

buat apa kamu di potklang tu?

KhairiL's said...

hmm
apsl pening2...
laen kali tny le dkt sape2 yg tahu...
setel mslh

heheh
:)

vidadarisakura said...

lucky:
tadi buat keja sana..
hee
ndataw tu dimana..hehe



kaerils:
hee..
iya bah~
lalala

N said...

rantau abg - ganu
rantau panjg - klate

~d!b@~ said...

akak rase...
v kena merantau lebih jauh.. yaa!!

supaya perkataan rantau tu lekat dalam kepala ahahahhaa :P

nurainmunderfahn. said...

naaa kn!
sy btl ba.
cmana jg. ex no 6 sy org rntau pnjg. bahaha~

vidadarisakura said...

N:
aih??
jadi rantau apala aku nampak tadi tu???
hoh!!
kompiush2!!
atau tadi aku berada di alam lain..
jadi aku nampak lain..

oo mungkin dejavu.

lol


diba:
nyanyi lagu dendang perantau jak boleh ka kak?
hee



ain:
perhitungan belum selesai.
cesh terip bopren merata tempat.

nurainmunderfahn. said...

syhhh!!! jan beto FT. nnt kena cerai.

ab geldofg said...

'batang berjuntai' lagi bnyak....malah seluruh dunia hehehehe

Tora Aman said...

Rantau abang bukan di Terengganu ka?Agaga

vidadarisakura said...

ain:
bagi notis jak.


paci:
oooo....


tora:
okeh..jangan kita tunjukkan kebuduhan kita beramai2 disini...hee

LifeSaver said...

aku rasa aku bg info yg salah..hahaha!!! aku pon failed geografi la ye???hahaha!sama2 kita study balik maaa!

eliza said...

ko gugel jak..cari mna letak rantau-rantau tu semua..hehe

vidadarisakura said...

life:
ko bangang gilak!!
kompiden jak bagi aku jawapan tadi..
dem u~
haha
tepaksa aku edit balik.
ngok ko..hee


eliza:
baik kakak!
hee

Monkey D Luffy said...

mana ada rantau panjang di shah alam... rantau abang pun takder... shah alam mana ko ni?

LifeSaver said...

v~
hahaha! aku mengong time tu..yg ko plak gi ikut kebengongan aku sape sruh???hahaha

Poison Flower said...

rantau panjang? tmpat shopping. gua rasa, sana awek pun ada jual kot?

KARKADEWA said...

mari2 cover line!
haha....

Raihanna said...

keh2... V...
hahahahhahhaha
aq nak gelak.....

aq gelak


dan gelak lagi.....


sorry aq tergelak....


keh2...

mesti ko nak sekeyh aq laju2 kan...
hik2...


sorry~

vidadarisakura said...

ambuk:
ada ka aku cakap rantau panjang d shah alam?

sepanjang perjalanan dari port klang pergi shah alam bah~

ada rantau panjang aku nampak..

ntah..kali mamai2 aku masa tu..hee



life:
ko sot!
aku mencari kebenaran
ko kasi pesong lagi aku ar..
hee



posion:
argh!~
gua pening!~


karka:
tolong kaver aku weh!~
hee


rai:
sila2..gelak3..

tEddY bLuEbeRRy gUrL said...

vida!
aku bakal chekgi geog ngn kajian tempatan,
t ko jadik ank murid aku ek..
wakakaka..

KhaLifah feDi said...

emm yg pntg di malaysia bah..kan2..

vidadarisakura said...

teddy:
ah!
nanti ko kasi bakasdoll sama ogokdoll aku tu..
ndamaw aku..

kf:
bukan la..
di london.
aish

Shahrul Azry said...

kalau merantau?perantau?ataupun santau??
macam mane ni?? :P

vidadarisakura said...

sarul:
kalau aku santau ko?
mahu?

Shahrul Azry said...

oit jgan r!
aku xmau kene bitas-->btoi ape yg aku eja ni??

vidadarisakura said...

apa ntah bitas?

batas tahu la..

haha

Shahrul Azry said...

owh nasib baik ko xtaw :P

vidadarisakura said...

siapa kata?

ini saiko..

haha

aku tenga menyaiko ko..

ko harus sedar..

lalalala

sebenarnya ko dibitas sekarang ini..sebab ko melayan perbualan bersama setan..
aku bukan vida sebenar..
dia tenga tidur..
aku adalah makluk asing yg comel.
nampak kan..
ko tenga dibitas tanpa disedari.


gilak hebat aku rupanya.

Shahrul Azry said...

saiko o taiko!
ape kejadahnya ni??

vidadarisakura said...

aku taiko.

ko mangsa saiko

Shahrul Azry said...

ceh! :P
xbleh blah!

vidadarisakura said...

haha..

ok wut!

i.am.belle said...

oh tebobon. kah kah kah kah silap la weih. ya ampun!