dupdupmyheart

Tuesday, December 23, 2008

PUNCA AKU NDA CAKAP SEMENANJUNG..



mangsa: aku
saksi : cece dan macik nasi lemak..
kejadian tahun lalu..masa aku mula2 d shah alam..

macik : ye dik?

aku : hm...saya mahu nasik lemak campur ayam campur ni.SAMBEL lebih..

macik : ok..


lepas blah dari gerai tu..

aku : ok ce!~aku sebut sambel kan tadi????????????????ko bole ketawa dengan izin aku...palui!sot! aku malu ni.......



sumpah..lepas kejadian tu aku langsung nda praktikkan kesemenanjungan aku..
aku antam bahasa sabah jak kecuali tepaksa..
sekian

10 comments:

ab geldofg said...

asah lidah tu dgn daun lalang..hehehe

vidadarisakura said...

nda maw aku...kekeke

ab geldofg said...

kalau ndk mau..kekal lah ko dgn sambel ko tu...hehehehe tapi aku ok je...bloh trima ko seadanya hehehehe

vidadarisakura said...

haha..
aku tengo keadaan la baa..
tp most of da tym memang sabahan porever.
peduliklah tyme beli barang maw dapat arga murah ka nda tatap juga aku cakap sabah dari aku cakap semenanjung tapi fail..hehe

"terime kasi ye dik"
"bah"

hee

nurainmunderfahn. said...

(first tym visit blog nih)

mo ktawa dlu.
sambel ah.
hahaha.
ih. bgs lg ckp sbh ja.
sbb bkin pns btl org sbh yg sibuk mo ckp smenanjung tp pakat lg bhs. uweek. pening sy dgr.

Dora Tora said...

saya pun nda pandai speaking semenanjung..agaga

eliza said...

pekataan 'bah' tu yg nda buli tinggal..warisan nenek moyang org sabah. hehehe

vidadarisakura said...

nurain:
hee..
sila ketawa..sila2..hee
tapi paling bikin panas bila sabah juma sabah ckp west..alangkah sot..
anti tul aku tuh..heee
neway..tanx 4 melawating me here..


dora:
i'm proud to be sabahan..hee


eliza:
bah porever!!!!heee

nurainmunderfahn. said...

yeaaay dora!
kita perjuangkn bhs sbh d bumi malaya.
hahaha.tp still dlm certain occasion kt tpksa go with d flow.

melawating. ok. nnt daftr p kamus dwan.

btw, ko p melawating d blog sy yg skema. feel free tovisit blog yg kurg skema. hehe~
http://ab-ra-ca-dab-ra.blogspot.com

=)

vidadarisakura said...

Nurain~

eik..napa dora jak?
aku pun baa..
aih..nda bekarih ak maw ckp2 west ni..
hee

oo..patut pun..smpai aku pun ndataw maw komen apa blog ko yg skema tu..
tepaksa offtopic...hee
sori la..
ketahapan ke'iQ'an aku nda setinggian macam kamu suma2 ni...
nasib baik ada blog tia skema lagi...hee