dupdupmyheart

Monday, November 24, 2008

PENGHUTANG VS PEMIUTANG

ada la sorang pompuan ni..
dia hutang duit aku...
dari aku part 2 diploma d sabah sampai la skang ni aku maw abis degree suda..


aku kalau versi org pinjam meminjam ni..
aku paling lemah minta balik..
pandai2 la sesiapa yg perna meminjam
sila bagi balik barang saya...sekian

dan pompuan ni...macam syial

dia utang rm400..dia cerita ngan aku masala dia...aku kesian..
aku bagi...even aku hairan yg dia dikelilingi oleh org2 kaya...
tp napa dia pinjam aku...ah biarla.

dia bayar separuh tyme aku part5...itupun bila kawan2 aku paksa aku p tanya dia...

ak pn msg dia..

dia bagi alasan...

aku kesian..

aku teserempak dgn dia...

aku yg lari..

aku yg malu..dia buat bodo jak...

pastu lama dia hilang..

ak cakap ok...take ur tyme...

sampai la awal part5 dia pun bayar separuh...
yg separuh lagi dia bayar ansur2...konon!!

aku cakap ok..
wuteva~

tp..
kembali ke bentuk asal..

hilang..


penghujung part 6..
aku tanya lagi..

dia kata memang dia maw bayar...janji...lepas gaji...
aku cakap ok..
aku tunggu..
dia menghilang..

sampai la aku smbung stadi d shalam ni..

sampai la aku digri ni...

tp last sem..
aku terserempak dengan dia..

duduk 1 meja..

aku kool..

buat nda tahu..

pastu aku tulis d kertas...ak cakap la...
aku malu suda mahu minta duit aku sama ko..

dia cakap..

dia janji byr...


aku cakap ok...
pasal aku kesian
dia kata dia pun nda cukup makan...
ok la..
take ur tyme..


tapi sebenarnya...
aku nda kisah suda pasal duit tu..
mamaku bilang...biarla...


TAPI YANG AKU KISAH...

NAPA DIA MACAM PUKIMAK ANJING BABI SANA BUAT MUKA MACAM SYIAL!!


selama dia pinjam duit dengan aku..
aku yg malu jumpa dia..
kalu terserempak dengan dia..
aku yg lari...
dia buat bodo...
buat nda tahu...

dan pada 21hb november tu

aku duduk d bastop tunggu ct..

ada pompwan bitch syial turun dari bas siap rambut kaler kuning dengan shades yg trip havoc macam babi..


aku tahu dia nampak aku..siap duduk depan aku lagi ketawa2...
aku tunduk malas maw tunjuk muka..


pukimak anjing...
dulu ko nangis2 jumpa aku pinjam duit..
sekarang ko nda pandai bayar macam syiaLL!!

tapi aku tahu dia nda dapat lari dari aku...
sebab aku hairan..
macamana jauh aku pegi..
dia mesti tejumpa aku..

bukan aku yg kejar dia..

6 comments:

S h i n o said...

Ermmm kalau bab pinjam duit,
bg aku, bile aku kena skali,
aku akan beware sampai bile2..

Tapi kadang2 tu kesian gakk,
sblm aku bg pinjam aku tetapkan
tarikh. Kalau xbg mmg hari2 aku
mintak sampai die naik rimass
HAHAHA~

vidadarisakura said...

hee..
gud idea...
tp setakat ni aku kasi pinjam ngan org yg aku pecaya jak..

kalu setakat tym pinjam baru maw cari aku..jan harap la beb..

wordcansay said...

aku penah kasi pinjam duit sma kwnku tp x penah kena byr..
paling2 pun dia blanja aku makan.. segan mo minta2 kan..

bepren aku pun sllu pinjam duit aku, tp x pnah mo membayar.. huhu..

vidadarisakura said...

memang malu gilak..
tu la pasal ak nda maw tejumpa bidak tu..
kawan aku pula mengugut kalu aku nda p tnya diorang p serang..
mana aku mahu.
lagi bikin malu..
at least kawan ko blanja makan..
yg bopren tu no komen...hehe

fafarafa said...

ko mintak je pompuan tu duit ko.


aku benci org yg berhutang tapi tak reti nk byr hutang. lepas tu buat muka dgn aku...mcm aku yg berhutang dgn dia.

vidadarisakura said...

tu la pasal...
macam aku plak yg berutang sama dia..

bukan ak x brani bedepan..
tp bila aku jumpa dia otometik aku jadi blur..

ntah..