dupdupmyheart

Wednesday, December 31, 2008

MELAPORKAN DARI RUMAH AKU

"vi..ko nda sebret new year?"
"hoh??nda...farid kamil bz"

.........................................................


salahka sebagai org yang single dan tidak mempunyai bopren duduk diruma tanpa menyambut tahun baru??yang hanya semata2 countdown pastu tengok bunga api..

memang tidak remaja duduk ruma..
sungguh tidak kool

tapi memang aku teda mud arini maw berpoya2
ndataw napa..

apa guna keluar berdua sahaja..
langsung tidak hapening
lain la kalu kau, kau, kau itu bopren aku..
huh..
aku rindu zaman gerls tyme out
masa itu masing2 teda bopren utk mengongkong dan dikongkong.
huh..


melaporkan:
at least aku tengok bunga api dari genting, dataran, klcc dan unknown place dari ruang balkoni rumah aku...

ini pandangan kabur dengan menggunakan kamera hempon..langsung tidak pro..heee


dari shah alam ke kL..


KANTOI SECARA BODOH!!

aku off maxis
...........................

dengan menggunakan ym:

*masa tu aku betul2 teda mud*


ZuD : ko maw pegi mana la mlm ni?
vi : napa?
ZuD : saja tanya. nda buli ka?
vi : buli jak..ndataw lagi maw pigi mana
ZuD : jd?
vi : ntah...tengoklah keadaan
vi : teda mud suda..hempon hilang
ZuD : knp teda mood?? mcm mana buli hilang?
vi : kena ragut
ZuD : bila?
vi : td
ZuD : serius baa?
vi : iya
ZuD : dimana?
vi : tyme jalan kaki td
ZuD : td tu bila la, kul brapa?
vi : masa maw balik
ZuD : suda la ko buat repot polis?
vi : pul 6 lebih..buat apa maw repot? bukan buli dapat balik telepon tu kan?
ZuD : yala tapi dimana?
vi : sek9
ZuD : jadi hilang la semua ic kad kad ko?
vi : aku pegang empon dtangan, aku jalan kawasan belakang td.hempon jak kena ragut
ZuD : sapa yg ragut?
vi : anak dauli mat lepeh
ZuD : sapa tu?
vi : ko ingat aku kenal meh sepa ragut tu?aku bekenalan lagi dengan peragut tu?hai siapa nama?begitu?
ZuD : aku maw tahu la sapa org tu.. melayu ka keling ka indon ka
vi : mana aku tahu..aku tengah kebingungan ni
ZuD : seks9 dimana la?
vi : blakang
ZuD : apa blakang?
vi : dkt area bnk pesatuan
ZuD : sapa suruh ko jalan situ
vi : ntah
ZuD : ntah apa ntah
vi : aku bingung ni..sudahla..aku maw tidur
ZuD : henpon yg mana hilang ni?
vi : sony
ZuD : naa kan
ZuD : org tu ragut guna motor ka ataupun just lari gitu jak?
vivi : moto
ZuD : bagus
ZuD : sapa suruh jalan tepi jalan
ZuD : dibelakang lagi tu
ZuD : kasi tunjuk lagi henpon ko
ZuD : baa tido la... biarla ini jadi pengajaran utk ko
vi : iya
ZuD : lepas ni jgn la pandai2 maw jln2 sambil lewa2 jak
vi : hmm
vi : ya..menerima arahan yang sepatutnya..terima kasi..


aku ndataw napa aku maw tipu budak ni..saja..hobi..boring..

.......................................................................................................

2 jam kemudian..
aku on maxis..


*haachu!!* msg alert

msg from maxis. missed call numbers.

*twinkle2 litel star!!* ringtone ai

................................................................................................

aku yang mamai : hello

zud yg kebangangan: aik???

aku yang mamai : napa?

zud yg bengang : hempon?ragut?

aku yg mengkover : laa....kan ada hempon 1 lagi..aku guna hempon tu la..

zud yg bengang : BAGUS KAN PERAGUT TU BAGIK SIMCARD DIA!!

aku yg kantoi : ASTAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BABEEEEEEEE!!!!


........................................................................

sumpah..aku nda tepikir pun simcard tu..bongok nya...
ketara sangat kebangangan aku..
haha
palui2!!

ARGH!!!GARA2 TAHUN BARU!!!

semua rosak!!

speaker aku rosak!

kipas rosak!!

seterika rosak!!

singki rosak!!


argh!!!!kusut2!!!


please la...
jangan kata sempena tahun baru..
semua pun mesti baru!!
argh!!!
kusut2!!!

Tuesday, December 30, 2008

MENCIPTA REKOD



bapak awal aku datang p keja tadi..
kakakaka
bangga2
sebab sebelum ni ari2 aku jak berlari2 pegi thumbprint sebelum pul 8...hehe

ok la..aku maw tidur awal..
sebab mulai sekarang
saya berjanji
saya akan bangun awal dan akan menaiki bas ke tempat kerja tanpa mengorder mana2 teksi.

dan saya juga berjanji
tidak akan tidur dalam bas
sebab
PACIK BAS TIDAK KISAH KALAU KO TERLEPAS TEMPAT TURUN KA APA..
SEKIAN


kesimpulan:
saya menaiki bas kerana saya semakin pokai.


penghargaan:
kepada kakshila kerana memberi fizikal support kepada saya dengan menSETERIKA baju kurung saya untuk pagi besok!!haha
saya saaaaaaaayang housmate saya..
sangat

pesanan:
along sila balik awal
teda kawan aku tidur
huhu


BELIA BENCI MAWAS DAN KIKINS!!!!

ooowh!!!

tolong la please..

bukak tv mawi

iklan mawi

sotkabar mawi

argh!!!

ok...itu masi boleh dikawal tanpa membukak tv espeseli asteruk aka astro..

akan tetapi!!

aku masuk ofis tadi..

adui sweetnya la baa macik2 ofis aku ni..
pagi2 suda bukak gambar mawi!!
puji mawi sana sini
siap panggil aku lagi suruh tengo

oh no kak!!!
sori!!
BELIA BENCI MAWI EKIN OKEH!!!

sebaik jak aku cakap macam tu..
macam ada sepuluh pasang mata menjeling aku


hahhaahaha
ada aku kisah???????

persetankan mawi dan mereka


kakakakaka

tambah diorang jeling..
tambah aku kutuk mawi
terutama c ekin tu lagi
kakakaka

puas ati aku..

haha!!
kepada peminat kipas susah mati mereka.
ada aku kisah?????

MAAF YA TUAN2 DAN PUAN2!!TEMPAT BEKERJA BUKAN AGENSI CARI JODOH!!!

cuba please stop tanya soalan bodoh2..
bole?

dan jangan pandai2 cek telepon aku seolah2 aku ni bakal gepren kamu!!
bongok!!

ADA APA DENGAN NAMA ROTI DAN ROTI BANYAK2????






lepak rafi..
uiyo..100 jenis roti doh..
sampai sekarang aku nda paham punya banyak jenis roti yang ada..
nama punya la main pelbagai
and aku paling lucu:

roti menara kl
-wtf?? roti yayasan sabah teda?roti eye on malaysia?n kenapa nama dia roti menara kl?adaka roti tersebut seperti menara?atau rasa roti tu macam menara?hoh?-

roti klcc
-hoh??!-

roti wawasan
-anda dikehendaki berwawasan untuk memakan roti ini..apa rasa wawasan?-

dan banyak lagi nama roti yang kamu bole tingu d atas tu.
padahal benda yang sama jak. kalu roti durian tu mebi dia letak durian dan rasa durian. tapi yang roti klcc tu?
rasa apala?'

sekian

kesimpulan:
aku suka roti telur cheese!!!yummy!!

Monday, December 29, 2008

VIDEO INI MEMANG KHAS UNTUK DIKUTUK.SEKIAN



hee.. sebelum dikutuk..iya ak bukan penyanyi jadi suara kompom2 la nda best mana.
maafkan pemain gitar sebab kami baru pestym main lagu ni..kekeke
sekian..

MARI AKU AJAR BUKAK SUIS LAMPU!!!

tensen jak aku tengok movie histeria..
langsung tidak melepasi key performance index..huh

nasib baik tingu wayang pree..

kesimpulan:
terima kasih kepada kak ena kerana mensponsor saya menonton wyg..
sekian.

BEST JADI KAKAK!!







Dulu kan.
masa aku kecik2..
aku mahu betul ada abang.. ada kakak..
tapi suda namanya aku ni anak sulung..
jadi memang 100% teda harapan la kan aku maw dapat kakak sama abang..


pastu..
adik aku 2nd..lelaki..
punya aku geram..
napa la aku yang lahir dulu..
napa bukan aku yang 2nd..atleast aku ada abg..
haha itu pikiran masa aku kecik lagi..budak2..teda akal..
mana tahu apa2..
hee

sekarang..
haha..
aku merupakan kakak yang amat kejam
sentiasa menindas golongan bawahan

siapa nda menurut perintah akan mendaapat balasan d akhirat sana..

dan adik adalah merujuk kepada sesiapa yang berdekatan dengan c kakak yg kejam ini tapi comel.

antara ayat feveret:

"dik!!air!"

"dik!!remote!"

"dik!!picit kakak"

"dik!!cabut bulu ketiak kakak!"

"dik!!dulu masa ko baby kakak yang kasi mandi ko..yang cuci pant*t ko kalu ko taik....
jadi sekarang ko ganti cuci pant*t kakak...jadi pilih..cuci pant8 ka buat kerja ni?"
(ini adalah ayat ugutan)

dan banyak lagi..
sehinggakan aku boleh dijatuhkan hukuman mati atas tuduhan melakukan penderaan fizikal dan mental kepada setiap golongan bawahan dirumah.



walaupun kekejaman aku sangat terseerlah..
tapi bila aku jauh...

"kak..bila kakak balik?"

"kak balik la baa"

"kak kasi rilod aku"

"kak kirim aku duit please...aku sanggup jadi kuli ko 1 bulan kalu ko balik nanti...baa kak..please"

dan banyak lagi ayat menusuk kalbu..



dan bila aku balik rumah
ayat sebegini akan biasa kedengaran untuk hari kedua aku dirumah

"kak!!balik la ko jauh2!!"

"kak..nda payah la ko balik lagi sini"

"kak..sampai bila kakak stay rumah ni?"


haha!!Ada kakak kisah adik beradik golongan bawahan????



PERHATIAN: PANT*T DISINI MERUJUK KEPADA KAMUS DEWAN SABAH ADALAH BERMAKSUD BONTOT YA TUAN2 DAN PUAN2.INI BUKAN BLOG LUCAH!SEKIAN



kesimpulan:
aku kan kakak kamu (iklan raya)

TENET SLOW MACAM APA MURID2?

"macam baaaa...??"

"macam babee cigu"

salah
mulut sekor2 kena lastik

"macam baaa...ik"

"baek punya...."





haish
aku maw upload vid dengan gambar pun nda boleh..


nampaknya majlis penangguhan pengentryan
dan
entry terpaksa di tangguhkan

sekian..

kesimpulan:
aku belum tidur!!
ab-jiwa-liza.....besh jak korang tidur ar!!!!
hoh

Sunday, December 28, 2008

SPEKTRA HARI INI

watak:
aku
c cee -perempuan
c dann-lelaki

-------------------------------------------

haaaachu!!-bunyi msg sebenarnya-

setengah jam kemudian baru aku dapat bukak sebab aku baru TERbangun tidur..

aku bukak msg.

msg 1
v ko di mana?

msg 2
v ko d mana?aku maw balik ni..c Dann pukul aku..



shit.aku tekejut.
terus segar mata aku
aku kol c Cee..
nda sambut..
kol lagi..
nda sambut..
aku msg..



msg 3
cee ko dmana?


nda reply..
damn!~



sepa lagi ak maw kol?
ooo..
kol c dann..
tapi nanti aku di cop penganggu rumatangga org..
ah!ini suda kes pukul..
pedulik la ko pekida ka 3line ka
ada aku kesah??
p matila la dengan kepekidaan kamu tuh




aku kol c dann

aku dengan suara baru bangun serak2 basah dan seksi tapi cool

aku: "helo!!mana ceee???

dann: "hah!mana aku tahu. ko tanya la dia?"

ok fine..masi kool

aku: "cemana ko bole nda tahu?ko dmana?"

dann: "aku diruma la.. c cee dah lari aku pukul dia"

ok.........aku stat enjin maw mengganas

aku: "oi pokeemak ko pukul2 anak org tu napa?"

dann: "suka ati aku la..dah dia kurang ajar"

pastu diam....
tiba2

dann dan ceee ketawa beramai2..

dann: "v kami sayang ko lah betul2!!"

aku: "sial kamu!!!!!!!babeee!!!pokemon!!!!ingat ni april fool ka??????bongok!!!"

cee: "v ko lambat reply msg baa..sori..saja jak bagi msg macamtu sepaya ko reply.."

aku: "aku baru bangun baa"

cee: "oo..patut pun ko lambat reply...v ko nangis???"

aku: "gilak???bunguk aku ni takut la ko ada apa2 ka..sot...baa kehlar bye"




kesimpulan penceritaan:
MEREKA KACAU TIDUR AKU!!!DAMN!!!

Saturday, December 27, 2008

INI BUKAN PROMOTE BARANG





ari tu, masa tyme lunch d ofis aku, ada cerama ka kuliah tu.. sempena awal muharram.. aku pun malas maw kuar lunch aka trip2 diet kunu joinla kuliah tengaari tu..
bole la juga..ketawa2 jg aku dengar..

pastu..end of de ceramahing2 tu..
ustat tu ada jual la ubat penawar, kasi tenang ati, dan sebagainya..
dan 1 ni aku kelucuan sikit,



GARAM PENGHALAU HANTU



So lepas ni aku maw jadi seekers..
lepas jumpa halau antu tu pakai garam penghalau ni..hee

ok
sebenarnya aku maw cerita pasal c pembeli ubat-ubatan aka penawar-penawaaran di atas ni..
aku bukan apa la..
kadang aku nda pecaya yang kunun "UBAT KEPANDAIAN"
ntah..
makan kismis buli lagi kali..

tapi yg kunun makan minum benda ni jadi bikin kasi pandai la apa la..
tapi kalu aku yang buduh bangang ni makan komfon jugak kan teda efek..
jangan kan ubat pembikin pandai tu, ubat kurus pun teda efek sama aku..
krim pemutih muka jugak tidak bekesan sama aku..
kawan aku cakap aku makin hitam.huh panas shahalam lain dengan panas d sbh..hee
colgate juga tidak mampu kasi puti gigi aku dalam 24jam

semua itu saiko..


itu kalau aku la..

aku ndataw org lain..
tapi ada 1 maci ofis aku ni..
alim..
pasal dia la aku pegi kuliah tu..pasal malas aku nanti dia bising2 kunu manusia sekarang ni tidak sedar akan kejadian di akhirat sana..
tp memang ikhlas la baa kan aku pegi tym tu..
pastu dia cerita la ngan aku..
dia memang sanggup berabisan duit maw beli benda2 macam ni suma..
memang dia pecaya 100% la..
dulu~dia cakap anak dia berenti minum ubat penawar2 tu terus merosot pelajaran anak dia..
huh?
aku pun angguk2..
jadi kalu macam tu nda payala belajar...minum jak la 24hr ubat2 aka penawar tu...

lagipun bagi aku..
merujuk kepada gambar di atas
kalu yang air yassin yang kena beli mahal2 tu..
baik kita baca sendiri kan buat air yassin tu..
lagi berkat..
nda perlu la menghabiskan duit sampai beratus2 beli benda semua tu..


hmm..
ntahlah..
ini bagi aku..
mungkin aku salah jadi sila betul kan
aku pun nda paham apa aku tulis suda ni..
lalalala

Thursday, December 25, 2008

SEBAB MUSABAB SAYA SAYANG HOUSMATES SAYA

tadi pagi sbelum pegi menjadi xtra power girl..
ibu jari aku terhentak oleh pintu akibat d tiup angin..

owh...sweet gilak!!!!
ibu jari aku bedarah..kuku aku terus itam..
sebagai blogger aku mesti ambik gambar kejadian.
malang sekali..
aku langgar adat gmbar menggambar..
gilak..
ak maw nangis..tapi nda remaja la maw nangis..
bengkak ni ibu jari aku sekarang..


pas setel suma..
aku balik rumah..
tidur..
aku bangun sebelum magrib..
aku dengar suara kakshila n kak ruby..
aku keluar..
buat muka kesian..

tunjuk ibu jari aku..
"kak....sakit"

keadaan keco seketika tanya itu ini itu ini..

"tu la pintu tu..angin tolak..terhentak...sakit...bedarah..huhu"

kak ruby bawa minyak gamat..

aku bagi ibu jari ngan kakshila..dia sapu ubat..

aku masuk bilik men intenet..

pastu aku lapar...

kakshila tenga iron baju..

"kak............lapar.........maw meggi"
"ok jap g kakak masak"

hee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


best kan????????????????????????????????????????????

kesimpulan:
oleh itu sayangila housemate anda..
sekian

YES MAN..

semalam aku tengok yes man..
best gilak..
ketawa sampai budu ni..
hee

tp ak bukan maw review pasal cerita yes man tu..
tp efek yes man tu sama aku..


alangkah..
smpai aku pun TERtekad maw cakap yes sama suma org..


kejadian 1.
lepas aku balik dari tingu muvie tu,memang perut fuLLblast kenyang smpai budu..
tapi aku balik2 rumah..
"vi jom makan"
"ergh, ok kak..yes2"

kesimpulan:perut aku bertambah darjah kebesaran..



kejadian 2.
adik aku message
"kak, kasi topup aku,please"

kena bebel aka kena marah oleh aku dulu..tapi last2 aku cakap:
"ok,nanti"

kesimpulan: aku tengah sengkek tambah sengkek



kejadian 3:
(sumpah ini lucu)
jam 10 pagi..
sedang aku siok tidur..
ada number unknown yang mengacau mimpi aku deting dengan farid kamil..shit..

"v..ko tidur?bangun la"

dengan suara mamai tapi kontrol macam kool

"sepa ni?"
"moose ni (bukan nama sebenar)"

mus mana pula ni...
lama sesi pekenalan antara aku yg sedang mamai..

"astaga..ko pula..napa?"

"ui tolong aku..ko maw belakon?jadi extra jak..kejap jak"
"abang kepak (bukan nama sbenar) kurang extra..1 orang jak lagi..tolong la weh...teda org lain suda"

"gilak????cece mana?suh dia la...haish nda maw aku..aku gemuk"
sempat lagi aku...hee

"ah..xde2...aku ambik ko sekarang..kita duduk jak...manada buat apa2..dapat juga duit skit"

------------yes man!yes man!yes man!!----------------------
owh shit..napa la aku tengok yes man semalam...
nda ka aku tersaiko suda ni..


"hm...yala...kehlar..aku belum mandi ni"


kesimpulan:
nda pasal 2 aku jadi extra ari ni...
setakat duduk2 dapat jg dwit skit..
haish...selama ni aku kutuk2 pelakun extra..last2 aku merasa jd jd xtra..hee
nasib baik pakai baju kurung jak..tertapuk jugak kelemakan ai..hee
eh..tapuk itu sorok aka sembunyi...


sekian

Wednesday, December 24, 2008

YEYE!!MACIK KECOH NAIK PANGKAT!!!

macam biasa...
setiap tempat keja mesti ada jak yang tukang jadi kecoh..
bukan kecoh tp penyibuk sebenarnya..
tipikal watak tempat keja kan..
tengok drama melayu pun tahu..
hee


apa2 jak yang kami buat..
semua dia maw sibuk..
kami tidur-dia sibuk
mengular-dia sibuk
kami buat keja-dia sibuk
becerita-dia sibuk
tingu muvie-dia sibuk
makan-dia sibuk
mengumpat-dia sibuk
dengan dirumuskan dengan beberapa patah perkataan ...memang dia penyibuk

kata kami nda buat kerja..
asik lepak jak kunu..
tapi bila kena tanya: "kak ada keja" "bukan akak xnak bg keja dik,akak pun teda keja" sot

see..teda keja pun..neh

tapi siap sindir2 lagi..


AKAN TETAPI!!!!
KAMI SANGAT BERSYUKUR KE HADRAT ILLAHI
MACIK KECOH TELAH DINAIKKAN PANGKAT
DAN DIA AKAN DIPINDAHKAN KE TEMPAT LAIN!!!
YEYE!!!


sungguh hepi ni..
siap maw buat kenduri..

dia lapor diri ari senin aritu..
hepi la..
ingat dia suda teda d ofis..
sekali..
ari selasa tu aku nampak dia!!
aih??
aku risik2
rupa2nya..dia move out bulan 1..
oo damn!~

Tuesday, December 23, 2008

PUNCA AKU NDA CAKAP SEMENANJUNG..



mangsa: aku
saksi : cece dan macik nasi lemak..
kejadian tahun lalu..masa aku mula2 d shah alam..

macik : ye dik?

aku : hm...saya mahu nasik lemak campur ayam campur ni.SAMBEL lebih..

macik : ok..


lepas blah dari gerai tu..

aku : ok ce!~aku sebut sambel kan tadi????????????????ko bole ketawa dengan izin aku...palui!sot! aku malu ni.......



sumpah..lepas kejadian tu aku langsung nda praktikkan kesemenanjungan aku..
aku antam bahasa sabah jak kecuali tepaksa..
sekian

Monday, December 22, 2008

JUON!!!~


MANGSA





ni kazen aku..
nama dia rafi aka juon..
pasal masa keci dia macam juon



percubaan pertama:


konon adik2 n kazen2 aku tingu tv..
ada antu tepi tu
tp percubaan gagal




percubaan kedua:



close up

agak2 macam juon betul2???

kesian dia..kena suruh bukak baju sama pakai bedak..
kalu tidak ko nda selamat keluar dari rumah kakak...
kekeke

Sunday, December 21, 2008

ADA APA DENGAN SHOPPING MALL??

spektra hari ini..............

c kawan :uih ada shopping mall baru..best..rugi nda pegi..

aku :hoh?apa yang best?ko suda pegi meh?

c kawan :belum..nanti aku pegi la

aku :ceh~



shopping mall?best meh?
ntah..bg aku kalu teda duit nda best pun..
besa2 jak..
kalau setakat jalan2 sama cuci2 mata tengok barang2 yg mahal pun nda guna..
memang ak nda akan dapat..
den not worth 4 me pun to buy dem kan..




kesimpulan:
ini adalah ulasan bagi org yang tiada duit utk shoping..
sekian

TESTING..




ini testing 1-2-3

hee..

akceli maw letak

http://www.youtube.com/watch?v=jq8soq_wpZ8

tapi
Embedding disabled by request
hee

Saturday, December 20, 2008

KISAH MACI CLEANER

alkisahnya aku kan selalu join katering..
satu ari tu buat katering dekat uitm..

lepas2 makan tu
komfomla baa banyak makanan berlebihan..
memang aku dengan baik atinya panggil la kakak2 cleaner tu suh kasi tapau makanan tu semua..
dalam banyak2 kakak n maci kleaner..
ada 1 org maci cleaner ni teramat la gengstar..

compare ngan kakak2 indon cleaner tu..
kakak indon tu malu2 lagi campur segan2 maw minta makanan..
tp maci ni lain..
teda saun2 terus jak ambik makanan...
tp aku nda kisa juga...
tp macam nda best la kan..
sampai satu tahap aku n de geng nda kisah n biar jak dia ambik makanan sendri..

masa yang sama juga..

ada satu kakak opis ni yang sangat suka menapau makanan tanpa memikirkan keadaan sekeliling..
aku ingat dia bawa envelope tu isi surat la..
sekali dalam envelope kerajaan sulit tu plastik sama getah..
punyala bersedia setiap masa..

kakak opis ni kan..
aku pun nda paham..
gaji tinggi..
mampu beli makanan yg mahal2..
tapi..
sangat.......*speechlessterusaku*

adaka patut dia bagi amaran sama cleaner2 tuh suma..
jangan ambik masuk ruangan yang ada makanan selagi dia belum menapau..

sampai satu tahap..
kakak cleaner bagitahu aku
yang kakak opis ni penah marah maci yang gengster tadi pasal p tapau makanan taim kakak opis tu ada..wtf
sampai macam tu sekali..
marah depan orang ramai..
duh~
skwezme kakak...
compare gaji kakak dengan maci klener yg gengsta tu..
kakak nda layak langsung maw menapau lebihan makanan..

tapi maci klener ni pun satu..
degil..
kakak2 indon tu slalu kasi remind maci ni.

kakakindon: maci..kita ni kleaner jak..orang2 atasan tidak suka kita tapau makanan tu..sudahla tu...nanti kita kena marah lagi..

tp
dia cakap sama kakak indon tu

macikgengster: ada aku kisah?bukan dia yang bayar makanan tu..uitm yg bayar...

pastu
rupanya
baru aku tahu
kehidupan maci tu sangat kasihan

bayangkan..
dia kerja utk sapot idup dia ngan anak2 dia ngan menantu dia..
bulshit.
bodo punya anak dn menantu.
bayangkan..macik tu suda tua baa..
layak kena gelar nenek..bukan macik pun...
jalan pun suda bongkok2

hari2 dia pegi keja dari sungai congkak p shah alam..
astaga..
punya jauh tu bagi aku..
naik bas lagi tu..
sedangkan aku yang maw pegi kelas dari sek9 pegi uitm tu pun bikin aku malas maw p kelas pasal naik bas 1 jam..
apa lagi la maci tu yg kena tukar2 bas..duh~


sampai begitu sekali macik tu pegi keja..
tu la macik tu cakap..
dia nda peduli apa org maw cakap, maw larang..
kalau pasal makanan dia sanggup buat apa jak..

duh~
aku terus macam terdiam
kesian
menyesal kutuk maci tu

dia sanggup kena marah pasal makanan jak...
dia makan untuk hidup..


kesimpulan:
jangan bazir makanan.
aku benci orang makan nda abis..

Friday, December 19, 2008

BILA HARGA BARANG NAIK DAN KOS HIDUP MENINGKAT

ini kisah benar



c bapa: dan, nanti kalau ko kawin bagitaw bapak awal2.

c anak: napa pak?

c bapa: bapa bagi ko duit awal2...pastu ko kawin lari..pastu ko balik bawa anak jak..kita belakon la ko anak durhaka yang balik rumah minta maaf..

c anak: baik pak.


kesimpulan:kawin lari boleh jimat kos...sekian

ADA APA DENGAN NAMA AKU?

tolong jangan guna nama aku utk sebarang bisnes peribadi
dan perkara2 yang bole memburukkan tuan punya nama
aku taw la nama aku ada sedikit kiut..
tapi jangan la guna nama aku sial..

ada apa pada nama aku?
dari zaman sekolah
mengurat lelaki guna nama aku
tidak pasal2 aku terima kad raya reply
tidak pasal2 aku kena2 call oleh unknown
please la sila guna nama sendiri

de latest
aku baru tahu

ada perempuan gila yang..
sangap..
bongok..
minah rempit..

kak shila baru bagitahu aku..
budak tu guna nama aku utk ceting dekat forum alamak ntah apa
guna fulnem aku lagi tu.
kashila pun kompiush sebab yang guna tu budak pompuan tu
tapi aku sedang bedengkur dibilik atas..
dan guez wut
kakshila baca budak tu tenga mengoffer diri utk MAIN..
sial!!!
dan aku geram..
napa la kashila bgtaw lepas budak tu blah dari ruma..
baik kakak bgtahu 5-6 tahun akan datang..duh~
kalu aku jumpa budak tu..
siap ko~
dahlar siap buat home vid~baabeeeeeeeeeeeeee

rupanya
selama ni ko guna nama aku utk chatting
sial la ko
ko guna fullname aku untuk cari pelanggan.
ceting yang lucah2..
pukeeee
babeee
bodo...

tau la nama ko nama kampung
langsung tidak komersial
tapi nda payah la guna nama aku
macamana la kalu kawan ko chat tu org yg kenal aku
tidak ka buruk nama aku terus
pastu durang cakap aku orang yg tidak bemoral..
duh!~


oi rosatemah..
mari aku ajar ko kasi komersel nama ko!!


nda pasal2..
terjejas maruah anak jantan aku
shit~

Thursday, December 18, 2008

SUNGGUH DOWN..

huh..
aku tidak tahu la apa masalah orang tua tu sama aku..
shit!!
jangan gara2 pasal aku balik awal tyme raya lagi ko buat angkara sama aku..
shit la ko rosalan!!
aku benci ko!!!

ok fine..
1st sem ari tu aku balik raya awal, ko kasi ripit aku..
aku terima..
sebab aku langsung nda belajar..
n aku langsung ndataw apa2..


tp aku tidak boleh terima sem ni ko kasi aku C sahaja...
wat da shit!!!!!
aku suda try duduk depan ko dalam kelas
buat semua asimen ko
tidak kutuk ko
argh!!
ok...mungkin ko marah pasal aku balik awal beraya lagi tahun ni..
shit la ko!!! tapi aku nda pernah ponteng kelas ko sebelum aku balik raya..
kira ok wut~at least aku suda bajet ketidakhadiran aku p kelas ko sebanyak 4 kali sahaja..
lagipun raya weh masa tu..
aku rindu mamabapak aku..
tu la aku pulang awal..


aku benci ko!!!

argh!~

dan sememangnya..
antara benda paling menyesal aku buat adalah..
sambung stadi d shah alam..
serius..

aku benci..

bodo..
napa la aku rijek pegi sarawak n accept shah alam..
kawan2 aku yang dulu kurang hebat dari aku kini lagi hebat dari aku..
ko bodo v.
padan muka ko.


aku benci lekcere sini..
aku benci...
jangan kerna aku tidak pandai bodek kamu, pointer aku rendah oleh kamu..
shit!!
aku benci semua!!

macam aku maw cari kerja hebat lepas ni???????????????
argh!!!tensen2!!!!!

Wednesday, December 17, 2008

TO FINAZ..

tanx 4 de komen bebeh untuk tajuk "MACAM AR??"
1st tym aku dapat komen yg begitu panjang..
bagus...teruskan usaha anda...hee

selalunya aku dapat komen yg muka beruLang2 dalam 1 post jak..
haha...
but i LAikke~hee


cemana maw start ar?
hm..
ok..

blog spiral tu..
aku memang follow..
baru follow sebenarnya..hee
and memang aku kagum la dengan kesemangatan, ketinggian kekonfidenan, dan keOwesomeman dia itu..
dia sungguh hot..haha
*spiral aku tenga puji ko ni tapi aku tetap benci pasa sanda*hee

tp malang..

even secara luaran pun aku ni gila2, kasar, langsung tidak ayu, kecoh dan sebagainya yang berkaitan...
tapi sebenarnya

aku memang mempunyai masala dan langsung tidak mempunyai kehighselfistiman serta kekonfidenan diri..
sumpah..ini cerita betul.teda tipu2 ni..hee
ini memang suda sifat semulajadi..
kelemahan
keburukan
ketakutan
memang suda dipupuk..
pasal aku suka pupuk sifat2 negtif ni...haha

-end-

er..
berhubung kes "ketiadaan lelaki ensem mengurat me"
dun take it serius babe..
itu hanya la gurauan semata2..
itu just tagline
saja2 tulis...bodo2...haha
even sebenarnya betul...kakkaka
dan aku tahu memang teda pun spesis durang mahu sama aku...kekeke
even aku pun nda maw..
kekeeke
banyak risiko selain bangga ada bopren ensem...hhaha


-kes selesai-

merujuk kepada kes stacy pula..
aku memang minat dia jugak..
tapi aku nda pernah undi dia dalam AF pasal dulu duit aku habis pasal AFundi ADAm ssampai simcard aku kena blok..bulshit punya adam..(astaaga..pengakuan berani mati)
tapi sumpah sekarang aku langusng nda minat adam~fak u la adam!!haha
hee
eh pasal stacy baa ni...hehe
mari sokong stacy!!
tp memang org sabah suma cakap macam tu..
even stacy tu nda femes pun memang begitu la cara kami becakap..haha
telebih suda..kekeke


neway..
tanx 4 de komen plus nasihat..
but dun take it serius..
sebenarnya aku adala pompuan sewel yg gila tp comel..
jadi penulisan aku kali ada ssedikit kekurangan akal pikiran utk meng'unikkan lagi perkataan..
aku kan perosak bahasa..hhaha


neway..
tanx balik2..
n...sebenarnya aku fail cakap semenanjung..
dan 2tahun ni puas suda aku kena cakap orang indon...
tapi aku cakap aku orang london..
bodo sepa yg pecaya..haha
so kalu ada words yang ko nda paham dun hesitate to ask me..
pertanyaan anda akan dilayan seperti aku seorang waiter...
haha


kehla..
ak x sabar maw tingu c juli tu punya produk..
last la ni aku try ubat2 ubatan
selama ni banyak betul suda ubat kurus yang menggemukkan aku suda makan...
haha
sunggu cepat terpedaya dengan iklan ubat kurus..damn~


kesimpulan..
aku maw belajar bangga jadi chubby...kakkaka

AGAK2 MISI AKU AKAN LULUS KA GAGAL?

aku berjaya joging lepas maghrib tadi sebanyak 4 round kawasan perumahan aku..

mungkin ka aku bole kurus dalam sekelip mata?


herm~
tadi pagi makan karipap 3 bijik
lunch~
spageti sama piza


pastu joging..
kira apa aku makan tadi lunch tu suda burn la kan?????
kan??


pastu...
paling aku pantang la apabila ada makhluk tuhan mengoffer aku makan..
aku mana bole menolak sewenag2wenangnya..
kecik ati diorang..
x baek...hee

aku makn roti telur...
sedap seh~


pastu housmate aku balik2..
"v..naha bagi kek"

astaga..
kek eskrem idaman ku selalu..
ah persetankan joging-lemak-gemuk

aku menjadi ilang ingatan utk seketika..

lepas makan baru menyesal..
damn~


kesimpulan:
joging itu penat
makan itu nikmat
sekian


p/s: perlu ka aku upload gmbar menunjukkan betapa betempiaran nya lemak aku menguasai perutku?sungguh seksi~duh

Sunday, December 14, 2008

PUISI BUAT RUMAH DEPAN YANG KOSONG


ruma depan yang kosong itu telah menghampakan aku dan teman serumah..


oh rumah depan yang kosong
aku harap ko di sewa oleh lelaki2 ganteng yang single yg tidak sangap

oh ruma depan yang kosong
harapan kami sangat tinggi ko disewa oleh future boyfren kami..

oh rumah depan yang kosong
kami tidak sangap
tapi kami beharap
tapi kami tidak gatal
hanya berharap mereka yang bakal menyewa di tempat kau boleh dijadikan pencuci mata
dan menjadi kan hari2 kami lebih indah


oh rumah depan yang kosong
pengharapan agar kami naik lif bersama2 bakal jiran depan ruma yg hensem secara kebetulan..
ter pergi kerja bersama2 secara kebetulan
motivaasi kepada kami agar rajin menyusun kasut2 serta selipar2 yang selama ini bertaburan depan rumah
dan sebagainya yang bekaitan depan rumah

namun................
oh rumah depan yang kosong
kau telah mengecewakan kami
kami sungguh hampa
sungguh..
harapan tinggal harapan


pengharapan kepada ruma depan yang kosong itu musnah dengan jayanya setelah aku mendapat khabar berita dari housemate aku yang begitu cekap mengintai setiap jiran...

iya...penyewa nya adalah lelaki..
komfom single..


dan mereka adalah..

jiran depan rumah kami adalah:
pekerja kedai mamak seramai 12 orang..


dan..
aku bakal naik lif berhembuskan angin kari setiap ari..
sekian......

*emosi terganggu seketika*

WALIMATULURUS YANG TIDAK TER URUS OLEH SAYA..

td pagi kawan aku msg..
kawan aku c Laila tanya bila aku balik sabah pasal dia maw kawin nex month..

owh shit...
ertinya aku terlepas lagi majlis perkahwinan kawan2 aku...
damn~

ini kali ke berapa suda aku teda dalam gambar perkahwinan kawan2 aku..
nampaknya aku semakin hilang dalam sejarah hidup kawan2 aku..
owh~aku mesti berbuat sesuatu~duh~
patut ka aku mms gambar aku sepaya diorang p tampal gmbar aku dalam gmbar kawin mereka..
gud idea~pastu suh diorang tulis.. -vivi(tiada dalam gambar)...

*sigh*

start dari:

1. kawin c alai- masa tu aku exam sem 4, jadi ak stil d shah alam..

2. kawin c pp suhaila - masa tu aku tengah cuti sem 4...tapi aku nda balik sabah..

3. kawin rozie maraf - cuti sem 4...tapi nda balik sabah

4. tunang deja - aku masi d shalam

5. tunang n kawin c ateng - aku d shalam

6. tunang n kawin kak farrah - ni bikin aku saaiko..dia kawin tyme befday aku... kak farah
mewajibkan kehadiran aku...dia cakap dia buat sempena befday aku..huhu..sedih aku.. tapi memang aku nda dapat balik..tunggu prektikal...huhu really sori kak...ailebiu eniway~

7. kawin n betunang c zaradah - sem 6 ni la...

8. currently kawin c laila- aku tenga praktikal skang ni...huh~



kashian dey saya~
nampaknya kawan2 saya mengdakan perkahwinan sempena ketiadaan saya~
saya sungguh sedih..
pastu kalu aku cakap aku nda dapat pegi..
dialog yg kedengaran adalah:
-sampai ati kau..
-ko lupa daratan suda ka sampai nda balik sabah ni
-v..napa susa maw jumpa ko ni?
-napa ko nda pandai2 balik sabah ni?
dan sebagainya~

hm...

sori kawan2..
saya menghampa kan anda..
tapi
sebelum mengundur diri..
saya mahu cakap..
SAYA SAYANG KAWAN2 SAYA YANG SAYANG SAYA.TERIMA KASIH~

Saturday, December 13, 2008

SAKIT HATI...

step 1:
diam..

step 2:
diam..

step 3:
buat keja sendiri

step 4:
buat bodo..

step 5:
ini sudah lebih~
ini bawa gaduh sudah weh..
ko tunggu pelancaran seraangan berani mati...
sekian..

RUGI KA UNTUNG?

ini berkenaan dengan prektikal aku..
aku ndataw sama ada patut menyesal ka apa...
duh

1. kawan aku A = prektikal dengan company kecik + dapat elaun 300 + banyak kerja + banyak belajar.

2. kawan aku B = prektikal dengan company biasa2 jak + dapat elaun 250 + banyak kerja + banyak belajar

3. aku? = company besar + teda elaun + duduk rilek2 jak + belajar jadi bos + nda banyak belajar...


Argh!!!damn la!!
ntah..
semalam pekerja company tu cakap sama kawan aku..
antara dialog nya:
-bodo la kamu...napa la pilih company ni.. sudala teda bagi elaun.. keja pun x bagi banyak.. korang just tengok diorang jak yg buat keja...kamu maw apply keja sini pn jangan haraplah... diorang takkan ambik budak prektikal punya..

aku?
terus down~
aku tanya kabar kawan2 aku yg prektikal..
semua bz..
semua buat analysis..
buat ratio..
buat financial..


pastu cakap aku untung buleh duduk2 rilek..

duh!!!!


aku setakat ini berjaya mendapat tugasan susun2 fail...
kelip2 kertas...
dan selebihnya lepak2..
duh~
tp menurut pacik sebelah meja aku cakap..
mula2 jak gini dik..
nex month memang banyak keja..
korang tunggu la..

ok..sabar jak la...
aku tunggu..
pasal aku betul2 maw belajar..
aku ndamaw graduate without natink.
kepala kosong..
otak kosong..
semua kosong..
duh~

-end-

tp nanti kan..
aku dapat rasakan.
kalau banyak keja..
mesti aku cakap..
"cesh sudala tidak bayar elaun tapi bagi banyak kerja"

haha
bodo ko vivi..

rilek susa buat kerja pun susah..
biasa la..
manusia mana pena besukur kan..hee

bongok nya ai~

Friday, December 12, 2008

MACAM AR????????

bila hormon rajin membaca aku datang...
aku rajin la mengunjung blog orang sana sini..

aku klik dan..
aku baca..

selalunya aku klik blog orang tu berdasarkan nama..
sebab atas dasar nama tu aku tahu tulisan org tu macam sewel or skima or boring or serius or pendendam dan sebagainya..
ketepatan teori aku 50%...haha
faktor jenis font jugak mempengaruhi niat aku utk membaca blog org tuh.

dan aku sedar..
bloggers yg wujud yg aku klik semua hebat2 belaka..
ntahlar..
cara penulisan..
penyusunan ayat..
isi kandungan..
dan sebagainya..

compare sama aku?
duh jauh gilak...

aku hairan macam mana diorang bole tulis sampai macam begitu sekali..
blog yg berilmiah..(aku bongok mana pandai tulis ilmiah2 ni)
membincangkan isu politik..(sumpah sampai sekarang aku nda paham politik)
kereta..(lesen kereta pun aku teda...nama2 kereta pun aku failed!!)
puisi... (aku perosak bahasa)
isu semasa... (sumpah aku amat failed utk mendalami isu semasa)
agama.. (er..aku cetek agama sikit...hee)
blog cakap org putih...(aku?cakap org puti sikit pun neves)
dan sebagainya lah~

uih...respek la kamu suma...


aku pena jg maw try tulis blog yg berilmiah sikit..
tp..
"MAAF ILIMIAH ANDA TIDAK MENCUKUPI.SEKIAN"

duh..


*ini ayat penyedap ati*
ala~aku berblog ni bukan serius...saja2...
bukan aku dapat kerja gaji tinggi pun kalu aku tulis hebat2..
bukan org kenal aku pun..
lagipun siapa kisah?
who cares?


ADA SESEPA KISAH???
TEDA KAN???hee


kesimpulan:
ntah apa2 la aku tulis..
ketara boring sama teda idea suda ni..hee

kesimpulan 2:
utk pengalihan bahasa..
sila tekan 1..
ataupun angkat tangan..
sekian

Thursday, December 11, 2008

TERSAIKO....




baru tersedar....
bila org tu suda pergi baru kita menyesal...
"napa la aku nda jumpa dia"
"napa la aku nda balik awal"
dan sebagainya..


plus..tersaiko sama c tora aman..


aku terus bukak airasia.com sama malaysia airlines.
compare mana murah..
ofkoz airasia kalau dalam masa terdekat..
selalu aku dapat MAs murah kalu booking gila babi awal..


tengok flite bulan februari..
sumpah murah..
nda sampai pun 100 utk jalan sehala..
aku kol mama aku.
damn..
nda dapat..
bapa aku pun off fon..
nda pa..
yang penting aku nekad balik sabah bulan dua ni..


besok aku apply cuti 1mnggu utk bulan feb sama puan BOS..
harap dia bagi..aih..ari tuh aku suda cuti sakit tipu...
sudala baru stad prektikal..
suda buat hal...duh


yeye!!!
balik2!!!!!!!Align Center
rumah!!tunggu aku!!!!


BILA DIA SUDA TIADA..

semalam..
besfren aku punya bapa passed away..
sedih gilak...


aku nda dapat imejin keadaan dia macamana..
td pagi baru dia dapat balik sabah...
nasib baiklah kami suda abis belajar..
tinggal praktikal..
duh..

masi dalam mud sedih utk wiwie..

sumpah...
kalau aku..
aku belum masih boleh terima anybody in my life pergi begitu sahaja..
aku belum puas dengan family aku..kawan2 aku..dan semua yg berelated dgn aku..
aku benci ni "perpisahan"
any terms of perpisahan...

macam juga..
kalu aku balik shah alam..
aku nda suka sesepa antar dan tunggu aku check in..
aku rela salam2peluk2ciyum2 family aku druma pastu bapa aku antar pegi epot..
pastu aku suh bapa aku balik..

pastu kalu balik sabah..
memang aku balik sorang la...sedih pun tyme tinggal ruma tu jak..
duh..

aku rindu family aku!!!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Wednesday, December 10, 2008

KEPADA LELAKI ENSEM YANG INGIN MENGORAT aka member ym aku...

ko cakap ko hensem..
jadi aku xnak...
haha

lagipun..
kalu ko cakap ko hensem mesti ramai pompuan suka sama ko..
jadi aku malas maw bersaing..pasal aku teda daya saingan yg kuat..
berlumba lari jauh sekali..pasal aku gemuk...slow bab lari2 ni..
aku malas menanggung risiko poligami ketika kapel serta kawen..


lelaki yg kata dirinya ensem..
ko yg cakap ko ensem kan..
aku x ckap pun..hehe
lagipun aku x sure ko hensem ka x..
pasal aku nda pena jumpa lelaki ensem mengaku dia ensem..
lagipun setakat ni..
mana ada lelaki ensem yg mahu sama aku..
jadi aku nda pecaya setakat mana tahap kehenseman ko..
harap2 jangan la melepasi key performance index aku..
nanti aku menyesal...haha


kesimpulan dari ssajak dia atas adalah:

-sebenarnya saya disuruh membuat sajak ini tanpa niat-
sekian
hee

*ajai suh aku buat sajak ni utk dia*
sekian lagi..

SURAT CINTA..

housmate aku baru balik dari ruma auntie dia..
pastu..
dia dapat surat dari kazen yg baru darjah 2..


cover:


dear: (ak pn x paham budak ni tulis apa).
"yang ini jangan baca" maksudnya dia salah tulis...tp malas padam.. so dia x suh baca yg "yang ini jangan baca"


isi:


close up:


isi kandungan:
"ku bangga dengan kelakuanmu along. baik, jujur dan bersopan santun.yang itulah gg suka dengan kelakuan along? bye...

i love u.


kesimpulan dari aku:
sungguh jujur budak ni buat karangan..
kompom baru belajar buat karangan ni..
aku ketawa sampai tebukak apendix...hahaha
lucu gila kambing...kambing pun nda lucu macam ni...haha

sumpah..along pn nda taw apa motif kazen dia bg surat ni sama dia...haha
yg penting berabisan aku ketawa!!!haha

Tuesday, December 9, 2008

NYANYI MACAM ZIANA ZAIN

buat kening aku dua2 terangkat..

dahi aku bekerut

leher aku sakit!!
damn!!

FRIENDSTER VS FACEBOOK

aku boring ngan facebook..


tp aku lagi boring ngan frenster...
bukan pasal aku kekurangan kawan ka apa..
tp sumpa..aku malas maw reply testi...komen..
dan sebagainya...lebih2 lagi frenster...
fake gilak..macam kawan dlam FSnFB...
luar?x tegur pun...duh




aku boring main 2 menatang ni...




nasib baik fesbuk ada gem2..
huh...



kesimpulan: aku teda motif maw tulis apa suda...lalalala

Monday, December 8, 2008

MISI GAGALL!!!!

untuk mengelakkan kesedihan d pagi raya haji ini..
aku telah bernekad utk tidur mati sepanjang hari..

MISI GAGAL!!!

aku terbangun tepat pukul 3.15..argh shit!!!

td pagi pun aku terbangun tyme mama aku kol..
pastu smbung tidur balik..
ndamaw cakap lama2 nanti ilang mud tidur..
suda la diorang family aku hepi2 sana...buat open house tuk family2 aku..
tp mama aku slalu tipu..
cakap teda buat apa2..biasa2 jak.ketara tul nda maw aku terasa..dush!!

biarpun ari raya aji sahaja..
bila semangat kekeluargaan itu kuat...
ari2 biasa pun bole hapening...hhuhuhu

seerius..aku rindu maw balik ruma....ngan family aku...
nenek2 datuk2 aku...kazens aku...anti2 sama paci2 aku..dan semua!!!!


huh!!!
boringnya duk ruma sorang2!!!
housmet aku balik kelantan..balik johor..balik kajang...
balik ruma...
aku?duk ruma sengsorang..
kena bawa..tp aku nda ikut...malas..
pegi ruma sedara aku sini?malas juga!!bisuk keja!!argh..dem!!

kesimpulan:
AKU MAHU SAMBUNG TIDUR-TIDUR MATI SAMPAI PAGI BESOK.SEKIAN.

Friday, December 5, 2008

APA YANG PATUT AKU TULIS DALAM BUKU LOG???

1st week ini..

1. duduk
2. makan
3. baca magazine
4. merayap
5. merempat
6. tidur
7. nyanyi2
8. buat bodo
9. ketawa2
10.teda buat apa2


KESimpulan:

aku dapat rasakan...
memang aku ditakdirkan untuk menjadi bos...
sekian

Thursday, December 4, 2008

NO MELLISA PLEASE!!!

Location: tempat praktikal..


sir : ok tis is mellisa..blablablablablabla

shakehand~

me: vivi..

sir n mdm jadi bingung...aku pun ikut bingung..

mdm : so whois mellisa?

me: er..vivi please...tanx


kesimpulan: MELLISA is not allowed...tanx~

Monday, December 1, 2008

ASTAGA!!!DECEMBER SUDA!!!

baru aku perasan..
punya sot!!!

oh teruk...
makin lama makin aku nda ingat tarikh sama hari..
dalm 1 ari ni aku buli tanya lebih sepuluh kali tu..

ari apa ari ni?
brapa tarikh arini?
eh kita tahun apa skang ni?

alangkah...

ini merupakan symptom2 penyakit alzheimer aka ilang ingatan tp comel..
uina...palis2...jauh2..
ndala aku maw baa...

duh!!!

kalau penyakit yg menguruskan nda apa jugak...haha

nda baa..men2 jak..hee
(padahal mahu)

HAHAHAHAHA!!!!

aku nda perlu pergi bangsar anymore..
(padahal baru 1 kali pegi td)

gembira ai dapat trensfer g shalam..
so i dun have to worry if lambat bangun maw pegi prektikal..hee
siok2 ni..

neway...td 1st day pun aku suda lmbat..
suda la salah tekan lonceng rapid kl lagi...hish memalukan..hee

kena suh datang pul sebelum kul 8..
tp ak smpai 8.45..
hee..
sori bos..
nasib baik briefing jak..

so...harapan lelaki misteri yg aku harapkan ;
"ada laki2 yg ensem+single+ada kereta tapi kebetulan naik bas masa tu+tenga cari gepren+tapi tidak gersang+normal+boleh diterima akal+berkualiti+dan sebagainya..tiba2 ternampak seorang perempuan yg agak gemuk tp comel sedikit yg sedang duduk merenung masa depan d seat belakang rapid kl yang sedang single (awas perempuan itu sewel tapi kiut).... dengan harapan...agar laki2 itu suka saama dia..dan perempuan itu ada la aku.."

nampaknya...nda buli guna suda utk dalam bas..hee
tp buli guna dalam lokasi lain...haha

tp a lil bit kecewa jg td..
sbb aku suda kasi siap sedia mental dan fizikal ak maw keja bangsar kan..
kena lagi staff dia yg ensem2...haha

tiba2 kena p shalam..duh

nda pa..
jodoh aku bukan utk kamu wahai staf ***.. hahahae
ui...macam desperate jak baa...sot..haha

aiyah...need to sleep awal lei today..
so bisuk ai tia sakit kepala lagi macam td..
can u imagine ai tidur pul 4 den woke up kul6..
so sakit kipala lorh!!duh
sekian



Saturday, November 29, 2008

PIKIRAN BEKECAMUK CAMPUR JIWA KACAW SAMA DENGAN BANGANG

aduyai..

dalam kepala aku banyak benda maw pikir..
sian..muda2 suda banyak pikiran..
langsung tidak remaja...duh

aku bingung dengan PREKTIKAL sux yg TIADA ELAUN!!
wtf....jadi maksudnya aku kena menjadi kuli batak secara percuma selama 20 minggu..
owh..u r so sweet bebeh...wtf

argh!!!kacau2!!!
sudala punca duit aku semakin bekurangan lepas berenti keja kedai spek tuh..
argh!!!kusut2!!
katering tu pun aku nda harap sangat bole kaver aku..
argh!!!sandi tul~

parents aku suda cakap maw kaver aku..
tp aku masi nda puas ati..
aku maw pegang duit sendiri jugak..
pasaal kompom aku nda senang ati membelanjakan duit mamabapak aku utk BERPOYA2 dengan sewenangwenangnya...
argh!!!sangat kusut!!!

perjalanan dari shah alam sampai ke bangsar dengan menaiki kenderaan awam sangat mengusutkan lagi keadaan...
dimana SAYA PERLU BANGUN PAGI SEAWAL 5 PAGI!!!(kompom subuh aku fuL lepas ni)


argh...naik bas sengsorang g bangsar HARI2 SELAMA 20 MINGGU..
macamana tu??????????
kalau ada elaun nda apa jugak!!(motif sebenar)


dan saya berharap dan berdoa...
supaya...
ada laki2 yg ensem+single+ada kereta tapi kebetulan naik bas masa tu+tenga cari gepren+tapi tidak gersang+normal+boleh diterima akal+berkualiti+dan sebagainya..tiba2 ternampak seorang perempuan yg agak gemuk tp comel sedikit yg sedang duduk merenung masa depan d seat belakang rapid kl yang sedang single (awas perempuan itu sewel tapi kiut).... dengan harapan...agar laki2 itu suka saama dia..dan perempuan itu ada la aku..


sekian..

you wish bebeh~shit




argh!!!kacau2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kusut2!!!!!!!!

Friday, November 28, 2008

GEMUK ITU HEPI

ujang: napa ko makin gemuk ni?
aku :(sedikit emo~) bila masa aku kurus?
ujang: oo...ko hepi la skang ni?
aku : (ketawa tp dalam ati sepa tahu) ya...kalu aku kurus kamu jangan ngurat aku..sekian


kesimpulan: GEMUK=HEPI
KURUS=SEDIH

jadi aku maw belajar jadi sedih...

farafafa, ya aku bukan la gemuk sangat...tpberisi dan chubby, memakai baju dan seluar saiz xL dan kadang2 xxL.. dan sedikit seksi apabila memakai size L.. lemak bertempiaran merata tempat..
sekian..

KLOROX

dulu..
masa aku form 4...
masa tu aku baru belajar cuci baju sekolah sendiri..

aku tensen masa tu..
macam maw kasi putih baju kurung aku masa tu agar nampak berseri,suci dan murni...

dan aku jumpa penemuan yg sangat ajaib..
iaitu:
CLOROX
benda ajaib yg boleh memutihkan baju..

yes!!i got it..

dan hasilnya baju aku putih seputih kertas putih..

tapi...dalam kelas..

"kamu ada cium bau klorox?"

aku cium baju aku...bau klorox yg teramat dasat

aku dengan bangga:

aku2!!!aku cuci baju guna klorox..
aku rendam..aku nda guna pencuci baju...aku guna klorox jak..
putih kan?

dari kisah tersebut..
nama aku berubah jadi..
vivi bau klorox!!!siol..
dan lagu pengakap kodok ngorok rokotok2..
di tukar menjadi vivi klorok..

dan masa tu...
aku belum kenal apa tu softlan benda ajaib kedua selepas klorok sebab aku kenal binatang tu lepas aku tinggal ostel..
sekian..


oo...kejap..

dan kemarin aku rendam baju kemeja putih aku dengan klorox..
aku baru cek malam ni..
dan aku hairan baju aku betukar menjadi kaler kuning..
sial..
oo...mungkin klorok suda tidak sehebat dulu..

sekian..

Wednesday, November 26, 2008

PUTU MAYAM...



ini putu mayam...aku baru tahu rupa barang ni.. meehun + gula melaka + kelapa..
sebab aku memang nda tahu apa benda ni... dulu aku ingatkan putu mayam campur2 ngan ayam sikit...haha jahilnya aku..



tadi lepas keja katering, aku singgah jap ruma bos ambik gaji.. (sempena aku berhenti kerja aku kembali ke alam katering..hee)
tengok budak2 tu asik + best gilak makan putu mayam.. sampai budak baju biru tu sapu orang lain punya putu mayam..

abg 1 : sape nak putu mayam lagi?
adik biru : saye2!!!
pacik kuning tu : waa..adik suke makan putu mayam..
adik biru : suke2!!sedap..
pacik kuning : adik kuat makan ek...jangan kuat makan..nanti dah besar gemuk macam kakak tu..takde baju yg muat..
aku : hanya tumpang ketawa tp dalam ati siapa tahu..

sekian.. siol punya putu mayam...gara2 ko aku kena kutuk..



oo ya...aku kan keja katering td...so aku susun la sudu garpu ikut kretiviti aku..
hasilnya:

ini hasil kerja aku:


ini hasil kerja adek..


kesimpulan : aku sungguh tidak kretip!!!!

Tuesday, November 25, 2008

bahasa jiwa bangsa...

aku : eh ira...ko tapuk kalkulator aku ar???
ira : v... tapuk tu apa??
aku : hee..


*tapuk=sembunyi, sorok*

----------------------------------------------------------------------------

aku : ira..aku maw limpas
ira : limpas tu apa?
aku : eh sori2...hee

*limpas=lalu*

----------------------------------------------------------------------------

along : aku sakit..
aku : kuling ko nda makan!!(siap marah lagi ni)
along : kuling?????


*kuling=penyedap bahasa/pasal/sebab*


----------------------------------------------------------------------------

aku : kak minta kepayas 1.
kakak : kepayas??
aku : eh buah betik..sori2


--------------------------------------------------------------------------------

aku : bagi milo ping 1
tukang ambik oder : milo ping???
aku : eh milo ais..

-------------------------------------------------------------------------------

dan banyak lagi.......

--------------------------------------------------------------------------------

serius gilak..
aku fail cakap semenanjung..
aku ble tahan beberapa minit jak pastu welkam to sabah back..haha
and please...
SABAH IS PART OF MALAYSIA.SABAH IS NOT COUNTRY AND SABAH IS SABAH NOT INDON..


sekian..

Monday, November 24, 2008

PENGHUTANG VS PEMIUTANG

ada la sorang pompuan ni..
dia hutang duit aku...
dari aku part 2 diploma d sabah sampai la skang ni aku maw abis degree suda..


aku kalau versi org pinjam meminjam ni..
aku paling lemah minta balik..
pandai2 la sesiapa yg perna meminjam
sila bagi balik barang saya...sekian

dan pompuan ni...macam syial

dia utang rm400..dia cerita ngan aku masala dia...aku kesian..
aku bagi...even aku hairan yg dia dikelilingi oleh org2 kaya...
tp napa dia pinjam aku...ah biarla.

dia bayar separuh tyme aku part5...itupun bila kawan2 aku paksa aku p tanya dia...

ak pn msg dia..

dia bagi alasan...

aku kesian..

aku teserempak dgn dia...

aku yg lari..

aku yg malu..dia buat bodo jak...

pastu lama dia hilang..

ak cakap ok...take ur tyme...

sampai la awal part5 dia pun bayar separuh...
yg separuh lagi dia bayar ansur2...konon!!

aku cakap ok..
wuteva~

tp..
kembali ke bentuk asal..

hilang..


penghujung part 6..
aku tanya lagi..

dia kata memang dia maw bayar...janji...lepas gaji...
aku cakap ok..
aku tunggu..
dia menghilang..

sampai la aku smbung stadi d shalam ni..

sampai la aku digri ni...

tp last sem..
aku terserempak dengan dia..

duduk 1 meja..

aku kool..

buat nda tahu..

pastu aku tulis d kertas...ak cakap la...
aku malu suda mahu minta duit aku sama ko..

dia cakap..

dia janji byr...


aku cakap ok...
pasal aku kesian
dia kata dia pun nda cukup makan...
ok la..
take ur tyme..


tapi sebenarnya...
aku nda kisah suda pasal duit tu..
mamaku bilang...biarla...


TAPI YANG AKU KISAH...

NAPA DIA MACAM PUKIMAK ANJING BABI SANA BUAT MUKA MACAM SYIAL!!


selama dia pinjam duit dengan aku..
aku yg malu jumpa dia..
kalu terserempak dengan dia..
aku yg lari...
dia buat bodo...
buat nda tahu...

dan pada 21hb november tu

aku duduk d bastop tunggu ct..

ada pompwan bitch syial turun dari bas siap rambut kaler kuning dengan shades yg trip havoc macam babi..


aku tahu dia nampak aku..siap duduk depan aku lagi ketawa2...
aku tunduk malas maw tunjuk muka..


pukimak anjing...
dulu ko nangis2 jumpa aku pinjam duit..
sekarang ko nda pandai bayar macam syiaLL!!

tapi aku tahu dia nda dapat lari dari aku...
sebab aku hairan..
macamana jauh aku pegi..
dia mesti tejumpa aku..

bukan aku yg kejar dia..

AKU BERHENTI KERJA OR AKU DIBERHENTIKAN KERJA?

14hb ari tu buat aku kosong sekejap..
akceli aku maw post ari tu lagi...tp ak betul2 teda mud masa tu...
alkisahnya...

aku sebagai pekerja kedai cermin mata partyme suda ilang pekerjaan...lost

shit..kedai tempat aku keja tu kena tutup..alasan pindah..sot

yg aku bengang masa tu c taik itu datang secara tiba2 pada pukul 9.30 malam bawa kotak2 bersama laki kesayangan dia yg slalu tengo bideo lucah tyme bekerja..shit

aku nda kisah juga...memang aku taw kedai tu akan tutup..
tp cuba la bagi tahu awal2 kan..so aku bersedia..nda la juga tiba2 macam ilang arah teda keja...biarpun keja sementara jak..

alangkah..

aku : jes kedai ni tutup suda?
taik : x..move to klang.. (ceh siap kaver lagi)
aku : so us?
taik : if u want to follow us...u can..*sambil buat muka nda ikhlas*

wtf?shit la..matila aku maw pegi klang..suda la bulan 12 ni aku prektikal..aku bajet keja sabtu n ahad jakla..ok aku bole kontrol lagi masa tu.

aku tolong siap kemas suma barang..semua spek letak dalam kotak..
shit..aku rasa macam org lari dari bayar sewa ruma jak tyme tu...

pukul 10 mlm tu dia bg aku gaji..
dia memang suda siap sedia duit aku..
RM 441 for 73.5hours
komisen rm50..

yg aku geram..duit komisen aku dia x bagi full.
padahal aku baru buat sale masa tu agak banyak juga..
alasan customer blum bayar full..so ak x dapat full komisen..owh bebeh..u r so shit!!

pastu..yg aku kesian zima..suda la gaji dia perjam sikit jak..
n dezi..tepaksa pegi sek 25 dari sek7...sot

lagi..customer aku mest bengang n heran tiba2 kedai tu suda tutup...
mesti diorang ingat muka aku since aku yg handle durang...
mesti dorang ingat aku menipu x bg tahu kedai tu maw tutup..
wut da~

huh~aku bole cool suda sekarang..just sakit ati dgn de way she did to us..fak u..

n dia bgtaw dezi...vivi n zima resign...damn shit!!

KAMU PIKIR AKU SUKA??

entri ini ketika pikiran bekecamuk serta jiwa kacau campur emosi..sekian


1. oi perempuan gemuk!
2. eh gemuk sini ko
3. astaga gemuknya ko vi
4. apa ni? (sambil pegang lemak aku)
5. ui gemuk. (sambil nyanyi2 lagi tu)
6. kurusnya ko vi (menyindir syial)
7. uik?apa kejadian suda ko ni? (ya aku taw aku gemuk)
8. vi..membesar sebagai johan (baiklah)
9. kasi kembung mulut sambil buat gaya org gemuk.


dan banyak lagi.tp ayat2 tersebut harus d sensored kerana menjatu kan maruah ak sebagai perempuan gemuk yg comel...sekian


JAWAPAN AKU UNTUK SETIAP SOALAN:

IYA..BILA MASA AKU JADI ORG KURUS MACAM KAMU??
ADA AKU KISAH?

ni la punca ak malas maw jumpa sesiapa yg mahu jumpa aku..pasal aku gemuk..sekian..

tunggu la bila aku kurus...tunggu...tunggu...
(tp aku ndataw bila..sot)

aku semakin teruk

sumpah..

ini bukan cerita rekaan semata2..
tp kisah benar..

kisah ini buat aku maw menangis dalam fitting room..

aku pegi cari seluar jeans..
jeans yg aku ada selama ni romp sama levi's jak..

oleh sebab aku suda kehabisan duit jadi aku hanya mampu beli romp jak..

SIZE XXL PUN SUDA TIDAK MUAT SAMA AKU!!!DAMN!!SHITSHIT!!!

maw beli levi's tunggu mama ku kasi masuk duit ujung bulan la..
adui..

macam aku maw maki jak cina jaga kedai tu..

"ko paham ka teda seluar yg muat sama aku..bukan aku saja2 try...memang niat aku maw beli..palui" kataku dalam ati..

sepa suruh..kuling dia tengo2 aku macam jak ak pilak2 yg suka try2 baju...sot


kisah diatas kasi aku tensen lalu beli ubat kurus..
padahal aku memang tahu ubat kurus mana bagi kesan sama aku..shit

sekian

aku lupa suda maw tulis apa...

naa... tengok..
kehilangan ingatan aku semakin teruk..
gila

tp aku tetap nda lupa yg aku gemuk..

sekian..

Saturday, November 22, 2008

hepi befday to me...

vidadarisakura~

hepi befday to me...
hepi befday to me..
hepi befday to me vivi...
hepi befday to me...

tiup lampu...tiup lampu...

hee



and 2nd tiupan...


Tuesday, November 18, 2008

LAST PAPER!!!!!!!!!!!!!!!!!

yeah!!!
tinggal beberapa jam lagi aku suda bole berpoya2!!!


Saturday, November 15, 2008

toyol


















TOYOL


Toyol, dia datang padaku berlari-lari
Tolong, kemanaku kan pergi
Toyol, kenapa pula aku yang kau cari
Tolong, rupanya hodoh wow.. wow.. wow.. wow

Kepala botak,matanya terbeliak
Giginya bertaring,merata-rata
Ee...seramnya,ku melihat rupanya
Melambai-melambai,ketawa pula

Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Badannya montel, comel perutnya buncit
Terkedek-terkedek, tertonggek-tertonggek
Ee tajamnya, taring dan juga kuku
Mencari-mencari, jari kakiku

Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Padamu toyol sebenarnya, ku tak rasa takut
Sengaja aku bersembunyi, menggeletarkan lutut

Pergilah toyol jangan ganggu
Manalah ada duit disaku
Mana, mana, mana ada

Toyol, dia datang padaku berlari-lari
Tolong, kemanaku kan pergi
Toyol, kenapa pula aku yang kau cari
Tolong, rupanya hodoh woooow

Kakinya kontot tapi larinya kencang
Menghambat-menghambat, dari belakang
Ee kuat pukulan buku limanya
Menghentak-menghentak, sakit kepala

Apa yang kau mahu, datang kepadaku
Aku sudah tahu, asal-usulmu
Wahai toyol jangan ganggu

Tiba-tiba aku, rasa sakit di kepala
Ku terjatuh dari katilku
Sungguh besar benjolnya

Rupa-rupanyaku bermimpi
Tidur tadi aku tak basuh kaki
Mimpi, mimpi, cuma mimpi

Toyol, jika kau datang lagi ke dalam mimpi
Aku, ajak engkau menari
Toyol, jika kau ada lagi di zaman ini
Aku, ajar engkau menyanyi