dupdupmyheart

Saturday, November 29, 2008

PIKIRAN BEKECAMUK CAMPUR JIWA KACAW SAMA DENGAN BANGANG

aduyai..

dalam kepala aku banyak benda maw pikir..
sian..muda2 suda banyak pikiran..
langsung tidak remaja...duh

aku bingung dengan PREKTIKAL sux yg TIADA ELAUN!!
wtf....jadi maksudnya aku kena menjadi kuli batak secara percuma selama 20 minggu..
owh..u r so sweet bebeh...wtf

argh!!!kacau2!!!
sudala punca duit aku semakin bekurangan lepas berenti keja kedai spek tuh..
argh!!!kusut2!!
katering tu pun aku nda harap sangat bole kaver aku..
argh!!!sandi tul~

parents aku suda cakap maw kaver aku..
tp aku masi nda puas ati..
aku maw pegang duit sendiri jugak..
pasaal kompom aku nda senang ati membelanjakan duit mamabapak aku utk BERPOYA2 dengan sewenangwenangnya...
argh!!!sangat kusut!!!

perjalanan dari shah alam sampai ke bangsar dengan menaiki kenderaan awam sangat mengusutkan lagi keadaan...
dimana SAYA PERLU BANGUN PAGI SEAWAL 5 PAGI!!!(kompom subuh aku fuL lepas ni)


argh...naik bas sengsorang g bangsar HARI2 SELAMA 20 MINGGU..
macamana tu??????????
kalau ada elaun nda apa jugak!!(motif sebenar)


dan saya berharap dan berdoa...
supaya...
ada laki2 yg ensem+single+ada kereta tapi kebetulan naik bas masa tu+tenga cari gepren+tapi tidak gersang+normal+boleh diterima akal+berkualiti+dan sebagainya..tiba2 ternampak seorang perempuan yg agak gemuk tp comel sedikit yg sedang duduk merenung masa depan d seat belakang rapid kl yang sedang single (awas perempuan itu sewel tapi kiut).... dengan harapan...agar laki2 itu suka saama dia..dan perempuan itu ada la aku..


sekian..

you wish bebeh~shit




argh!!!kacau2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kusut2!!!!!!!!

Friday, November 28, 2008

GEMUK ITU HEPI

ujang: napa ko makin gemuk ni?
aku :(sedikit emo~) bila masa aku kurus?
ujang: oo...ko hepi la skang ni?
aku : (ketawa tp dalam ati sepa tahu) ya...kalu aku kurus kamu jangan ngurat aku..sekian


kesimpulan: GEMUK=HEPI
KURUS=SEDIH

jadi aku maw belajar jadi sedih...

farafafa, ya aku bukan la gemuk sangat...tpberisi dan chubby, memakai baju dan seluar saiz xL dan kadang2 xxL.. dan sedikit seksi apabila memakai size L.. lemak bertempiaran merata tempat..
sekian..

KLOROX

dulu..
masa aku form 4...
masa tu aku baru belajar cuci baju sekolah sendiri..

aku tensen masa tu..
macam maw kasi putih baju kurung aku masa tu agar nampak berseri,suci dan murni...

dan aku jumpa penemuan yg sangat ajaib..
iaitu:
CLOROX
benda ajaib yg boleh memutihkan baju..

yes!!i got it..

dan hasilnya baju aku putih seputih kertas putih..

tapi...dalam kelas..

"kamu ada cium bau klorox?"

aku cium baju aku...bau klorox yg teramat dasat

aku dengan bangga:

aku2!!!aku cuci baju guna klorox..
aku rendam..aku nda guna pencuci baju...aku guna klorox jak..
putih kan?

dari kisah tersebut..
nama aku berubah jadi..
vivi bau klorox!!!siol..
dan lagu pengakap kodok ngorok rokotok2..
di tukar menjadi vivi klorok..

dan masa tu...
aku belum kenal apa tu softlan benda ajaib kedua selepas klorok sebab aku kenal binatang tu lepas aku tinggal ostel..
sekian..


oo...kejap..

dan kemarin aku rendam baju kemeja putih aku dengan klorox..
aku baru cek malam ni..
dan aku hairan baju aku betukar menjadi kaler kuning..
sial..
oo...mungkin klorok suda tidak sehebat dulu..

sekian..

Wednesday, November 26, 2008

PUTU MAYAM...



ini putu mayam...aku baru tahu rupa barang ni.. meehun + gula melaka + kelapa..
sebab aku memang nda tahu apa benda ni... dulu aku ingatkan putu mayam campur2 ngan ayam sikit...haha jahilnya aku..



tadi lepas keja katering, aku singgah jap ruma bos ambik gaji.. (sempena aku berhenti kerja aku kembali ke alam katering..hee)
tengok budak2 tu asik + best gilak makan putu mayam.. sampai budak baju biru tu sapu orang lain punya putu mayam..

abg 1 : sape nak putu mayam lagi?
adik biru : saye2!!!
pacik kuning tu : waa..adik suke makan putu mayam..
adik biru : suke2!!sedap..
pacik kuning : adik kuat makan ek...jangan kuat makan..nanti dah besar gemuk macam kakak tu..takde baju yg muat..
aku : hanya tumpang ketawa tp dalam ati siapa tahu..

sekian.. siol punya putu mayam...gara2 ko aku kena kutuk..



oo ya...aku kan keja katering td...so aku susun la sudu garpu ikut kretiviti aku..
hasilnya:

ini hasil kerja aku:


ini hasil kerja adek..


kesimpulan : aku sungguh tidak kretip!!!!

Tuesday, November 25, 2008

bahasa jiwa bangsa...

aku : eh ira...ko tapuk kalkulator aku ar???
ira : v... tapuk tu apa??
aku : hee..


*tapuk=sembunyi, sorok*

----------------------------------------------------------------------------

aku : ira..aku maw limpas
ira : limpas tu apa?
aku : eh sori2...hee

*limpas=lalu*

----------------------------------------------------------------------------

along : aku sakit..
aku : kuling ko nda makan!!(siap marah lagi ni)
along : kuling?????


*kuling=penyedap bahasa/pasal/sebab*


----------------------------------------------------------------------------

aku : kak minta kepayas 1.
kakak : kepayas??
aku : eh buah betik..sori2


--------------------------------------------------------------------------------

aku : bagi milo ping 1
tukang ambik oder : milo ping???
aku : eh milo ais..

-------------------------------------------------------------------------------

dan banyak lagi.......

--------------------------------------------------------------------------------

serius gilak..
aku fail cakap semenanjung..
aku ble tahan beberapa minit jak pastu welkam to sabah back..haha
and please...
SABAH IS PART OF MALAYSIA.SABAH IS NOT COUNTRY AND SABAH IS SABAH NOT INDON..


sekian..

Monday, November 24, 2008

PENGHUTANG VS PEMIUTANG

ada la sorang pompuan ni..
dia hutang duit aku...
dari aku part 2 diploma d sabah sampai la skang ni aku maw abis degree suda..


aku kalau versi org pinjam meminjam ni..
aku paling lemah minta balik..
pandai2 la sesiapa yg perna meminjam
sila bagi balik barang saya...sekian

dan pompuan ni...macam syial

dia utang rm400..dia cerita ngan aku masala dia...aku kesian..
aku bagi...even aku hairan yg dia dikelilingi oleh org2 kaya...
tp napa dia pinjam aku...ah biarla.

dia bayar separuh tyme aku part5...itupun bila kawan2 aku paksa aku p tanya dia...

ak pn msg dia..

dia bagi alasan...

aku kesian..

aku teserempak dgn dia...

aku yg lari..

aku yg malu..dia buat bodo jak...

pastu lama dia hilang..

ak cakap ok...take ur tyme...

sampai la awal part5 dia pun bayar separuh...
yg separuh lagi dia bayar ansur2...konon!!

aku cakap ok..
wuteva~

tp..
kembali ke bentuk asal..

hilang..


penghujung part 6..
aku tanya lagi..

dia kata memang dia maw bayar...janji...lepas gaji...
aku cakap ok..
aku tunggu..
dia menghilang..

sampai la aku smbung stadi d shalam ni..

sampai la aku digri ni...

tp last sem..
aku terserempak dengan dia..

duduk 1 meja..

aku kool..

buat nda tahu..

pastu aku tulis d kertas...ak cakap la...
aku malu suda mahu minta duit aku sama ko..

dia cakap..

dia janji byr...


aku cakap ok...
pasal aku kesian
dia kata dia pun nda cukup makan...
ok la..
take ur tyme..


tapi sebenarnya...
aku nda kisah suda pasal duit tu..
mamaku bilang...biarla...


TAPI YANG AKU KISAH...

NAPA DIA MACAM PUKIMAK ANJING BABI SANA BUAT MUKA MACAM SYIAL!!


selama dia pinjam duit dengan aku..
aku yg malu jumpa dia..
kalu terserempak dengan dia..
aku yg lari...
dia buat bodo...
buat nda tahu...

dan pada 21hb november tu

aku duduk d bastop tunggu ct..

ada pompwan bitch syial turun dari bas siap rambut kaler kuning dengan shades yg trip havoc macam babi..


aku tahu dia nampak aku..siap duduk depan aku lagi ketawa2...
aku tunduk malas maw tunjuk muka..


pukimak anjing...
dulu ko nangis2 jumpa aku pinjam duit..
sekarang ko nda pandai bayar macam syiaLL!!

tapi aku tahu dia nda dapat lari dari aku...
sebab aku hairan..
macamana jauh aku pegi..
dia mesti tejumpa aku..

bukan aku yg kejar dia..

AKU BERHENTI KERJA OR AKU DIBERHENTIKAN KERJA?

14hb ari tu buat aku kosong sekejap..
akceli aku maw post ari tu lagi...tp ak betul2 teda mud masa tu...
alkisahnya...

aku sebagai pekerja kedai cermin mata partyme suda ilang pekerjaan...lost

shit..kedai tempat aku keja tu kena tutup..alasan pindah..sot

yg aku bengang masa tu c taik itu datang secara tiba2 pada pukul 9.30 malam bawa kotak2 bersama laki kesayangan dia yg slalu tengo bideo lucah tyme bekerja..shit

aku nda kisah juga...memang aku taw kedai tu akan tutup..
tp cuba la bagi tahu awal2 kan..so aku bersedia..nda la juga tiba2 macam ilang arah teda keja...biarpun keja sementara jak..

alangkah..

aku : jes kedai ni tutup suda?
taik : x..move to klang.. (ceh siap kaver lagi)
aku : so us?
taik : if u want to follow us...u can..*sambil buat muka nda ikhlas*

wtf?shit la..matila aku maw pegi klang..suda la bulan 12 ni aku prektikal..aku bajet keja sabtu n ahad jakla..ok aku bole kontrol lagi masa tu.

aku tolong siap kemas suma barang..semua spek letak dalam kotak..
shit..aku rasa macam org lari dari bayar sewa ruma jak tyme tu...

pukul 10 mlm tu dia bg aku gaji..
dia memang suda siap sedia duit aku..
RM 441 for 73.5hours
komisen rm50..

yg aku geram..duit komisen aku dia x bagi full.
padahal aku baru buat sale masa tu agak banyak juga..
alasan customer blum bayar full..so ak x dapat full komisen..owh bebeh..u r so shit!!

pastu..yg aku kesian zima..suda la gaji dia perjam sikit jak..
n dezi..tepaksa pegi sek 25 dari sek7...sot

lagi..customer aku mest bengang n heran tiba2 kedai tu suda tutup...
mesti diorang ingat muka aku since aku yg handle durang...
mesti dorang ingat aku menipu x bg tahu kedai tu maw tutup..
wut da~

huh~aku bole cool suda sekarang..just sakit ati dgn de way she did to us..fak u..

n dia bgtaw dezi...vivi n zima resign...damn shit!!

KAMU PIKIR AKU SUKA??

entri ini ketika pikiran bekecamuk serta jiwa kacau campur emosi..sekian


1. oi perempuan gemuk!
2. eh gemuk sini ko
3. astaga gemuknya ko vi
4. apa ni? (sambil pegang lemak aku)
5. ui gemuk. (sambil nyanyi2 lagi tu)
6. kurusnya ko vi (menyindir syial)
7. uik?apa kejadian suda ko ni? (ya aku taw aku gemuk)
8. vi..membesar sebagai johan (baiklah)
9. kasi kembung mulut sambil buat gaya org gemuk.


dan banyak lagi.tp ayat2 tersebut harus d sensored kerana menjatu kan maruah ak sebagai perempuan gemuk yg comel...sekian


JAWAPAN AKU UNTUK SETIAP SOALAN:

IYA..BILA MASA AKU JADI ORG KURUS MACAM KAMU??
ADA AKU KISAH?

ni la punca ak malas maw jumpa sesiapa yg mahu jumpa aku..pasal aku gemuk..sekian..

tunggu la bila aku kurus...tunggu...tunggu...
(tp aku ndataw bila..sot)

aku semakin teruk

sumpah..

ini bukan cerita rekaan semata2..
tp kisah benar..

kisah ini buat aku maw menangis dalam fitting room..

aku pegi cari seluar jeans..
jeans yg aku ada selama ni romp sama levi's jak..

oleh sebab aku suda kehabisan duit jadi aku hanya mampu beli romp jak..

SIZE XXL PUN SUDA TIDAK MUAT SAMA AKU!!!DAMN!!SHITSHIT!!!

maw beli levi's tunggu mama ku kasi masuk duit ujung bulan la..
adui..

macam aku maw maki jak cina jaga kedai tu..

"ko paham ka teda seluar yg muat sama aku..bukan aku saja2 try...memang niat aku maw beli..palui" kataku dalam ati..

sepa suruh..kuling dia tengo2 aku macam jak ak pilak2 yg suka try2 baju...sot


kisah diatas kasi aku tensen lalu beli ubat kurus..
padahal aku memang tahu ubat kurus mana bagi kesan sama aku..shit

sekian

aku lupa suda maw tulis apa...

naa... tengok..
kehilangan ingatan aku semakin teruk..
gila

tp aku tetap nda lupa yg aku gemuk..

sekian..

Saturday, November 22, 2008

hepi befday to me...

vidadarisakura~

hepi befday to me...
hepi befday to me..
hepi befday to me vivi...
hepi befday to me...

tiup lampu...tiup lampu...

hee



and 2nd tiupan...


Tuesday, November 18, 2008

LAST PAPER!!!!!!!!!!!!!!!!!

yeah!!!
tinggal beberapa jam lagi aku suda bole berpoya2!!!


Saturday, November 15, 2008

toyol


















TOYOL


Toyol, dia datang padaku berlari-lari
Tolong, kemanaku kan pergi
Toyol, kenapa pula aku yang kau cari
Tolong, rupanya hodoh wow.. wow.. wow.. wow

Kepala botak,matanya terbeliak
Giginya bertaring,merata-rata
Ee...seramnya,ku melihat rupanya
Melambai-melambai,ketawa pula

Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Badannya montel, comel perutnya buncit
Terkedek-terkedek, tertonggek-tertonggek
Ee tajamnya, taring dan juga kuku
Mencari-mencari, jari kakiku

Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Padamu toyol sebenarnya, ku tak rasa takut
Sengaja aku bersembunyi, menggeletarkan lutut

Pergilah toyol jangan ganggu
Manalah ada duit disaku
Mana, mana, mana ada

Toyol, dia datang padaku berlari-lari
Tolong, kemanaku kan pergi
Toyol, kenapa pula aku yang kau cari
Tolong, rupanya hodoh woooow

Kakinya kontot tapi larinya kencang
Menghambat-menghambat, dari belakang
Ee kuat pukulan buku limanya
Menghentak-menghentak, sakit kepala

Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Tiba-tiba aku, rasa sakit di kepala
Ku terjatuh dari katilku
Sungguh besar benjolnya

Rupa-rupanyaku bermimpi
Tidur tadi aku tak basuh kaki
Mimpi, mimpi, cuma mimpi

Toyol, jika kau datang lagi ke dalam mimpi
Aku, ajak engkau menari
Toyol, jika kau ada lagi di zaman ini
Aku, ajar engkau menyanyi




Wednesday, November 12, 2008

bila nenek aku break da rules..........

nenek and datuk aku sebelah bapa memang suda lama becerai sebelum aku lahir, sebelum bapa aku jumpa mama aku, sebelum bapa aku remaja, dan sebelum bapa aku tahu apa itu ertii cerai.. pendek kata tyme bapa aku kecik2 la baa...

tapi aku bukan maw cerita kisa penceraian diorang..ol stori lor.. tapi aku maw cerita AMARAN yyg nenek aku bagi sama aku sekeluarga selepas datuk aku meninggal dunia 3 tahun lalu..

lepas datuk meninggal ari tu nenek aku bagi amaran supaya jangan makan AMBUYAT dalam tempoh terdekat. (AMBUYAT= makanan tradisi sabah...di perbuat dari sagu)
kononnya nanti ada bala yg menimpa keluarga kalau makan benda tu jugak..

aku tau biarpun nenek n datuk aku suda lama berpisah, masing2 masih sayang tuh...hee macam la aku nda tahu yg dulu2 lepas jak nenek ak becerai punya ramai gilak org merisik nenek ak tyme muda2.. tp nenek aku tolak mentah2.. pasal aku taw nenek aku sayang ngan datuk aku tapi EGO itu mahal kan..hee
n dia masi single sampai sekarang.. (psst...eniwan interested?...call me..hee)

berbalik kepada cerita amaran..

jadi kami sekuarga memang berpantang x makan ambuyat dlm masa terdekat..espeseli aku..

2,3 bulan lepastu.. pukul 2 pagi... tiba2 aku dapat col dari kampung aku..auntie ak nangis2 bagitaw nenek aku pengsan masuk ospital...
astaaga..aku pnya seram sejuk sampai ke tulang sumsum jangan cakap la.. punya la sesak nafas aku masa tu..sampai aku kehabisan doa maw dia baca..

1 jm kemudian bapa ak sampai ambik aku di hostel..

WARDEN MACAM SIAL PUKIMAK PULA SLOW MACAM SIPUT BABI!!!

masa tu ostel aku kalu maw kuar mesti sign warden..punya shit... aku ketuk punya lama..pura2 mamai lagi masa tu warden..shit.. geram jak ak masa tu macam maw kasi peca jak pintu ruma dia...

pastu.. 1 jm ak smpai d kg terus pegi ospital.. aku terus lari pegi cari nenek aku..aku nangis..jangan cakap la aku punya ketakutan..
masa tu aku belum bersedia lagi maw kehilangan org yg aku syg.. even sekarang pun...

*flashback kejadian*

-nenek aku join makan ambuyat beramai2 tadi petang. pastu dia nda sedap badan malam tu.. dia jalan berkaki ayam pegi ruma nenek sedara aku..nenek aku pengsan depan pintu ruma nenek sedara aku..-

astaga...masa tu ALLAH swt jak tahu perasaan aku. takut gila... anti aku cakap.. ambuyat yg dia makan tidak di hadam dengan betul..jadi tersangkut di saluran2 ntah ak pn ndataw..

ya ALLAH..kalu la nenek aku lambat pegi ruma adik dia...teda sepa yg akan tahu apa akan tejadi..

esok..

nenek aku ok suda..
masa utk ketawa..
aku punya geram ngn nenek aku.. sampai aku cakap.. sepa suruh nenek makan ambuyat.. nah sendiri yg terkena.. dia nda suruh makan dia sendiri langar pantang..
nenek aku ingat kali dia sudah cerai jadi dia nda terkena tempias juga...hee

kesimpulan cerita..

aku pun ndataw benda tu betul, mitos atau kebetulan..wallahualam..

yang penting..

NENEK AKU SENDIRI YG MAKAN AMBUYAT!!KEDAPATAN @ KANTOI DISITU...HEE


SAYA SAYANG NENEK SANGAT2!!!!

YUNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



best gila babi...
babi pun tidak best macam ni...hee

Tuesday, November 11, 2008

sumpahan gemuk...

dulu.....


mama: makan la baa byk sikit.. kurus betul...semua baju sama seluar ko pun x muat suda.. nanti tamba lagi sakit.. blablablablablalablablablablablabalbalablablakbalbaa~

bapa : nah makan ni..mesti kasi abis..blablaablablablablablablablablabblablalbalabla

cousin aku : ko v...memang tidak akan gemuk la...ko makan macam mana pun tetap juga ko kurus...

sedara mara aku : haish..macam tulang jak anak mulia ni...


sekarang...

jangan tanya la soalan bodoh..
lemak betempiaran sana sini..



kesimpulan cerita...
akibat sumpahan mereka.. aku jadi gemuk...bukan pasal aku kuat makan...
hee


aku pernah jadi org kurus dulu...........................................

dulu kieran...