dupdupmyheart

Thursday, January 29, 2009

AKU LAH MANGSA ITU.

macam biasa.
lambat masuk keja.
NUr datang p meja aku..(cish meja kunu)


"pegi la sarapan sekarang..jap lagi kita pegi potKLang"

"hoh??lagi?buat apa?aku maw jumpa lekcere bah arini"

"laa...blablablablabla"

"cish..blablablablabla..ndapala aku join kamu"

"bos suh tapau makan 5minit lagi jalan"

"hish!!gila bos ko tuh??apa la maw tapau 5 minit?dasar bos!"



tiba2..
mrbosensem



"hey vv how r u?"

"ok!!fine!! se~

"masi sakit lagi?"

"se~a'ah...saaakit..sehat suda...heeeeeee"

"cemana u bole sakit ar?u pegi raya caines ke?"

"iya.......telebih makan bah bos..blablablabla..buah mandarin campur daging..blablabla..makan banyak..blablabla..nda tahan..blablabla"(kamu harus paham aku sedang mengarang cerita utk incikbosensem)

n aku kasi stop terus pura2 p tandas.



dalam kereta mrbosensem.

aku pun ndataw kenapa dia begitu nda puas ati dengan jawapan kesakitan aku.
adakah aku kedapatan aka kantoi disitu?
oh tidak mungkin.
ac ada dsini..sempoi bangang~
orang campin mana bulih kantoi.

dan tanya lagi.


"how come u bole sakit ar?"

alaaaaaaaaaaaaaaaa...ulang cerita lagi semula.
cerita macam biasa berubah2..
bos nda perasan
sanni muka macam sial tahan2 ketawa dengar kelentong aku sama bos.
nur d sebelah macam sial tutup2 mulut.
oh bos masi nda perasan.
mimang.

"alaa bos..kan limau tu masam campur sama makan daging suma jadi macamtu la bah"

"oo..ya la..my fren yang keja d blabla pun said limau tu sekarang ada yang bikin sakit..make sure after u buka limau tu u cuci laa tangan tu...takut affect dalam badan blablablabalbla.."

toink!~mentol menyala!~idea!~

"HA!!!IYA BOS..SAYALAH MANGSA ITU"


trus bos stop.
diam.
nyesal dia take care.

lalalalala


..............................................................................................


cerita kedua:


LAIN KALI JANGAN MENGUTUK KUAT-KUAT


memang skang ni aku suka kutuk bosensem.
ndataw napa
mungkin aku sedar aku nda sesuai sama dia
haha
gila!
tidak.
sebab dia begitu tidak kool dan tidak berunsur2 funny.
lalalala
lagipun nampak suda ketidakhebatan dia dmata aku sejak akhir2 ni.
jangankan aku..c madambos pun ikut mengutuk bersama..
pasal..adalah..sifat2 buruk beliau harus dikaver untuk menjaga nama baik beliau.



selain itu tabiat beliau adalah:
ikuti drama pendek dibawah ini.


"vv..sanni..come here!"

blablablablablabla

"any question?"

"NO!" itu aku jawab.tapi.. "er..yes!"

"what is blablablablabla?"

"gud question vv..i like ur quesen..u find it out"

"hoh!!!again???nah!!tu la aku malas tanya bos~"
jawapan tindakan refleks dari aku.
dem u bos..lenkali jan suh tanya..last2 aku jugak yg cari sendri!~



dan ari ini.
aku mengutuk versi bangang dalam bilik komp.
lepas bos ajar.
dia kuar kejap.
kerja siap.

haish.
mana bos?

aku.
sambil tepuk tangan..mari tiru gaya bos

"AHMAD!!!AHMAD!!!"
(bukan nama sebenar.)
sambil tepuk tangan meniru gaya bos
sambil ketawa2 beramai2.
bos penah buat aku macam ni dulu.sot.


bos diluar bilik
jauh
pusing belakang


"finish??"

"hoh?yeah!sudah2!" siap 2 thumbs up lagi.

muka buat bodo macam baik suci murni nda mengutuk.

bos keluar bilik lagi.

kami bertiga sambung mengutuk.

ketawa beramai2

bos dluar.


nuR : bos dengar ka tu ar?

aku : ah!!bukan dia paham apa kita cakap tu!


sambung mengutuk

ketawa lagi..

bos masuk..

buat bodo lagi.

bos keluar

kutuk

masuk

diam

dan seterusnya berulang 5 kali.


jam menunjukkan pukul 5 petang.
yeah!maw balik!penat!
aku duduk luar bilik sambil mengemas.
sanni duduk dalam bilik pun mengemas
aku tanya sanni
sanni jawab
jelas
aku diam
aku pusing belakang

"sanni!cuba ko becakap!"

"cakap apa??"

"ohno!~"


AGAK2 BOS DENGAR KAH KAMI KUTUK DIA???


sekian.

...................................................................................................


OH BOS!~BIARPUN DIKAW ENSEM..AKU TIDAK RELA KO MEMBUAT DAKU BEGITU.


ini mebi aku agak sedikit kekampungan
aku paling pantang org sentuh2 aku

lebih2 lelaki

melainkan org2 yg rapat dengan aku

bukan sentuh raba2
even tersentuh sedikit aku nda suka
even mencuit sedikit pun aku nda suka.

tapi aku bebas menyentuh sesiapa tapi dalam versi tendang menendang, tumbuk menumbuk serta cubit mencubit.
itu boleh.
bagi aku la.
ko kecoh halal haram pehal??
sot.


sedang mrbosensem menunjukajar ku sifu.
aku mengadap komputer
then dia cuit bahu aku
konon salah
aku diam
makin lama
makin jauh kerusi aku.
dia ingat aku suka?


selain itu
ketika memberi arahan jugak
tangan beliau sangat aktif
sampai aku rasa hampir mengena dada aku
sumpah tidak sampai
dan beliau tidak berhasrat utk melakukan sexual harrasament.
tapi aku yg rasa lain
aku kaku
makin lama
makin aku mengundur ke belakang
arap dia paham.
sekian


bos..tangan ko sungguh aktif
aku jadi pasif.


............................................................................................


AKU MENJADI MACIK KLEANER FILE.


mrbosensem tersebut telah mengarahkan kami bertiga merekod 600 file ke dalam sistem yg pelik dan leceh..

di ulangi kawan2..
file tersebut 600 BIJIK!!
ENAM RATUS BIJIK FAIL.
bukan 6 bijik.
aku dengan mengantuk redha2 jadik macik kliner file bangang dari tahun 2005-2008

2 hari kasi siap.
600 bahagi 3 = 200 sorang

hoh.

tyme brekpast besama bos.

"so guys..i nak u all siapkan file tu dalam masa 2 ari ni"

"hoh..ok bah! kalau siap arini bos?"

"i respect u all la"

"ok!!siap baa arini..senang jak tu"

"gud!"


start pukul 11 pagi.

semangat membuat ni kerja.

mrbos suda blah.siot tul.meninggalkan kami.

pukul 1 tengahari.
aku baru kasi siap 3 file.

3 okeh!!

3 over 200...
cemana tuh???
sumpah!
slow gilak server dia!!
aku boleh siap tidur!
aku siap main sudoku!
adui!!!
sudala kena cabar tadi


bos kol.
nur explain.
bos jawab

"u guys main2 ka sana tuh???"

"main2 pehal??makan tengahari pun kami escape tahu??"


BOS!!
JANGAN SALAHKAN KAMI...BUKAN KAMI MALAS CAMPUR TEMBIRANG!!
TETAPI!!
LINE INTRANET INI MACAM SIPUT BABI SLOW!!!!SIPUT PUN BULI KASI KETAWA KAMI!!
MACAM MAW KASI SIAP 200 BIJIK NI???"

NDA PECAYA?
BOS IKUT BUAT BISUK SAMA2.
TERIMAKASIH
SEKIAN.



.........................................................................


SIA-SIA AKU MENJADI PANDA YANG COMEL


REPORT AKU LANGSUNG DIA NDA MINTA HARI INI!!!!
PATUT KA AKU MEMAKI DALAM IMAN???

CUBA BAGI CADANGAN YANG BERNAS..

BOS TAHUKAH DIKAW AKU BERHEMPAS PULAS MENGARANG AYAT YANG BAIK2 DALAM REPOT ITU?
HOH~

OHYA!
DAN GARA2 MRBOS AKU KENSEL APOIMEN AKU SAMA ENCIKLEKCERE
MINTA MAAF YANG MENUNGGU AKU D BASTOP RAPIDKL 603.
AKU TIDAK BERTUJUAN MENGHAMPAKAN KAMU.
TERIMA KASIH!!!


....................................................................................

oh ya!!!
ini juga merupakan kempen menjimatkan post..
untuk mengelakkan org2 terpilih bengang dan mengata.
sekian.
kalau buat macamni pun salah
baik ko pegi mati.
tolong berenti jadi budak baik.
aku benci budak baik2 ni.
semua hipo.
sekian

..............................................................................................

19 comments:

KhaLifah feDi said...

vida..hari nie byk watak ko dlm satu hari nie..emm aq windu sama itu bdk setan gundul emm=)

KhaLifah feDi said...

emm ko pun sdh kena tipu sama itu boss encem kan2 kui2..=) wahkakaka..pewnat sdh aq puji ko smlm kui2..=)

TurTl3!! said...

hahaha..cian betui..ko ni bidang IT ker vida??

.:: Lucky Fingers ::. said...

v.. dasat sungguh cerita kamu ni..
bos kamu tu benar2 ensem ka??

repot kamu yg dia tak minta tu, esok pagi2 kamu rebus, kasi dia minum.. lagi dia nda ble lupa sama kamu..sikit2 cari kamu nnt.. haha

nurainmunderfahn. said...

kahkahkah!
lawak la kempen menjimatkan pos ko ni!
panjang gila khinzir!!

mandarin campur daging?
sandi jg!!
miahahaha~

600 file?
yeehaaa!
enjoy it!

Dora Tora said...

"aku benci budak baik2 ni.
semua hipo."

kenapa aku terasa?padahal bukan baik pun aku ni..lalalala mana lg geng kapak yg lain?panggil tu macik2 yg teda kerja tolong clean file sekali..agaga

F A R Y N said...

aku mau request.
sila tampal pic bos ensem ko tu..
tapi pastikan dada beliau tak berbulu yer..ahhahaa

LifeSaver said...

penat btul aku baca cter ko ni..bila nak abih sesi cter dgn bos ensem yg slalu kamu kutuk2 tu bah??hahaha

eliza said...

anti dengan org yg cuba sentuh2 aku kecuali org tertentu..hehehe

Monkey D Luffy said...

memang ko ni enjoy betul... parktikal ko best ler

vidadarisakura said...

kf:
ari2 aku betukar watak..
kalu ko maw tau la..
hee



tetel:
bukan la..
finance baa aku.


lucky:
haha..
ensem tipu2 sebenarnya..
lalalala



ain:
gila enjoy!!
tadi kami suda kasi siap 570 lagi fail kasi cukup 600..
hee
macam tu?



dora:
ko sandi lei..hahah


faryn:
request dirijek kerana takut ko akan memPRINT lalu menyebarkannya...hee


life:
kalu penat sila rehat..
banyak lagi ni maw crita..
tapi tunggu2 turnla.
nanti muntah kamu baca pasal bos aku jak ari2..
hee



eliza:
tertentu la..


haha



ambuk:
haha..
kompom la best..
yg penting ada kawan ko begilak..hee

nurainmunderfahn. said...

pakai robot apa kasi siap?
ROBOCOP?
hahaha!

vidadarisakura said...

ain:

BOROTO!



KAKAKAKAKA

S h i n o said...

kalau u jd PRO xboleh ni..
failed banyak hehe

vidadarisakura said...

shino:
alaaaaaaa...

nyawa2 ikan pun nda bulih?
hee

ab geldofg said...

mak oi pjgnya ko tulis.....aku dgr kbar bos ko ada baca blog ko scara diam2(rupa2nya bos ko tu kwn lama aku)....tk bcadang nak tutup lagi skali ke blog ko ni hehehehe

vidadarisakura said...

sumpah!
sekarang juga aku tutup!!
baik ko cakap bebetul!!!
5 minit dari sekarang!!

NaD said...

hahahaha!!!!!
memang panjang nak mampus..
aaa..
balas dendam ke ape??
hakhak!

vidadarisakura said...

nad:
kempen menjimatkan post

haha